Aké boli vaše zásnuby?

laurael
26. mar 2017

Aké boli Vaše zásnuby? Ako ste reagovali? A čo prstienok? Ja na ten svoj stále čakám a nie a nie prísť, tak chcem aspoň trošku pohladiť dušičku prečítaním šťastných príbehov iných.

lilyianka
26. mar 2017

@laurael u nas v podstate žiadne....môjmu som ukazala,aky prsten by sa mi páčil ako zasnubny,ale dostala som ho az k narodeninam a to sme uz plánovali svadbu ☺ samozrejme som sa potešila,lebo tento moj prsten vyzera na zasnubny netradicne,ale kedze uz sme boli pri svadobnych pripravach,ziadne ziadanie,klaknutie na koleno a pod.nebolo 😂 my sme to vzdy brali triezvo a ja osobne tieto ceremonie okolo nemusím
Ale ak uz by malo prist k zasnubam,tak moja predstava bola taka,ze len my dvaja a v sukromi....ziadna restauracia s ludmi alebo nedajbože ako niektori robili okolo toho divadlo s tancom a pod....to sa mi nepaci

xevulax
26. mar 2017

Nase zasnuby boli necakane, aj ked som mojho muza podpichovala, nech vytiahne ten prsten 🙂 my sme spolu neboli velmi dlho- zasnuby sme mali po pol roku chodenia (avsak my sme to brali dost zhurta- to uz sme spolu byvali 4 mesiace 🙂. Sli sme na veceru, a ako sme tak jedli na mna muz pozrel a vyznal mi lasku.- povedal mi, ze si nevie predstavit zivot bezo mna a vytiahol prsten (ziadne ovacie ani nic nahlas- bavili sme sa len my dvaja ako pri beznej konverzacii- ziadne klaknutie na koleno) . Prekvapil ma, bo som to necakala. O dalsi pol rok sme mali svadbu. Budeme mat 6. Vyrocie svadby, stale sme zamilovani, mame spolu krasne tri dcerky.

terezka1947
26. mar 2017

poziadanie o ruku necakane,prsten sice nie moj vysnivany,ale krasny-lebo ho vyberal z lasky manzel
a zasnuby sme mali v den mojich 30r.narodenin,stretli sa moja mamka s mojim svokrom...dostala som od manzela kyticu,kde boli nase obrucky s malickou priviazane....pripili si,nasadili obrucky,no a tesili sa na svadbu,kt.bola cca o dva mesiace.....nic specialne....ale mile.

laurael
autor
26. mar 2017

@lilyianka Aspoň máš svoj vysnívaný prsteň :D

laurael
autor
26. mar 2017

@xevulax Jeej 🙂

laurael
autor
26. mar 2017

@terezka1947 Aspoň si ten dátum bude pamätať, keďže to bolo na narodeniny.

vroni
26. mar 2017

Zasnuby neboli ziadne. Len poziadanie o ruku, sice si romanticky klakol na koleno, ale otazku “trochu“ preformuloval, takze namiesto odpovede som sa zacala chechtat... Prsten som nedostala, nechcela som ho, takze som dostala retiazku so srdieckom...

laurael
autor
26. mar 2017

Baby, pridajte aj fotky 🙂

catherinah
26. mar 2017

Poklaknutie sa ani u nas nekonalo, ale jeho slzy stastia ano. Bolo to po 3 mesiacoch chodenia. O tri mesiace sme uz boli manzelia. Lubime sa ako kone 😀

terezka1947
26. mar 2017

@laurael manzel je na datumy skor ako ja....takze to bola nahoda,ze to bolo v den mojich narodenin-nebolo to planovane
aaa,co sa fotiek tyka,nehnevaj sa....ja celkovo fotky zo sukromia nedavam nikam na net....takze to pekne si uchovam...nie je pre verejnost

vilma7
26. mar 2017

No u nás sa vzťah začal v decembri 2014..ked mi na jar-krátko na to vraví priateľ (obaja v tom čase 38 r.)že by chcel bábo. Ja mu romanticky odpovedám=ty bábo, ja svadbu a od aprila sa začala svadba na august plánovať...a tak medzi rečou padlo, že by sa asi hodilo aj zasnúbiť 😀. Prsteň som nechcela-dala prednosť naušniciam ktoré sme vybrali spolu a 15.5.2015 keď sme boli pozrieť miesto kde bude aj naša svadba sme sa zastavili na mieste kde sme mali 1.rande a priateľ si hanblivo pokľakol (neďaleko stáli robotníci) a potichučky že som ho ledva počula opýtal...a to už bolo plánovanie svadby v plnom prúde a 15.8. 2015 sme to už mali šťastne za sebou. Foto zo zásnub nemáme. 😍

