Ako nosí u vás darčeky ježiško, keď máte spojenú kuchyňu a obývačku?

18. dec 2021

Ahojte minulý rok sme bývali v paneláku kde sme mali oddelenu obývačku a kuchyňu 🙂 tento rok sme sa však presťahovali do domčeka a máme spojenú kuchyňu a obývačku (kde máme stromček) naše deti veria na Ježiška a nechceme im to pokaziť 💙 ako to riešite vy? Rozmýšľala som že pôjdeme akoze na prechádzku a zatiaľ tam donesie "ježiško" darčeky... Ďakujem za rady 😉 anonymne píšem preto lebo mám sestrin účet a nechcem aby sa jej to zobrazovalo na profile (len pre info)😊

0silvia0
18. dec 2021

Jeden rodic isiel von zapalit prskavky, druhy rodic hadzal darceky pod strom

autor
18. dec 2021

@0silvia0 áno nad takým niečím som rozmýšľala že by som to vymyslela tak keby sa pýtali že prečo nejde mama alebo oco von takže poviem že išiel na WC alebo tak...

lindous
18. dec 2021

U nás vždy niekto zostal "upratovať kuchyňu" po večeri a ostatní išli na prechádzku hľadať zlaté prasiatko 🙂

danyelia
18. dec 2021

Deti s mužom išli vonku na krátku prechádzku, ja som zatiaľ dala pod stromček darčeky, zavrela dvere do izby, na kľučku zavesila mikulášsku čiapku, akože si to tam zabudol Ježiško, keď priniesol darčeky, deti sa tešili 🙂

alexandra2468
18. dec 2021

Normalne vymysli jeden z rodicov aktivitu a druhy zatial hadze darceky pod strom 😃
Moj manzel by napriklad isiel do izby s dcerou hrat na hudobny nastroj a spievat, alebo si precitat rozpravku. Alebo ta spomenuta prechadzka.

victoriab
18. dec 2021

@danyelia Ježiško si zabudol mikulassku ciapku? No dobre uz som citala vsetko 😁

zafir01
18. dec 2021

Ideme von zapáliť prskavky. Oblečiem deti, a ja vždy sa akoby po zabudnem, že musím ešte na wc.. Rýchlosťou blesku otvorím terasové dvere,akože Ježiško diel cez terasu, a donesiem nachystané balíčky, rozložím. A nepozorovane sa pridám k deťom a mužovi. Tí aj zabudnú. Ze som bola preč, pofotíme sa, sme vonku adi 10 minút a ideme dnu. Prvé vždy pošleme deti . A vždy je úžasné sledovať tie výrazy... Teraz 10 ročný už dávno vie, ako to je. Ale 4 ročný ešte nie, tak chceme mu nechať ešte na par rokov tu detskú ilúziu. A potom keď bude mať tak 8-9 mu povieme pravdu ako staršiemu. Ale asi aj vtedy budem dávať darčeky na tajnáša až po večery. Neviem si predstaviť. Ako u niekoho, že by bolo pod stromčekom už od rána, možno, keď budu deti dospelé

marca12
18. dec 2021

Chodte von zapalit prskavky,robi sa to,aby Jezisko nasiel cestu k vam. Muz alebo ty sa suchtaj pri obliekani a ked budu deti vonku,rychlo nahadzes darceky a pojdes za nimi von.

danyelia
18. dec 2021

@victoriab myslela som takú červeno - bielu, my ju voláme mikulášska, alebo vrch z kostýmu Mikuláša, prípadne bradu z kostýmu, ponožku...ide o to, že moje malé deti uverili, že Ježiško tu naozaj bol a tie darčeky im priniesol, zvykneme nechať aj otvorené okno, akože ním preliezol 😀

3petka
18. dec 2021

No my napr chodíme kukať po domoch či neuvidíme jeziska… ako nosí darčeky do domov. Nás syn to má rad ideme vybavený baterkami a celovkami no riadna sranda..

