Zvláštna kamarátka

18. feb 2023

Ahojte ženy, pred pár mesiacmi som tu v dedine spoznala jednu mamičku, má dve dcéry (5 a 3 ročnú) ja mám dcéru (5) a synčeka (1,5). Jej a moja dcéra sú vlastne spolužiačky v škôlke. Ja som taká skôr introvertná, táto kamarátka je taká, že s každým sa baví, zoznámi, porozpráva, nemá s tým problém. A teraz k veci. Celkom fajn sme si vždy pokecali, zo začiatku... Ale postupom času som si všimla, že stále sa debaty točia len okolo peňazí, čo ona všetko má, čo si idú kúpiť, kam idú na dovolenku a pod. V prvom rade, nezávidím, máme všetko čo treba, môžeme si tiež dovoliť, ale s ňou a už aj s jej mužom sa fakt už nedá rozprávať, furt len prachy, prachy, prachy. Dokonca by som povedala, že jej muž je doslova posadnutý, keď rozpráva o majetku čo má, napríklad kúpil som gauč stál 8 000, kuchyňa nás vyšla so všetkým na 25 000, ideme na dovolenku, dal som za ňu 6 000...A do toho aj tie ich dcéry, len čo ich stretneme, tak už sa jedna cez druhú prekrikujú, čo majú nové, od hračiek, oblečenia, cez neviem čo všetko a lezie mi to na nervy, lebo my takto k takému mamonárstvu deti nevedieme...a vlastne ani neviem ako už reagovať. Aj som skúšala zmeniť témy, aj som dievčatám hovorila sarkasticky, že neuveriteľné ako oni furt niečo nové majú, že možno pochopia dospelí, ale ako keby som hrach o stenu hádzala. Tak neviem či sa mám menej s nimi stretávať alebo ako...alebo povedať na rovinu, že mi debaty o peniazoch vadia.. bojím sa, že budem divná a bude ma ohovárať... A ja tu fakt nemám veľa kamošiek. Ešte dve susedy, ale obe už pracujú, vidíme sa už len občas...táto nepracuje, ešte je s mladšou doma, ale možno ani nepôjde. A nechcem aby ich dcéry mali zlý vplyv na moje deti, lebo aj teraz v piatok sa stretli a jej malá bola u nás na dvore a školila moju, že ona má nový tablet a prečo moja nemá a ja to potom musím všetko malej vysvetľovať...

paigesy
18. feb 2023

Ak si introvert tak by ti nemuselo vadiť že prídeš o tuto kamarátku.. 🙂 mne by to teda vôbec nevadilo obmedziť na nevyhnutne minimum

dskjhfdlkdjhl
18. feb 2023

Nevyhovuje Ti, tak sa s nou pozdrav a chod dalej. Kamaratky si treba hladat take, ktore su na rovnakej vlne.

luccija
18. feb 2023

Nezmeni sa ziju taky zivot a radi sa pochvalia.

sickynickyobsadene
18. feb 2023

Ty nie si introvert!

autor
18. feb 2023

@paigesy to hej, ale keď sú dcéry spolužiačky, tak sa asi nevyhnem stretnutiam a čo keď sa opýta, prečo som taká...

autor
18. feb 2023

@dskjhfdlkdjhl tak v iných témach sme v pohode, dokonca aj názorovo, to len tie financie... Už sa toho asi za ten čas nabalilo veľa a začína mi to liezť na nervy

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paigesy
18. feb 2023

Veď sa len normálne výhovoris že vždy máte nejaký program tak sa nemôžte stretnúť .. až to pôjde do stratena 😀

dskjhfdlkdjhl
18. feb 2023

Pozri, kamaratky by si mali vediet priamo povedat, co jednej na druhej vadi. Takze jej priamo povedz a uvidis. Mozno sa nastve a budete len zname, co sa stretnu kazdy den v skolke, neskor v skole, alebo prestane hovorit o tom, co maju nove. Ina, normalna moznost, velmi neexistuje. Bohuzial, teraz ludia nie su velmi schopni priamo komunikovat a tym si vyrabaju zbytocne problemy.

