Aké sväté krstné meno vybrať?

lenuska333
2. sep 2022

Ahojte je tu niektorá ktorá mate Lianu? Keďže Lianka nieje svete meno tak jej chceme dat ku krstu druhé sväte meno aké ste dávali vy? A na krstnu košieľka jje môžem dať vypísať obidve mena? Ďakujem za odpovede

zuzinka888
2. sep 2022

Ano mozes ale pri krste pri zapise treba aj to uviest.Je to len na vas akeho patrona vyberiete. Skuste pozriet v katolickom kalendari kto ma sviatok v den narodenia alebo krstu. Mozno akurat to prave pre vase dievcatko. Ak nic ine tak dajte Máriu - kto dozrie na vase dieta viac ako Maria- matka Božia.🙏

kacena4
2. sep 2022

moje deti maju ako druhe meno Maria (vsetci) je akousi ich ochrankynou, riesili sme to len cez faru, nie matriku, nakolko mi tam nechceli zapisat chlapcovi dievcenske meno ☹ takze na matrike maju len prve meno a v krstnom liste obe mena ako sme chceli mi

bronik89
2. sep 2022

je len na tebe, ake krstne meno zvolis. v nasej rodine sme nedavali napriklad ziadne, predtym sme ani netusili, ze sa take nieco vobec robi, az nedavno som to zachytila.

cecilia29
2. sep 2022

Ja mam sice mena svate , ale tak ci tak som davala aj druhu patronku Mariu.
Prva ma aj na matrike

sandri
2. sep 2022

My sme davali krstne mena po dedkoch, my sme to brali ako uctenie si predkov. Realne krstne mena nikde nepouzivame, ale dedkovia boli pysni 🙂

janinah
2. sep 2022

niektoré mená sú odvodené od svätých mien napr. mám dcéru Lenku a to je od mena Helena,teda dalšie meno sme nedávali,treba popátrať...ale bežne sa dáva meno Mária/ján,,mala som možnosť vidieť jednu matriku ,ked začali seriály typu Sandokan a Fortuna s Jacintou a teda tam boli Sandokan Ján a Fortunata Mária a podobné skvosty

7miriam77
2. sep 2022

Moja je Lilien...svate krstne som dala Maria 🙂

jaskolka
2. sep 2022

Prvýkrát počujem ze ma byt aj sväté meno pri krste. Na birmovku to áno, ale pri krste? Poznám tu deti s menom René, Liam, Mia, ani jedno z nich nemá dve krstné mena, že druhé sväté.

manushka
2. sep 2022

Moja je Nela Mária, meno Maria ma iba v krstnom liste, tiež sme dávali sväté, aby mala patrónku..

nevenka
2. sep 2022

My mame pre synov Frantisek a Jozef, pre dcerku Mariu, pekne meno je aj Veronika a Monika, svata Anna - to boli take velke svate zeny.
Ja som sa davala krstit ako dospela a mam 4 krstne mena a 2 birmovne. Knaz mi hovoril pred sobasom, ze s tolkymi svatymi som mala byt v klastore a nie sa vydavat, ale to v ramci srabdy, lebo sa dobre pozname 😊. Svate zeny mozu byt aj manzelky a matky, vsak ano 🙂.

saxana000
2. sep 2022

Liana Magdalena