Zdravím. Za dva týždne sa chystáme na rodinnú svadbu. Aleje nás dosť, čo ma malé detičky. V malom hoteli, kde bude svadba, sme si objednali izby a tie najmenšie deti pôjdu spinkať trosku skôr ako staršie. Teda otázka je-ako ste si kontrolovali svoje detičky, keď spali? Viem, že existujú rôzne bejby pestúnky s kamerou, ale úprimne hľadám lacnejšie riešenie. Taká kamera s wifi,kde si viem dieťa skontrolovať priamo na mobile-pozná to niekto?Dakujem
@micha_elka Bud sa obetuje jeden stary rodic alebo dieta spi V kociari blizkosti stola (poprosit o stol co najdalej od hudby)
@micha_elka existuje mobilná aplikácia. Potrebujete dva mobily kde sa stiahne, tie sa spárujú, jeden bude pri deťoch a druhý tam kde ste, pokiaľ tam dosiahne rovnaký wifi signál malo by to fungovať ( obraz aj zvuk) Používali sme tiež v hoteli, ale len z izby do izby keď sme boli so svagrovcami dlho do noci a decká spali v izbe vedľa.
Otázne je, čo bude mať ten kto bude pozerať na tú kameru (lebo v hluku svadby nebude asi veľa počuť) a či nebude naozaj lepšie keby ich reálne niekto strážil a robil dozor...
My sa chystáme v auguste na bratovu svadbuz tiež bude veľa detí takže zvažujú objednať animátorov, ktorí zabavia staršie ( všetky budú do 9 r) a plus určite budú mať čas pozerať na kameru a dávať echo
Radsej si zozente niekoho, kto vam tie deti postrazi alebo sa rodicia po hodine striedajte. Toto nie je moc dobry napad, ako pisu vyssie, kto bude tu kameru stale sledovat. Zabavat sa v kuse s mobilom v ruke.
Baby dik za rady. Možno som sa zle vyjadrila. Hľadám radu ohľadom technickej možnosti. O tej fyzickej viem🙂
Mozete jeden mobil nechat pri dietati a druhym zo saly na neho zavolat ci uz len zvuk alebo videohovor. Ak mate pausalci je tam wifi, moze vam to byt jedno. Tak to spravil svagor na svadbe.
My sme boli s muzom dohodnuti, ze sa budeme po hodine striedat, nakoniec sme nechali dieta na izbe same (3.5r) a chodili na neho na striedacku s muzom casto pozerat. Spal ako zarezany, lebo sme ho ulozili naschval velmi neskoro
@micha_elka Xiaomi kamera za 30€ 🙂
Ako vyššie spomínajú, radšej sa vystriedam pri kontrole, ako vkuse na mobile. A ako sa poznám, nedôverovala by som kamere a aj tak stále odbiehala.
@micha_elka ja by som dva mobily, zavolat na jeden a druhy mat pri sebe a mat to hansfree sluchatko v uchu. To budes mat stalr tak a budes pocut pripadny krik. Samozrejme stisit zvuk na telefone pri dietati, aby nepoculo ruch svadby
@micha_elka vyriesi ti to aplikacia Baby monitor 3G do telefonu. Vyuzivame od malicka. 2 telefony sparovat. Nemusi mat ani sim. Staxi internet. T.j. mozes zobrat z domu aj starsi nepouzivany ako ten druhy.
@compra super Dakujem za radu. Takéto niečo som hľadala.
@micha_elka Ked mam byt uprimna, radsej by som zaplatila babysitterku a uzila si svadbu ako byt na trnoch a stale kontrolovat.
@micha_elka uprimne sa by som male dieťa určite nenechala bez dospelackeho dozoru, mať dieťa doma na kamere je niečo iné ako v hoteli kde sa bude zabávať, staci jeden zlomok sekundy, čert nikdy nespí.
Ja by som radšej poprosila daakú kamaratku, ktora v ten deň bude stražiť deti.
No neviem fakt radsej niekoho zaplatit ako strazit stale telefon ci sa nieco nedeje a potom utekat niekde cez poschodia.
@micha_elka zavolajte si cez whatsapp, telefonát s kamerou, a máte bábätko celý čas aj na videu aj v odposluchu🙂
@micha_elka je x aplikacii, staci tvoj mobil a druhy pri dietati, mobil ti zacne zvonit, resp ti ukaze ze dieta je hore. Ja som pouzila tablet pri dcere a mobil pri sebe. Akurat ze sa ti moze stat to co nam pred rokmi, ze bol hotel plny deti a zapinali sa vsetky pestunky, lebo sa to nejako poprepajalo.
@micha_elka nedá mi nereagovať na tvoj príspevok. Ja by som v živote ale v živote nenechala svoje dieťa/deti v cudzej izbe bez dozoru. Je to hrubo nezodpovedné. Môže vypuknúť požiar, a to nevravím o únosoch detí. Si zaplaťte niekoho na stráženie. Alebo niekto s mini v izbe a sa prestriedal. Ja ako nevesta v tej dobe s ročným dieťaťom som sa odohrala do nášho apartmánu niečo po polnoci a už sa na hostinu nevrátila.
@dudos myslím si, že by sa to malo brať ako opustenie dieťaťa. A to ja som dosť ale naozaj dosť liberálna matka. Ale toto cez čiaru. Aby sa rodičia mohli zabaviť 🤦. Dieťa to je aj zodpovednosť. A toto je výslovne nezodpovedné a hraničí to s opustením dieťaťa. To nie je domáce prostredie.
