Aké víno na svadbu?

6. okt 2024

Ahojte. Nie sme vinkari, potrebujeme vino na svadbu. Ake? 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 obzerame Ch.Topolcianky. Ruzove polosuche a biele suche? A konkretne? Cervene ribezlovy pereg? Uz mam z toho hlavu ako balon, prosim si radu 🙏🙏🙏

lindous
6. okt 2024

My berieme červené suché a biele polosuché, berieme od známeho z malého vinárstva, presný výber nechaváme na ňom, ale myslím, že aj inde ti určite radi poradia... a teda záleží aj ako si poznáš hostí, my vieme, že treba viac bieleho ako červeného a ríbezľák by asi vôbec nešiel (a ak hej, bojím sa ako by to dopadlo 😂 😂)

autor
6. okt 2024

@lindous tiez si myslim, ze cervene nepojde takmer vobec (ja ho pijem ale tiez nebudem, nechcem sa zababrat), kazdopadne polovica hosti sa vobrc nevyjadrila co piju a nemam absolutne sajnu

madeincssr
6. okt 2024

Znali vinari piju vacsinou suche vina, ale ani dobre biele polosuche nemusi byt zla volba. Pripadne biele zobrat aj suche, aj polosuche. Topolcianky su podla mna dobra volba. "Kralovska" cervena odroda je Cabernet Sauvignon, 'kralovska" biela (sucha, pre znalcov) je Rizling rynsky. Ale beznym konzumentom sa moze zdat "kysle". Cize daj si poradit od predajcu, aby boli spokojni aj vinari, aj bezni "neznalci" (preto mozno biele dvoch druhov, alebo potom radsej polosuche).

michaela329
6. okt 2024

My sme mali polosuchy tramin z vinárstva, ktoré sme poznali a víno nam chutilo, potom pár fliaš červeného - tam sme sa riadili ujom, čo pije červené a má rád Frankovku. Rosé sme nemali, ale mali sme šampanské - Hubert de luxe (lebo opäť sme vedeli, že baby, ktoré ho pijú, ho majú rady 😀). Takže sme sa riadili tým, že si poznáme hostí.

autor
6. okt 2024

@madeincssr
Preto uvazujem nad tym, ze vezmeme ruzove polosuche noir svatovavrinecke, biele nejake suche 🤔 a veru, bola som teraz na svadbe, pili sme rizling a mne akosi nebral. Nieco menej kysle a lahodnejsie nevies poradit? Pre mna je toto cisto spanielska dedina

autor
6. okt 2024

@michaela329
Budeme mat zial aj hosti, ktorych si nepozname 😏 pozvali rodicia zo slusnosti atd, nejdem sa k tomu extra vyjadrovat, pri polovici vobec neviem co budu pit

jankafresova
6. okt 2024

biele, cervene, rosé(ružové) a ak pozveš aj mna, tak ríbezlové, z čiernych aj z červených.mňam.

michaela329
6. okt 2024

Tak polosuché vína nikoho neurazia a ja mám takú skúsenosť, že ženy majú rady také voňavejšie odrody (tramin, Chardonnay) a červené detto. Dajte si poradiť v predajni, prípadne si kúpte po fľaštičke a doma skúste 😀 Ale je super že vam na tom záleží. Ja som sa už totiž stretla s prístupom "hlavne lacné" a tak tie svadby aj vyzerali.

madeincssr
6. okt 2024

Podla mna pokostuj/te tie biele vina (radsej teda polosuche), ktore ti doporuci predajca (Topolcianky su OK). Hoci aj doma v klude, kupenim si po jednej flaske z kazdeho doporuceneho. Tazke radit, kazdemu berie ine. Ked kupujem v obchodaku, dam na oznacenie zlatymi/striebornymi/bronzovymi "medailami" (nalepky na flasi) na roznych vinarskych sutaziach/podujatiach a zatial to vzdy dopadlo dobre.

aalt
6. okt 2024

Ja kupujem Topolcianky cervene Neronet a biele Devin. Tie chutia mne a aj co som obcas zobral inym tak boli spokojni. Ruzove kupovaval kamos, len uz nepamatam ktore. Ved kup po flaske na ochutnavku 😉

tundra
6. okt 2024

@autorka tu si vyber:
https://akevino.sk/
Palava polosladke,Topolcianky je super👍

nelka93
7. okt 2024

Tiež plánujeme topolcianky, boli sme aj na vinobranie kostovat ale teda mne tie suché moc nesmakuju, čiže pôjdeme asi do polosladkych. Červené nikto nepije takže berieme biele a rose