Aké bolo vaše požiadanie o ruku?

terezka1947
9. apr 2013

Ahojte baby,
dnes som si pri jednom romantickom filme spomenula na moje poziadanie o ruku,kt.vobec nebolo romanticke 😀 a takma napadlo ci tie vase polovicky tiez vymysleli nieco originalne alebo chaosili ako moj manzel...

henrietag
9. apr 2013

ja som mala prsten v zmrzline 🙂

tweetynkaa
9. apr 2013

@terezka1947 hihi...a ake bolo teda to tvoje?🙂

terezka1947
autor
9. apr 2013

jaaj,som zabudla napisat 😀 ...takze:ako som sa dodatocne dozvedela,moj manzel sa dlho nevedel nejako rozhodnut kedy to urobit-vraj sa bal 🙂a prsten uz nosil dlho vo vrecku-keby nieco 😀 ...prepasol aj Vianoce...az sme raz vecer isli z navstevy jeho babky,kt.mala narodky,bolo po Vianociach,obdivovali sme rozosvietene vianocne stromceky..a pomaly dochadzali domov,ked sa tu oproti nam vyrutil velky pes,ja som od hrozy prestavala dychat,ale moj muz si ho vobec nevsimol,lebo prave vtedy sa rozhodol klaknut do snehu. V jednej ruke katody na zvaranie a druhou mi podaval nieco male zabalene a vraj,ze nemusim hned odpovedat,ze vlastne pochopi,ked nebudem chciet...a ja som nechapala,co mi dava-ze asi dodatocny vianocny darcek...pes bol uz blizko...skratka,voooobec som si nic neuvedomovala a stale sa bala psakt.ma pred rokom pohryzol,drzala som nechapavo nerozbaleny darcek a bola ticho...a doslo mi,co sa deje az ked mi moj muz bral smutne darcek z ruky a kladol si ho do vrecka....opisuje sa to tazko,ale smejeme sa na tom chaose aj teraz...a stale ho natahujem,kedy pride ta klasicka romantika 😀

tweetynkaa
9. apr 2013

@terezka1947 no podla mna je poziadanie o ruku najstresujucejsi okamih v zivote chlapa:D... a po tomto..no neviem,ci by som sa na jeho mieste este odvazila o romantiku..ale aj podla toho opisu mi to pride riadne vtipne :D..hlavne,ze ste sa nakoniec pochopili ;)

terezka1947
autor
9. apr 2013

@tweetynkaa veeeeeeru

bubelko
10. apr 2013

@terezka1947 no u nas ziadna romantika nebola, ale moj muz ani romantikom nikdy nebol 🙂
o ruku ma poziadal ani neviem ako - tusim sme sedeli doma na gauci a podal mi prsten s tym, ze sa teda zasnubime. bol potom aj u nasich povedat, ze sme sa rozhodsli sa vziat. zasnubeni sme boli 3 roky (lepsie ako v storoci romantizmu, ani tam tak dlho zasnuby netrvali 😀)
a rozhodnutie na termin svadby padlo v zürichu na stanici, ked som nastupovala na vlak do viedne - stala som akurat vo dverach do vagona.
nas rozhovor:
on: "tak sa teda vezmeme"
ja:"ok, kedy?"
on:"necham na teba, oznam mi datum, ja pridem."
tak aj bolo 😀

