Ako riešite detské narodeninové oslavy?

10. nov 2022

ahojte, ako riešite detské narodeninové oslavy? V prvom rade žijeme v zahraničí a máme 4-ročnú dcérku. my traja sme vzdy oslavovali jej narodeniny, obyvacka je slavnostne vyzdobena, je torta, darceky atd a na druhy den s nou nieco robime (bowling, kino, zabavny park). Aj v škôlke oslavuje. bola u mňa týždeň na návšteve sesternica zo slovenska a bola veľmi prekvapená, prečo nemáme narodeninovú oslavu s ostatnými deťmi a návštevou dokonca som sa dozvedela od druhej sesternice že ma doma preto ohovárajú.
Nie som väčšinou človek, ktorý sa nechá ovplyvniť, ale akosi mi to nejde zbaviť sa obáv, že by sme mohli ublížiť dieťaťu. Myslím, že keď príde do školy, môže pozývať deti aj sama od seba, len nevidím zmysel pozývať deti, keď už aj tak má párty s kamarátmi v škôlke. rodičov detí až tak dobre nepoznám, čo ak pozveme k nám kopu detí a nikto nepríde, väčšina z týchto rodičov sú sami cudzinci a je ťažké s nimi komunikovať... čo myslíte?

veronikaszabova
10. nov 2022

starsi ma 13r - ten uz oslavu nechce. Tento rok sme mali len veceru v restauracii (cca 9dosp a 4 deti).
Mladsi ma 8r - od narodenia ma velku oslavu s rodinou a odkedy chodi do skolky, tak ma 2 oslavy ( rodinnu a s kamosmi.). Oslavu s kamosmi mava v herni (herne a trampolinove centrum).

lydus2015
10. nov 2022

My tiež neorganizujeme detské oslavy... Dieťaťu neublížiš, neboj, aj bez extra mega detských osláv bude z neho raz plnohodnotný dospelý 😉

hilda08
10. nov 2022

My tiez nic take neorganizujeme, ked bude starší a bude to vyslovene chciet tak dobre, ale inak v tom nevidím význam.

dzina007
10. nov 2022

U nás starší syn oslavy s kamarátmi nemáva, už by aj chcel ale ako na potvoru ma narodky cez letné prázdniny tak sa to řtažko organizuje.
Mladší má narodeniny cez školský rok takže pozýva aj kamošov. Prvýkrát pozval ako predškolák. Ale ja oslavy robím tak že môže pozvať cca 4-5 kamarátov k nám do bytu bez rodičov. Rodičia deti prinesú, deti sa pohrajú zjedia pizzu tortu pohrajú a potom si po nich rodičia prídu. 🙂 ale vyslovene syn je dieťa ktoré tie oslavy veľmi chce a už pol roka vopred rieši koho pozve.

zlatica99
10. nov 2022

My takisto nejak extra neoslavujeme. Len keď je nejaký míľnik 1r-5r. Neviem, nepotrpíme si nejak, niektorí aj torty zháňajú na každý rok, dávajú piecť za 60-70€, mne to príde zbytočné. Veď sú aj oveľa dôležitejšie veci.

lenkadenisa
10. nov 2022

U nás tiež tak ako u @dzina007 . Rodičia donesú deti, pohrajú sa (divočina), najedia sa 🎂, dajú si detské šampanské 🥂 a večer idú domov. Nabudúce už ale spravím oslavu v nejakom detskom centre, na doma je to už moc divoké, aj keď máme dom.

aurorastone2
10. nov 2022

U nás tiež len rodina v kuchyni torta a slané blbosti pri oboch deťoch, žiadne kinder party, nechápem prečo kvôli tomu ohovárajú

julie19
10. nov 2022

My mame zatiaľ len 2-ročnú takže oslava doma s rodinou ale ja ako dieťa som mávala oslavy tak že pár naj kamosiek (3-4) a hotovo, doma hry, sladkosti a telka inak nič speci

vevesh
10. nov 2022

Normalne som organizovala od skolky oslavy- dieta si vybralo kamaratov a podla pocasia, situacie, organizacie som robila part, u nas doma/mimo domu. Cim vacsie deti, tym viac mimo domu. Akurat cez koronu to bolo/je obmedzujuce, ale uz znova pomaly vsetko funguje. U deti fici indoor ihrisko, kino, bowling, cukrikaren, na konoch, speci v kukuricnom poli atd.- v zahranici je z coho vyberat.

