Som slobodná mamina mám malého syna 17 mesačného. Bývalý priateľ teda otec malého mi znepríjemňoval celé tehotenstvo, bil má, podvádzal ma už spolu niesme rok. Nestara sa o neho, a nebol s ním ani a nikdy sam... Ododania návrhu nejavil o malého záujem do decembra 2016 teraz zrazu prejavuje záujem aj keď minimálne. No a moja otázka znie našiel si novú frajerku a tá sa domáha striedavej starostlivosti je.mozme že by to súd odlkepol? Ja sa o malého príkladne starám má všetko nič mu nechýba, bývam s mojimi rodičmi ak tak prosím vás aj o radu ako postupovať
u tak maleho dietata striedavka nehroti
@maska123
Súd prešetrí podmienky u teba a u otca dieťaťa...striedavku u tak malého dieťaťa nepredpokladám..
Neskôr možno, avsak záujem otca musí byt trvalý, a nie naviazaný na to, že jeho nejaká terajšia frajerka chce striedavku.... teraz ju pravdepodobne nedostane, ale možno o pár rokov keď bude vytrvalý tak áno...z toho čo si napísala o ňom, mi nepripadá ako otec roka, čiže možno to je len nejaký momentálny zachvev, ale chápem, že to človeka rozhodí.
@katriona1 súd môže určiť po skúmaní striedavku aj napriek tomu, že matka s tým nesúhlasí.
frajerka sa domaha striedavej starostlivosti?????a co je frajerku po vasom synovi?
sud striedavku neodklepne,dieta.je este velmi male...nie som si ista,ale pocula som,ze otec si moze dieta bravat k sebe bez matky od 3 rokov dietata.
A na to,aby ziskal striedavku by sa musel velmi snazit,ide sa k psychologicke urcenej sudom aj s dietatom ( stoji to 500 €),pride k vam aj socialna pracovnicka...nie je to take jednoduche 😉
Takto..striedavka spravidla prichadza do uvahy,ked rodicia vedia spolu komunikovat a dohodnut sa ohladom dietata,podat si vzajomne potrebne informacie o nom,dalsim predpokladom je bydlisko v jednom meste (kvoli pediatrovi,jasliam,skolke,neskor skole..) a,samozrejme,prvorady je zaujem dietata,cize skutocnost,ci je striedava starostlivost prospesna a dobra pre dieta-nie pre jeho mamu,otca a uz vobec nie pre absolutne cudziu a neopravnenu osobu,akou je nejaka frajerka otca dietata..co sa tyka vztahovej stranky,u takychto malych deti kope rodicov neprejde ani len styk bez pritomnosti rodica,ktoremu je dieta zverene do osobnej starostlivosti,nie este striedavka,hlavne teda v pripadoch,ked sa ten druhy rodic nikdy o dieta nestaral sam,nema k nemu vytvoreny blizsi vztah,nestretaval sa s nim pravidelne a dieta na neho nie je naucene,navyknute..ked aj styk prejde bez pritomnosti rodica,ktoremu je dieta zverene,velakrat je to len na par hodin,bez prespania na noc..
V tomto pripade to skor vidim na upravu styku,teda stretavania sa otca s maloletym a casom rozsirenie tejto upravy,v pripade,ze by sa otec ukazal ako vytrvaly,zodpovedny a starostlivy a dieta by s nim nemalo problem,potom sa moze pojednavat o nejakej striedavke..nariadenie konkretnych krokov pre dokazovanie vhodnosti,resp.nevhodnosti SS je uz potom na sudcovi/sudkyni.kazdopadne u nas este stale nie je SS standardom a vo vela pripadoch,kedy presla cez sud,bola onedlho aj zrusena,resp. nedodrziavana-casto prave zo strany oteckov,ktori precenili svoje schopnosti..
Máš to aj na papieri, že ťa bil? Riešila si to? To by mohlo pomôcť, aby sa vôbec s malým mohol stretávať. Určite by som hrala s touto kartou. Odstrihnúť ho od malého úplne. A frajerke odporučiť nech sa stará o svoje deti 😉
Nedá sa dohodnúť už kedy som mu vravela mali sme na tento víkend naplánovaný výlet s mojimi rodičmi a samozrejme s malým on to jednoducho okomentoval že jeho to nezaujíma a že budem musieť mu ho dať aj keď on bude chcieť ísť s malým niekde... Lebo že aj on je otec a má také isté práva ako ja lenže ja sa o to dieťa starám 24 hodín denne... Sem tam keď si idem čosi privyrobiť si s ním moji rodičia... Lenže on chodí za ním raz za mesiac prekonala som sa a šla som tam aj ja asi tri krát som tam bola ale jednoducho hrôza... Viac tam ani nepôjdem... @mentemotherone nie žiaľ to na papieri nemám ☹ bola som taká hlúpa a dúfala že sa všetko zmení že ani pod nátlakom našich som ho nešla udať...