tyelde
26. mar 2017

Nič zaujímavé, prstene som vybrala ja (u nás ich nosia aj muži) a požiadal ma v reštike pri večeri... Žiadne prekvapenie... Súhlasila som, ale keby som v tej situácii znovu tak si to asi rozmyslím, nebol to vhodný čas

sykorkauhliarka
26. mar 2017

my sme s mojim manzelom skocili do toho po hlave..po troch mesiacoch chodenia sme zistili mimomaternicove tak sme sa dohodli ze budeme spolu uz navzdy...(poznali sme sa uz 6 rokov)a prsten som dostala..ked som si ho vypytala" no uz mi ho daj "nebola ziadna situacia pre neho vhodna :D chceli sme ist do restiky pod bratislavsky hrad..ako naschval vtedy snehova kalamita a trolejbus nas vyhodil na hodzovom namesti ...prekazilo mu to plany

miriza
26. mar 2017

My sme boli na vikend v Krakowe. Kedže sme uz spolu v tej dobe boli 7 rokov nečakala som to, síce sme vedeli ze sa raz chceme vziat, ale naozaj som to nečakala prave v ten vikend. Boli sme tam od piatka a v nedeľu popoludní sme si este dali poslednú prechadzku po meste. Mali sme posledné zlote a moj drahý mi vraví: "Jeeej kone s kočom, ideme?" A ja ze cooo? Kone? :D Niee radšej poďme posledné peniaze utratiť niekam do peknej kaviarničky. Prešlo pár minut a moj drahý zase o tých koňoch zacal :D tak si vravim, žeby bol kôň jeho sen o ktorom som nikdy nevedela? :DD Tak sme teda išli, dohodli sme sa na platbe eurami a 20 minútová jazda centrom v krásnom koči sa mohla začať. Moj bol akýsi nesvoj ale ja som stale nevedela preco, az v 19. minute jazdy pokľakol a požiadal ma o ruku. Bolo to krasne romantické a nečakane 🙂 potom sme este stihli aj kávičku s koláčikom a pomaličky sa pobrali domov. Vraj bol cely vikend nervózny a nevedel ako to urobiť a koniec pobytu sa blížil a ked uvidel kone, tak si povedal ze teraz to uz konečne musí vykonať :D Dnes sme manželia uz 6 mesiacov a čakáme babatko. Krakow sa mi navždy zaryl do srdca a som stastna za tuto krasnu vtipnú konikovu udalosť.

alaguema
26. mar 2017

@laurael prečítaj si niektoré "šťastné" príbehy tu na fóre a možno prestaneš snívať o romantických scénach. Partnerstvo je o niečom úplne inom. Podľa toho čo pozorujem, čím väčšie ceremónie a divadielka, tým povrchnejšie vzťahy. Len jeden z mnohých - známa sa zasnúbila na dovolenke v Karibiku, on pokľakol, prsteň nastokol, všetci v reštike trieskali, ona unesená v siedmom nebi, do roka bola veľká okázalá svadba a do dvoch rokov rozvod. Mali asi viac šťastia, než rozumu, že nestihli splodiť spoločné potomstvo, on už v čase rozvodu čakal dieťa s inou. Nechcem nikoho znechutiť, ale zbytočné ilúzie vedú k veľkým sklamaniam. Čím menej očakávaní, tým spokojnejšie vzťahy 🙂

misuliks
26. mar 2017

ja mam zasnubne prstene dokonca 2 😀 prvykrat ma poziadal o ruku, ked sme travili svoje prve vianoce v zahranici. vtedy sme mali 21rokov a dlho sme o svadbe nerozmyslali. tak som v 25. otehotnela, tak sme svadbu zas neriesili, lebo ja nie som ten typ, ze sa musim vydavat, tak sme sa dohodli na svadbe neskor a tak prisla na to rec, cez internet. kedze bol zas v praci v zahranici. kedze prvy prsten bol z bieleho zlata a dohodli sme sa na zlatych obruckach, tak som mu zo srandy pevedala, ze potrebujem novy zasnubny prsten zo zlteho zlata a on s nim prisiel zo zahranicia a prekvapil ma. je podla mojich predstav a konecne aj s diamantmi 😀

