Ako spraviť malú svadbu, aby sa svadobčania nenudili?

25. mar 2024

Ahojte, prosím poraďte.
So snúbencom chceme tento rok svadbu. Mame ročnú dcéru.
Ja som ťažký introvert, je mi nepríjemné byť stredobodom pozornosti, klasická veľká veselica to nie je moje ani som po tom nikdy netúžila. Mne by stačilo pozvať na svadbu len našich najbližších ( Cca 30ludi).
Problém je ale ten, že sú všetci roztrúseni po SR, takže by sme riešili ubytovanie pre väčšinu. Takže obrad-neskory obed-posedenie - a co potom? Nechcem ich predsa poslať na hotel o 7mej večer...
Spraviť zábavu s DJom pre tých pár ľudí? Alebo aký program sa da vymyslieť? Mali ste to niektorá takto?

Plán B: spraviť klasickú veľkú aj s kamarátmi a ja potom s dieťaťom pôjdem večer na izbu. Môj nastávajúci je párty človek, on by si to užil.

juliet86
25. mar 2024

to je vec vas dvoch. ja.som zazila ze obrad priamo na chate. cize ludia prisli poobede dali si nieco lahke. obrad. potom vecera. potom fotky koncert dj. ale nic nie je zle na rieseni napr ze obrad obed hotovo. zurku nech si drahy spravi napr na rozlucke so slobodou.

denkatn
25. mar 2024

niekto z rodiny nevie nieco predviest? napriklad z rodiny deti co tancuju, alebo cvicia gymnastiku, niekedy take male cislo sa dava. ale ludia sa radi rozpravaju a pritom jedia, vela ludi sa zabavi, dj u nas na oslave tiez robi nejaky mlady z rodiny, ktory je este aj pysny ze aku ma ulohu. pripradne sa len tak opytaj ludi co by chceli robit. da sa aj vseliake spolocenske sutaze, ak ty si introvernt, nemusis sa zucastnit, ved budes s malou.. teraz byva ze fotostanok na svadbach napr. ak je ti to drahe, spravte si vlasnty len fotokutik s rekvizitami...

lindous
25. mar 2024

Bola som aj na takej svadbe ako váš plán A a mávame tak bežne aj väčšie rodinné oslavy na okrúhliny, ktoré proste končia zábavou, tancom, spontánne.... vybrala by som na posedenie priestor, kde sa dá aj tancovať, zabezpečiť ozvučenie ak tam nie je, možno nejaké svetlá a nachystať playlist, väčšinou sa niekto z rodiny toho chytí, púšťame si hudbu sami alebo kľudne zavolať toho DJa, ak sa vám to nechce riešiť 🙂

januska12323
25. mar 2024

Len za to, že ty nie si rada stredobodom pozornosti ich nemusíš poslať preč o 7. Stačí pustiť nejakú hudbu a môžu tancovať. Dohodni sa so snúbencom nech ťa zavolá len raz za čas tancovať a inak budeš s malou.

svetlonos
25. mar 2024

Ahoj,
my sme povodne planovali malu svadbu do 20 ludi. Plan bol - obrad kratky okolo 10:00 idealne, po obrade restauracia s obedom, kolac kava torta, mozno trochu tanec, nanajvis vecera a ubytko pre nas a jednych rodičov. Vsetci inak z okolia pol hodinu autom. Tak vidis ani veselicu sme neplanovali. Nakoniec to administrativne neklaplo a svadbu sme mali v inom štáte o dvoch svedkoch. Nikto sa nehneval, treba brat zivot aky je. A zvlast s jednorocnym babatkom. Ved sa pobav s muzom ako si to predstavuje a urbte ako vam vyhovuje.

pukina
25. mar 2024

My sme mali 30 ludi, svadbu vonku v zahrade a nenudil sa nikto. Nemali sme ani ziadny trapny program😀, ani DJa, mali sme fotostenu s instaxom a knihou, kde mohli rovno lepit a pisat priania, ta vyrazne na dlhsie zabavila a zblizila aj tych, ktori sa vzajomne nepoznali. vacsina hosti boli nasi kamarati, tiez pozbierani z celeho SR a nikomu okrem rodicov sme ubytko neriesili, kazdy si ho zariadil po vlastnej osi.

