Ahojte maminky o chvylu su tu vianoce... Vzdy sme ich travili s rodicmi kedze sme tam byvali tak nas netrapila vianocna vyzdoba. Tento rok sme prvy krat sami a ja vobec neviem ako farebne ozdobit stromcek nechcem nakupit kopec vselijakych hluposti a potom sa skriabat po hlave ze to spolu neladi. Na zaciatok chcem nieco jednoduche len masle gule a svetla to je vsetko no neviem ake farebne prevedenia sa hodia ci jednofarebny alebo dvoj. Viacfarieb by som asi nedavala som za motto v jednoduchosti je krasa tak mi prosim poradte co s tymi farbami vsetkym vam vo pred dakujem a prajem aby vas deturence posluchali 🙂
aj my sme toto riesili pred 2 rokmi.a zvolila som bielo-strieborny...
minimalne dve farby.....treba,aby bol aj kontrast...biela,bordo,,seda.....napr.
ale urcite nedavaj rovnake farby ako mas sedacku,steny,nabytok......mama tak vedela robit,hneda sedacka,hnede steny,hnedy nabytok,hnede ozdoby...vyzeralo to ako jedna velka machula,ze si nevedela rozoznat,co je co....podla toho,ako mas ladeny intrerier,prisposob tomu kontrast
..mne sa veľmi nepáčia jednofarebné....my sme vždy mali doma farebný....o chvíľu sa budeme aj my sťahovať a tiež rozmýšľam aký stromček....mala som niekde foto jedného stromčeka...boli biele ozdoby (perleťové) a taký by som určite dala aj ked je jednofarebný...len neviem nájsť to foto ☹
Jeej dakujem vam za rady 🙂 urcite nieco vyberiem ..ja som aj pozerala na internete asi som zvolila zlu stranku boli hrozne moderne az poniektore nahanaju strach a otazku co to je?? Niektory dizajnery akoby nevedeli co od dobroty 😖. Dakujem vam
@marcelka932 my tento rok budeme mať fialovo-zlatú výzdobu 🙂 moc nemusím tie strieborné a modré, príde mi to chladné 😒
nejak takto http://3.bp.blogspot.com/-Xs9pSgoEB90/UJrFE6o0i...
http://static2.bigstockphoto.com/thumbs/4/7/4/l...
tmavočervená - bordová a zlatááááá....mám aj vo fotoalbume 🙂 u mňa klasika 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/nelly912/album/v...
My mame kazdy rok ine farby, tento napriklad mame bielu perletovu a ruzovu. Co je tento rok zvlastnostou, ze som nekupila len gule a ozdoby, ale aj ruzove a biele kvety. Teda este stromcek nemame len ozdoby som uz nakupila
@marcelka932 Ja som vždy chcela stromček červený....taký sme mali u našich a taký sa mi aj páčil....No manželov chcel iný, tak sme nakoniec vybrali modro-žltú kombináciu a teraz som aj rada, lebo stromček vyzerá dobre a hodí sa nám aj do interiéru izby 🙂
červená a zlatá-jedine tieto dve mi pasujú k Vianociam
@marcelka932 kym boli deti male, tak boli slamene ozdoby, aby ked nahodou stiahnu stromcek, sa nepobili gule a neboli crepy. minuly rok sme mali modro-striebornu kombinaciu - bolo to velmi pekne, ale je to studena farebna kombinacia. pred tym som mala uz aj cisto striebornu, alebo zlato-cervenu, mam aj hnedo-bordove gule. paci sa mi aj staroruzova-so zelenou alebo bordovou, uvidim, co este pride. 😀
Ja budem mat zeleno ruzovu...gule, masle a svetielka...mala som aj minuly rok a velmi sa mi to pacilo...aj adventny veniec som si zladila do tych farieb..aj organza na stol bola ruzova...z tej istej som porobila aj masle na stromcek.. 🙂 ..
