Aké víno na svadbu?

28. sep 2024

Poraďte mi prosím. Chcem kúpiť víno na svadbu biele suché aj polosuché alebo polosladké. Víno nepijem, nechutí mi a ani sa nerozumiem do kvality. Ktoré by ste mi odporučili kúpiť? Vy, čo už máte nejaké tie vínka poskúšané, ktoré sú pre Vás tie naj?

tinalia
28. sep 2024

Kazdemu chuti nieco ine a nezavdacis sa vsetkym. Ja som pred svadbou zistovala, kto co bude pit a podla toho sme objednavali. Fičalo biele suche hlavne u žien, ale aj tokajske.

danica2711
28. sep 2024

tak hádam aspoň ženích vie niečo o vínach a - čo je najdôležitejšie - čo radi pijú tí najdôležitejší hostia, teda rodina

klara351
28. sep 2024

@danica2711 Zenich nemusi vediet o vinach nic, moj napriklad vino vobec nepije a tiez by nevedel vybrat. zato.o whiskey by rozpraval aj celu noc.
U nas letel Irsai Oliver, je suche, ale sladsie. Potom sme mali nejake ruzove, to si uz nepamatam ale. Asi dve flase cerveneho, ale to pila len jedna osoba.

lenka098123
28. sep 2024

My sme mali z vinárstva Rariga- chutné aj kvalitné, poradia, prinesú.

nikha2809
28. sep 2024

Ja mám s mužom napr.rada červene suche, biele vôbec nepijeme.Takze by som určite kúpila aj pár fliaš červeného, poprípade sa opýtaj hostí čo pijú nech máš prehľad a nezostane ti kopec flias

kiki68
28. sep 2024

Ja by som zvolila biele suche napr Chardonnay a potom nejake sladsie ( bud nejake ladove vino), alebo nejaky sladsi typ napr Muskat Ottonel. Je to viac aromaticke a ked je sladsie, tak sa to velmi dobre pije k napr zakuskom. Z cerveneho je to uz tazsie, tam je naozaj vela chuti a to by som sa poradila priamo tam, kde budes odberat, ze co sa hodi k tomu jedlu, co podavate. Ja mam napr rada a to sme davali na konferencie Zweigelt. Je to take univerzalne, nie je to velmi tazke.

vodana
28. sep 2024

Ahoj, na svadbu dcére som kupovala Rulandské šedé a Tramín červený, to sú suché biele vína, červené víno je dosť ťažké, ale dobré je napríklad Cabernet sauvignon alebo Frankovka modrá, my sme mali aj ružové polosuché Zweigeltrebe rosé.

hara_vara
28. sep 2024

určite polosladké

slavkadi
28. sep 2024

My máme obľúbené biele Tramín červený ročník 2021- Pivnica Čebovce. Alebo potom Rulandské šedé. Z červenych neporadim, to veľmi nepijeme, maximálne ríbezľové.

evansova
29. sep 2024

Hlavne kvalitné. Najlepsie spravis, ak najdes renomovaneho vinara vo svojom okoli. Tomu povies co potrebujes, kolko ludi bude na svadbe, kolko zien, kolko muzov, ich preferencie (ak o nich vies) a pravdepodobne ti bude vediet poradit. Nepises odkila si, ak nahodou z okoli Trnavy, odporucam vinarstvo GARIJA, MRVA STANKO, KOZARA SENKVICE, je ich tu viac.