Aké "čísla" sa oslavujú vo veľkom u Vás? Už aj 30tka, 40tka alebo až 50tka? A čo polokruhliny vo veku 60+? Robíte veľké oslavy napríklad aj na 65tku?
Kazdy to ma inac. Zavisi od oslavenca,nie? U nas si vsimam 50,60,70,... oslavy,no uz kazdy ako uzna za vhodne. Ci v restike. Ci na zahrade.Kolko ludi a pod.. Ja netuzim po nejakej extra oslave v 30tke.
ja osobne oslavy neznášam. Ale také veľké robíme na okrúhle. Vo veľkom znamená, že nás je asi cca 16 (najbližšia rodina, z toho 4 deti).
@bessie12
@ivangeline Tak ja sa pýtam len zo zaujímavosti ako to je inde, samozrejme, vždy je to o oslávencovi ako cíti a rozhodne sa. Poznám aj prípady, kedy sa vo veľkom oslavovala napríklad tá 30tka, ja som tiež nie, príde mi to skoro ešte. Ale len chcem vedieť ako to je inde.
rovnako ako
@bessie12 u nas nerobime ziadne velke okazale oslavy...najblizsia rodina(do 10osob) a nasledne partia kamaratov ideme na obed a posedenie do restauracie...zahrat si bowling a sipky...aj s detmi....
@btus od akého veku okrúhle?
Neviem čo znamená vo veľkom pre teba, my sa stretávame ako rodina pri príležitosti každých narodenín (často spojíme viac naraz, keď sú blízko pri sebe), ale to je zvyčajne grilovačka a pod. také neformálne, ale je nás tam cca 15 🙂 také tie, že reštaurácia, slavnostný obed, ešte širšia rodina, prípadne rodinní známi, tak to väčšinou len okrúhliny 40,50,60 atď.... ja som dlho bola benijamínek rodiny, takže 30 si nikoho nepamätám 😀
Tak u nás sa aj 30 oslavuje tak viac, ale zas nie niečo gala a vo veľkom. Namiesto klasických chlebickov sme pozvali u nás ľudí na obed a objednali sme pečené prasiatko a k tomu sme objednali koláče (moje sú len také klasické, nič "efektné"). Ale zas nie hudba, či dj a sála. To isté na 40. A na 50? Neviem, ale asi zas tak isto. Buď doma, na chate, alebo na záhrade.
@marsmykkok u nás sa oslavovalo tuším od 40tky. To si pamätám, lebo vtedy sa oslavovali mamine narodky.
@lindous No napríklad ako 50tka, tu väčšinou každý oslavuje vo veľkom štýle, proste iná oslava ako ak máš 44 alebo 38:
Záleží, čo je to veľká oslava. Jedinú "veľkú" si pamätám dedovu 80.ku, to nás bolo asi 20 ľudí v reštike 🤣 na všetky ostatné sa stretávame len s rodičmi a súrodencami.
@jarmila2010 teraz si asi malo kto dovoli ísť do reštiky urobiť poriadnu oslavu, kde je veľa ľudí ( napr 10 a viac ) 😅
Ani mi nespomínaj. Manželova rodina oslavuje každé okrúhliny vo veľkom štýle, čiže reštaurácia, hudba, ideálne živá, veľa ľudí. Našťastie sa toho nemusím zúčastňovať. Chodí len manžel.
Moja strana rodiny oslavujeme v podstate všetky sviatky rovnako. Stretneme sa doma, posedíme, dáme si dobré jedlo v zmysle jednohubky, chlebíčky, obložené misy a zákusky. Čiže žiadne klasické varené jedlo a niekoľkochodové menu. Nikto nie je zbytočne vystresovaní. Darčeky si dávame drobnosť, prípadne fľašu kvalitného alkoholu. Deťom kupujeme hodnotnejšie darčeky.
Robíme oslavu tak, aby sme z nich mali všetci radosť a nie stres.