terry33
10. apr 2013

no ten moj ma vlastne este vobec nepoziadal a to uz sme manzelia vyse roka 😀 😀 😀

domincek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mata2
10. apr 2013

tak ten moj bibas chcel byt prudko romanticky,ale sama som mu to nechtiac prekazila 😀
poznali sme sa ledva 3 mesiace,ale aj tak sme tak nejak citili,ze to je ten pravy/a 😎 ..a tak raz vo februari ma cakal o 22h pred zavodom,kde som pracovala..autobus k nim nam isiel asi 22.40h..nedaleko bola billa,tak ma tam tahal,ze sa aspom trochu ohrejeme...tam predavali aj kvety,a on z nicoho nic zacal trvat na tom,aby som si nejaku vybrala...ale mne sa ziadna nepacila,tak som sa rozhodla pre taky maly kaktus v crepnicku 😅 ...draheho treslo,snazil sa mi to vyhovorit,ale ja som ho chcela... 😎 ...to som nevedela pri akej prilezitosti ma byt ten kvet pouzity 😅 😀
k nim sme dosli pred pol nocou,ja unavena,premrznuta som len medzi dvermi preskocila buducu svokru a trielila do draheho "detskej" do postele.hned za dvermi som mu zacala davat instruktaz,kde ma polozit moje veci a pripravit postel,a on namiesto toho zacal suchotat s papierom a vyberat z neho ten moj kaktus v tvare pindika 😀 ..zrazu si s nim klakol a mne zrazu doslo co chce urobit,a prislo mi to strasne smiesne..zvlast ked som si uvedomila,ze v tej bille asi chcel,aby som si vybrala ruze,alebo co...tak on vyklepany a vazny s pindikovym kaktusom v ruke,sa opytal,ci si ho vezmem 😀 ..ja vyskerena jak opica som suhlasila 😀
neskor mi v posteli povedal,ze prsten pojdeme vybrat spolu,ale ked on akurat v ten den nazbieral odvahu poziadat ma o ruku,tak to proste musel spravit aj bez prstena,ale aby to nebolo take blbe,tak chcel aspom s kvetom 😵

lubina
10. apr 2013

Mna poziadal moj uz manzel o ruku 31 decembra o polnoci, tvrda romantika.......ale bolo to krasne, pri ohnostroji, len my dvaja.......

maznacik007
10. apr 2013

moj ma zobral do geografickeho stredu Europy je to pri Krahuliach a tam na kopci romanticky s prstenom .... a potom sme sli na veceru do restauracie...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matafen
10. apr 2013

No tak nasa romantika bola takato: 2 dni mi bolo nejako zle od zaludka, drahy mi este kupil Fernet, ze mi to urobi dobre a za tie 2 vecery sme ho spolu stiahli. Efekt ziadny, akurat mi bolo veselo 🙂 Az na 3.den ma napadlo, ze jaaaaj a kedy som mala naposledy menstruaciu? Mavam velmi nepravidelne, tak to ani nesledujem, ale predsa len ze si urobim test, pre istotu - ako x-krat predtym. No a na ten 3.den hned po praci som sa stavila v lekarni, kupila test, doma urobila a baaac - 2 ciarky ako hrom! Bola som ako obarena, sedela som tam 2 hodiny s tym testom v ruke, kym drahy neprisiel z prace, hned ako vosiel do izby, som mu ho strcila pod nos a jeho reakcia: "Tak to by som si ta asi mal zobrat, ze?" A o 2 tyzdne bola svadba 😀

diabambulka
10. apr 2013

Tak toto je dobrá téma ako som sa nasmiala akýže sú originálny a nápaditý a koľko trapasov a myslím, že si to asi každý z nich dobre pamätá, tak ako mi napríklad pôrod 🙂
No tak sa s Vami podelím aj ja o svoje požiadanie o ruku 🙂)) nič prudko romantické , ale tiež dobre naplánované a premyslené. Nevšimla som si že on plány kuje s mojou maminkou a tajne obkreslovali môj prsteň, aby trafil veľkosť a potom po dlhom hľaf´daní v katalógu objednal. Už sme chodili spolu 5 rokov a akosi nie a nie sa rozhýbať zo strany mojej polovičky a tak som chcela ísť pracovať do zahraničia. Lenže akurát do toho som ochorela, diagnostikovali mi cukrovku I.typu, nabalili ma ihlami a inzulínom a rovno som na prácu v zahraničí zabudla. On čakal ako to zoberiem a keď som sa k tomu postavila čelom tak sa rozhoodol ma požiadať ma o ruku. Dostal lístky na Aurela,odchádzali sme vyškerení a robili sme si srandu, že aby som sa neusmievala po šoféroch autobusu 🙂)) Pred Aurelom sme išli na kávu do kaviarne a keď nám doniesli kávu tak vytiahol prsteň v krabičke v tvare srdca 🙂 súhlasila som a celý večer som kukala na ruku vyškerená ako lečo 🙂 plánovali sme svadbu a niekto nám vyfúkol termín 14.2. Valentína a on povedal prevádzkarke ,, škoda bodaj by im pršalo ,, 🙂 už tam bola nahlásená druhá svadba. Už sme manželia 6 rokov a máme dvoch nádherných špuntov ...

