Zvláštny vzťah s mamou

28. feb 2020

Ahojte
S mojou mamou som mala vzdy zvlastny vztah. Viacmenej intentivny a dobry ale velakrat katastroficke hadky.
Velakrat som mala pocit ze ma nenavidi. Ze nie som dost dobra podla jej predstav a inokedY akokeby ma velebila
Teraz k veci:
Odjakziva jej vadilo ked som isla von s kamaratkami. Nikddy som nejak ectremne nezurovala ale tak v norme. Na strednej 1x do tyzdna, nikd som domov neprisla opita. V skole som dosahovala vybirne vysledky. Ked som mala na strednej jedneho frajera, vadilo jej to, vkuse do mna sparala a vadilo jej ked sme isli von. Bol to skolsk playboy a ja som bola do meho paf. Prechadzali sme sa a bozkavali, nic viac. Vadilo jej to amozno aj preto som sa k nemu zcala zle chovat a nechal ma. Doteraz je pre mna platonickou laskou. Je to 18 rokov 🙈
Dnes bola u nas na vikend a mna byvale spoluziacky zavolali na drink. Oznamila som jej ze pojdem vecer. Mali sme sa stretnut o 8. Ona jned ze ked som chcela mat deti mam sa o ne starat. A taketo reci.
Vecer som sa jej soytala ci deti uspi ona a ja vklude mozem ist alebo mam ja. Tak mi pobedala ze ja a zas tie dristy. Uplne som plakala. Akokeby som nejka k••• ktora veha kazdy vikend po diskotekach a nestaram sa o deti. Muz je momentalne pracovne mimo.
Vecer som deti isla uspat a ona odisla z domu. Nic nepovedala a nevzala si mobil. Ked sa vratila dievcata spali a ja som myslela ze zosaliem, kedze ani mobil si nezovrala. Povedala mi nieco v tom zmysle ze nebudem si ja po vonku choodt kedze mam uz deti...
Moju mamu mam velmi rada, vue o mne vsetko, takmer. Ale taketo situacie ma vzdy postavia pred otazku ci aj ona mna ma rada. Vychadza mi, ze nie... velakrat som jej hovorila o mojich pocitov a vzdy mi odvrkla ze je to moj problem ak si to myslim ze mala by som vidiet co pre mna robila a robi a podla toho sudit ... ano to vidim ale potom staci jedna takato situacia a je mi strasne strasne zle a smutno

janickacrazy
28. feb 2020

no ked vieš aká je a čo jej vadí, tak prečo si sa dohodla s kamoškami akurát, ked je u vás? mohla si ísť inokedy a mala by si klud, moja mama je podobný prípad, ale podľa mna to je tým, že oni takú možnosť nemali kedysi a proste ked žena mala deti, tak nebehala s kamoškami po baroch, proste oni to nechápu, žili v inej dobe, moja matka mi tiež nikdy nestrážila deti, ked som chcela len tak ísť von, jedine ked som išla k lekárovi, inak 0 bodov, netráp sa tým, nikto nie je ideálny a určite ťa má rada

autor
28. feb 2020

@janickacrazy pretoze kamosky su akurat dnes doma vsetky, neziju niektore na sk. Je to prvykrat za 4 roky co som ju o to poziadala. Ide o strazenie spiacich deti. Normalbe som jej povedala ze sa sprava ku mne ako k nejakej k••••

cichlida
28. feb 2020

Jemine to je hruza ...nasi nemaju nikdy problem strazit, ani svokra, teda ak sa nam nekryju akurat plany😊 a je im jedno ci ideme na welnes, na "pivo" , koncert alebo na festival🙄

marca12
28. feb 2020

Akoby som o mojej mame citala 😀 ako pubertacka som nechodila von,lebo co ona dokazala urobit,aky hisak a psycho atak,tak som sa vykaslala ist von a pocuvat to dalsie dni ako si ja beham kade tade a ona musi byt doma. No nemusela sediet doma. Mohla vybehnut s kamoskami,ale to sa podla nej na vydatu matku asi nepatri. A tak som stratila mladost. Doteraz je to tak,ze nechape,ked niekam ideme na kavu. Ci si doma nevieme spravit kavu. Do kina a naco. Ze chodim cvicit? Naco? Ved nie som tucna. Kvoli jej nazorom si absolutne nerozumieme. Neda s nou o nicom rozpravat,katastrofa.

