Zúfalí ľudia robia zúfalé veci

9. mar 2021

S manželom sa budeme rozvádzať...
Nevydržím s nim už ani deň. Síce sme spolu pomaly 9 rokov, niekedy mám pocit že som cele tie roky bola slepá, naivná, nepoznám ho....

Mam nutkanie napísať jeho bývalej a popýtať sa, čo bolo príčinou ich rozchodu a ci som ja bola celý ten čas taka uoa, naivná, echala sa vydierať, klamať, ponizovat, zametat sl sebou...

Samozrejme, podľa spoločne prežitých rokov by člocrk myslel, že je to už hodne dlhá doba, neporovnateľna s uza uzavretou minulosťou...

Ja to ale mam nutkanie spraviť. Síce je to ponižujúce, netaktne, zvláštne, hanbím sa.... No mam pocit, že síce som so svojím manželom dlho, absolútne ho nepoznám... Nespoznávam. Možno to potrebujem vedieť pre vyrovnanie sa so svojím životom,časom odpustiť sebe, minulosti? Neviem..

Ďakujem. Za každú kritiku.

katulastraka
9. mar 2021

skus zahodit za hlavu vsetku tu nenavist co k nemu citis, ublizujes tym iba sebe. Ak sa s nim chces rozviest, tak sa rozved a tes sa na nove zaciatky 🙂 moc riesis minulost a zatahovat do toho aj jeho byvalu je podla mna moc....proste to uz neries, prijmi to a chod dalej

daniela1911
9. mar 2021

Nenapíšem ti kritiku, možno radu... či už si alebo nie si rozhodnutá pre rozvod, žiadnej bývalej nepíš. Nepomôže ti to. Nepomôže ti to v prípadnom odpustení a ani do tvojej budúcnosti po rozvode.
Pouč sa, vyrieš si rodinne veci, majetok, vzťahy v rodine, v neposlednom rade starostlivosť o deti, ak máte. A začni od znovu so spokojnosťou.

dadis
9. mar 2021

Nebudem ta krititzovat. Ale si teraz asi velmi ublizena, ked sa k tomuto chces utiekat. Nemyslim vsak, ze by si pocitila zadostucinenie, ak by si sa aj dozvedela, ze dotycna prezila vo vztahu s nim to iste. Len dychaj a preckaj, ked to nebude tak boliet. Ziadna skratka ti nepomoze, musis si rozpad vztahu jednoducho odsmutit. Ja som tiez az pri rozvode naplno zistila, s kym som zila !20! rokov, ale islo sa s tym vyrovnat aj bez nejakeho porovnavania. Este ani nie sme rozvedeni, ale uz ma odpustene 🙂 Ja mam svoj pekny zivot a nehnevam sa na neho. To ako sa ku mne spraval, som mu totiz dovolila ja sama.

maximilie
9. mar 2021

Mate deti?
Ja toto trochu neviem.pochopit. ved keď.sa.s niekym Rozvádzam, znamená to, ze s nim uz nechcem zit, nepotrebujem ho, nemilujem ho,...
Ja som rozvod brala absolútne v pohode. Aj ex. Tam uz predsa neboli žiadne city. Dodnes sa vidíme.porozpravat ako kamaráti. Plakala som pri rozvode, lebo to na mna doľahla. Smútok.z.toho, ako to skončilo a pritom začiatky boli nadherne.
Takže ak.citis takýto hnev, podla mna este nieco medzi vami je.
Ved napis tej bývalej, mozno sa aspon uistis, ze tvoje rozhodnutie je správne a ľahšie zvládneš celu tuto situáciu. Na dôvod rozvodu sa ta nechcem pýtať, ale cítiť, ze ta to veľmi boli.

mpg
9. mar 2021

Ja by som žiadnej jeho bývalej nepísala, ona s týmto nemá nič spoločné. Na začiatku vzťahu možno muž hovoril, prečo je s ňou rozvedený. Určite nejaké vážne dôvody nato mali, ale vy dvaja máte svoje dôvody a tie by ste si mali sami vyriešiť.

dadis
9. mar 2021

@maximilie mozno si mala stastie na dobry rozvod. Ja bohuzial nie. Aj ked som s nim nechcela zit, rozvadzala som sa vo faze uzavretych citov (obojstranne), jeho reakcia bola neskutocna. Ta nenavist a boj, ktory predviedol. Ja som chcela pokojny rozvod pre deti, no nezadarilo sa. Tam som pocitila to rozcarovanie nad tym, ze toho cloveka ani nepoznam a ako mi toto moze sposobovat. Doteraz ku mne citi velky hnev, ba az nenavist. Mam ho bloknuteho vsade, lebo som nevedela zniest vsetky tie vycitky a nadavky z jeho strany. Takze pre mna osobne bolo najhorsie obdobie naseho vztahu po mojom podani navrhu na rozvod. Komunikujeme uz len telefonicky, pokial sa mame dohodnut o detoch. Nic ostatne s nim nie som schopna este riesit.