terezka1947
autor
11. apr 2013

noooo,zaujimave citanie 😀

anavila
11. apr 2013

krásne príbehy....my sme spolu chodili s manželom od 9.rocnika (od 15tich) prežili sme celu strednu aj vysoku skolu -stale oddelene, neboli sme spoluziaci, proste uz sme dddddllllllllllllllhhhhhhho spolu chodili a už som aj chcela aby sa veci pohli dopredu. Na mojich promociach sa opil (aj ja) ale nie velmi, tak do nalady. Mali sme ich v restike a ocko ma poslal po nieco domov, už ani neviem co to bolo a moj drahy sa ponukol ,ze mi pojde pomoct, tak sme sli domov len my dvaja a na schodoch pred vchodom sa potkol (as naschval) a stiahol aj mna a rozčapili sme sa na tych schodoch, a on v tej čudnej polohe vytiahol prsten. Vratili sme sa k ostatnym a vsetkym som to samozrejme povedala, sesterka sa dodnes smeje, ze keby nebol ožraty, tak ma nikdy nepožiada o ruku 🙂 bolo to vtipne a mile, do roka sme mali svadbu a sme velmi šťastní 🙂

katche
11. apr 2013

U nas ziadna romantika..po dvoch mesiacoch, co sme spolu zacali byvat a vobec riesit vztah sa má to spytal medzi recou pri pive, na druhy den som sa pytala, ci to myslel vazne, v novembri 2010 sme sa vzali a v septembri minulého roka sme.mali aj cirkevny sobas a dnes mame mesacne babatko a tahame treti rok, napriek skepse a predsudkom okolia.

stellamaris
11. apr 2013

@terezka1947 ja som mala az troch uchadzacov o moju ruku 🙂 prvy klacal predo mnou na kolenach,myslela som,ze aky romantik.....ked uz klacal takto viac ako polhodinu a nezmohol sa na slovo,tak som uz zrevala po nom,nech nieco povie,lebo pustim do gati,tak polozil tu krasnu vetu a ja na to,ano,chcem a teraz rychlo na wc 😀 druhy poziadam o moju ruku smskou a hned volal,ci som ju dostala,tak vravim,pisem,precitaj si odpoved 😉 a treti napadnik mi po par tyzdnoch vztahu vravel,ze by si ma rad zobral. ked som nechcela,tak zopakoval ponuku este niekolko krat a ja nic,nechcem sa vydavat.............no musel najst vhodny dovod,ako ma presvedcit.......nasiel tento: 1.novembra v posteli ma drzal za ruku a zacal tym,ze spolu zijeme stastne uz nejake mesiace,mame spolu krasneho syna a bolo mi mu najväcsou ctou,keby som sa stala konecne jeho zenou 🙂 no a nevezmite si ho! 😀

jaanik
23. apr 2013

nase bolo netradicne asi 😀 opytal sa ma ci sa zoberieme, ja som povedala, ze dobre, bolo to bez prstena (ja prstene nenosim) a asi za dva mesiace sme mali svadbu 🙂 take pre inych neromanticke, ale bolo to pre mna super 🙂

ritusuk
24. apr 2013

mna poziadal o ruku 24.12,pred polnocou,akurat sme dojedli veceru,deti spali,stromcek svietil,hral Schelinger a on mi povedal,ze mam zatvorit oci...otvorim,on klaci,odpoved bola ano,slubila som mu,ze sa budem snazit byt tou naj.zenou na svete,on sa rozplakal a takto mi plakal asi 5min v naruci,potom sa otvorilo vinko a bolo...

althejka
30. máj 2013

na koncerte BonJoviho vo Viedni, ked zacala pesnicka Always, sa na mna drahy vrhol, ci ho chcem za muza. skoro ma slak trafil, klakol ,ani necakal na ano a vytasil prsten. ANO som potom dodatocne este zakricala,zas aby bolo vsetko naporadku 🙂

froto
11. jún 2013

cez telefon, bolo medzi nami 1200km, potom priletel, ozenil sa so mnou a o 2 dni odletel domov.., aj teraz sa musim na tom smiat

