Ahojte caka ma druha svadba. Prva v kostole so vsetkym + rychly rozvod. Teraz mam o desat rokov viac a sice prvu svadbu nevymazem, neviem co si dovokit na druhej. Rozbijanue taniera vencek asi nie. Ale moze byt starejsi? Chceme kvoli zabave. Viete mi poradit aby sme to neprepiskli. Dakujem. 😵
aj podla mna si mozes urobit co chces ved je to tvoja svadba 🙂 co druhych do toho :-P 😀
moj osobny pohlad: starejsi je organizator svadby, to so zvykmi nic nema......ak budes mat velku svadbu, tak preco nie, ak malu, tak ti ho z principu netreba....
rozbijanie taniera je o priani stastia do manzelstva, tiez si ho viem predstavit v akomkolvek veku manzelov i v x-tom manzelstve...rovnako by som nevynechavala prvy tanec, tanec s rodicmi atd.
no a vienok alebo vykrucanku by som zvazila....vienok je symbolika, ktora ma dnes vyznam len pre minimum neviest 😀 a ak nepotrebujete, aby vam hostia prispeli na svadbu, tak by som vypustila aj vykrucanku....
tolko moj nazor, ale v konecnom dosledku: "jaky si to udelas, takovy to mas" 😉
Ja som mala druhú svadbu iba pri svedkoch. Plus tam boli moje deti. Rodičom som ani nehovorila. Nechcela som si dať do toho kafrať a vôbec som nemala chuť z toho robiť slávnosť. Po svadbe som napiekla koláče a každému z rodiny som bola oznámiť túto novinku s moravskými koláčmi. Naši to brali v pohode, ešte boli radi, že sme to takto urobili - o starosť menej. No svokra bola nešťastná, že ona chcela veľkú svadbu, že bola by dala torty urobiť...... A presne to sme nechceli. Ja som to prepískla dosť, ale takto som to chcela ja a keďže to bola moja svadba, tak som sa rozhodla takto.
Moja sestra urobila takto pri prvej svadbe týždeň pred pôrodom.
Kamarátka mala tiež pri druhej svadbe ceremónie na matrike a potom urobila riadnu slávnosť v prenajatej sále pre viac osôb.
Bratranec zas pozval iba rodičov a svedkov na úrad a zaplatil všetkým večeru v reštaurácii. Voľakedy boli hlavne na dedinách predpísané pravidlá, ktoré sa striktne dodržiavali , no dnes si to naozaj robí každý po svojom aj pri prvej svadbe, a okolie to v pohode toleruje. Na koľko máš - toľko si sprav 🙂 A keď budeš mať chuť prežiť všetky tie "pravidlá" a zvyky, tak si ich majte. Nevidím nič zlé na tom, ak toto chce človek prežiť aj s druhým partnerom. Na svadbe bude aj tak len rodina, ktorá ti to všetko bude priať a tešiť sa s tebou. Ináč prajem ku ten svadbe všetko najlepšie, a hlavne nech vám svadba krásne vyjde podľa vaších želaní 🙂
@takaja ja som sa 2x vydávala pred pol rokom a mali sme okolo 50 ľudí a perfektne sme si to užili.Okrem rozbíjana taniera sme nemali žiadny zvyky,ale my sme ich nechceli...
Sprav si svadbu takú akú chceš a nedaj sa nikým od ničoho odhovoriť.Najdôležitejší ste vy dvaja...či je to prvá svadba,alebo druhá.
A druhú som si užila milion krát lepšie ako prvú.
držím palce
Bola som viac krát na "druhej" svadbe a bola normálne so všetkým aj s odobierkou, starejsim, vencekom a kľudne rozbi aj ten tanier, popripade aj fotku byvaleho 😀
@tinach tak toto je super napad vymenit rozbijanie taniera za roztrhnutie fotky ex manzela inspirujem sa v buducnosti :-P
Ja som sa tiež vydávala druhýkrát, a bola to obrovská svadba so 104 ludmi ! mali sme starejšieho pre organizáciu aj pre zábavu, odobratie vienka sme vymenili za ženíchov spev so ženáčmi, neviem či to poznáte, ženích spieva so ženatými " Na Královej holi" a po skončenímu jeden zakričí : vitaj somár medzi somármi ! a potom sme mali klasickú vykrúcanku. Inak bola spoved svokier, odpovedanie otázok s topánkami a kopa hier pre deti, kedže na tej našej ich bolo tuším 19. Všetci si svadbu pochvalovali, dobre sa zabavili a moja krstná mi povedala, že tak teraz len som mala riadnu svadbu, tá prvá bola o ničom. 🙂
@takaja keď to chceš len kvôli zábave, tak je to úplne jedno. Kľudne môžete mať aj odoberanie venčeka. A hlavne, je to tvoja svadba, sprav ju tak, ako uznáš za vhodné, hlavne, aby si si to užila ty.