autor
18. feb 2023

@luccija chápem, aj sa ich tak snažím brať, že však pochváľte sa. Ale často ani neviem ako reagovať na to. Bavíme sa napríklad o tom že už nech je pekné počasie a nech skončia choroby detí a ona zrazu že však je jej to jedno, idú na dva týždne k moru a začne vyratúvať, že koľko ich to stojí. A či aj my neplánujeme niekam keď je tu tak mrzko Ja som reagovala, že super že idete a už som to neriešila. Ale ona to ešte asi tak 3x spomenula, že idú.

viestta
18. feb 2023

Vôbec by mi nevadilo ak by ma taka osoba hoc aj ohovárala. U nich je aj tak hodnota cloveka merana cez peniaze a o takého plytkého človeka ani niet čo stat

solange7
18. feb 2023

Ja to tiez nemam rada. Tu na MK som uplne anonymna osoba, tu s tym nemam problem a par ludi som uz aj nasrala. 😀 Ale v realnom zivote o financiach nerada hovorim.
Kedysi davno som mala kolegynu, ktora sustavne len o znackach hovorila. Co si kupila v "rááákúskú" a aka je podla nej uplne nemenovana znacka shit (zrovna som ju mala na sebe). Vkuse mlela co nove si kupila a kde na dovolenke bola a ja som sa vlastne malokedy dostala k slovu. Kolko x som chcela povedat, ze sme si kupili nove auto ale potom som si uvedomila, ze mi to znie uz aj v hlave smiesne. Proste naco. Nastastie som sa potom vydala vlastnou cestou. Len som tym chcela povedat, ze si z toho netreba robit hlavu.

autor
18. feb 2023

@kittykat22 ovplyvňuje mi to dcéru, tá keď je s nimi,tak je ako čert, že chce tiež toto a prečo to nemá, minule sa chcela pochváliť, že má nový vankúšik jednorožca po akom túžila a ich staršia ju zotrela, že aha a ja mám nové hodinky, vôbec ju nezaujímalo, že dcéra má niečo nové a má z toho radosť, bola potom taká smutná .. aké hej, na rovinu poviem, že super, že si vedia užiť peniaze, ale menej je niekedy viac

autor
18. feb 2023

@dskjhfdlkdjhl skúsim jej povedať, že teda je fajn kamoška, len teda nemusíme toľko rozprávať o peniazoch, že na nich svet nestojí

ninka99865
18. feb 2023

Tak sa na ňu vykasli, tiež som mala jednu takú kamosku a dlho sa to balilo až som jedného dňa utla kontakt.. a to sme boli dlhoročne kamošky. A vieš čo, je mi bez nej omnoho lepšie.

solange7
18. feb 2023

Inak ja si pamatam ako mi vzdy rodicia prizvukovali, ze sa treba tesit hlavne z malickosti. To je pekna spomienka a dost ma to ovplyvnilo.

autor
18. feb 2023

@solange7 ďakujem, presne, nemám potrebu všetkým sa chváliť.

autor
18. feb 2023

@ninka99865 asi to skúsim nejako do stratena

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankanka
18. feb 2023

@paigesy nezmeni sa...tiez som to zazila a to mame prijmy o dost lepsie..mne doteraz pride zvlastne druhym hovorit co som si kupila a co ma to vyslo, podla mna to nikoho nezaujima. Teda aspon mna nezaujimaju natolko druhi ludia, respektive tato informacia v spojitosti s nimi. Odmietam takto povrchne vychovavat deti a tiez ma stve, ked ich niekto takto ovplyvnuje..musis len pomaly utat kontakt, tvarit sa ze nestihas sa stretnut az pomaly to pojde do stratena, ved ona ma vela znamych. Tak pokecate, ked sa stretnete v skolke, neskor v skole a pojdete si kazda svojou cestou.. a ty sa skus druhym trochu viac otvorit, istotne su aj mamicky na tvojej ci podobnej vlnovej dlzke..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankanka
18. feb 2023

@kittykat22 ja jej zase rozumiem ..to vobec nie je o tom co si mozem ci nemozem dovolit ale ze takto proste nezijem, nie su to moje hodnoty a odmietam sa tym zaoberat.. taktiez nechce aby mali deti takyto vzor a riesili co maju ci nemaju ked im nic nechyba..naco je patrocnej tablet ci hodinky?