zanin
11. jún 2013

poziadanie o ruku vyzeralo u mna asi takto: Mala som narodeniny. Moj vtedy priatel mi podaroval take chutne ruzove chlpate papuce. Ja som si ich vzala a on sa na mna smutne pozeral ze ani si ich nevyskusas? Tak som si ich obuvala a zrazu ma tam nieco tlaci. Vyberiem to cudo a tam semisovy mesec a v nom prstienok. On si klakol a poziadal ma o ruku. No on bol vzdy originalny. A v aprili sme oslavili 5 rokov spolocneho manzelstva. Chcem este napisat ze sme sa poznali 4 mesiace a kazdy pozeral ci nam nesibe brat sa tak skoro. Ale my sme mali hned na to odpoved. Vieme ze patrime k sebe a cakame spolu babatko. Dnes ma uz 4 roky a je to velky huncut. 😀

janinah
27. jún 2013

keď ho celkom nenápadne nepožiadam,aby ma požiadal, ja,tak som asi doteraz stará dievka 😀

usacek79
27. jún 2013

no my sme uz mali pomaly tesne pred svadbou, pozvanky rozoslane - proste nebolo o com...
uz som ani nedufala, ze sa dockam toho poklaknutia 😅
moj muz mi dlllho predtym nariekal, ze nema peniaze na poriadny prsten a ja som mu furt hovorila, ze bars by mi aj kruzok z alobalu dal, ze ide o to GESTO 🙂
musim podotknut, ze moj muz je rodeny prazak, ale teda este ako maly chlapec prisiel s mamou zit do BA, no na tu svoju prazacku cast po otcovi je velmi hrdy 😀
ked sme spolu zacali chodit, boli sme po par mesiacoch v Prahe a vtedy mi povedal, ze ak ma raz poziada o ruku, bude to tam - na druhy den sme isli cez Karlov most (bol s nami este jeden parik - kamosi) a na konci mosta si zrazu zacal klakat, pozera mi do oci a hovori, ze "chcel by som ti nieco povedat.." ja uplne soky som len opakovala "sibe ti, sibe ti?" a on ze - "podrzis mi prosim ta fotak, musim si zaviazat snurky" - no straaaasna sranda, kamosi sa skoro pocurali od smiechu, ako som tam ja vyjavena stala... 😀
no a od dva roky ideme opat po tom Karlovom moste a muz si zrazu zacal klakat - ja hned kukam, ci ma rozviazane snurky... a veru nemal 😉 vytiahol prstienok, hoci "len" strieborny" a klaciac na kolene v dave ludi na Karlovom moste sa ma opytal, ci sa stanem jeho zenou 🙂 ja som len nieco nezrozumitelne mlela a vobec som ho ani nevnimala, ani som tusim nepovedala ano, myslim, ze som povedala "jasne, ty moj deges" 😀 no strasne som bola romanticka 😀
ale nesmierne si to vazim, lebo viem, ze to urobil naozaj z lasky - nemusel to urobit, kedze uz bola svadba za rohom (o dva mesiace na to), ale vedel, ze mna to velmi potesi 🙂 a mame pekny a vtipny pribeh aspon 😵

boobaa
27. jún 2013

Vencili sme spolu psa. Uz sme sa uz blizili spat k domu, ked ma zrazu predbehol, pozeral mi do oci a drzal ruku, par sekund iba tak potichu. Som si myslela ze zasa blbne a ide mi spievat pesnicku, ale ked sa ma spytal ..... tak som v soku namiesto ANO povedala mh. 🙂 a prsten kupil expresne rychlo, utekal do zlatnictva, kym ja som isla na wc 😀