lija22
26. mar 2017

na malte na dovci. prvy vecer sme boli utahani, spoteni, v byte sme mali hadam 40 stupnov a aby sme sa ochladili lezali sme na dlazbe na zemi v kuchyni. poklakol a spytalsa, ci si ho vezmem. mne to prislo smiesne a trochu trapne. potom sme mali sex taky spinavi spoteni hehe. no nic moc
prsten mi dal robit namieru, samozrejme diamant

lllenuli
26. mar 2017

Naše "prve" zásnuby boli úplne nečakane a spontanne, chodili sme spolu trištvrte roka a bola to prvá noc ktorú sme strávili spolu, nechceli sme ju prespať tak sme sa do rana rozprávali...a on sa ma spýtal ci si ho vezmem 😍 vtedy mi aj slzicka vypadla a povedala som ano ...nikomu sme to nikdy nepovedali, ja som mala 18 a on 19 🙂 potom sme začali spolu bývať a po pol roku sme sa dohodli ze sa zasnubime "naozaj" :D vyzeralo to ze sa budeme musieť sťahovať k jeho rodičom, tak som tam nechcela ist len ako priateľka...tak sme vybrali prsteň spolu, este v ten den mi ho aj dal, aj si pokľakol a ako bol nervózny tak otázku zkomolil a spýtal sa: staneš sa mojou snúbenicou? 😂 nebolo to prekvapko ale aj tak to bol super den..este sme potom urobili originál zásnuby s rodinami v restike...teraz 1.aprila to budú 3 roky 🙂 a uz sme aj svoji a mame dcérku ❤️

babatkoo
26. mar 2017

Po 4 rokoch randenia. Pocas vencenia mojho psika 🙂 uz sme sa vracali k domu ked zrazu predo mna skocil, klakol si na kolena a poziadal ma o ruku 🙂 ja som bola v takom soku ze som sa zmohla iba na mhhh miesto ano 😂 ano som mu povedala o dalsie 3 roky pocas bradu. Nam za do svadby akosi nechcelo, mne stacil tej zasnubny prste 😝

laurael
autor
26. mar 2017

@terezka1947 myslela som iba prstienok 🙂 Ale chapem.

laurael
autor
26. mar 2017

@misuliks Krasny je 🙂

laurael
autor
26. mar 2017

@alaguema Nesnívam o vzdušných zámkoch ani o princovi na bielom koni, ktorý ma k ním dovedie. Len sa teším na moment, keď našu lásku povýšime na niečo viac oficiálne, ako iba partner, partnerka. To bude pre mňa znamenie, že to, čo verím, že máme, naozaj stojí za to 🙂 A verím, že nejednej žinke dobre padne spomenúť si na tej JEJ dník 🙂

shia
26. mar 2017

Po skoro 8 rokoch,bez poklaknutia a doteraz bez prsteňa 😁,lebo sa 3 dni predtým dochramal na lyžiach a mal na nohe ortézu vlastne až do dňa svadby o 2 mesiace neskôr 😀,ale s malou láskou v brušku 😊 u nás to bola len otazka času,okolnosti to urýchlili hehe,síce pôvodne ms vraj chcel požiadať na hrade v Škótsku ( môj sen),ale doteraz sme to nestihli,ani ten zásnubný prsteň,manžel si robí stále srandu,že ešte si nie je istý" haha...Druhé dieťa na ceste,manželia stastne už 5 rokov,spolu uz 13 rokov 😉 ale svadba bola presne podľa predstáv,rozprávková,s nádherným počasím aj náladou,podľa môjho želania na zámku 😍

kamarelo10
26. mar 2017

Žiadne zásnuby, po 8 mesačnej známosti sme si povedali že sa vezmeme, spoločne sme kúpili prsteň, žiadne kvety a omáčky nič 😂 ani rodina nebola pozvaná na zásnuby ako niekto robí, a o 2 mesiace bola svadba tam sa rodina zišla a zabavila. Sme spolu 6 rokov manželia a máme 2 detičky nič nám nechýba 😄