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2020

A ona dopredu vedela, ze bude strazit deti, alebo sa to dozvedela az ked prisla?

eliska13
28. feb 2020

Citovo Ta vydiera, manipuluje načo to teatrálne divadlo s odchodom bez mobilu? aj preto Ti povie čo pre teba všetko robila, aby si ju velebila a mala pocit, že si nevďačná.A taky pocit aj mas, že si nezaslúžis chvíľu oddychu a musíš poslúchať mamu.Ved predpokladám, že nechodis každý týždeň.Este je možné, že mama s tebou nie je často a chcela byť s tebou.

majah212
28. feb 2020

Suhlasim ze s tebou manipulujr resp. Si mozno riesi svoje "mindraky" zo zivota. Byvate spolu? Ma manzela? Ak je bez manzela tak sa mozno upla na teba ako jedinu "istotu" v zivote a mozno sa boji ze ju aj ty "opustis". Su matky ktore zavidia zivoty dceram a robia im napriek. Casto ludia ktori su neisti su na vonok chladni a popieraju city inych a aj vlastne. Mozno tske vydieranie robila od jakzziva a vzdy fungovalo tak ostala v tej rovine. Pre bueucnost si zajednaj na strazenie nejaku pani. Nechodis casto von takze by som to takto poriesila.

alchemilkazltozelena
28. feb 2020

Pozri si v googli pojem "toxicka matka" je to diagnoza a myslim ze ju ma aj tvoja mama

amelia000
28. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl ako citam, ona sa neopytala ona jej oznamila, ze pojde a cakala tym oznamenim ze jej mama deti postrazi. Takze podla mna nevedela. Aspon takto mi to pride z textu.

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2020

@amelia000 Tiez mi to tak pripada, ale radsej sa pytam.

deti95060810
28. feb 2020

no tak ti poviem že moja mama tiež nebola nikdy ochotná...strážievala deti kým som bola v škole, alebo súrodenci v práci ...ale akonáhle sa jednalo o zábavu, posedenie, kino...ochotná nebola...to isté svokra. a ja už teraz viem , že ja tiež nebudem robiť niekomu "aupair" kým sa niekto bude zabávať. ....

dskjhfdlkdjhl
28. feb 2020

@deti95060810 Vies co, mne tiez nikto nikdy nestrazil (ani jedna babka nebola ochotna), ale prave preto ja dufam, ze budem v takej kondicii, ze sa vnucatam budem moct venovat.

adkoalauri
28. feb 2020

inokedy popros svokru a potom sa mama zbada...a ked nevies,uspi deti a zavolaj si k vam kamaratky..urcite tvoju situaciu pochopia...

adkoalauri
28. feb 2020

@deti95060810 za mna dost chore rozmyslanie..u nas postrazi aj mama-ta si ich zoberie k sebe,aby sme ich zbytocne nebudili,ked prideme,a aj svokrovci..nepijeme,nie sme hulvati,pracujeme a sme rodinne zalozeni..ale raz za cas koncert,kino,zaujimave predstavenie moze byt..ani raz neodmietli strazenie deti..a ti poviem,ze aj vztah s manzelom je upne iny,ako keby sme len robili,nahanali sa a hadali sa...a podotykam,aj keby ich nestrazili nasi,by sme odisli,len by sme za to niekomu zaplatili...

