Ahojte ...ako prosím vás prebieha krst v evanielickom kostole ....niesom ani krstná mama a nebola som na prstoch tak či si máme cosik zobrať alebo či sa nás budú cosik pýtať....nieže tam budeme stáť ako teliatka 🤣😅
Za odpovede ďakujem
Nič nepotrebuješ, max. drobné na oferu... 3x som krstila dieťa v evanjelickom kostole a ani raz sme nemali sedenie ohľadom výchovy v kresťanskej viere... a od teba ako prítomného (keď nie si krstná, ani rodič) sa neočakáva nič.
Keď nie si mama ani krstná mama nemusíš vedieť vôbec nič.
@monika101146560 krstné náuky sa robia pri katolíckom krste, kamarátke evanjeličke som vravela to, čo píšeš ty, a nakoniec som bola za hlúpu, lebo oni v piatok šli za farárom, že chcú krstiť dieťa, a v nedeľu bol krst.😂 Tiež mi to bolo čudné, ale ECAV to pravdepodobne tak má...
@michellemary naše dieťa je krstné v katolíckom,bez náuky ,dohodnutý termín cez týždeň a v nedeľu bol krst😂
@rorino u nás je roky potrebná aspoň jedna náuka, a to sa tu už vystriedalo množstvo kňazov... (RKC)
Ze budes len divak? Z aktivnych casti otce nas a vyznanie viery, to hovoria vsetci. Inak len sedis, stojis, pocuvas. Ak to nebudes vediet, budes ticho stat - ako chces
@monika101146560 ona nie je nič, len hosť.
@michellemary záleží od farára,kto chce urobí všetko,kto nechce robí odstrukcie🤷
@sisa232 pred krstom sa predsa pôjdete na termín dohodnúť za farárom, a ten vám všetko povie 🙂 mali by rodičia aj krstní rodičia absolvovať pred krstom ešte nejaké sedenie ohľadom výchovy v kresťanskej viere, takže to určite nenechávajte na poslednú chvíľu ;)