Ako osláviť Vianoce, Silvestra s malým dieťaťom?

seminkads
4. nov 2011

Zaujímalo by ma ako ste riešili Vianoce, Mikuláša a Silvester s malým dieťaťom. Moja bude mať na Vianoce11mesiacov a neviem ako vyriešiť stromček,večeru,darčeky,čo na Mikuláša. Budeme u mojej mamy a tam bude stromček živý s umelými ozdobami,len sa bojím tých svetielok kedže budú v elektrine, na večeru asi kašu a neviem či už aj rybku,príp.akú,darčeky rozbaliť všetky naraz,alebo postupne-na druhy den...A do mikulášskej čižmy-jabĺčko?...

m.i.r.i
8. nov 2011

Ahoj. Nas mal minuly rok na Vianoce tiez necelych 11 mesiacov. Na Mikulasa som vobec nic nedavala, ved to moj maly vobec este neregistroval. Nezobudi sa ti rano a nebude pozerat do cizmy co dostal🙂 Takze toto som vobec neriesila. Co sa tyka Vianoc, tak my sme napriklad este jemu v 11 mesiacoch nedavali taku stravu ako mame my a ryba z obchodu, ktoru sme mali sa mi nezdala vobec vhodna ani ked ju neosolim a neokorenim...tak my sme to spravili asi takto:
Stromcek mame umely, nas maly este vtedy ani len nelozil, takze nebolo problemu( neviem ako je na tom tvoja, ale ak chodi alebo lozi tak to mas trosku tazsie). Nas drobec obzeral gule, kukal ocami ze co to je a stromceka sa asi tyzden bal..len natahoval rucicku a nezdalo sa mu to veru, najprv az plakal, potom uz len sa vyhybal🙂 Nic nestiahol a nechytal.
Este mi spaval 2 spanky tak sme veceru naplanovali asi o 5, kedy uz bol po druhom spanku. Vecerali sme aj so svokrom a jeho bratom. Maleho sme pekne poobliekali, bol cerstvo vyspinkany a tesil sa ze je tam starky a ujo. Kym sme my jedli kapustnicu, maly zuzlal kvorocku z chleba a druhe sme mu dali hotove osvedcene "sklicko" od Hipp - cestovny s morskou rybkou. Je to v BIO kvalite a prisposobene detickam toho veku. Takze mal rybu tiez.. Bol uzasny, sedel s nami krasne pri stole.
Potom sme sli k stromceku a teda my sme nemali zas neviem ako vela darcekov pre neho, taky maly to aj tak este nevnimal ako darceky..Odbalili sme tie 3 co dostal a on aj tak len pozeral, velky uspech malo odrazadlo auto, ktore je doteraz na nezaplatenie. Inak to aj tak neregistroval co sa deje.
Takze tak bolo u nas. Ja som si to maximalne uzila, lebo mi neliezol do kolacov, nestahoval stromcek, neliezol do zastrciek..Stromcek sme mali viac ako mesiac, ked sme ho dali dole, len tak kukol tym smerom, ze asi nieco chyba, ale inak nic. Tohto roku to bude uz ine🙂 To je uz maly sinter, neviem ani kam dam kolaciky..

seminkads
autor
8. nov 2011

@m.i.r.i Dakujem za rady, s tym stromcekom to bude u nas horsie, pretoze mala lozi uz vyse 2 mesiacov, postavi sa vsade a u vsetkeho a chodi tiez okolo vsetkeho, takze ratam ze uz bude chodit, este ma napadol kapor,len neviem ci to moze (moj ujo ich chova doma) a mala je vnimava na vsetko, nic jej neunikne 🙂

m.i.r.i
8. nov 2011

@seminkads no ak ujo ma domace kapre a su v cistej vodicke a vies cim krmi a vsetko, tak sladkovodne ryby uz kludne moze. Len pozor na kosticky pri kaprovi..ja by som sa toho bala 🙂 No a stromcek potom uz len dat niekam hore..moja sestra ho mala na stole, mensi stromcek radsej ale vysoko, tiez jej mala vtedy lozila a ucila sa chodit...nikdy nevies🙂

martinkatinka
14. nov 2011

No nianoce strávime spolu s malými darčekmi... nejdem mu kupovať nejaké super drahé darčeky a hračky, kúpime len oblečko, nočník a malú hračku... pojdeme potom k rodičom...ale myslím si, že vnímať to bude, veľmi sa na to teším...a papať mu dám kukuričné nesolené chrumky, lebo on večer pije mliečko a s tým aj zaspáva...