amelie2017
28. feb 2020

Ja zijem v zahranici, mamina chodi tak 2-3 krat do roka, svokra kazde 2 mesiace. Uz dopredu mi volaju, ze si mame s muzom urobit plany, ze ony s malou ostanu, cele stastne. Ze nech zavolam kamoskam a vypadnem. Vedia, ze cele dni len robota, mala, domacnost a chcu, nech aj co to pozijem. Svokra ozaj kazdy vecer, ze co sedime s nou starou doma, nech sa ideme bavit. Nechapem tvoju mamu. Nabuduce si zozen opatrovatelku a ser na nu. A just, ked bude u vas dones nejake dievca, co sa bude starat o vnucata. A nevesaj mame svoje starosti a radosti na nos, len ich pouzije proti tebe. Asi ju neuspokojuje jej zivot a potrebuje ho kazit aj tebe.

sissy27
29. feb 2020

Hm, mama príde na víkend k vám a ty jej oznámiš, že ideš von s kamoškami a ona stráži deti? No byť na jej mieste tak ma tvoje správanie tiež vytočí a veru asi by som sa zdvihla a rozlúčila. Takéto veci sa dohadujú vopred a ak je to spontánna neplánovaná akcia, tak mamu slušne poprosiť, či by jej to nevadilo a bola by ochotná... možno je na mieste sa zamyslieť nad tým, či na tom zvláštnom vzťahu s mamou nemáš svoj podiel.
A mimochodom, asi žiadna mama nie je úplne nadšená, ak jej neplnoletá dcéra na sš randí s najväčším playboyom v okolí a chodí po nociach kade-tade 😃

staronova
29. feb 2020

Nabudúce mi kludne napíš, ja ti ochotne prídem zdarma deti postrážiť....a po pravde, nemá ťa rada, lebo skutočná MATKA dopraje svojim deťom aj stretnutie s kamoškami z detstva a vypnutie od problémov. Som ti k dispozícii a je mi ťa ľúto.

autor
29. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl vedela o tom stretnuti par dni vopred. Resp aj to vedela ze sme to chstali velakrat a nikdy nevyslo. Ja som jej nechavala spiace deti. Pripadne deti s ktorymi si treba lahnut.
Ona by takutonscenu urobila aj keby idem von s kamoskami poobede alebo doobeda. A robila to aj ked som deti nemala.

evkano1402
29. feb 2020

odpovedala si si sama...
Nema ta rada, ale je pre teba len dobre, ze si to uvedomujes a zariadit sa musis podla toho
pozri "toxicka matka", "temne matky a ich dcery", "narcisticka matka" vela sa ti vyjasni...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. feb 2020

@miriam11 ano. Toto som pochopila pre vela rokmi. Ked som vtedy prestala jej uplne vsetko hovorit, robila som svoje rozhodnutia. Nechybala som jej. Mne ona, ako mama ano. Je to smutne. Po case, ked sa mi narodili deti, akoby sa trochu zlepsila a ja som sa velmi tesila, ze aspoj k vnuckam sa sprava pekne a laskavo.
Viackrat som jej hovoeila o mojich pocitovh a jej spravani, ktore ma trapi a ktore ma vlstne trapilo cely zivot. Ona sa k tomu surovo stavia, ze ak to ta citim, je to moj problem. Dokonca, ked sa niekedy stazhujem na muza, tak aj tam su rypne, ze jej som ho nejak lepsie nepredstavila na zaciatku atd ... ja som jej potom o mojich znamostiach nehovorila, nechcela som, kvoli dovodom, ktore som pisala. Vzdy mala marazky typu ze co to beham s kym to beham ...
Viem ze ona nemala dobrych rodicov a velakrat sa mi stazovala ake veci jej robili, ale ona robi to iste. Myslela som si ze ked sa o tom porozpravame a vidi ako ma to trapi tak si vstupi do svedomia. Ale nie. Vobec. Berie to tak ze ona je taka a je moj problem ze mi to vadi.
Ked sa zamyslam, mnohe priatelske a mozno aj partnerske vztahy mi sktroskotali. Aj tym ze ona tomu dopomohla.
V praci je velmi oblubena, ludia ju maju radi, povazuju ju za milu, laskavu, napomocnu. Mam pocit, ze len ku mne je ina.
Asi sa musim zmierit ...

evkano1402
29. feb 2020

Pomoze ti, ked si uvedomis, ze smerom k tebe mama nejedna ako clovek.
Teda nemozes ocakavat empatiu, pochopenie, lutost, nezistnu pomoc....
pozri si co je "narcistic supply" - ona ako keby zije z tvojich zraneni, ktore ti sama sposobi.
Daj si pauzu, prehodnot Vas vztah a bud sa budete stretavat co najmenej (pozor na zdielanie informacii o sebe, zarucene ich zneuzije, aby ta zranila napr. hadky s muzom, financie, spravanie deti a pod.) alebo ten vztah jednoducho utnes. Mama-nemama. Tvoj zivot, psychicke zdravie a zdravie tvojej rodiny ti nikto nesmie nicit. Ak ta ten vztah ubija a berie ti energiu a radost zo zivota, sama prides na to, co je pre teba a tvoju rodinu najlepsie.
Davaj si pozor aj na svoje deti, vsimaj si ako sa k nim sprava...

stanka2612
29. feb 2020

A keby si zavolala svokre?U nás teda stráženie detí vďaka Bohu nie je problém a vždy sa na to obe babky tešia.Svokra by nebola ochotná?

deti95060810
29. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl

@adkoalauri
ženy neviem prečo vás to rozčuľuje, ale ja ozaj nebudem nikomu deti opatrovať...to už povedal aj mm že v žiadnom prípade nech si každý opatruje - jedine keď budú rodičia v práci, a . deti PN, popr. cez prázdniny pomôcť vykryť čas keď už nebudú mať rodičia dovolenky...
Možno je to aj tým že aj moji rodičia museli pracovať na poli - čo je riadna makačka, aj my máme pole, záhradu a väčší počet detí...tie isté dôvody mi povedala aj svokra ... ako povedala svokra - mala som svojich 5 mne stačí keď prídu ku mne vnúčence s rodičmi na návštevu....a Ja ju úplne chápem....Od 5 detí má 15 vnúčat - zatiaľ kde by došla keby každému deti strážila kým rodičia budú sedieť v kine....

autor
29. feb 2020

@deti95060810 tento nazor je tu maximalne z cesty ...

eliska13
29. feb 2020

@deti95060810 prečo z trucu, lebo ani tebe nepostrazili?😀babku obohatia vnúčatá a mladí sa nehadaju kto okupe deti a majú chvíľu pre seba.Ja som to nerobievala a veru mala som.

dskjhfdlkdjhl
29. feb 2020

@deti95060810 ako si prisla na to, ze ma to rozculuje? lebo mna to vazne nerozculuje. Ja si len myslim, ze vztah medzi vnucatami a starymi rodicmi je dolezity a preto chcem raz dat svojim vnucatam to, co nedostali moje deti od starych rodicov. To je vsetko.

deti95060810
29. feb 2020

@eliska13 nie, lebo som unavená zo svojich 4...mať jedno iné dieťťa dá zabrať...kto nemal nevie čo to je...🙄
máme deti na 3 životy dosť...

deti95060810
29. feb 2020

no hlavná vec že ty sa tu skrývaš za ANONYM...😀😀😝

eliska13
29. feb 2020

@deti95060810 to verím 4 deti to je fuška, ale časom, keď podrastu podľa mňa zmenis názor.Budes sa tešiť z vnúčat😀ja si myslím, že by nebolo toľko hádok rozvodov a všetkého zlého, keby sa trocha tá starostlivosť rozdelila a rodičia by mali čas vypnúť.Inac moja mama mi dodnes povie, že si pamätá ako chceli ísť s otcom na ples a babka ma nechcela raz postrážiť.Ze chcela sa skoro vydať a mať dieťa nech sa stará😅a to moja mama bola domased vždy.