dskjhfdlkdjhl
18. feb 2023

Chapem, co Ti vadi, ale Tvoja dcera sa s jej dcerou aj tak stretne v skolke, takze radsej ries svoju dceru, ako cudziu. Musis jej vysvetlit, ze nie je dolezite mat napr. tablet, ale je lepsie stravit pekne spolu cas. Je len na Tebe, ako si svoje dieta vychovas. Tato jej spoluziacka nie je jedina, ktora by ju mohla ovplyvnit, takych este bude. Dieta treba naucit fungovat, ale to v prvom rade musis naucit seba. Mne napr. vobec nevadi, ked mi niekto rozprava o peniazoch, ja sa o peniazoch nebavim s nikym, nemam taku potrebu, ale kludne si vypocujem, kto si aku dovolenku kupil.

ropucha6
18. feb 2023

Tak su taki ludia, co maju potrebu vsetko cez peniaze komentovat. Mne to extra nevadi, ked ma to nezaujima, zmenim temu. Ja znamym nehovorim, co co stalo, pokial sa na to vyslovene nepytaju. Decka sa pochvalia, normalka,,ked to vidia doma. Malej vysvetli, ze nemusi mat vsetko a ze nie je pekne sa vychvalovat 🙂

autor
18. feb 2023

@kittykat22 mne len nepríde normálne, že sa potrebuje niekto neustále niečím chváliť,ako som písala, my máme doma hojnosť, máme všetko čo potrebujeme, aj nad rámec by sme mali, ale neuvažujem že toto je teraz nové na trhu, kúpim to, alebo teraz je in chodiť k moru tam a tam, tak rovno poďme, deti nemusia mať každú hračku z výkladu...Nevychovávam deti a nás na konzum, aj keď tiež si vieme peniaze užiť..ale aj z praktického hľadiska zbytočne nezahlcujem domácnosť a svoj život extra drahými, či zbytočými kúskami, to radšej tie peniaze investujem deťom do budúcnosti alebo ideme na nejaký výlet, dovolenku...viem že tam to nezmením, ale príde ti normálne aby deti vychovávali v štýle toto chceš, na tak tu máš? A ešte sa tvária, že však toto je normálne? Čo ak sa im raz situácia zmení? Nechcem ich meniť a ani nebudem, ale tak ako sa niekto nerád baví o politike alebo o móde, lebo ho to nebaví alebo o kvantovej fyzike, lebo jej nerozumie, tak mňa nebaví o peniazoch...chcela som len radu, či sa niektoré s takýmito ľuďmi stretol a ako teda jemne naznačiť, že mi téma peniaze vadí a že sú myslím, že to už dosť ovplyvňuje aj ich dcéry

autor
18. feb 2023

@dankanka ďakujem, presne si to pochopila, nezávidím, len mi príde pritiahnuté za vlasy ako môže byť niekto tak veľmi zameraný na peniaze

autor
18. feb 2023

@kittykat22 🙈🙈🙈 hmmm že by vrana k vrane sadala?

autor
18. feb 2023

@dskjhfdlkdjhl aj ja vypočujem, len mi to príde také že vlastne celý čas len o peniazoch... strata času

dskjhfdlkdjhl
18. feb 2023

Este raz, Ty sa s nou vobec nemusis (okrem pozdravu) kontaktovat, ale dcera je s jej dcerou v skolke, takze tam kontakt bude-takze ju musis vychovat tak, aby to vedela spracovat. Samozrejme, v prvom rade to musis vediet spracovat Ty. Ked to budes vediet, tak sa nebudes zamyslat nad tym, ze preco ona stale hovori o peniazoch, bude ti to jedno.

autor
18. feb 2023

@ropucha6 áno, vysvetľujem, však ona ani nie je naučená všetkým sa chváliť, s tým vankúšikom sa zrejme chcela, lebo mala jednak radosť a asi to odkukala, že sa treba chváliť. Napríklad na ten tablet som jej vysvetlila, že naozaj ho ešte nepotrebuje, že má môj keď tak a že sú predsa oveľa lepšie hračky a hry ako sedieť na tablete a hneď sme si aj vybrali spoločenské hry a potom mala na hodinku poobede tablet keď sme dohrali a bola spokojná.