Zdravím, ja by som sa chcela spýtať či by nám pokrstili dcérku v Modrom kostolíku ak my s partnerom sme iba krstený a krstný rodičia majú: krstná mama krst a 1.sväté príjmanie a krstný otec iba krst. Všetci sme katolíci. A ak by bol problém že treba aj birmovku tak dá sa “dorobiť”? Ďakujem vopred za odpovede. 🙂
@martinasz13 závisí od farára. Kamoska robila krstnú a nebola ani pokrstena(ani svedok krstu), ale farárovi sa zaslúbila, že si potom dorobi sviatosti a tak aj bolo.. chod skôr do Blumentalu, tam sú modernejší farari..
Birmovka sa da "dorobit", ale tak ako kazda svistost vyzaduje pripravu, v pripade birmovky je to zhruba niekolko mesiacov az rok.
@martinasz13 vy mate iba krst... A ste zosobaseni v kostole? V modrom kostoliku odjakživa trvali prisne na všetky pravidlá, keďže sa pri sviatostiach viac ako na vieru dba na pekne fotky a videa😉 takže za mňa chod a opýtaj sa.
Ved tam v piatok brnkni ;)
Kretni rodicia potrebuju mat krst aj birmovku a zit v sviatostnom manzelstve, resp. Nezit v konkubinate. To iste sa tyka aj rodicov.
Keď som tam chcela pokrstiť dcérku pred dvoma rokmi vyžadoval aby aspoň jeden s krstných rodičov mal všetky sviatosti. Trebalo doniesť aj potvrdenie z fary že tie sviatosti absolvovali. To že sme vtedy neboli zobratý neriešil len sa opýtal či sa nechceme zobrať a spojiť to s krstom.
A že krstný rodičia majú byt v manželstve ako sa píše vyššie ani neriešil. Narovinu som povedala že krstná bude moja sestra a krstný mužov strýko. Vedel aj že strýko má iba krst no neriešil to povedal že mu stačí jeden so všetkými sviatostami. Ja mám všetky sviatosti muž iba krst a iba sa pýtal ako sme mi na tom a viac tiež neriešil.
Ďakujem veľmi pekne za odpovede, každopádne tam zbehnem v stredu a opýtam sa. 🙂
A s partnerom sme ešte neni zosobášený.
A Modrí kostolík, je katolícky kostol pozerala som si to.
@martinasz13 čiže vám ide len o to ze t bude v modrom kostolíku.. A je jedno akej by bol cirkvi?
@lucia147852 nie nejde mi o to mám vyhliadnuté dva oba sú katolícke a chcem aby aj moja dcéra bola katolíčka, a preto zbieram informácie či je možný krst za takých podmienok ako sú napísané hore na začiatku diskusie, lebo som si prezerala aj staršie príspevky a diskusie a tam veľa žien odporúčalo Modrý kostolík a Blumentál že tam sú najviac vyhovujúcejší..
@martinasz13 s partnerom nie ste zosobasenI a ModrY kostolik😂😂😂😂to je fakt hrôza čím ďalej tým viac ako dievčatá po niektoré pisete
@dominika7990 krstni😉
@maciatkolulu nikto sa ťa nepýtal na pravopis, je to trápne v každej diskusii rýpať 😊
@martinasz13 slušne som upozornila.... Je podľa mňa trápne ak dospela osoba robí takéto chyby.. ... Ale dobre.
@martinasz13
Záleží na viere.
Ak sú gréckokatolíci, tak prijali birmovku pri krste, ak nie, tak je potrebný krst, prijímanie aj birmovka (s tým ti ale neporadím, som gréckokatolík)