Ahojte chcem sa spytat ako u Vas prebieha mikulas? Davate ho vecer alebo rano ? A kipujete len detom alebo si kupujete aj s manzelom?
@miushka13 u nas som ho dala az teraz konecne aj tie mensie spia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a ja davam aj najblizsej rodine dospelym balicek spolu, detom zvlast 🙂 🙂 🙂 🙂 takze spolu 13 balickov 🙂 🙂 🙂 🙂
@andrejka1974 ta to mas co robit 🙂
@miushka13 nie ideme,sice spolu do obchodu ale vzdy ho upozornim ze si to chcem uzit tak idem do sladkosti a hadzem 5ks skoro zo vsetkeho co vidim ale tento rok som sa ozaj krotila.ale aj tak bola plna taska sladkosti vzdy to rozdelim do tych najvecsich sackou a mikulas je na svete.
U nas to tiez tak funguje davame si rano. Vecer sme si umyli poctivo cizmicky a uz cakaju v okne na nadielku. O vsetko som sa postarala ja samozrejme. Len by ma zaujimalo ci si s manzelmi vymienate mikulasa alebo nakupite aj sebe a supnete si do topanky. Lebo dnes mi kamoska povedala ci som normalna ze si sama kupujem. Ale keby som si nekupila tak topanka je prazdna 🙂
U nás chodí tiež v noci a len malej. Síce manžel ma zvykol v dobe ked sme nemali malú prekvapiť ale teraz sa uz nosí len jej. A ja som dieta mojich rodičov a oni my dodnes niečo nabalia 😉
U nás podobne, v predvečer Mikuláša umývame čižmičky a keď deti zaspia, pekne dáme nádielku v balíčkoch, ráno si nájdu. Dávame si aj my s mm - tento rok prvýkrát sme si neromanticky nadelili sami sebe, resp. ja všetkým, aj sebe, lebo mm unavený mi z gauča vraví: Veď si navyberaj zo skrine a nahádž si dačo sebe. Inak si dávame navzájom 🙂
U nas chodi Mikulas v noci (davam pred tym, ako zalahnem) a nosi len detom.
Ja sama sebe nekupujem. Kupujem pre drobca a manzela a ten zas kupuje mne a samozrejme zas pre drobca, takze ten ma vzdy dvojitu davku, ale tak to ma byt, ved je to dieta 😀
Kym sme mali iba jedno dieta, cize este minuly rok, sme si davali na okno topanky aj my s mm. Teraz mame uz deti dve tak som kupila iba pre deti. Ale ked sa vecer chystali na okno topanky, nas syn nastojil na tom, aby si pripravil aj tatinko. Tak som to musela rozlozit medzi troch. 🙂 Nastastie som mala v plane podavat okolo topanok na okno kopec mandariniek a tak som ich napchala miesto toho do mm topanok. Pripravujem to uz vecer lebo neviem kedy rano syn vstane, niekedy dost skoro a tak rano by som to nemusela stihnut.
@miushka13 K nam chodi Mikulas osobne, stretavame sa u babky,kde je aj bratranec mojich deti. Hraju sa,zrazu zazvoni zvoncek a vojde dnu Mikulas. Deti povedia basnicku alebo zaspievaju,"pokecaju" s Mikulasom,ci boli poslusne a potom porozdava balicky a ine drobnosti (niekedy hracky,doplnky...).Aj kazdy dospely dostane nejaku cokoladku. No a Mikulas ide "dalej" :D a potom po prichode domov cakaju este nejake maskrty v cizmickach.
my si davame večer, dame topanky pod okno a nosi aj mne a aj manželovi ,davame si navzajom prekvapko 🙂
no ,moji boli nestastní rano- do botnika som schovala sladkeho mikulasa aby mali co hladat -a do kuchyne tiez mikulassky balicek, ale plny cibule, orechov ,mrkva, petrzlen ,zemiaky aj paradajka to bolo placu... a teraz som im povedala ,ze treba ist kupit pecivo ,ze maju ist do pekarne a ked otvorili botnik nasli toho praveho 🙂 a uz je dom plny smiechu a radosti
Dávam len a len deťom - 4. A to vtedy keď deti spia. Takže som čakala do pol noci.
Prepana Jána akú tvrdku som urobila v mojom príspevku 😅 😕
U nas už chodil Mikulaš včer večer,bola som tak zvyknuta z domu,že večer 5.12.si najdeme baličky,takže to chodi aj u nas tak.Odjakživa si kupujeme Mikulaša aj s manželom,dokonca aj so švagrinou.Na večer sme išli do mesta(medzitým Mikulaš potichučky dal baličky na okno 🙂 ) v meste chodil Mikulaš a rozsvietil vianočny stromček,odtial k švagrinej,u naj tiež baliček v okne v zhasnutej izbe,odtial domov,kde tiež medzitým chodil 🙂
U nas uz bol.vecer o 6 sme si isli podstivo cela rodinka umyt cizmicky a deti boli dole ja som ulozila vsetkym balicky samozrejme ze aj mne aj muzovi ved aj mi stale deti a sladke milujeme takze u nas aj dospely.a ked som to ulozila isla som po deti a vsetci sme si nasli vela vela sladkostix