Aké zvyky si môžme dovoliť na druhej svadbe?

takaja
8. jan 2014

Ahojte caka ma druha svadba. Prva v kostole so vsetkym + rychly rozvod. Teraz mam o desat rokov viac a sice prvu svadbu nevymazem, neviem co si dovokit na druhej. Rozbijanue taniera vencek asi nie. Ale moze byt starejsi? Chceme kvoli zabave. Viete mi poradit aby sme to neprepiskli. Dakujem. 😵

adeala
8. jan 2014

@takaja keď to chceš len kvôli zábave, tak je to úplne jedno. Kľudne môžete mať aj odoberanie venčeka. A hlavne, je to tvoja svadba, sprav ju tak, ako uznáš za vhodné, hlavne, aby si si to užila ty.

maribell
8. jan 2014

aj podla mna si mozes urobit co chces ved je to tvoja svadba 🙂 co druhych do toho :-P 😀

bajana
8. jan 2014

moj osobny pohlad: starejsi je organizator svadby, to so zvykmi nic nema......ak budes mat velku svadbu, tak preco nie, ak malu, tak ti ho z principu netreba....
rozbijanie taniera je o priani stastia do manzelstva, tiez si ho viem predstavit v akomkolvek veku manzelov i v x-tom manzelstve...rovnako by som nevynechavala prvy tanec, tanec s rodicmi atd.
no a vienok alebo vykrucanku by som zvazila....vienok je symbolika, ktora ma dnes vyznam len pre minimum neviest 😀 a ak nepotrebujete, aby vam hostia prispeli na svadbu, tak by som vypustila aj vykrucanku....
tolko moj nazor, ale v konecnom dosledku: "jaky si to udelas, takovy to mas" 😉

kokazm
8. jan 2014

Ja som mala druhú svadbu iba pri svedkoch. Plus tam boli moje deti. Rodičom som ani nehovorila. Nechcela som si dať do toho kafrať a vôbec som nemala chuť z toho robiť slávnosť. Po svadbe som napiekla koláče a každému z rodiny som bola oznámiť túto novinku s moravskými koláčmi. Naši to brali v pohode, ešte boli radi, že sme to takto urobili - o starosť menej. No svokra bola nešťastná, že ona chcela veľkú svadbu, že bola by dala torty urobiť...... A presne to sme nechceli. Ja som to prepískla dosť, ale takto som to chcela ja a keďže to bola moja svadba, tak som sa rozhodla takto.
Moja sestra urobila takto pri prvej svadbe týždeň pred pôrodom.
Kamarátka mala tiež pri druhej svadbe ceremónie na matrike a potom urobila riadnu slávnosť v prenajatej sále pre viac osôb.
Bratranec zas pozval iba rodičov a svedkov na úrad a zaplatil všetkým večeru v reštaurácii. Voľakedy boli hlavne na dedinách predpísané pravidlá, ktoré sa striktne dodržiavali , no dnes si to naozaj robí každý po svojom aj pri prvej svadbe, a okolie to v pohode toleruje. Na koľko máš - toľko si sprav 🙂 A keď budeš mať chuť prežiť všetky tie "pravidlá" a zvyky, tak si ich majte. Nevidím nič zlé na tom, ak toto chce človek prežiť aj s druhým partnerom. Na svadbe bude aj tak len rodina, ktorá ti to všetko bude priať a tešiť sa s tebou. Ináč prajem ku ten svadbe všetko najlepšie, a hlavne nech vám svadba krásne vyjde podľa vaších želaní 🙂

ask
8. jan 2014

@takaja Ako Ti len srdce raci ...je to Vasa svadba a je na vas ako sa zabavite...ci je prva ci piata🙂

satanka1
8. jan 2014

@takaja ja som sa 2x vydávala pred pol rokom a mali sme okolo 50 ľudí a perfektne sme si to užili.Okrem rozbíjana taniera sme nemali žiadny zvyky,ale my sme ich nechceli...
Sprav si svadbu takú akú chceš a nedaj sa nikým od ničoho odhovoriť.Najdôležitejší ste vy dvaja...či je to prvá svadba,alebo druhá.
A druhú som si užila milion krát lepšie ako prvú.
držím palce

tinach
8. jan 2014

Bola som viac krát na "druhej" svadbe a bola normálne so všetkým aj s odobierkou, starejsim, vencekom a kľudne rozbi aj ten tanier, popripade aj fotku byvaleho 😀

marcelka932
8. jan 2014

@tinach tak toto je super napad vymenit rozbijanie taniera za roztrhnutie fotky ex manzela inspirujem sa v buducnosti :-P

georgeo
15. jan 2014

Ja som sa tiež vydávala druhýkrát, a bola to obrovská svadba so 104 ludmi ! mali sme starejšieho pre organizáciu aj pre zábavu, odobratie vienka sme vymenili za ženíchov spev so ženáčmi, neviem či to poznáte, ženích spieva so ženatými " Na Královej holi" a po skončenímu jeden zakričí : vitaj somár medzi somármi ! a potom sme mali klasickú vykrúcanku. Inak bola spoved svokier, odpovedanie otázok s topánkami a kopa hier pre deti, kedže na tej našej ich bolo tuším 19. Všetci si svadbu pochvalovali, dobre sa zabavili a moja krstná mi povedala, že tak teraz len som mala riadnu svadbu, tá prvá bola o ničom. 🙂