dupinka
18. dec 2021

Ja som bola minulý rok so synmi sama. Nachstala som všetko do jednej veľkej nákupnej tašky za sedačku, tak,aby nevideli, kým sa chystali na večeru.A potom zase keď sme išli zasvietiť Ježiškovi na cestu som "hľadala zápalky" a rýchlo som to len vysypala pod stromček.
Keď sme s manželom, tak podobne 😉

mirage
18. dec 2021

@danyelia my rozumieme, ale k Jezisovi nam ta capica nepasuje 🙂

zara0201
18. dec 2021

Muž so synom umývajú po večeri zuby,lebo darčeky len poriadným umývačom donesie. Ja zatial hádžem pod strom...

autor
18. dec 2021

@dupinka ak sa ta mozem opýtať prečo si bola sama? Nemusíš odpovedať

autor
18. dec 2021

@zara0201 vidíš to má nenapadlo

bucko555
18. dec 2021

Ja vždy pošlem manžela s malou von ....minulý rok to bolo na tesno malej sa chcelo cikať tak skoro ma vynakla.....tento rok to bude ľahšie pošlem ich von psíkovi (máme ho tri mesiace ) oniest štedrú večeru a ja to zatiaľ nahadzem pod stromček ....snáď sa podarí lebo je toho veľa a aj dosť ťažké

nerko
18. dec 2021

Ja zoberiem deti do detskej a muz ide akoze zhasnut do obyvacky. Darceky su v uloznom priestore v gauci. Rychlo to nahadze a zacinga na zvonceku.

leskovael
18. dec 2021

Chodime po večeri von sledovať Jeziska ci ho náhodou neuvidíme ako ide do domu😂 vždy má muž aj prskavku ale tá maleho nikdy nezaujimala, vždy poriadne sleduje 👀😅 muž so synom oblečení idú von a ja poviem ze idem ešte na wcko dám si bundu a prídem za nimi 😁

autor
18. dec 2021

@bucko555 Ja to ešte nemám ani zabaleney

elementissa
18. dec 2021

A nie je to tým deťom čudné, že "Ježiško" akože príde cez deň? Veď to je blbosť, deti (ani malé, nie sú hlúpe), vedia, že aj presuny dačo trvajú. Jasné a jeden rodič je vždy doma ale určite on Ježiška nikdy nevidel... No také hlúpe dieťa som nebola ani keď som mala 4 roky. Ja som ako dieťa verila na "Ježiška" do cca 6 rokov, ale u nás sa vždy darčeky dávali pod stromček v noci, takže ráno 24. tam už boli. Tradícia Santa Clausa jazdiaceho v noci na rýchlo saniach poháňaných 12 sobmi po oblohe a skákaní do domov v noci cez komín je pre deti oveľa uveritelnejsia, lebo deti zasa nie sú úplne hlúpe a tiež si vedia zrátať 2+2 a že sa treba aj presúvať, lebo deti aj cestujú a vedia, že to trvá. A potom Slovenské deti sa budú baviť - boli sme na prechádzke o piatej a o šiestej už boli darčeky pod stromčekom. A druhé dieťa " a my sme boli o piatej spievať koledy a o šiestej už boli darčeky aj u nás." A tieto deti sa navzájom navštevujú a vedia, že cesta trvá hodinu... Aj deti vedia, že sa nedá byť naraz na dvoch miestach. Santa chodí v noci, ale rozhodne nie je naraz na dvoch miestach, lebo ak chceme, aby bola nejaká osoba pre dieťa reálna, môže ohnúť zákony fyziky, ale nemôže ich zlomiť. Nemôže byť naraz na viacerých miestach. To len akože logická vsuvka, u nás Ježiško nechodí, darčeky dávame pod stromček pred večerou, ale keďže ich máme zabalené a odložené v spálni, syn ich videl už milión krát, len sme mu povedali, že to sú balíčky, čo pôjdu pod stromček a absolútne neriešil. V škôlke si rozbaľovali už darčeky, tak sa teší, že aj doma bude. Ja mám magický zážitok, aj keď si rozbalujem darček od manžela, pretože neviem, čo mi kúpil. Nikdy mi ho nemusela doniesť rozprávková postavička, aby som sa tešila a tak vedieme aj syna.

