Ahojte baby chcela som sa vas opýtať na nazor. som tehotna a čakame chlapčeka. velmi sa mi paci meno Erik . Prezvisko otca je tiež take že človek si myslí že je to meno napr. dam že Ondrej..čiže chlapček by sa volal Erik Ondrej..To by problem nebol... Avšak po čase sme zistili že švagrina v 7 mesiaci potratila a dieťa ma aj svoj hrobček...Avšak malo to iste meno a kedže to je rodina tak aj priezvisko..A teraz ta otazka? dali by ste to iste meno ak viete že jedno dieťa take žilo ale umrelo?? je to vhodne ? alebo si mam hladať nejake oblubene meno ??
ja už by som také isté nedokázala dať ☹
pohľadajte iné, je kopa krásnych mien ;)
ani ja by som také isté meno nedokázala dať 😒
Ja by som nikdy nedala svojmu dieťaťu meno po inom, už zomrelom dieťati v rodine.
Nie, určite by som to meno nedala. Stále by pripomínalo smutnú udalosť vo vašej rodine...
Ja by som tiez nedala rovnake meno. Mozno aj zo strachu, ale hlavne zo solidarity k svagrinej. Mna by sa to asi tiez velmi dotklo.
... určite by som vymyslela iné meno. Aj kvôli švagrinej... Mojej najlepšej kamarátke zomrel chlapček, mal rok aj mesiac a volal sa Adamko. Veľmi sa mi páčilo to meno, ale už len kvôli nej ho nedokážem pred ňou ani len vysloviť... má už ďalšie detičky, ale proste ju to stále bolí, čo je aj pochopiteľné...
Predstav si to z opacnej strany. Ak by tebe (boze chran, to nikomu neprajem) zomrelo dieta, a tvoja svagrina by svojmu novonarodenenmu dietatu dala meno po tom tvojom..... Ako by si sa asi citila pri beznej "rodinnej" konfrontacii s tym dietatom? Teda nehnevaj sa, ale mne by to prislo ako nozikom rovno do srdca..
fúú máš tažkú situáciu, vôbec neviem čo by som robila na tvojom mieste , ale asi by som si vybrala iné meno ... Nie je to jediné meno , a je veľa krásnych iným mien 🙂 skús sa vžiť do kože tvojej švagrinej , asi by to nebolo moc príjemné. Ja by som sa spýtala priateľa aké mená sa páčia jemu , a isto sa zhodnete aj na inom peknom mene 🙂
Ja určite nie... mojej sestre zomrel Tomáško, no v živote by ma už nenapadlo dať to meno. Už len pre to ,že viem čo prežíva doteraz aj po 7 rokoch.
Nedala. Z ucty ku svagrine a z ucty k tomu drobcekovi.
Nasla by som si nejake ine pekne meno.
Ani ja by som nedala rovnake meno - je vela krasnych mien a pri predstave, ze by svagrina stale pri pohlade na moje dietatko a navyse s rovnakym menom citila bolest by som to nedokazala urobit
JA by som to nedala ak jej umrel chlapcek stým menom ktoré chceš,
ale pre zabavu v skolke, na uradoch a celkovo tak by som mu dala meno Ondrej 😀
predstav si ako by si sa citila keby to bolo opacne , je vela krasnych mien , urcite by som vybrala ine... 😉
Mojej starej mame zomrel prvy syn a stvrtemu dala take iste meno, mojej tete zomrel tiez prvy syn a dalsiemu dala take iste meno. Vsetci o tom v rodine vieme, o tych detickach sa normalne rozprava a nikto nikdy neriesil ze maju zijucich menovcov. Ale ja osobne by som to neurobila
ja by som rovnaké meno nedala kvôli švagrinej. Poobhliadni sa po iných menách veď ich je kopa, určite si vybereš to najkrajšie, ktoré bude vystihovať tvoje dieťa 😉
urcite to neurob
Nie, už z úcti k rodnie toho anjelika! Je vla dalšich men co su naozaj pekné 😉
no mne zomrela dcerka, ak by niektora zo svargin dala take meno svojej dcere, urcite by som obmedzila styk so svagrinov, nie koli nej, na nu by som sa nenahnevala, ved je to krasne meno, ale ja by som nedokazala to meno vyslovit alebo sediet a pocuvat ako by na malu volali, urcite by mi to pripominalo hroznu udalost, na ktoru aj tak dost casto myslim aj po tolkych rokoch, som sice vyrovnana so smrtou dcerky, je to jednoducho zivot, boh dava i berie, no koli spomienkam by som urcite do svagrinej chodila iba vo vynimocnych pripadoch
Radšej zvoľte iné meno.... keby ste čakali druhého chlapčeka, tak skôr by som už možno uvažovala znova nad Erikom, ale prvý ee.
Tiež by som nedala.
ani ja by som nedala
urcite by som nedala 😔
Radsej ine meno, svagrinu to bude boliet beztak ked sa maly narodi...take rany sa nikdy nezahoja. Radsej vyberte ine meno, urcite mate nieco v zalohe. Alebo sa opytaj svagrinej,ak sa dobre bavite spolu,ze ake meno by dala. Mozno sa aspon trosku potesi.
Urcite nie
je to maximalne nevhodne.
nehodí sa to, určite nájdeš aj iné pekné meno 🙂
tiez by som nedala, ale mame v rodine presne to iste. Mojej tete zomrel pri porode syn a jej svagrina sala to iste meno svojmu druhému synovi. Sice neviem ako to zobrali obidve, ale ja by som nedala aj keby mama toho chlapceka bola "len" moja kamaratka
Preco sa neopytas svagriny? Ja by som ale asi skusila najst ine meno...
My sme mali v rodine-vzdialenejsej dievcatko, co sa narodilo chore a zomrelo, ked malo 1,5 roka. Dnes by mala 25 rokov. Ja som to vtedy ako 12 rocne dievca velmi tazko prezivala, ked som s nou bola...a vtedy som si tak v duchu povedala, ze ked raz budem mat dcerku, dam jej rovnake meno na jej pamiatku. S tou rodinou sa stretavame malo a nikto mi to nikdy nevytkol, ani som nikomu nevysvetlovala, preco sa moja dcerka vola tak, ako sa vola...
Ahojky, ja osobne by som dala radsej iné, skús ešte popozerať kalendár 🙂