vevesh
10. nov 2022

A este -oslava v skolke bola u nas nic moc- oslavovali viacere deti naraz (robili iba raz mesacne pre vsetky deti narodene v dany mesiac). Dietatu zaspievali, dieta si vybralo hracku, najedli sa spolocne (dokopy 60 minut, z coho 50 minut deti jedli) a potom normalne skolkarsky program zvysok dna.

radkaradix
10. nov 2022

ze ohovaraju!!!! odpadla som.. ludia uz fakt nevedia, co by riesili a do koho sa starali.. robte si oslavy ako chcete vy, je to vas zivot a dieta ti povie, ked bude chciet oslavu s kamosmi doma/v detskom centre..

thereisabear
10. nov 2022

Už fakt niektorí nevedia čo so sebou. Čo koho do toho. Ak niekto chce, nech oslavuje, ale prečo to rieši u druhých 🤦‍♀️ Väčšina z nás žiadne také oslavy ako dieťa nemala a prežili sme.

lululilien
10. nov 2022

Ja žijem v Taliansku a veľké narodeninové oslavy sa tu organizujú od ich narodenia. Môj syn nemal ani tri roky keď začal chodiť do škôlky a hneď v septembri sme boli pozvaní na narodeninovú oslavu a pre mňa to bol kultúrny sok, “celá škôlka” sa šmýkala na nafukovačkách, švédske stoly, spoznala som veľa rodičov… Kto ma veľký dom, pozve ku sebe, alebo nájde iné miesto podľa možností v okolí, aj podľa peňaženky. Pozývajú sa aj súrodenci kamarátov. Miesta: detské centrum, detské ihrisko, kúpalisko, McDonald, múzeum, fara, reštaurácia, v stajni s koňmi, medze sa fantázii nekladú,.. ja robím deťom veľké oslavy, lebo sa mi to páči. Syn pozve celú triedu a ešte kamarátov s ktorými sa stretávame o voľnom čase. Pripravujem sa na to cely týždeň, nákupy, program pre deti, hudba, peciem 2 torty a pripravujem pohostenie dva dni pred veľkým dňom. V kuchyni mám ako po výbuchu, potom dva dni upratujem. Ja rezervujem veľkú miestnosť na fare za 50€ a všetko si pripravím sama. Najstarší syn keď bol menší, chcel mat narodeninovú oslavu v detskom centre s nafukovačkami, ale 200€ sa mi zdalo veľa. Kto na to mal, tak ju organizoval tam a naše deti sa dobre vyšantili. Musím povedať, že nafukovačky sú top. Sú aj rodičia ktorí neorganizujú oslavy a ich deti vyrastajú bez ujmy, nikto ich neohovára! Kto si ako oslavuje narodeniny je každého vec.

vevesh
10. nov 2022

@lululilien presne, to stretnutie s rodicmi a detmi je na tych oslavach najlepsie. A vobec to nikto neriesi🙃🙃🙃 kto ma, pozve spravi opulentnu, kto nema nespravi alebo spravi komornu udalost. Ale za tie stastne deti- nielen vlastne, ale aj pozvane- to stoji (aj tie nervy, aj ten neporiadok doma😀). Ja to takticky striedam podla veku, zelania deti a moznosti😇

zorkahorka
10. nov 2022

Moj syn mal 5 a prvykrat chcel na oslave niekoho z kamarátov zo skolky. Ale chlapcek bol na dovolenke, takze sa nedalo. Ale zas on ma sesternice a bratranca, takze deti na oslave vzdy su a je to veselšie. Ja som v detstve taketo oslavy nikdy nemala

selwadza22
11. nov 2022

Mno ja som vždy robila oslavu len doma v kruhu rodiny. Keď mal 12. chcel oslavu tak som ju zariadila tak ako to robili aj mamy jeho spolužiakov. Teraz bude mať 14. a už nechce žiadnu oslavu. Ale samozrejme mu ako vždy upečiem tortu a prídu rodičia, prípadne si pozve poobede aj kamarátov... Také malé dieťa nepotrebuje žiadnu veľkú oslavu a matky čo sa predbiehajú, ktorá to kde a ako zariadi sa len predvádzajú jedna pred druhou, ktorá na čo má. Ale iné mesto iná kultúra. Tak ako sa niektoré matky povyšujú nad ostatné len preto lebo ich dieťa nemá značkové oblečenie sa bude predvádzať aj s oslavou. A kto ju nezrobí je akože "hrozná matka". Ale deti treba vychovávať inak, nie materiálne ich zahrnúť všetkým ale inak nevedieť prejaviť city a lásku, a vidieť dieťa reálne a ako ľudskú bytosť a nie ako hračku na predvádzanie... Ja by som byť vami nič nemenila. Robíte to správne podľa mňa.