chcem sa opytat, ako zvyknete robit oslavy ( narodeniny, meniny, krstiny), ked zvysok rodiny ( surodenci, stari rodicia) byvaju 200-400 km od vas. 🙄Byvame 5ti v panelaku, cize prespat sa uz neda u nas, a platit vsetkym ubytovanie by bolo nemozne. Naotocku si to tiez neviem predstavit (3-5 hodin cesty tam a naspat) kvoli oslave.
Zvyknete platit napriklad chatu spolocne? A tam pooslavovat? Alebo ako? Pytam sa dobuducna.
prespat u rodicov napr alebospojit oslavu s niekym z mesta .. ja rodinnu oslavu nerobim vobec .. ale byvam v inom state tak preto.. ked prideme na dovolenku mama malej kupi nieco dodatocne alebo ju vezmu na vylet etc .. inak oslavuje tu so svojimi kamaratkami kt ma pozehnane .. takze o nic neprichadza
Krstiny su raz za rok, cize ak by sa jednalo o krstiny mojho dieťaťa budem to robit u nas doma(v kostole, v meste) kto pride pride kto nie tak nie .. a tak isto aj narodeniny.. oslavuje oslávenec, nie navsteva 😉 a kto chce pride kto nechce nepride.. podla mna nie je zbytocnost si spraviť vylet raz zacas aj 400km ak mi teda zalezi a nevídam sa s rodinou obetovala by som ten čas v rámci výletu
V lete na chate s informáciami rozposlanými pol roka vopred.
Meniny vobec neriesime s rodinou, narodky kto pride, pride. U nas to je len 2h cesta, takze narodky a krstiny sa naotocku daju.
Ideme k ním a tam to oslávime s nimi
Oslavu by som urobila v lete/zime chatu na ár dní, a tam iavila všetky narodky, meniny spoločne (rodiča, súrodenci, my), a mala by som pokoj. Mňa to tak nebaví chodiť po oslavách gratulovať (k svagrinej len 12x za rok, k nám prídu zas oni 8x, a pre mňa je to únavné) číre by bolo super jedna chata pre všetkých
U starych rodicov a hlavne ked je viac dni volna.
vacsinu rodinynemame az takdaleko, povedzme ze do sto km, co je vpohode na otocku. Dohodneme si vzdy termin, ktory vyhovuje vsetkym. Raz rocne mavame stretko na chate niekde v strede cesty ( u nas su to zvycajne tatry) a tam sa vsetky oslavy " dobehnu".
My nebývame tak daleko od seba, stretavame sa bezne a oslavy robime ale rodinne chaty su za mna TOP. Robievame ich 2x do roka a sem tam ideme spolu aj v lete na dovolenku vzdy nejaka skupina aj ked nie vsetci. Cize ak take nieco planujes odporucam.
Spravit oslavu u starych rodicov sa neda? A ubytko niekde v ich meste, alebo u nich