@marsmykkok kamaratka mala 50ku druhy rok korony...v den narodenin sme jej domov poslali kuriera s tortou a kyticou...oslavili sme neskor neformalne a aj s dalsimi zameskanymi narodeninami v restike na veceri a neskor sme sa presunuli na spominany bowling...svokra a aj nasa mama nas na 70ku pozvali na obed do restiky...
@bessie12 su taki..urcite..aj so svokrinej strany robia obrovske oslavy v kulturakoch..cez 50ludi...nam vsetkym ide najma o to,aby sme vypadli a zabavili sa v kruhu ludi,s kt nam je najlepsie...
@jarmila2010 ked si predstavim ten ucet, tak ma studeny pot oblieva 😅
@eeffka Tak máme členov rodiny, čo robili napríklad 50tku megalomanskú, prenajatá reštaurácia, živá hudba, veľa ľudí-okolo 70. 60tku robili skromnejšiu, ale s dosť ľudmi, lebo tesne predtým bolo mesiac a pol dozadu úmrtie v blízkej rodine. Ale zase na ich obhajobu, sú veľká rodina, kde sa všetci často pozývajú, sú úzke vzťahy aj v širšej rodine (tety, ujovia, bratranci, sesternice a tak) a teda to vyplýva zo situácie, že asi v obývačke napríklad 16m2 toľko ľudí nepohostia a patrí sa pozvať.
Otec napríklad ml potrebu urobiť megaoslavu 50tky hoci sme malá rodina, tak pozval všetkých kolegov, známych, prenajal miestnosť a oslovoval od obeda do neskorej noci. Mama zase tá pozve akurát rodinu na okrúhliny do reštaurácie a kedže sme malá rodina, veľa nás nie je. Akurát tiež 50tku urobila pohostenie a posedenie aj v práci. Ja som skôr tiež za posedenie v reštaurácii v kruhu rodiny a napríklad blízky priatelia/kolegovi tiež si len niekde sadnúť niekedy inokedy. Som introvert, takže po megaoslave zatiaľ netúžim.
Ja skor vidim a aj chodim /cca 5xdo roka/ na velke oslavy 50-80ludi 50tky 60tky v restikach ,ale nie rodina, ale kamarati.
U nás robíme každý rok oslavy u nás doma v menšom kruhu my,moji mužovi rodičia a jeho sestry s rodinamia keď sú guľatiny tak v širšom kruhu v reštaurácii budúci rok ma čaká 50 a to bude v reštaurácii a príde širšia moja rodina ,kde budu aj moji bratranci a tety strýkovia s rodinami plus menší kruh rodiny tak okolo 30 ľudí plus ešte určite spravím párty s kolegovcami z roboty
nemam rada velke oslavy, takze nerobim, muzovi som chcela urobit radost na okruhle, tak jemu som urobila, varila som pre ludi ja a napiect sme dali odbornicke 😀 Oslavy na polookruhle? to je blbost podla mna, nie je to nicim vynimocne
U nas v rodine robime uz od 30tky velke oslavy. Mame velke rodiny, vzdy to vyjde tak na cca 40 ludi+ kamosi. Ziva hudba, cimbal, atd. Ale my to milujeme 😊
@marsmykkok na 30r nic, na 40r manzel robil moja a jeho najblizsia rodina...rodicia, surodenci, ja mam toho roku, ale robit nebudem. Svokra robila na 60, ale len doma deti a vnucata. Moji rodicia robili na 60r vacsiu a 70r len malu deti a vnucata, lebo bol covid. My viac ako tych 15 ludi nerobime ani krst
@marsmykkok ziadne velke oslavy sa u nas nerobia. Maximalne v kruhu uplne najblizsich ludi ked uz, ale inac nic. Kedysi sme robili taketo oslavy. Narodky sa oslavili v restike s rodinou a neskor aj s kamaratmi a kolegami.