Akoby ste oslavili 15.vyrocie svadby ak su v manzelstve uz aj deti.obnovili by ste si manzelske sluby na urade+restika (torta) alebo bez ceremonie iba restika pre naj ludi,ktorych tam chcete mat vratane deti.take slavnostnejsie ale nie az tak,kedze by nebola ta ceremonia predtym?
@mila23 no realne...50.vyrocia sa malo kto dozije...ale chapem, ze si myslela vysie cislo k takej vacsej oslave
Zalezi predsa na vas aky ste typ ludi 🙂 ak radi vsetko oslavujete, tak do toho, oslavte to ako po tom tuzite vy, nie ako by si to spravili ini 🙂
Ja milujem oslavovat vsetko (vsak preco si neskraslit a uzit zivot), ale svadbu by som riesila len s muzikom😊 alebo mozno spravila nejaku grilovacku, kde by som pozvala najblizsich a len pocas tej grilovacky by som spomenula, ze dnes oslavujeme nase x-te vyrocie 🙂 (nech sa netrapia, ci maju riesit darceky 😁)
Urobte si ako chcete🙂
Podla mna 15 vyrocie vasho sobasa maju "cudzi" ludia hlboko v pazi. Mozno ich potesi, ze ste spolu uz tolko rokov, ale travit nejaku oficialnu oslavu s vami sa nikomu uprimne chciet nebude. Zalezi od financii, ale my sme napr. sli na paradnu dovolenku aj s detmi. Nase manzelstvo je "nasa zalezitost" ☺
@hederamonstera ide o to,ze som citala,ze sisa sklovska ma obnovenie m.slubov po 10tich rokoch a ludia tam mali same blbe komenty,ze zbytocne,ze to nechapu,ze na co je to dobre atd...asi iba 1 pozitivny koment
Jasne,ze nebudem robit ako mi ini nadiktuju len ma to prinútilo rozmyslat,ze ci to bude poochopene v dobrom lebo sme chceli obnovenie man.slubov aj my.
A oslav bude aj bez toho dost mame letne mesiace bohate na oslavy. Tu slo skor o nieco ine. Vela manzelstiev okolo skrachovalo, vyklopat my sa mame uprimne stale radi, klape to, (nech to tak ostane) ale nie kazdy ma pochopenie, ze s nimi o to pekne chceme podelit
@mapa tu nejde o druhu svadbu o nase deti,nasich rodičov a naj kamosov ale dakujem za uprimny nazor 🌼
Tak ak mas pocit, ze by to druhi nepochopili, tak to nerob s nimi. Obnovte si sluby sami, alebo s tymi s ktorymi nebudes mat pocit, ze vas odsudia.
Ak to nechces robit bez druhych ludi, tak to robis len kvoli zaujimavosti a nie skutocne kvoli obnove slubu
Asi by som si chcela sľuby obnoviť iba vo dvojici. Či s deťmi.
Akoze bez urazky, ale oslavovat s druhymi, ze ste s muzom 15r? Odveci 🙈 vsak vy si dajte veceru osamote a uzite si jeden druheho a nie ze druhi sa maju najest zato ze vy ste apolu. Divne 🤭
ja som tiež za ten predĺžený víkend, wellness bez detí, iba vy dvaja
tak ja som už v chomúte 22 r, začínam mať chuť znova sa vydať v klasika svadobných šatách, nakoľko prvý sobáš som absolvovala z vlastnej vôle v kostýme. teraz už mám figúru, tak by som si obrad zopákla v bielom, samozrejme že s pôvodným ženíchom 😀
@hylary este raz pisem,tu slo o najlblizsich,menovite rodicia,deti,naj priatelia som uz pisala, ziadna druha svadba o 50/60tich prevazne nam cudzich ludoch, kt.sme tam vobec nechceli mat ale patrilo sa...tu slo skor o to,ze si stojime za tym,ze sme si vtedy mladi povedali ano a nikto nechapal,vsak mame nieco po 20tke,ze to nevydrzi urcite do roka bude po velkej laske ..ale vidim,ze viacerym je to jednoduco divne, ze sa niekto chce podelit o svoje city,stastie a lasku,spokojnost... mozno to fakt ma ostat medzi tymi dvomi beriem
@petruldo no ja som to chcela ponat v satach doladena s detmi ziadne svadobne saty znova ale tak ja figuru zas uz nemam ako v 20tke 😂
tak ja zas mám teraz, čo som nemala nikdy, tak už by som si tie šaty vychutnala
Pred 2 mesiacmi sme mali 15. výročie, boli sme na obede v dobrej reštaurácii len my s deťmi, žiadne ceremónie sme nerobili
@petruldo rozumiem, viem sa vzit..
Ale mne tak neslo ani tak o saty,taka rodinna oslava,normalne ideme kazdy rok len my dvaja bez deti na veceru, chceli sme dat tomu taku vacsi doraz, ze predsa 15.te je trosku ine ako take 7.napr...(i ked u niekoho po krize vo vztahu moze byt aj ten siedmy)
Mne sa tvoj nápad náhodou páči, kľudne si to urob po svojom❤️
My sme boli v Toskansku na 15.vyrocie. Deti boli u mojich svokrovcov.