bayuska
27. jún 2013

HEHEH NO REHOCEM SAA :D konecne sa tu smejem trosicku po vsetkych tych babatkach a snazilkovani atd ... :D noo moj pribeh ... relativne podobny ako @usacek79 ... poznali sme sa uz 3 roky... z jeho strany to bola laska na prvy pohlad, z mojej strany som furt prave riesila inu "lasku" a aj ked sme sa pocas tych 3 rokov furt snazili nejako dat dokopy, furt nam do toho nieco vliezlo... od noveho roka som uz nerobila nic ine len premyslala ako sa mu ozvat, nakoniec som mu 3.1.2013 napisala "Ahoj." a uz to zacalo 🙂 vlastne som mu pisala s tym, ze odchadzam studovat do Anglicka a ze sa s nim este chcem stretnut pred tym.... proste som mala takeho tusaka ze este ho potrbujem raz vidiet a ozrejmit si cele tie 3 roky a vsetky tie pocity a vsetky tie razy ked som ho odkopla pre ineho....(dovtedy sme spolu nikdy nezacali chodit) a nakoniec som zasnubena ostala na Slovensku :D no... ale ako k tomu doslo .... 9.1.2013 mi po celonocnom chatovani na Skype dosla sms:" btw: lubim ta" ... :D ja cela happy... ale nevedela som co odpisat a naviac uz som bola v polospanku som rano zistila ze osm mu odpisala "btw: aj ja teba! " :D:D:D ale oficialne sme sa dali dokopy az 18.1. lebo az vtedy sme sa stretli (ja som mala akurat skuskove a on robil vodicak + praca) 18. sme sa dohodli ze pojdeme do jedneho podniku aj s partiou, tak som ho tam zavolala.. a od vtedy tvrdim, ze laska na 1. pohlad mozno existuje, ale moj buduci okolo mna musel prejst 2x ... :D ja som relativne dost slabo vidiaci clovek a este ked sa k tomu pripise tma, snehove vlocky na okuliaroch a vzrusenie/nedockavost.... ja som sa mu pred vchodom pozrela priamo do oci a isla som dalej... nevsimla som si ho ! :D :D :D

No a potom uz asi 2 mesiace na to sme zacali uvazovat o svadbe... (pred tymi 3 rokmi ma uz poziadal raz) a tak sa ma raz v posteli v polospanku spytal ci by som si ho zobrala a ja automaticky ze hej... a zaspala som.... az rano som si uvedomila ze co sa ma to vlastne spytal :D a tak nejako som si zacala prezerat (alebo skor zavyslacit) na mojasvadba.sk .... a potom ked sme sa rozpravali, ze on by si ma chcel zobrat este tento rok a ja ze sa nechcem vydavat v zime tak nam ostal cas tak do jesene aby sa to dalo stihnut... a tak som zacala vsetko planovat na viacere varianty.... ale este furt som nemala r´prsten ani "normalne"/"oficialne" poziadanie o ruku... nakoniec kym ja som prehladavala stranky s obruckamy a vsetkym na svadbu on potajme hladal snubak.... nakoniec mi dal vybrat z dvoch.. aj ked mne sa trosku viac pacil ten druhy.. ale bol to skor uz ten obruckovy typ a vedela som ze jemu sa pacia tie uplne jednoduche tradicne snubaky tak som si vybrala ten 🙂 a potom ze ako to oznamit ocovi.. isli sme na dovolenku aj s kamoskou a jej ex... a tak som si povedala.. ze sa mozem tvarit ze ma poziadal na dovolenkea po dovolenke mu to oznamit... a ono v ten vecer jak sme prisli mi tvrdil ze je unaveny, ze si ide lahnut, ze ked sa chcem ist prejst nech idem kludne s kamoskou.. tak sme sli na obhliadku po dedinke .. cely cas si smskovala a bola taka tichsia, tajomnejsia... som si myslela ze si pise s kamosom(na ktoreho ten jej ex ziarlil - to boli cerstvo po rozchode ale tak davali sme tomu este sancu ze sa mozno uzmieria..nevyslo) a no prechadzali sme sa asi hodinu... a ked sme sli na izbu, ma napadlo ze este asi bude drahy spat tak som sa opytala ci mozem ist ku nim ... esteze ma to napadlo lebo inak by som to drahemu prekazila :D lebo on akurat pisal kamoske nech ma este nejako zdrzia :D ale keby som si zaumienila ze idem na izbu tak ma uz nijak nezdrzia :D no a nakoniec este ten jej ex behal pomahat mm (predomnou sa tvaril ze sa bol spytat ci sa da hrat biliard :D ) a kamoska mi zatial dala "veeelmi zabavnu cinnost" pozriet si jej pexeso co dostala od kamosiek s ich fotkamy :D bolo mi to divne ale chcela som vidiet tie fotky... a nakoniec som sa rohodla ze teda sa idem aspon preliect a neviem co... isla som do izby, tam sviecky... najprv som nechapala, pozrela som sa na draheho, povedala "ahooj ty uz nespiis ?" .. potom mi nejako dotrklo ze v akej polohe som ho nasla (na kolenach oblozeny sviackamy ) a tak som si zlozila veci a kukaaam nanho , kukaaam..... asi 3 krat som precitala ten napis zo sviecok.... a ani neviem ci aj nieco povedal a co povedal :D ja som len bezala k nemu, vybozkavala ho ze aaaanoooo a bolo :D a po chvilke, ked uz prisli aj kamosi, strngli sme si adrahy hovori ze nezlakni sa tej postele len som mal malo miesta... a ja som nechapala ze co, lebo som na posteli sedela... az potom som si vsimla ze vedla nej bol vyvrateny gauc ktory bol predtym uprostred izby :D a ani mi tam nechybal :D.. a potom ma napadlo... cela rozrasena som si odfotila prsten... poslala mms ockovi a na druhom telefone som s nim volala ze nech si ide pozriet mms na druhy mobil :D .... najprv to zobral celkom ok, potom ze "no tak gratulujem, ale na vasom mieste by som pockal aj so svadbou aj s.... DUFAM ZE NIE SI TEHOTNA?!" a ja ze nie ... "a ani nechces byt tehotna?!" hovorim, chcem ale nie teraz (aj to len pre jeho klud somdodala :D "a ani sa nesnazis byt tehotna !" ... tak som ostala ticho... potom ma napadla vyhovorka... ze mam mrchu :D a potom to uz bolo ok... :D a potom to doma este asi 2 mesiace rozdychaval... :D a nakoniec sme svadbu odlozili lebo drahy prisiel o pracu a nechceli sme ostat na0 taakze svadba az o rok (snad 🙂 ) inak ten otaznik otocil ten kamoskyn ex popri zapalovani sviecok :D