Ahojte aj my sme konečne tento rok už nasvojom a tiež sme začali riešit tento malinky problémik ,tak som si povedala že pôjdeme trošku netradične....žiadne gule na stromčeku, ale sušené ovocie,medovníčky a slamene ozdoby 😉
Ahoj, tak ja jsem za cervena a zlata, fialova, modra a stribrna 🙂
ja vždy kombinujem jednu farbu so slamenými ozdobami. Minulý rok som mala zelený. Tento rok rozmýšľam nad fialovou farbou.
stara dobra klasika - slamene, drevene, cervene a zlate. A striedmo. Pre mna Vianoce maju svoje farby a nepodliehaju modnym trendom.
fialovo zlata .. a fialovo strieborna... podla mna najkrajsie kombinacie 😉
klasicke cerveno-zlate
Ja tento rok zhánam biele ozdoby len s tym mam vazny problém nikde nie su ale nevzdavam sa urcite ich niekde najdem 😀
@marcelka932 ja si kazdy rok poviem, ze skusim nejaky iny ako mam vzdy, aj gule pokupujem, aj to tam nahodim a potom dam dole 😀 Takze napokon sa vzdy vratim ku klasike cerveno-zlatej, doplnenej par kuskami, ktore mi pripominaju detstvo a rodicov 🙂
Nic nepokazis, ak sa budes drzat dvoch farieb a nech ti to pasuje k interieru. A menej je viac 😉 A keby to nahodou nevyslo, tak to vecer zachrania svetielka 😉
@marcelka932 ja mám zlato bielo krémový a bol nádherný+niektoré hviezdy su hnedo zlaté...mám kapučínkovu krémovu a do hneda ladenu obývačku tak preto
U nás je základ pekný živý stromček a ten potom vôbec nepotrebuje veľa ozdôb.
Ja mám zlaté a tmavo zelené také matnejšie alebo žiariace, nie tie klasické. A potom pár oblúbených ozdôb aj v červenej a dovolím aj deťom čo to navešať, takých snehuliačikov.
Ešte mám inú variantu a to tie slamenné ozdoby, k tomu červené a pridávala som aj pomarančové kolieska, šišky upravené a medovníčky, len teraz mám dosť novú modernú obyvku a tam to trochu menej pasuje.
My mame bielo strieborny,mam tam viamocne ruze biele,maslicky,gule,a anjelov,tento rok som dokupila hnede viamocne ruze a tie tam zapichnem na doladenie...mame smotanovohnedu obyvku,bude to krasne...juuuuj tesim sa jak plch 😀
my sme mali min.rok bielo strieborno zeleny, tento rok spravim asi oranzovo bordovy
ma by som chcela tento rok uz len cisto biele ozdoby. vlani boli este aj strieborne, lebo som nemala tolko ozdob bielych, ale tento rok to uz nejako poriesim. biela je farba zimy, farba cistoty a taky stromcek sa mi velmi paci. stromcek je samozrejme klasicky zeleny. maminka ma oranzovo-medeny - aj ten je krasny a sestra fialovo-strieborny. vsetky su pekne. kazdemu sa paci nieco ine. osobne by som si nedala cerveno-zlatu kombinaciu. ale mozno o par rokov sa to zmeni a bude sa mi to pacit. a krasna je este sampan na stromceku - elegantna.
Pestrofarebny, ako zivot sam 🙂, viac sa to paci detom, taky zladeny akoby designovany to je skor pre dospelacke obyvacky bez deti, nase deti maju radi mat na stromceku ozboby - hracky, ktore vyzyvaju si ich obcas zvesit a pridat ku svojim hram, nasim sa pacia napr. drevene postavicky lyziarov, korculiarov a sankarov akoby v starom style, dalej anjelov, farebne vtaky sediace na vetvach, sovy, skriatkov...druhy ozdob vyberame take aby sa pacili hlavne im, potom sa zavesia take ktore vyrobili oni same, z papiera, susene ovocia atd., aj take mnohofarebne sa da povesat tak ze to nevyznieva ako mis-mas alebo gulas, ale je to skratka peknucke.
Strom mavame velky zivy a nie precpaty ozdobami.
@marcelka932 vyberte si farbu, ktoru mate pouzitu aj na doplnkoch v interieri. staci jedna farba. stacia 3 balenia guli vacsich, nejake maske, alebo kvetyu a svetielka. nic ine tam asi netreba. nemusi tam byt toho vela, len nech su dost velke, aby sa ozdoby v stromceku nestratili a vynikli na nom. pozrite si internet, je tam toho plno a vyberte si, co sa vam paci. alebo chodte do obchodu, kiosku niekde v nakupnom centre, kde maju uz vyzdobene stromceky a uvidite, co vam padne do oka a potom si tam priamo kupite ozdoby. alebo aj v kvetinarstvach mavaju ozdobene stromceky.
Skus sa obzriet po miestnosti, v ktorej bude stromcek stat a stromcek si farebne dolad k farbam izby. 😉