Pozri,ak to takto cítiš,urob to.
Vobec nerieš iných.
Každý pekný dôvod na oslavu a radosť z niečoho je dobrý dôvod😉
Dnešné vzťahy končia skoro,rodiny spolu nedržia,nestretávajú sa,nekomunikujú.
Choď do toho.
@mirage manzel mi dnes vravel ze buduce vyrocie oslavime na dovolenke, hovorim ze tomu uz ani neverim lebo nie sme ockovani, ze uz dva roky sme neboli no ale tak jasne je to ďaleko vsetko sa moze este zmenit, clovek mieni, pan Boh meni ani byt tu nemusime (kiezby bolo vsetko fajn ako doteraz) ale ano 10 sme tak oslavili pri mori a detmi, my zas by sme nevedeli ist bez nich...asi som ina, my obaja zijeme velmi prerodinne uznavam
Nie si iná. Práveže takto by to malo byť. Rodinné. Nie iba rodičia a deti. Ale aj starí rodičia,súrodenci sú rodina.
Ja ich už nemám. Keby som mala,rada by som oslavovala s nimi. Ale sľub asi by som sa hanbila verejné. A možno ani nie.
Určite do toho chod,človek nikdy nevie,čo ho čaká. V živote si to pekne treba vážiť.
možno by som sa spýtala najbližších, samozrejme najprv manžela, aký majú na to názor, mne by prišlo divné, keby ma niekto volal na oslavu 15. výročia svadby. Bola som na 50. a 60. ale 15...ale ak to tak cítiš, tak si to tak urob
Po 15 r sa mi to zda velmi skoro v okoli ludia oslavuju tak po tych 25 r ked to je uz strieborna svadba
my sme mali v juni.....obnova slubov a po omsi grilovacka na terase 😉
@oktoberka dakujem pekne za pochopenie..mozno ke to fakt skoro, 15 rokov nie je vela, beriem...moji stari rodicia mali takmer 45 r ale tak babka umrela, uz to ten rok nestihla..my sme taki ini, u nas sa oslavuje stale, narodeniny,meniny,prijimania,trochu to rodinu tmeli, mam pocit,ze vypneme od kazdodennych starosti ale este raz hovorim nemala som v plane pozvat neviem koho kazdeho (tety,ujov,bratancov,sesternice,kolegov,znamych) iba par najlbizsich surodencov dokonca muz ani nema,je sam,ma iba otca..
@katren po koľkých rokoch prosim Ta? A ako to prebiehalo? ♥️
My sme chceli obnovu sľubov po 10r,ale nevyšlo. Prebieha to trošku podobne ako počas sobasa. Ale podstatné skrátené. Obnovujeme svoje manželské sľuby,atď,atď....v dobrom,aj v zlom,atď.
Bola som na jedných neplánovane a bolo to dojemné.
Aj ja milujem svoju rodinu, ale chcem mat vztah aj s muzom, vela chodime sami - po Europe, a veru aj na hotel na noc. Len tak, oddych. Samozrejme, aj s detmi turistika, more, vylety. Ale ked sme sami je nam fajn 🙂
@mirage tak my travime casto vecere v dvojici spolu, pozrieme si film dame vino, rozpravame, zasmejeme sa atd ...ale dovolenku si prosto neviem prestavit bez nich, zeby som ich nevzala.samozrejme nie je nic zle na tom,ze su dvojice, kt.to vedia,kazdemu ako vyhovuje 😊
Svokrovci mali take obnovovanie po 20. rokoch. Asi je to individualne? Ja by som do toho nezapajala ziadnych ludi navyse...skor by som chcela malu rodinnu oslavku (akoze manzelia a ich deti) a cas pre nas svoch osamote..mozno nejaky predlzeny vikendovy pobyt alebo nejake kurzy pre manzelov a pod..
Uz sa neviem dockat. :D :D Zatial sme manzelia 4r.
Deti by som niekomu dala na postrazenie a šla na nejaký predĺžený víkend, keď si chcete obnoviť sľuby, tak každý rok sa obnovujú po vianočných sviatkoch v kostole, môžete ísť na omšu, a si ich obnoviť medzi sebou, mohlo by to byt pre vás zaujímavé, keďže tam tie pary tuším stoja vedľa seba, by ste videli koľkí si ich obnovia s vami naraz 🤷♀️Ak ste sa teda brali v katolickom kostole, ak nie, tak predchádzajúce vety sú bezpredmetné 😃
mna teda obnovovanie slubov nelaka...a nie po 15 rokoch..mozno po 50 ano....
a oslavit ked tak iba s muzom my dvaja, resp. s detmi......naco volat rodinu a znamych?
...my sme mali 15. vyrocie...zial nemame kam dat deti, takze sme nejak neoslavovali....ale moja predstava by bola predlzeny vikend iba my dvaja s muzom.....