Baby ako ste osavovali 1. narodeniny vasich drobcov? Nejake dobre napady a tipy co sa tyka varenia, pecenia, vyzdoby... Dakujem.
my sme oslavovali iba najbližšia rodina - rodičia, starí rodičia, prarodičia, tety, ujovia, krstný, bolo nás dokopy 17 ľudí, dali sme to urobiť v bare v nefajčiarskej časti - robia sa tam oslavy - mali sme od nich komplet výzdobu aj pohostenie ... a nie je pravda ako @janinah píše - nás to vyšlo omnoho lacnejšie ako keby sme sa s tým piplali doma a nehovorím o tom, že takto sme prišli do hotového a ten bordel čo tam zostal sme nemuseli upratovať, zabavili sme sa a išli domov, všetko vkľude a v pohode, nestresovali sme sa nič, proste zábava... keby sa mám znovu rozhodnúť určite to dám opäť niekam urobiť nerobila by som to doma... ono prvý rok je také malé jubileum, a hlavne ak nemáš doma priestro, proste to chcú prísť všetci naraz gratulovať, keď bude mať dva, tri roky to je už iné, to nám nevadí keď polka rodiny príde vtedy a iný zase vtedy gratulovať...
My sme požičali od krstného takýto stan na záhradu, hodili biele obrusy na stoly, pár kvietkov do vázy, doma robený transparent, pár balónikov a oslava bola hotová. Všetkých sme pozvali na 15.00 hodinu, tak aby už bol malý vyspinkaný. Urobili sme bravčové fašírky a zemiakový šalát, pár chlebíkov a minutiek, nejaké ovocie a chipsy na stoly a bolo to super. pozývali sme iba ľudí z rodiny, s ktorými sa bežne navštevujeme, teda cca nás bolo 16. nevolali sme žiadne vzdialené tety ani ujov a všetkých sme upozornili že malý ide o pol ôsmej spinkať, takže kľudne ak chcú ešte zostať môžu, ale bude sa im venovať iba manžel. Myslím že to dopadlo veľmi dobre a všetci boli spokojní. teraz mal malý dva rôčky a oslavovali sme už iba tak bežne, doma za stolom
prvé narodeniny ešte dieťa moc nevníma, takže ak je nejaká mega-oslava tak skôr pre pozvaných dospelých. my sme mali 2 torty - jednu pre dospelých a jednu som upiekla zvlášť aby ju mohla jesť aj dcéra. bola pozvaná len blízka rodina a ako výzdobu sme kúpili balóniky plnené héliom - tie mali úspech a vydržali ešte dlho po oslave 🙂
oslavy 1. narodenin su pre rodicov, nie pre dieta - to z toho akurat bude mat par fotiek ... takze ja by som bola zarodinne posedenie a spolocne foto s tortou 🙂 dake malepohostenie a ozajlen par darcekov, lebo rocne dieta si nic nezapamata. oslavuju ozaj viac-menej rodicia. preto velke party, ci oslavy v restike sa mi zdaju skor ako !ukazeme rodine, ze na to mame"
My sme boli iba najuzsia rodina, ziadne pohostenie pre dospelych v style aby sa jedlo na pocest oslavenvca - hosta, skor sa to pojalo ze oslavencovi sa venuje pozornost a on tam bol ten hlavny, podla ktoreho rytmu sa ide. Ale kedze takemu malemu dietatku staci trosiku, aby nebolo vyhodene z rytmu praveze pebytkami pozornosti, urobila sa piskotka so svieckou, chlebicky, oblozene ovocne misky. Dalo sa par darcekov, zahrali sme sa s dietakom a bolo. Take komorne, jednoduche, na priblizenie dietatku. Cele som to pojala v style aby to bolo akoze o nom a pre neho a aby si vsetci uvedomili ako vnima rocne dietatko.
Dalsie narodky v rade uz boli postupne stale viac priklon k tomu tradicnemu stylu.
Pri synovi-doma poobede najblizsia rodina,upiekla som tortu,pagace. A maly dostal dake darceky.
Pri dcere- sli sme do restauracie,kde sme si dali obed a opat som upiekla tortu. Nic mimoriadne..im je to v tom case aj tak este jedno. Skor sa tesili z pribuznych a darceka...mala dokonca tortu prespala,inak sa mu pacila horiaca sviecka.
My sme 1.aj 2.narodeniny oslavovali doma s tortou a vyzdobou stolu,obruskov,balonov v jednej teme,1.rok Disney a 2. rok šmolkovia.Mali sme pred jedlo,misy,slane,a vždy tortu.Len najbližšia rodina,dedko,babka,krstna,prababka a švagrina. 3.narodeniny už asi budu o inom,lebo bude všetko vnimat a patrične si to aj užije 🙂
my tak normálne,torta,dedko s babkou,krstná mama....upozorním však na jednu vec-ak začnete s megaoslavami /to myslím reštauráciu,veľké dary,šašo a program/ tak to bude od vás viacmenej očakávané každý rok..pričom dieťaťu je to dosť jedno...a nie každý rok bude situácia /financie,zdravie,energia,práca/ taká,že si to budete môcť dovoliť....