saxana000
25. mar 2024

Takato svadba caka moju sestru v septembri.bude nas 40.obrad bude neskoro prichod jedlo kym vsetko prejde bude 7 hodin ale DJ normalne zavolala ved je to svadba nech sa ludia bavia
ak budete mat hostinu priamo v penzione alebo hoteli s moznostou ubytovania o dcerku by sa mohol postarat aj niekto z rodiny babina alebo opatrovatelka.ty si nakrmis das ju spinkat a mozes sa vratit k hostom.nie predvadzat sa na.parkete ale byt tam a venovat sa im.ked by sa dcerka zobudila lahko ta predsa privolaju telefonom zase hore k nej..
Inak nasu svadbu bratova dcera 10.mesacna prespala odparkovana v kocari 5.metrov od aparatury absolutne jej to nevadilo.o 4 rano ju len prehodili do auta kocar zbalili a isli domov.. priprav sa na viac moznosti a urobis tak.ako sa budes citit..

joesvk
25. mar 2024

Neboj sa, kto je introvert-ako ty,tak sa bude menej baviť. Kto sa chce baviť, zabaví sa viac. Určite netreba žiaden program pripravovať. Nejakú hudbu by však trebalo zabezpečiť.

iwet25
25. mar 2024

My sme mali takú malú svadbu, 19ludi z toho 5 malých detí. Mali sme obrad vonku cez leto a potom posedenie pod veľkým prístreškom vonku. Začali sme o tretej a boli do rána do tretej. Ani neviem ako rýchlo mi to prešlo. Hostia boli ubytovaní tam kde bola svadba. Jeden z hostí bol DJ, aj sme tancovali. V noci muž pustil na projektori naše fotky, to malo veľký úspech. Ja som bola prekvapená ako sme sa bavili a ako rýchlo to prešlo.

louise
25. mar 2024

My sme mali malú svadbu, bolo nás 23. A boli sme do rána - obrad bol o 16. Bol DJ, zábava úplne v pohode. Nezáleží, koľko máte ľudí, ale ako spolu vychádzajú, ako sa chcú a vedia zabaviť. Netreba nič nasilu organizovať.

diewcatqoo
25. mar 2024

My sme mali malu svadbu, bolo nas 15 (vratane nas dvoch). Obrad sme mali neskor, o tretej. Potom sme sa presunuli do hotela, tam sme mali vycleneny salonik. Mali sme klasicky menu (predjedlo, polievka, hlavne jedlo a dezert) a potom sme mali na neskor pripraveny este raut. Mali sme zabezpecenu aj hudbu - obycajny reprak, hudba bola pustena z notebooku. Cakala som, ze skoncime ovela skor, ale bola dobra zabava a nakoniec sme potiahli do pol druhej v noci. Nemali sme ziaden trapny program, neznasam tie nasilu vytvorene akoze zabavne programy na svadbach. Ked sa zide dobra particka, zabava sa nejaka najde stale.

thereisabear
25. mar 2024

My sme mali asi 40 ľudí a bolo to ako bežná svadba, odišli sme asi o 2:00. Mali sme DJ, ktorý to aj tak akože moderoval, bolo to vďaka nemu fajn a malo to štruktúru. Sobáš sme mali v neskoršom čase, takže to začínalo skorou večerou.

dominika1234567891
27. mar 2024

Mala som ročné dieťa,druhé sme čakali a zatúžili sme sa vziať, tak sme mali obrad v kláštore, potom obed v reštaurácii, kde sme posedeli ale nezabavali sme sa a ďalší víkend sme spravili chatu, čo bolo pre mňa pohodlnejšie, s malou mal kto pomôcť, všetko bolo také voľné, ja som si mohla oddýchnuť keď som to potrebovala