Ešte nie už aj na to čakám rok ☹ ale malý býva na mojej adrese
@maska123 pokial nie je pravoplatny rozsudok o uprave styku,tak plati,ze je to na Vasej dohode.cize ked maleho nedas,nedas..nema co a hlavne nema ako vymahat.jea aspon zverenie dietata (uprava vykonu rodicovskych prav a povinnosti) do Tvojej osobnej starostlivosti pravoplatne,alebo ste este vobec sud neriesili?preco cakas na upravu styku uz rok?kde,v com je problem?
@bonovka Čakám už rok na súd o zverenie do výlučne mojej starostlivosti... Nehýbe sa to vôbec ani kolízna nebola... Keď som volala povedala len toľko keď pôjde okolo zastaví sa... Problém je.v Tom že s ním sa dohodnúť nedá preto som to riešila aj súdnou cestou.. ja neviem asi majú čas veď právnik aj vyvoláva a nič stále nič
Nie neskúšala som hádam už ento rok bude súd... Dúfam sa to čo najskôr vybaví
@maska123 nuz tak potom uz len vydrzat,kazdopadne,pravnik by mal presne vediet,ake kroky sa daju este podniknut. ;) a takisto by mal vediet aj poradit,ako mozes postupovat a k comu si opravnena a naopak,ake konanie je protipravne.zastrasit byvalym sa nedaj.nie je dovod.a jeho frajerka nema najmensie pravo riesit Vase spolocne dieta,uz toboz nie si nan narokovat. ;) drzim palce.
No narokuje si... Ďakujem
Sama neviem ale teraz je už zbytočné nad týmto rozmyslat
Z mojej strany nieje zlá komunikácia a ako si našiel frajerku tak je ešte horšia ale z jeho strany... Mne nejde o výživné ja chcem mať už konečne pokoj
@juliet86 striedavka vobec nemusi znamenat nizsie vyzivne,striedava starostlivost moze znamenat,ze akci maju obaja rodicia porovnatelny prijem,nebude nikto nikomu vyzivne platit (ked je stanovena na oboch stranach napr. suma 50€,bol by nezmysel si ich navzajom vymienat),ale ak je na jednej strane prijem znacne vyssi ako na strane druhej,vyzivne sa urci v sume adekvatnej k tomuto prijmu,s poukazom na opodstatnene potreby dietata...
@maska123 no darmo si slecna narokuje,z pravneho hladiska (a z moralneho detto) nema na Vase spolocne dieta absolutny narok.je to cudzia osoba ako ktorykolvek nahodne okoloiduci clovek.ona moze max tak nahlas vyjadrit suhlas alebo nesuhlas s tym,ci moze Vase dieta travit cas v ich spolocnej domacnosti,ale to je tak vsetko..tak,ako nema voci Vasmu dietatu povinnosti,nema ani prava.nie je matkou,otcom,starym rodicom ani inym rodinnym prislusnikom,takze nema narok sa domahat ani len upravy styku s maloletym,nie este striedavej starostlivosti.to moze otec dietata,ale to uz som vyssie rozpisala,ze to nejde len lusknutim prsta..
Ešte mi tá jeho nádhera napísala že načo mu je moje dieťa keď mu ho môže dať iná a lepšia...
@maska123 tak ta nadhera chce streidavku podla mna len kvoli vyzivneu, ze priatel by nemusel platit, alebo ovela menej, neverim tomu, ze by nejaka zenska sa hrnula dobrovolne sa starat o 17mesacne dieta a to cudzie, ktore ani nepozna, vtipna je, viem, ze sa mi to lahko pise, ale nedaj sa rozhodit, jednoducho zachovaj kludnu hlavu a hlavne si nevypisuj s nadherou, lebo ta nema nic spolocne s vasim dietatom, akurat tak klesnes na jej uroven, sud a jeho konanie, no comment, ale neboj bude coskoro, co si v nom ziadala, ake stretavanie sa? Vyzivne plati?
Žiadala som tam o vylucne zverenie do mojej opatery,o výživné a o stretávanie len v mojej prítomnosti keďže zákaz sa vybaviť nedá keď nemám žiadny dôkaz...
Ano platí
strídavka se nedává u takto malých detí, navíc by jsi s ní musela i ty souhlasit a otec by musel mít s dítetem mnohem bližší vztah a nejaká nová prítelkyne se nemá čeho dožadovat, takže bych se toho vubec nebála, jsou to jenom silne reči