1. sväté prijímanie

kvetina1990
18. feb 2023

Baby, minule som tu písala ohľadom prijímania ci volať bývalého a starých rodičov keďže od kedy sme rozvedený vôbec nie je kontakt.
Keďže to bude v reštaurácii tak som mu povedala ze keď chcú on a jeho rodicia sú pozvaný. A teraz? Volala svokra ze okej prídu ale len oni 2 ze svokor nemôže.
A svokra sa pýta, či volám krstného a tým je švagor môjho bývalého ktorý si vzal bývalého sestru.
Vravím jej ze nie lebo vždy ma ona nemala rada a plus keď sme sa rozviedli prerušili kontakt, vymazali z fb, z mobilu a žiaden záujem o malú od vtedy čiže 6 rokov aj niečo... A co sa stalo asi jej to mama hneď volala lebo dnes má čakala žiadosť o priateľstvo v mobile. Véd to je bez hanbí. Bola som u nej pica a kurva vždy vždy len zneužívala dobrotu. Vymaže ma a po 6 rokoch odrazu žiadosť? Nemaju hanbu? Nehanbili by sa prísť?

pribinak
18. feb 2023

Ja by som nereagovala. Nech príde otec a babka. Bodka

kvetina1990
autor
18. feb 2023

@pribinak to aj robím. Ignor, len ma to teda dostalo a naštvalo...

pribinak
18. feb 2023

@kvetina1990 chápem, ex svokra zavelila a odrazu sa švagor zobudil
Je to strašne trápne 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

tomika
18. feb 2023

Ja by som im dala vedieť dátum a čas v kostole,tam môžu prísť,po omši zagratulovať,ale už na obed nie...
Tento rok to tiež riešim.A budete mať takto.Pri kostole sa môžu odfotiť sa keď chcú,aľe na obed už nie..

kvetina1990
autor
18. feb 2023

@pribinak ani nie švagor ale jej dcéra sa zobudila 😁🤣 ona to ma pod palcom vkuse bol pod papučou jej muž

kvetina1990
autor
18. feb 2023

@tomika jedine takto. Ináč to nevidím ani, nebudem platiť za ľudí ktorý sa vyskrtli z malej života a videli ju iba keď ju bývali tam vzal. Ináč nič nula budov.

kristinapetronela
18. feb 2023

Nereagovat ... Fuj že sa nehanbí

anickabasnicka
18. feb 2023

a krsny rodice nejsou povinni byt zucastneni na prvnim svatem prijimani? ..jak to vubec funguje. vim, ze nasledne u birmovani je vetsinou jiny novy kmotr. tak me to jen zajima

kvetina1990
autor
18. feb 2023

@anickabasnicka môžu a nemusia byť všetci. Na mojom tiež bol len krstný a jeho manželka krstna nebola nemohla. A na malej bude jej krstna s manželom a ona jeho už berie ako krstného aj sa tak správa. Ľúbia ju, venujú sa

anickabasnicka
18. feb 2023

@kvetina1990 takze dcera ma dva ruzne krsne rodice,jestli tomu dobre rozumim?

kvetina1990
autor
18. feb 2023

@anickabasnicka tak máš z jedného z manželovej strany a jeden z mojej. Máš krstného a máš krstnu a už ci sa vyberie z jednej strany alebo z každej

tomika
18. feb 2023

@anickabasnicka Nie sú povinný,ani u syna neboli,a teraz ani u mojej dcérky nebudú.Pozvaný boli.Ja stým nič nenarobim.Pohádali sa s mojim ex.

anickabasnicka
18. feb 2023

@kvetina1990
@tomika ....dekuji za odpoved i vysvetleni. zrejme je to asi podle zvyklosti, kdo jde za kmotry. mam zatim zkusenost,ze jsou to pouze sourozenci s partnery. napr. kdyz meli krtiny moji svagri,manzelovi bratri,tak si sli za kmotry mezi sebou navzajem a napr nas, rodinu tretiho bratra, ani nepozvali. dokonce nam o tom,ze maji krtiny, nic nerekli.a tusim,ze i o narozeni deti jsem se dozvidala od sve rodiny,ktera v te vesnici zije taky.a to jsme v te dobe spolu vychazeli vcelku dobre ....no aspon jsem je mohla ted odstrihnout definitivne a bez litosti😀 .....preji vam obema,at se slavnost povede co nejlepe ....

loliki
18. feb 2023

@kvetina1990 Vieš čo, je to blbé, ako sa správajú, ale máš jednu oslavu v živote. Urob teda poriadnu, tvoje dieťa nech sa teší hlavne, bude vidieť všetkých príbuzných, v podstate to môže byť aj vydarené posedenie. Kašli na to, čo bolo, a kto aký je. To nezmeníš. Premysli si dopredu, kto by čo mohol doniesť, čo by potešilo a rob to hlavne pre svoje dieťa. Urobte si fotky na pamiatku, buďte milí, tú 1-2 hodinky spolu vydržíte a potom dovi, dopo. Prajem príjemné posedenie, nech dobro zvíťazí nad zlom aspoň na ten jeden deň aj vo vašej rodine. 🙂 ❤

euka210
18. feb 2023

@anickabasnicka nemusia byt, nasmu pred 2r krstni neboli na prijimani

cacianka
21. feb 2023

Kto nazve rodičov a teda matku svojho krsňaťa ku a pi, nebol by pozvany. Ani na hostinu, ani do kostola, ani fotenie. Nič. Keby sa tam aj dotrepali, obišla by som ich, vzduch. Oni vás odstavili, vylúčili z ich rodiny, blokli sociálne siete, tak dali jasne najavo kde vás majú. V pi, pardon paži. A toto pozývať, oznamovať termín slávnosti ?! Ani náhodou. Aj ex a babka je už nad , dostali by odkaz že nech sa neopovazia niekoho dotrepat. Poletia všetci.

loliki
21. feb 2023

@cacianka Ľudia sú divní. Ja tiež nechápem, že niektorí sa takto bežne bavia doma, ale žiaľ. Rodinu si nevyberieš. Koho má pozývať, s kým má oslavovať? Celé zle.

cacianka
21. feb 2023

@loliki ja som stále za slušne vzťahy , komunikáciu, veľa vydržím, aj som vytrpela len aby dobre bolo.
Ale stačilo, stopla som toxických ľudí, stretávam sa ba s tými a pozývam iba toho, kto mi nie je toxický. Niekedy je sused, kolega, cudzí človek - ten lepší človek, priateľ , opora, ako vlastná krv.

loliki
21. feb 2023

@cacianka Chápem. Je tragické a hrozné ako si príbuzní nerozumejú, nevedia sa pochopiť a komunikácia vôbec neslúži na dorozumievanie ale na hádky a zvady.

cacianka
21. feb 2023

@loliki tu na koni som si prečítala skutočné príbehy žien, ako im vlastné matky , otcovia , svokry, svokrovia , sestry,bratia, manželia, deti ,urobili zo života peklo.
Ale aj to, aké majú super vzťahy.
Peklo si robia ľudia medzi sebou už od praveku, alebo od Kaina a Ábela

loliki
21. feb 2023

@cacianka Ale keď už vznikla tá reč a vieme sa dorozumievať, prečo si vlastne vôbec nerozumieme? A hlavne v tých rodinách, manželia, súrodenci...