bayuska
27. jún 2013

inak hafan sa vola Puffynka (jediny plysak ktoremu som kedy dala meno :D ) a dostala som ho na valentina 🙂 aa prsten zato na 3. prste, lebo ked sme si merali prsty na obrucky tak sme nejako poplietli cisla a teda sme objednali o 10mm vacsi prsten :D a iba na prostrediku si ho viem ako tak ustrazit 🙂

shmoulinka1
15. feb 2015

ja som nebola poziadana o ruku a ma to niekedy zamrzi, s priatelom sme po 4 rokoch vztahu cakali neplanovane dieta, tak som nacala tu temu, co svadba a odpoved vzdy bola Coskoro (ale taku odpoved daval zo srandy aj na hocijake ine otazky). Dohodli sme sa pocas tehotenstva, ze svadba bude urcite az ked maly bude vediet bezkat a si svadbu uzit. Nase predstavy o svadbe sa trochu odlisovali, ja som chcela svadbu na opustenej plazi, len my dvaja a on sa trochu bal, co jeho rodina. Nakoniec suhlasil, ze ked si to na plazi zorganizujem, tak okej. A naoplatku budem suhlasit s tym, ze casom sa prestahujeme z bytu do rodinneho domu, o com som ja nechcela pocut 🙂
Sice som dufala, ze do odletu ma aspon symbolicky jednou vetou poziada o ruku, ale uz by to bolo ozaj len gesto, kedze sme sa tak nejak len dohodli. Ja som mu na rovinu povedala, ze snubny prsten mi netreba, sperkov mam dost,nezakladam si na nich a ani ich velmi nenosim, predtym mi kupil uz dva prstienky a ten posledny som nosila hrdo akoby bol snubny.. boli sme spolu uz dlho.
Ako to teda chapat, nakoniec nikto nikoho o ruku nepoziadal, nie? Vlastne zo srandy som sa ho den po svadbe opytala, preco nevedel zo seba vypacit tu jednu vetu a az potom sa ma spytal Vezmes si ma? den po svadbe emoticon Ale mi sme speci, nechceli sme ani obrucky, nakoniec dva tyzdne pred odletom sme si ich kupili, ale nenosime ich, mozno tak raz za dva mesiace, ked sa nam chce 🙂

kenipin
8. dec 2015

Ahoj holky,
musím sa podeliť o najúžasnejší video - najromantickejšie požiadanie o ruku v kine. Je to najlepšie video, ktoré som kedy videla.
To musíte vidieť. Odkaz tu:

https://www.youtube.com/watch?v=11v5dQzUyZg

PS: Ak chcete aby sa vám tiež niečo také splnilo, pošli to minimálne 5 ľuďom. Ja rozdhodně zdieľam: - *