Ako prebieha evanjelický krst?

sisa232
27. máj 2024

Ahojte ...ako prosím vás prebieha krst v evanielickom kostole ....niesom ani krstná mama a nebola som na prstoch tak či si máme cosik zobrať alebo či sa nás budú cosik pýtať....nieže tam budeme stáť ako teliatka 🤣😅
Za odpovede ďakujem

monika101146560
27. máj 2024

@sisa232 pred krstom sa predsa pôjdete na termín dohodnúť za farárom, a ten vám všetko povie 🙂 mali by rodičia aj krstní rodičia absolvovať pred krstom ešte nejaké sedenie ohľadom výchovy v kresťanskej viere, takže to určite nenechávajte na poslednú chvíľu ;)

andaluzia12
27. máj 2024

Nič nepotrebuješ, max. drobné na oferu... 3x som krstila dieťa v evanjelickom kostole a ani raz sme nemali sedenie ohľadom výchovy v kresťanskej viere... a od teba ako prítomného (keď nie si krstná, ani rodič) sa neočakáva nič.

januska12323
27. máj 2024

Keď nie si mama ani krstná mama nemusíš vedieť vôbec nič.

michellemary
27. máj 2024

@monika101146560 krstné náuky sa robia pri katolíckom krste, kamarátke evanjeličke som vravela to, čo píšeš ty, a nakoniec som bola za hlúpu, lebo oni v piatok šli za farárom, že chcú krstiť dieťa, a v nedeľu bol krst.😂 Tiež mi to bolo čudné, ale ECAV to pravdepodobne tak má...

rorino
27. máj 2024

@michellemary naše dieťa je krstné v katolíckom,bez náuky ,dohodnutý termín cez týždeň a v nedeľu bol krst😂

michellemary
27. máj 2024

@rorino u nás je roky potrebná aspoň jedna náuka, a to sa tu už vystriedalo množstvo kňazov... (RKC)

evkamotka
27. máj 2024

Ze budes len divak? Z aktivnych casti otce nas a vyznanie viery, to hovoria vsetci. Inak len sedis, stojis, pocuvas. Ak to nebudes vediet, budes ticho stat - ako chces

martul
27. máj 2024

@monika101146560 ona nie je nič, len hosť.

rorino
27. máj 2024

@michellemary záleží od farára,kto chce urobí všetko,kto nechce robí odstrukcie🤷

sisa232
autor
28. máj 2024

@sisa232 krstoch.... Som mama ....farárka povedala že nemusíme chodiť na nič iba čisto prísť na krst