henka123123
18. dec 2021

Beriem deti vedla do izby a medzi tym tato nahadzr darceky z chodby pod strom

henka123123
18. dec 2021

@elementissa ja by som sa ako dieta netesila talym darcekom ktore vidim denno denne a pktom rozbalim...chyba tam ta magickost..najkrajsie vianoce som mala este ked som verila na jeziska..potom to caro uz zmizlo

simca06022011
18. dec 2021

no nam sa objavuju darceky uz pred vecerou, jeden rok som dokonca davala pocas poobedia postupne darceky a mala z toho je cela vyhukana doteraz :D ze mama nechapem to, taky velky balik sem prisiel a ja som vedla sedela na gauci :DD len tak sa tu objavuju... a to ja som dotiahla poza kuchynsky ostrov a potom som tam zase spat zaliezla :DDD
INak aktivita nejaka, prezliect sa, umyt sa/okupat a ja som bola "akoze" hore na poschodi pri nej, pripadne som cakala kedy ide na wcko a sprintom nakladat... vacsinou ich ani netriedime, iba ich tam nahadzem:D (mam ich v izbe vedla zavrete ("v kotolni", pod dekou medzi kadecim napr v kosi alebo velkych taskach cize to zdrapim a vylozim naraz). nevydrz mi mala len tak v kuchyni postavat, cize hocikedy. Teraz staci zakricat ze treba stol prestriet a uz je zavreta v detskej :DDD

simca06022011
18. dec 2021

@elementissa no napr. toto co opisujes, u nas dieta nikdy neriesilo, mame tak mikulasa vyrieseneho (resp mali sme), lebo ten druhy rodic nas za par minut dobehne (cize ja, lebo ja vzdy chodim z domu po nich, kym pospratavam a potom ja zatvaram dom, cize nic cudne dceru nikdy nenapadlo). Asi keby som ostala doma tak by som sa musela vyhovorit, na to ze som lezala vo vani alebo nieco take :D

autor
18. dec 2021

@simca06022011 Aj táto "lenivosť detí " je niekedy dobrá

lindous
18. dec 2021

@elementissa ja som verila na Ježiška tiež cca dokým som neprišla na ZŠ a nepamätám si, že by mi to prišlo nejak divné, že príde ku všetkým naraz po večeri o tej istej hodine ..v tom je podľa mňa tá krása toho, že deti tomu veria lebo proste veria... keď už to je niečím spochybnené, tak sa nad tým začnú zamýšľať a vtedy je podľa mňa správny čas výjsť s pravdou von 😅 a u nás, aj teraz keď už sme doma všetci dospelí, tak darčeky pred sebou skrývame a počas večere si vždy niekto odbehne na WC a vtedy ich dá pod stromček ... predsa len to má pre nás osobne iné čaro, keď po večeri prídeme do obývačky a "waaau" sú tam balíčky 🙂

autor
18. dec 2021

@lindous my sme to tam nenápadne predtým dali pred večerou 😉akoze sme si zabudli dať napr. Ponožky alebo otec kravatu

0silvia0
18. dec 2021

@elementissa deti neriesia ziadne presuny. Deti veriace na Jeziska veria, ze je zazracny a zvladne vsetko.

danyelia
18. dec 2021

@mirage V poriadku, aj keď celkom nerozumiem, čo je na tom také zvláštne...neviem, čo by som tam mala nechať ako ,,dôkaz,, že tam Ježiško bol, čo by tam pasovalo viac, aby to pochopili aj malé deti 🤔

number19
18. dec 2021

My si pred vecerou ideme vsetci umyt ruky a dcera je zabavena a medzitym ja (niekto) nahadze darceky pod stromcek a otvori okno (akoze tam naozaj niekto bol)...je to taka saskarna, ale bavi to aj dceru aj nas.
Ja by som dceru nikdy neobrala o taketo spomienky. A som presvedcena o tom, ze do takeho 7. roku tomu aj verila. Teraz uz mozno nie, ale stale sa na to hrame ze hej a je z toho pekny ritual. 🙂