Ako trávite advent s deťmi?

desgaire
27. nov 2022

ahojte mam dve otazky, akym stylom vediete deti adventnym casom? robite spolu dake dobre skutky? paci sa mi myslienka obrateneho adventneho kalendara, kazdy den nieco niekomu darovat, peniaze, potraviny, lasku, pozornost....

ake tradicie robite v stedry den? napr niekto si da retaz okolo noh stola atd..

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
27. nov 2022

@markus1 už len k tomu - spoveď a omšu v nedeľu treba celý rok, nielen cez advent (to len k tomu statusu dobrych skutkov)

hipuska
27. nov 2022

@desgaire aké staré sú deti? My sme mavali takú super knižku 24 dní do vianoc s pannou mariou. Deti ju zbožňovali, každý deň tam bola aktivita a modlitba. Už sú starší ale davame si také, že deň bez sladkostí, deň bez tv, mobilov, navateva starých rodičov, sv.omsa nad rámec (cez týžden). Máme pobožnosť, ktorú sa modlíme každý deň. Mám rada tento čas ešte viac ako samotné Vianoce

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
27. nov 2022

@markus1 to su 4 nedele z xy množstva za rok. Máš sa čím chváliť 😊

araavdva
27. nov 2022

Dcéra sa tento rok rozhodla zapojiť do akcie koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Ja každý rok sa zapojil do akcie vianočný zázrak. Dnes sme spolu vyrobili adventný veniec. Čítame si knižku o vianociach a od 1.12 vianočné mysterium. Ja do kostola nechodím, ale dcéra sa rozhodla že v prvom ročníku chce náboženstvo tak uvažujem že s ňou navštívim aj omšu aspoň raz. Pečieme spolu od Mikuláša, ideme na punč, a na štedrý deň,odlietame olovo. Niekto z rodiny vezme deti na celý deň von a ostatný chystajú. Na večeru si dáme oblátky s medom, chomut a tradičné šalát s kaprom. Celý advent sa rozprávame o zvykoch niektorý si spravíme aj doma. A výzdobu robíme spolu, vyrábame a ozdobíme dom.

evica17
27. nov 2022

@hipuska odporúčam na Vianoce skúsiť jessseho strom.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
27. nov 2022

@markus1 ale tuná nejde, že zrazu na advent. Niekoho kvôli tomu súdiť ti neprináleží. A posudzovať inu rodinu kvôli tomu? A na omšu sa dá ísť v sobotu večer, v meste bývajú omše prvé o 6 tej, posledné o 18. Návšteva sv.omse by nemala.byt niečo špeciálne cez advent. Keď to už tak veľmi chces porovnavat s dobrými skutkami.

hipuska
27. nov 2022

@evica17 toto veru nepoznám.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz