Zvláštna situácia v rodine

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

divokykonik
29. máj 2023

Išla by som na obrad, podala jej ruku a išla preč.

autor
29. máj 2023

@divokykonik mam to v plane tak, ale manzel je samozrejme urazeny ze nas nepozvala a nechce ani to..(manzel im vela pomohol pri stavani domu)

0silvia0
29. máj 2023

Normalne by som jej zavolala, a zistila co a ako. Bez nejakej ukrivdenosti.

autor
29. máj 2023

@0silvia0 volala som jej raz asi pred tyzdnom len povedala ze nemoze hovorit ze zavola o chvilu a nevolala odvtedy

martinkatinka
29. máj 2023

Presne, zavolaj.
Ale v rodine mojho muza sa napriklad uz vydate a zenati nepozyvali na hostinu.

0silvia0
29. máj 2023

Skus este raz, ved nemozes byt v takejto neistote..

janetinka27
29. máj 2023

Ahoj, jasne, zavolaj, uz je najvyssi cas

autor
29. máj 2023

ved ano ale uz mam pocit ze sa tam chcem vnutit na tu svadbu..pisala som jej 2x na messenger obidva razy si spravy precitala a nereagovala..lebo vsak tam vidite ci niekto si spravi pozrie alebo nie a potom som jej uz na naliehanie manzela zavolala lebo tiez je z toho na nervy ( tesil sa na to).. a vtedy povedala ze je teraz na steretnuti ze za chviločku mi volá späť a nevolala odvtedy..

janka_266
29. máj 2023

Urobila by som si pekný výlet v sobotu a gratuláciu poslala poštou 😃už ste jej volali, písali, ona neodpovedá, nevolá spať. Už ny som sa jej na to nepýtala. Ale mrzelo by má to určite. A do budúcna by som sa podľa toho zariadila.

autor
29. máj 2023

tak asi fakt len pojdeme na obrad a domov..ale akoze uuplne som z toho v šoku...rodicom prislo pekne pozvanie k stolu, aj sestre mojej, ostatny sesterniciam aj bratrancom..( je nas viac lebo to je sesternica zo strany otca a on je z 8 detí)..ked so sa pytala tak vsetkym prisla aj pozvanka..len mne iba ciste oznamenie kedy a kde bude obrad

maca1984
29. máj 2023

Ja by som nešla vôbec.
Keď nevie ani slušne odpovedať, vysvetliť situáciu... Vzala by som manžela, dieťa na pekný výlet niekam.

marca12
29. máj 2023

To je strasne divne. Nieco ste jej museli urobit ty alebo tvoj manzel. Alebo nema jej nastavajuci s vami problem? Nechce sa mi verit,ze vsetko v poriadku a takto by reagovala. Nieco sa muselo stat.

h2
29. máj 2023

Keď ste si také blízke, tak jej zavolaj. Keď ťa zase zruší a nezavolá späť, je to jasné. Išla by som na obrad, zablahoželala jej a išla preč. (Žiadne dary do obálky!)

aaadkaaa
29. máj 2023

Ja by som jej uz ani nevolala ani nepisala. Velmi by som vahala, ci jej vobec ist podat ruku na obrad...

lucylaw
29. máj 2023

Ja uz by som jej urcite viac nepisala ani nevolala a zvazila by som, ci tam ist vobec na ten obrad - toto by ste sa mali dohodnut s muzom, ak on nechce ist vobec, stala by som na jeho strane a nesla..Uplne ho chapem, este ked si napisala, ze im pomohol so stavbou domu a nakoniec im nestojite ani za to, aby vas pozvali na svadbu? Urcite vas na hostinu nepozyvaju, inak by ti uz davno odpisala, ze "Jejda jasne, prepac, zabudla som vlozit pozvanku do obalky"..Ale ked sa vyslovene vyhyba odpovedi na tvoje otazky, povie, ze zavola a nezavola, tak je to na 100%, ze s vami na hostine nerataju..Ako sa poznam, ja by som bola taka nasrata, ze by som ani na ten obrad nesla..

beronsche
29. máj 2023

Napisala by som jej, ze uplne rozumiem, ze nepozyva vsetkych a nemam jej to za zle, ze nepozvala mna, ale, ze nepovazujem za seriozne, ze nevie na otazku odpovedat priamo a zatajuje sa.
Ze kvoli nasim dobrym vztahom by som si priala, aby bola priama a otvorena a napisala/ povedala mi rovno, ze s nami nerataju, lebo som chvilu bola na vazkach, ci nejde o nedorozumenie.
Potom by som jej popriala krasnu svadbu a vela stastia.
Na obrad by som nesla.
Nie preto, ze ma nepozvala, ale preto, ze neznasam take vykrucacky.

autor
29. máj 2023

kks ale manzel je elektrikar v celom dome ktory dostavali im urobil elektrinu zadarmo..eešte aj material im vybavil za polovicnu cenu..cize brutalne usetrili vdaka nemu ja som jej x krat pomohla a ona nas ani nepozve na svadbu..

maca1984
29. máj 2023

Vieš ako sa to hovorí... podaj prst a zožerú ti celú ruku.

beronsche
29. máj 2023

.. za dobrotu na zobrotu.. Ber to tak, ze ste sa aspon zbavili prizivnikov, take osoby fakt v zivote nepotrebujes.
Hlavu hore a kasli na nu.

A najblizsim by som rovno povedala, ze nas nepozvala a vooobec netusim preco a Este Ani nema "gule" mi to dat rovno vediet, ale sa zatajuje..
Take male (zlomyselne) zadostucinenie..

walentina7
29. máj 2023

Je jasné, že ťa na svadbe nechce. Neviem načo sa im tlačíš do kostola. Nestrápňuj sa.

autor
29. máj 2023

@marca12 nikdy nic..hovorim odmalicka sme ako sestry..praveze ked stavali dom manzel im porobil elektrinu v celom dome zadarmo pomohol povybavoval vsetlico vsak nam s placom prisli dakovat..ja som jej x krat pomohla..ale zas aj ona mne..nikdy som ju neohovarala pred nikym ani manzel..vdzy sme mali super vztah ved teraz ked sme sa stretli u toho lekara hned sme su do narucia padli lebo sme sa 4 mesiace nevideli..

autor
29. máj 2023

a ešte ked sme sa stretli v cakarni u lekara mi hovori ano svadba..jasne tesim sa na vas..taka som z toho nervozna dufam ze bude moja svadba ako tvoja ze kazdy do rana ostane a bude sa bavit..toto mi povedala..a ze mi ešte napise koli programu lebo ja som mala super program na svadbe ze by tiez take chcela..a rozlucili sme sa uplne v dobrom..

autor
29. máj 2023

@beronsche ja som ich tak nikdy nebrala ako prizivnikov ved aj ona mne pomohla..nechapem toto cele uplne som z toho mimo ze co sa deje..

judit47
29. máj 2023

Je zjavne ze ta tam nechce a je jej trapne to povedat. Ak by sa ma niekto pytal-odpovedala by som ze nas nepozvali-ved ty sa nemas zaco ,,hanbit,,x. Uz by som sa viac nedoprosovala par dni pred svadbou ze ci mozme dojst…

lady_hurts
29. máj 2023

Keď ti neodpisuje, šla by som len na obrad, zagratulovať a domov. Keď ti bude nabudúce písať s nejakou prosbou o pomoc, odignoruj ju rovnako ako ona teba.

zabka79
29. máj 2023

Fufa, si nepozvana a nema gule ti to povedat. Isla by som iba na obrat a dovidenia 😬

autor
29. máj 2023

ja ani to neviem stráviť ze tam budu vsetky sesternice bratranci s rodinami rovnako ako 4 roky dozadu na mojej svadbe.. a bola brutal zabava..a ja jedina tam nebudem ?!..co som jej z zo vsetkych bola vzdy najblizsie..?..normalne mi je do revu

autor
29. máj 2023

uz som jej dala aj tortu robit ..kupila svadobny dar..😢

monikkatt
29. máj 2023

Je zjavne ze ta na svadbe nechce. Uz by som jej nepisala ani nevolala. Po rodicoch by som poslala kartu a s muzom a dcerkou si spravila pekny den.

sunflower87
29. máj 2023

Fuuha, maximálne zvláštne 🤷‍♀️. Ja by som skúsila ešte raz zatelefonovat...