Ako by ste riešili oslavu na chate a hlavne alkohol?

Ahojte chystam sa robit oslavu na chate, asi 30ludi plus male deti. Uz mam vsetko naplanovane jedlo a Tak
len ma dnes napadla jedna vec. Ta chata bude dalej od mojho aj od pozvanych hosti bydliska. Skoro vsetci pridu vlastnym autom. Predpokladam ze si budu chciet vypit aj ti co soferuju a tu je ten zadrhel pretoze nocovat sa tam dat nebude. Ako by ste to diplomaticky riesili ked nechcete aby s alkoholom v krvi jazdili v aute zo zenami pri ceste nazad? 😒 dik 🙂

natalym
11. jan 2016

A oni nie sú dospelí ľudia? Nevedia, že nemôžu s alkoholom v krvi šoférovať?

pribinak
11. jan 2016

Kup nealkoholické pivo a radler, ale kazdy normalny inteligentný clovek vie, ze pokial šoféruje, tak nepije alkohol, je to o osobnej zodpovednosti

janinah
11. jan 2016

Prepáč,ale zle zorganizované...to je ako príďte,ale nepite /nemyslím opiť sa do bezvedomia,ale pohár či dva vína sa žiada si dať na oslave/,lebo treba šoferovať domov. Bolo treba umožniť prespanie alebo oslavu organizovať niekam v dosahu taxíkov.Každý dospelý je zodpovedný sám za seba, v tomto prípade aj šofer za svoju rodinu...

alaguema
11. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky neviem, čo to máš za známych, ale ak majú vodičák, mali by vedieť, že na SK je nulová tolerancia. Ja osobne toto na oslavách vôbec neriešim, ani si nemyslím, že by to bolo povinnosťou hostiteľa, dokonca si myslím, že to ani neprislúcha nikomu strážiť svojich hostí. Normálne je, že jeden je šofér a ostatní si dajú.

ukulela
11. jan 2016

nealko pivo, dokonca sa da kupit aj nealko vino (pohladaj na nete) ... a teda kazdy rozumny chlap si zvazi, ci bude riskovat minimalne pokutu, ked uz nie zdravie svoje, svojej zeny a deti a nesadne za volant opity. resp zena to chlapovi nedovoli, ked je pri zmysloch. resp chlap si vypije a zena domov odsoferuje .... skratka partneri sa musia dohodnut, kto bude tahat za kratsi koniec a nepit.
alebo . ked ta to ozaj tak trapi, tak urob nealko oslavu a basta. alkohol na oslavach nie je povinny. moj chlap nepije vobec. nie je abstinent - on nikdyalkohol neskusil. z principu ani rumovu pralinku, ani bromhexin 🙂 a vie sa zabavit aj oslavit.

chrumka84
11. jan 2016

No jednotlivci maju smolu a ti ostatni poparovani, jeden pije, druhy nepije, klasika. Delba prace 😀.

natalym
11. jan 2016

A prečo sa tam nespí? Však je to chata. Kto chce nech ide domov a kto chce piť, nech sa vyspí.

jeennyv
11. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky pises, ze je to chata s dospelymi i detmi, tak pre mna je to akasi samozrejmost, ze ked ked idem niekam s dietatom alebo ked je tam celkovo detska spolocnost tak sa nezriadim pod obraz bozi, plus ty si hostitel a nie opatrovatel, to je na kazdeho zodpovednosti a predpokladam, ze ide o dospele a svojpravne osoby, ktore ovladaju pravidla cestnej premavky a ty mozes tak opitemu zavolat taxik... A po dalsie miesto oslavy a podmienky spania, to by mali byt oznamene a zriesenie nazaciatku

dominika6
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky
veeeľa nealka piva,veeela nealka a je aj nealko šampus...
a kúp aj detský šampus..

dominika6
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky
a ešte to funguje aj tak,že je jedne šofer a berie aj 4 do auta..
čiže stačí 5 šoferov na 6 ľudí..

klaudusik7
12. jan 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

kupit nealko a je to vyriesene, iba trosku alka pre tych ktori budu mat to stastie a nebudu musiet soferovat🙂

slniecko_bez_rukavicky
autor
12. jan 2016

dakujem za odpovede 🙂 tiez som myslela ze to spravim tak ze nakupim nealko a necham to na Ich vlastnu zodpovednost a budem dufat ze sa tam nikto "nezriadi". Len ma to Tak napadlo pretoze tot' som bola kamoske na narodeninach a tam sa zopar pozvanych doslova ksichtilo ze si nemozu vypit.

slniecko_bez_rukavicky
autor
12. jan 2016

@natalym pretoze Je to vyse 30 ludi vacsina maju naozaj male deti, ktore spia radsej doma :/ ale dala som si zistit aj presne ceny na osobu a Tak uvidim. 🙂

moni244
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky aj tak si neviem predstaviť ísť niekde na chatu na oslavu a ešte ten deň ísť naspäť, ani tak nejde o alkohol, ako o to naháňanie sa, my tiež robíme chatu ale na 3 dni

evittam
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky Už to tu bolo napísané xy krát - no prepáč, nech sa ksichtia koľko chcú - buď prídem bez auta alebo sa neksichtím - to je celé-ty nie si zodpovedná za ich správanie-vedia kam idú,prečo tam idú. No, čo sa týka tých detí - každé dieťa spí najradšej doma - ale tak raz za čas - treba aj tie deti učiť-potom tu bude téma-"moje dieťa nezaspí nikde inde ako doma a so mnou-čo mám robiť" (možno už aj je) 😀 . Mám 2-ročnú dcérku-min.rok sme boli na chate na Silvestra a aj tento - normálne spala tam kde sme ju uložili....
Proste a jednoducho-robíš si zbytočné problémy, ktoré ani nie sú tvojimi.

alaguema
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky tak nejakú inú chatu, kde budete môcť prespať.

katarinamarkova
12. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky ak dotycny vie, ze niekam ide autom - naspat ide autom - nepije.....ak pije je blby....ak pije a ide naspat autom aj s inou osobou, nedajboze s detmi - je maximalne blby.
normalneho napadne, ze sofer nepije......neviem co chces riesit.
inak.....takato oslava, daleko od bydliska, kde sa kazdy musi dopravit a aj odpravit, lebo spat sa tam neda....nic moc :(.....ine riesenie nebolo?

vlada2401
14. jan 2016

No ja byt hostom a ked si chcem trosku vypit zariadim si odvoz tam aj spat, a napr.na mojho uja oslave to bolo tak ze mal nachystane svoje auto a vodica ktory rozvazal ludi kazdy sa tam nejako dostavil a rozvoz nebol problem

tajka1986
14. jan 2016

@slniecko_bez_rukavicky ked chcem pit tak si zabezpecim odvoz a netrepem sa svojim autom predsa