Sme rozvedení a obaja máme už iných partnerov. Za rok má syn prijímanie a teda aj napriek tomu, že my - rodičia sme zo situáciou úplne stotožnení (obaja máme fungujúce vzťahy aj s deťmi), rodičia oboch strán s tým úplne OK nie sú ( "stará škola " kde boh niečo spojil, človek nemá rozdeliť)... ako to vyriešiť cez prvé sväté prijímanie, ktoré sa týka dieťaťa? My ako rodičia sa aj s novými partnermi vieme stretnúť pri jednom stole - ale starý rodičia to nejako nevedia "rozdýchať", avšak dieťa tam chce všetkých...
Tak treba vysvetlit starkým aby vydržali v ten deň… lebo je to deň vášho syna…a určite že mama a otec tam byt musia…
@pribinak keby to bolo tak, že sa "prispôsobia " by to bolo super. Zatiaľ to tak nevyzerá 😒
@misana84 rozmýšľam nad všetkým. Ísť len ako rodiača, bez partnerov- ale zdá sa mi to byť na hlavu, keďže partneri oboch rodičov žijú v v jednej domácnosti. Napríklad moj priateľ už vyše roka. Osdtrihnut ich z tohto dňa mi príde "nefér" voči dieťaťu, ktoré berie všetkých ako ľudí z rodiny
@danusskaaa otvorené by som starým rodičom povedala, že nech nekazia deň a hotovo
@danusskaaa Je to ťažká situácia. To, čo ty nazývaš "stará škola" je v skutočnosti ťažký hriech a nečudujem sa rodičom, že sa s tým nevedia vyrovnať, lebo vedia, ako si tým ohrozujete svoj večný život. Na druhej strane, ak si už dieťa zvyklo na vašich nových partnerov, máš/te ešte rok na to, aby si rodičom vysvetlila, že rozumieš ich dôvodom, ale toto nie je o vás dospelých, ale o tom malom, ktoré ešte celkom nerozumie, kde je problém, aj keď možno na náboženstve pri preberaní Desatora sa tejto témy dotknú. Veriaci ľudia zvyknú svoje problémy predkladať Otcovi v modlitbe, aby im ukázal cestu, ale toto je špecifická situácia, nedá sa pred Otcom obhajovať hriech... Môžeš len apelovať na to, že naozaj ide o dieťa, ktoré je v tom nevinne a má rado všetkých...
@danusskaaa tak bud budu v tem den ticho Alebo nepojdu
Ak chcú starí rodičia kaziť oslavu nech radšej ostanú doma.
Keby som bola ten druhý partner tak sa na takú oslavu nepcham,ustupim,ja nie som " viac rodina" ako dedko a babka prvoprijimajuceho dieťaťa.Nech tam ma rodičov aj starých rodičov,ja nie som ani jedno z toho.
@danusskaaa Stari rodicia nech rozdychavaju. Dolezite je dieta a vy. Nechapem,co to riesis rok dopredu a zbytocne na to minas energiu. Bude prijimanie,chces,aby tam bol ex,tak tam bude. A starki nech precvicuju dychanie
@danusskaaa stari rodičia sa prisposobia, nebudú kaziť slávnostný deň
Je to deň ktorý patrí dieťaťu a ono má právo tam mat oboch rodičov
Stari rodičia budú v ten kresťania, teda odpustia a budú mat srdce čisté 😃😃😃