deti95060810
9. mar 2021

otoč si to troška...ako by si sa ty tvárila keby ťa nejaká pani obťažovala ohľadom jej prebiehajúceho rozvodu s tvojim bývalým priateľom.... chcelo by sa ti počúvať jej výlevy ? Zaujímalo by ťa to?
Jedine v tom prípade by som ju kontaktovala ak by sme boli dobré kamarátky a nebol by tam žiaden problém....

autor
9. mar 2021

@deti95060810 no práve si to neviem otočiť. Lebo teraz by som povedala ze by mi to nevadilo, práve naopak...ak by to malo pomôcť....
Ale ťažko si to predstaviť, keď je to trosku inak otočenie 😔
Ta chuť, zvedavosť z mojej strany je.. Ale nechcem práve niekoho otravovať, obťažovať.. Ponizit ju ci seba, i keď už asi by som aj to bola schopna(keď som otvorila túto diskusiu)-spravit zo seba hlúpanu...

autor
9. mar 2021

@mpg no ešte za čias chodenie, som sa pýtala na jeho minulý živkt, partnerky, zaujímalo ma to aby som si nejaký obraz vedela o ňom spraviť... Ale silou mocou ťahať z neho informácií som nechcela. Nechcela som ho spovedať a rešpektovať aj jeho súkromie ale akosi mi nič nechcel povedať a akoby zatajoval...
Len mi povedal, že ho využívali na pracu okolo chalupy, strechy (co je úplný rozdiel ako zažívam. Neschopny, nečinný chlap. Všetko si musím sama)
A že ho jeho frajerka podviedla... Ale prečo neviem.....
Ale pravdu máš.. Sú to minulosti do ktorých mne nič nie je... Len ma ženie zvedavosť, a silou mocou chcem nájsť príčinu, súvislosti, nejaké veci ktoré som prehliadla, bola hlúpa a slepá... Atď... Neviem ci rozumieš

hipuska
9. mar 2021

Prečo by si mala niekoho ponížiť? Ja, som mala zase silné nutkanie kontaktovať súčasnú (manipulátor, tyran) ale viem, že by mi neuverila. Ale môže sa stať, že jej na ňom vadilo niečo úplne iné ako tebe.

katkati
9. mar 2021

@maximilie Nie každý rozvod znamená už nemilovalť. V niektorých prípadoch len rozum hovorí už dosť, ale city sú city. Autorka, tebe držím palce, aby si zvládla rozvod s hrdosťou a môžno postupne sa po rozvode podozvedas veci, ktoré ti prinesú vytúžené zadosťučinenie.

maximilie
9. mar 2021

@katkati ano to máš pravdu
To musi byt oveľa ťažšie 😔

leuchtturm
9. mar 2021

ak ju kontaktujes v slusnom style, nic zle alebo zufale na tom nevidim. Prinajhorsom odmietne rozhovor s tebou, prinajlepsom sa obidve vyrozpravate a mozno aj zasmejete, ake ste boli obidve kravy. Je celkom sranda pocut verzie byvaliek.

maximilie
9. mar 2021

@dadis och to ma naozaj mrzí
To sú tak strasne citlivé témy
To je hrozne ako sa človek dokáže zmeniť na netvora
Snáď keď si najde priateľku, tak sa ukludni.
Prajem ti nech je to uz len lepsie

orta
9. mar 2021

neviem ja by som sa v minulosti nesprtala, to dobrotu nikdy neurobi, utvrdis sa v tom, co si myslis a potom budes akoze spokojna? alebo jak?

hipuska
9. mar 2021

@dadis ako dlho je odvtedy?

autor
9. mar 2021

@orta no rozdelim si odpustenie v správnej miere...viac sebe samej, že som bola hlúpa,ak zistím ze som bola slepá, naivná, ak budem mat podobnú skúsenost, ako jeho bývalá... ( alebo ju nájdem, a konečne pomenujem) alebo to ze je on K..... Ešte väčší, ako som si myslela... .
A mozno zistím, že bola chyba na mojej strane... Každopádne teraz neviem nič... Mam pocit, že som dávala zo seba maximum, bola dobrou ženou,manželkou, mamou, milenkou a všetko bolo zbytocne ...
Vyvarovať sa chýb, pokiaľ by som v budúcnosti na trafila na ineho muža..

