Ahojte caka nas v aprily 60tka svokry a 50 ludi na oslave. My byvame sami v dome, nehovorim ze maly nie je socializovany ale teda nechodime na navstevy s 15 ludmi a podobne. Sme vcelku najradsej sami, max najblizsia rodina. Vzdy ked sa niekam navali vela ludi a zvlast takych co nevidi casto je nervozny 🥺 brali by ste takeho drobca na tak velku oslavu?
Brala som aj mensie a vzdy to zvladli. Nikto si tam tvoje dieta vsimat nebude (max pri uvítaní), kazdy sa chce rozpravat s dospelakmi. Zober mu par hraciek, nejaku penovu podlozku na zem a zvladne to. Ked bude nervozny zoberies ho do kocika na vzduch.
ano, sla by som. moj tiez nema rad davy ludi, ale predsa len je to oslava blizkej rodiny.
Ja by som tiez vzala aspon na tolko, kolko vydrzi. Ked zacne byt nervozny, alebo budes vidiet, ze ma dost, normalne sa zdvihnete a odidete. Kazdy normalny clovek to pochopi.
Boli sme s ročnou dcérou na svadbe švagrinej. Hotová katastrofa, nakoniec sme odišli domov hneď po hlavnom jedle na oslave. Zobrali sme pre malú aj podložku a hračky, svadba bola vonku, ale pre mňa z nepochopiteľného dôvodu za ňou stále niekto chodil a aj napriek upozorneniam si ju stále brali na ruky. Samozrejme dcéra plakala, polovicu ľudí videla prvý krát v živote. Napokon som sa nahnevala a odišli sme takže veľa spravia aj ľudia. Keby si ju nevšímali tak by sa hrala a bol by kľud.
Sesternica mala syna,ktory nevydrzal na ziadnej oslave. On chuda preplakal cele oslavy,bol take nervoznejsie dieta. Ked bolo teplo,boli viacmenej vonku. Na zimnych oslavach prisla na chvilu s nim a potom ho dali strazit niekomu a oni si uzili oslavu. Nie kazde dieta ma rado pozornost a vela ludi. Kvoli tomu by som ho neizolovala,je dobre,ked si postupne zvyka. Isla by som tam a uvidis ako vydrzi a podla toho sa zariadis. Bud ho mozte zaniest domov a niekto ho postrazi a vy sa vratite alebo pojdes s nim domov a uz sa nevratis.
Ak to nie je daleko a netreba cestovat, na chvilu zajst mozes. Ale ja osobne by som sledovala, ci je stale tak vela korony ako v tychto zimnych mesiacoch. Ak by toho bolo tolko co dnes, nesla by som.
My sme boli na takej velkej oslave ked mal maly 1.5roka. Cestovali sme tam 1.5hodiny a potom naspat. Svokra si ho vzala na ruky a za kazdym s nim sla, malemu sa to nepacilo. Muza som odtial nevedela dostat. Maly uz bol unaveny a nakoniec cesta domov bola neskutocne peklo. Nemohla som mu dovolit aby zaspal v aute, lebo doma by vyvadzal snad aj do polnoci a mna by susedia rozniesli v zuboch. Celu cestu prereval az sa zgrcal. Odvtedy sme na ziadnej velkej oslave neboli, ak nebola v blizkosti. Uz by som sa nedala na oslavu co je dalej ako 20min autom a obzvlast s malym dietatom.
Ano, bola som s rocnou na oslave cca 60 ludi tam bolo a uzila si to.
Drobca? Ved ma rok. Nie tyzden.
My sme boli na svadbe ked mala dcerka 2mesiace a bolo tam mozno aj 100ludi.
So synom ked mal rok mojmu bratovi na svadbe.
Par tyzdnove by som nebrala ale takto? Ved na hodinu dve a uvidis ci pojdete domov alebo ostanete.
Aj moja mamina ma tento rok 60-tku. Mala mat oslavu teraz ale mame doma 2tyzdnove babo. Tak hovorim ze nie. Tak v maji maju rodicia dalsie vyrocie tak sa to spoji potom. To uz mala bude mat 4mesiace.
Ano, brala…ak sa velmi nesocializujete, tak aspon začnete, však udržíte sa, koľko vydrží…vezmi mu nejakú novú hračku, s ktorou sa zabaví…možno to zvládne vyborne…keď nie, pojdete domiv s čistým svedomím, ze ste vyskúšali. Babka sa určite poteší, ze ma na oslave vnúča.
Kludne s nosičom aj do rána. Nerobíš to každý den…
Samozrejme. Moji rodicia oslavovali 60-tku a boli tam aj malinke deti. Nevidím dôvod, prečo sa izolovať
O mesiac ideme na takú oslavu s mojím 10 mesačným. Nevidím v Tom problém.
So synom chodim od narodenia vsade. Cim viacej sa budes izolovat tym bude nervoznejsi z ludi. Nech si zvyka.
Keď sa ženil mužovi brat, syn mal 7m, nešli sme. Ak som dojčila aj by sme si museli hľadať ubytko.
Najvyšší čas aby si zvykal. To dokedy ho chceš stranit od ľudí? Keď príde do školky a pôjdu na koncert alebo do divadla tak chudáčik čo, utečie odtial lebo matka ho doteraz nikdy nezobrala inde ako medzi najbližšiu rodinu?? Vieš, že takýmto chorým,, ochranovanim,, mu viac ubližujes ako pomáhas?
Jasné, že áno. Svokry by sa určite aj dotklo, keby ste tam nešli. Malý to zvládne. Nemusíte byť dlho, uvidíš podľa situácie.
Vzdy sa da odist na tichsie miesto,alebo odist skor
Ešte do apríla treba dožiť. Mala som kamarátku pred 3 rokmi vo štvrtok sme sa videli dala mi pozvánku na sobotnu oslavu. V sobotu mala byť oslava jej 50 narodenín. V piatok mi zavolala dcéra že mama sa ráno nezobudila zomrela praskla jej cievka v mozgu namiesto oslavy bol kar. Preto hovorím ešte treba dožiť.
@alickapusinka to je život. ale v tejto konverzácii absolútne nevhodné... ty si dosť zvláštna osoba, pamätám si aj z iných diskusií. v kolektíve dobre vychádzaš?
@alickapusinka Naozaj divná reakcia. Čiže nech sa tým autorka zatiaľ nezaoberá, lebo do apríla ešte môže jej svokra umrieť??? 😳
zo slušnosti áno s tým že od začiatku pripravená kedykoľvek odísť - aj by som to prezentovala tak že odídeme keď bude malý unavený. A može sa stať že sa synkovi zapáči a ostanete dlho, nikdy nevieš.
ano, chvilu by som sa s nim zdrazala a potom by som s nim sla domov, je to predsa len babkina oslava, moja svokra by velmi chcela, aby bol maly pri tom