Používame presne tu apku čo @compra. Je super. Keďže nemusíš nič počúvať. Mobil ti zavibruje vo vrecku keď je v miestnosti hluk. A vieš si to aj spätne prehrať. Či to bolo len prevalenie alebo naozaj plače. Nemusia byt na rovnakej wifi, stačí internet. Je platená ale stojí za to. Používali sme to od svadieb az po festivaly 🙂
@dudos je to v poriadku že by si to tak neurobila. Vôbec mi to nevadi. Úprimne mi je to jedno. Inak všetky svoje deti mám určite zo všetkých komentujucich tu najradšej,takže som posledná,ktorá by ich chcela ohroziť. Vážne som prosila o radu ohľadom techniky. Vôbec ma nepoznáš. A nemám potrebu sa tu obhajovať, lebo stačí že ja viem.
Ešte upresnim jednu vec-deti sú vo veku 2,6 a 11 rokov. Napísala som hotel,skôr je to menší penzión. Bude nás tam viac matiek s malými deťmi,čiže vždy bude niekto prítomný. Prídu ale možno okamihy,kedy odbehneme. A chcem tých 10,15,možno 20 minút mať deti pod dozorom. Dievčatá,ktore ste mi poradili k veci dakujem vám. Ale chápem úplne všetky baby,no urobím si tak ako bude najlepšie mne aj tak;)
@micha_elka neohrozila? Opustiť ich a nechať samé v cudzom prostredí tak to je potom čo?
V tomto sa naozaj naše pohľady rozchádzajú. Pre mňa je to hrubé porušenie istoty dieťaťa, ktoré mu ja ako matka v cudzom prostredí mám dať.
A pre čo? Niekto potrebuje lekársku pomoc? Susedu mláti muž? Vymklo sa mi druhé dieťa? Nie, len pre to, že sa potrebujem zabaviť.
Áno, toto je veľmi správny postoj matky.
Veď ho nechajte takto aj doma a choďte do najbližšieho podniku sa s kamarátkami zabaviť. To je to isté.
Vy viete kto má do tej izby prístup okrem vás?
@micha_elka robila som animatorku na akciach, na chodbe bolo aj 10- 20 deti od 0- 2 rokov, vela rodicov bud malo pestunky alebo neskor tieto aplikacie, ktore su naozaj spolahlive, vzdy pred vecernym programom skusili dosah, ako im to funguje a bolo vyavene, mobil nemusis v kuse kontrolovat, ono ked sa nieco bude diat zavola ti to, ale nepamatam si ako sa to volalo, sem tam sa stalo, ze sice som bola na chodbe a kym som.zacula plac, cez tie hrube dvere, rodicia tam uz boli.
A ja si ozaj neviem predstavit ako ho ohrozis ak bude v cestovnej postielke alebo na posteli zabalene v mantineli z paplonov, doma tiez isto pri nom nesedis 24/7.
Uzite si svadbu 🙂
@salome123 smajlíka si nechajte ten váš prejav už nezlepší.
S autorkou sa zhodneme, že na tomto sa nezhodneme.
Ja tu z nikoho nejdem robiť zlého rodiča. Sú len zlé rozhodnutia. Asi tak.
Vedela som, že keď nenapíšem ako väčšina ódu na to aké je to super a dám iný, racionálny pohľad na vec tak si to tu "vyžeriem" nie moc príjemným komentárom.
No pre nás s manželom je toto neprijateľný variant ak niekam takto ideme. Sa pri deťoch prestriedame.
Mňa by len zaujímalo ako by človek reagoval pri požiari a silnom zadymení v cudzom prostredí.
@micha_elka a nemôže prisť po dieťa večer daka kamoška čo ti ho do rána postráži nak si užiješ svadbu? Naši vždy brata nechávali susede.. raz sme boli na svadbe a nevesta zas mala len vysielačku a vždy ju mal niekto v ruke občas za malou vybehla
Nuz ano nechcela si to pocut, ale zaplatit nejaku studentku, co vam obeha "pre istotu" celu chodbu zo spiacimi detmi ten vecer ako dodatocny "dozor" by bolo proste fajn... ano appka je fajn, ale clovek ten vecer aj nieco popije, hlasna hudba, da sa ten mobil prehliadnut aj ked by vibroval ci zvonil ci robil cokolvek... ale to som ja no.
@dudos ja len, ze sama autorka povedala, ze ma zaujem o info ohladom technickeho risenia a nie moralne bláboly. To, co ste napisali mi prislo ako zavist, ze ona sa ide zabavit (co by ste vy nespravili na jej mieste), tak jej to idete aspon riadne zneprijemnit hororovymi scenarmi aby sa citila zle a svadbu si neuzila...
Len postreh moj zo svadby toto leto: ziadna elektronicka hracka nie je veľmi riešenie. Ja osobne by som už dieta ani nebrala. U nas bol vacsi objekt a aj tak hudba a hurhaj rusil, deti nevedeli normlane spat, vacsie deti cca 5r boli spolu na izbe a ako tak pospali, batola lietalo chuda hore dole a nakoniec to mama vzdala a išli spolu spať. Kym by zo sali dobehol niekto (a kto vie kedy by si to všimol - kto) tak sa to dieta ureve a nedaj boze ze niekto vaznejsie sa bude riešiť. Nemusí ved deti prespia noc, ale tam fakt ticho nebude... . Pestunky a apky napr ak niekto bude vo vedlajsej izbe ok...
Inak 6 a 11 r ziadny problém, aj 2r vedia uz podla mna oostrazit ak pojdu spolu spat.. Ak by sa zobudilo, zbuntosi ich.
my aj doma mame xiaomi kameru + k nej aplikaciu na mobile na muz aj ja 🙂 stoji asi 30€ akurat je potrebna wifi co asi nebude problem
Vzdy jeden s pribuznych bol pri detoch aj ked na chodbe, striedali sme sa a ten kontroloval vsetky deti na izbach... ak sa niekde niekto zobudil/zacal plakat, zbehol po rodicov...