1. sväté prijímanie a rozvedení rodičia

danusskaaa
16. nov 2024

Sme rozvedení a obaja máme už iných partnerov. Za rok má syn prijímanie a teda aj napriek tomu, že my - rodičia sme zo situáciou úplne stotožnení (obaja máme fungujúce vzťahy aj s deťmi), rodičia oboch strán s tým úplne OK nie sú ( "stará škola " kde boh niečo spojil, človek nemá rozdeliť)... ako to vyriešiť cez prvé sväté prijímanie, ktoré sa týka dieťaťa? My ako rodičia sa aj s novými partnermi vieme stretnúť pri jednom stole - ale starý rodičia to nejako nevedia "rozdýchať", avšak dieťa tam chce všetkých...

pribinak
16. nov 2024

@danusskaaa stari rodičia sa prisposobia, nebudú kaziť slávnostný deň
Je to deň ktorý patrí dieťaťu a ono má právo tam mat oboch rodičov

Stari rodičia budú v ten kresťania, teda odpustia a budú mat srdce čisté 😃😃😃

misana84
16. nov 2024

Tak treba vysvetlit starkým aby vydržali v ten deň… lebo je to deň vášho syna…a určite že mama a otec tam byt musia…

danusskaaa
autor
16. nov 2024

@pribinak keby to bolo tak, že sa "prispôsobia " by to bolo super. Zatiaľ to tak nevyzerá 😒

danusskaaa
autor
16. nov 2024

@misana84 rozmýšľam nad všetkým. Ísť len ako rodiača, bez partnerov- ale zdá sa mi to byť na hlavu, keďže partneri oboch rodičov žijú v v jednej domácnosti. Napríklad moj priateľ už vyše roka. Osdtrihnut ich z tohto dňa mi príde "nefér" voči dieťaťu, ktoré berie všetkých ako ľudí z rodiny

pribinak
16. nov 2024

@danusskaaa otvorené by som starým rodičom povedala, že nech nekazia deň a hotovo

maja22
16. nov 2024

@danusskaaa Je to ťažká situácia. To, čo ty nazývaš "stará škola" je v skutočnosti ťažký hriech a nečudujem sa rodičom, že sa s tým nevedia vyrovnať, lebo vedia, ako si tým ohrozujete svoj večný život. Na druhej strane, ak si už dieťa zvyklo na vašich nových partnerov, máš/te ešte rok na to, aby si rodičom vysvetlila, že rozumieš ich dôvodom, ale toto nie je o vás dospelých, ale o tom malom, ktoré ešte celkom nerozumie, kde je problém, aj keď možno na náboženstve pri preberaní Desatora sa tejto témy dotknú. Veriaci ľudia zvyknú svoje problémy predkladať Otcovi v modlitbe, aby im ukázal cestu, ale toto je špecifická situácia, nedá sa pred Otcom obhajovať hriech... Môžeš len apelovať na to, že naozaj ide o dieťa, ktoré je v tom nevinne a má rado všetkých...

slavomira236
16. nov 2024

@danusskaaa tak bud budu v tem den ticho Alebo nepojdu

januska12323
17. nov 2024

Ak chcú starí rodičia kaziť oslavu nech radšej ostanú doma.

janinah
17. nov 2024

Keby som bola ten druhý partner tak sa na takú oslavu nepcham,ustupim,ja nie som " viac rodina" ako dedko a babka prvoprijimajuceho dieťaťa.Nech tam ma rodičov aj starých rodičov,ja nie som ani jedno z toho.

marca12
17. nov 2024

@danusskaaa Stari rodicia nech rozdychavaju. Dolezite je dieta a vy. Nechapem,co to riesis rok dopredu a zbytocne na to minas energiu. Bude prijimanie,chces,aby tam bol ex,tak tam bude. A starki nech precvicuju dychanie