prevenar
26. mar 2017

neboli ziadne 😀 ziaden prstienok a dalsie nezmysli 🙂

martuska413
27. mar 2017

U nás nič špeciálne... Po práci sme obaja prišli spolu k nim domov a keď som si do jeho izby išla zložiť tašku, prišiel za mnou a zatvoril dvere. Začal rozprávať ako ma veľmi ľúbi a pod. a ja som najskôr nechápala... Potom ma objal, kľakol si a vytiahol prsteň... Bola som v šoku, moja prvá reakcia bola "ty si blázon" :D On sa zasmial, povedal "no tak daj ruku". Ja som nevedela, na ktorej ruke sa snubák nosí tak som nastavila obe so slovami "ktorú chceš?". Dal mi ho na pravú a odvtedy ho tam nosím. Prsteň je jednoduchý, len s maličkým kameňom. Vyberal štýlom "niečo nenápadné, ona aj tak prstene nenosí" 🙂 Teraz už vlastne nosím dva, po roku a 2 mesiacoch sa pridala obrúčka 🙂

salome51
27. mar 2017

@laurael mňa požiadal môj muž o ruku v deň výročia smrti mojej starej mamy. Znamenala pre mňa veľa. Vychovávala ma spolu s mojou mamou, ale tá bola stále v práci. Chcel aby som na deň ktorý som roky považovala za najhorší v živote mala aj peknú spomienku. Vzali sme sa o 2 roky lebo sme obaja boli ešte na VŠ. Prsteň dal vyrobiť kamarátovi zlatníkovi a zarábal naň v Tescu na kase rok. To mi prezradil samozrejme až po rokoch 😁. Bola som veľmi dojatá a ani som mu neodpovedala len som plakala a objala ho. No a on sa ma spýtal znova:"tak čo, vezmeš si ma teda?" Stále na to rada spomínam 💟. A prsteňa sa dočkáš, len musíš byť trpezlivá a na nič netlačiť.

elizita
27. mar 2017

My sme isli vecer spat, pritulil sa a ja sa ho pytam, ci neni chory.. srdce mu bilo o sto 6 a potil sa.. uprimne, na presnu formulaciu vety si nepamatam, nastokol mi na palec velky zasnubak s tym, ze sa mu velmi pacil a mensi nemali, ze ved dame zmensit 🙂 prsten som uvidela az rano ked bolo svetlo a presne podla mojho vkusu 🙂 o 3 tyzdne ked uz bol prsten zmenseny sme to vybalili na rodicov a stretli sme sa vsetci u nasich.. o 4 mesiace bola svadba..

meusicka
27. mar 2017

@laurael u nas tiez nejak ziadna romantika. chodili sme spolu 5 rokov a tak sme si povedali, ze na vianoce sa urobia zasnuby. prsten sme vyberali tak, ze muz ma znamu, robi prekrasne veci zo zlata, tak sme k nej prisli a navrhla nam prstienok, podla mojich predstav sme vsetko dohodli. moj nastavajuci jej este povedal, nech mi k prstenu urobi aj nausnice a privesok na retiazku. no a ked prisli Vianoce a mali sa konat zasnuby, tak prisiel den pred tym, ze vraj nie je prsten hotovy ale zasnuby mozeme aj bez toho. ja som bola totalne sklamana, ako sa mame zasnubovat ked nemame prsten. nakoniec sa ulutostil a priznal, ze vsetko je hotove len mi to nechcel vopred ukazat . takze si zo mna vystrelil. zasnubili sme sa pri rodinnej vecery, boli tam aj nasi rodicia. a o 9 mesiacov sme za vzali. uz sme manzelia 11 rokov.
jo a na svadobnej ceste mu odplavala obrucka.... kedze mne sa nepacilo, ze ju nechcel nosit, no tak si ju nechal a v mory nam krasne sla ku dnu. tak sme znamej volali zo svadobnej cesty aby nam vyrobila dalsiu obrucku 😂 dodnes od neho pocuvam kvoli tomu. a farar nam potom ako druhe kolo posvacoval obrucky zase a bral si ma vlastne s druhou obruckou druhy krat. kedze mi pri nastoknuti na prst znova vsetko slubil 😍 takze i tak sa da
dnes mam svoju obrucku uz zvacsenu a dala som do nej este osadit 3 ocka ako symboly pre nase 3 deti