Som človek, ktorý sa v istých veciach vŕta dovtedy, kým nenájde nejaké riešenke, príčinu,opustenie, ... A viem ze je to zle... Je tk však v mojej povahe. BOHUŽIAĽ

lindous
9. mar 2021

To aké mal problémy s bývalou resp. možno ona s ním, nemá nič s vaším vzťahom..

Ak by si sa ju rozhodla kontaktovať, tak mi to nepríde ponižujúce a úplne chápem čo sa snažíš nájsť, ale aj tak by som to nerobila. Ona to už v sebe pravdepodobne uzavrela, tiež musela prekonať koniec vzťahu, neotváraj to, nejatri v jej ranách, preto že ty si teraz zranená..

Ak vieš, že si dávala maximum, tak môžeš odísť s čistým svedomím, že si spravila všetko čo bolo v tvojich silách, nehľadaj chybu v sebe .. ak hovoríš, že klamal, ponižoval, vydieral, tak bývalej rovnaká skúsenosť nič nezmení na tom, že sa to stalo a že ty si to istú dobu "naivne prehliadala".. ten čas už ti síce nikto nevráti, ale raz to prebolí a začneš odznova, je to ale len o tebe

mpg
9. mar 2021

Dá sa tomu rozumieť, ale teraz je to už zbytočné zisťovať, keby si to bola zisťovala v čase keď ste ešte spolu len chodili,napr. aj len také sprostredkované správy od jeho napr. mamy alebo nejakých známych, tak by to bolo pomohlo lepšie poznať, ako žije s partnerkou, čo mu robilo problém, ale teraz je to už iné.

unicornlady
9. mar 2021

ty chceš nejaké vlastne potvrdenie (od tej ex), že vinný je ten chlap a nie ty? že ty si robila všetko dobre a len chlap je na vine? o toto ti vlastne ide, akoby upokojiť si vlastné svedomie, že ty si vlastne urobila všetko dobre a na vine je chlap

autor
9. mar 2021

@unicornlady myslím, že viac nemusím k tomu napísať a odpovedat ti...docitala by si sa to aj sama, ak by si vôbec diskusiu čítala. Co si nečítala😉ďakujem za pochopenie

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
9. mar 2021

@hipuska rozvádzame sa od septembra 2019, posledné pojednávanie sme mali v decembri 2020, teraz čakáme na určenie znalca z odboru psychológie, dalsi termin pojdenávania ani neviem kedy bude @maximilie som uz s tym uz celkom zmierena, aj psycholog sa vyjadril, ze v rozvodesa casto ludia spravaju ako vo vojne a pachaju na tych druhych "vojnove" zlociny, su v strehu a strese ako v boji a ich spravanie tomu zodpoveda...ze ked to vsteko prehrmi, tak sa znova "unormalnia"...my sme sa rozvadzali kvoli pomeru, s tou partnerkou aktualne zije. Neviem ci v case mojho podania boli spolu, snazili sme sa to cca pol roka po "odhaleni" dat dokopy. Dovod rozvodu nebol ten vztah, ale moje uvedomenie si, ze tento vztah je toxicky a ubera ma o zivot. Dokonca som mu dala dopredu cca 2 mesiace vediet, ze chcem v auguste podat ziadost. Tieto dva mesiace sme si spokojne vedla seba nazivali, dokonca sme v jednej posteli spavali, ja som bola uplne odpojena a tesila sa na podanie (cakala som na dovrsenie 12m v novej praci kvoli potvrdeniu o mzde k rozvodu). Ten pomer nebol dovod, bol len katalyzator, necitim nenavist ani hnev ani na neho a uz vonkoncom nie na nu. Najviac ma zarazilo to, ze to takto vypalilo a dokonca som pocitovala hanbu, ze sa nevieme "pekne" a slusne rozviest. Samozrejme aj z mojej strany boli "vojnove" zlociny, nebolo to dobre obdobie, preto som sa odstahovala.

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
9. mar 2021

@dadis psycholog sa vyjadril, ze v rozvode sa casto ludia spravaju ako vo vojne a pachaju na tych druhych "vojnove" zlociny, su v strehu a strese ako v boji a ich spravanie tomu zodpoveda...ze ked to vsteko prehrmi, tak sa znova "unormalnia"....

veľmi dobre napísané...👍👍

maximilie
9. mar 2021

@dadis tak potom asi nie je nejak šťastný, keď ma chuť vynakladať energiu do vojny medzi vami. Keby bol šťastný a spokojný, neriešil by uz nic.
Je to ťažké obdobie, ale bude dobre. Naozaj. Vydrz. 💪💪💪
My zeny sme predsa silne 😉

hipuska
9. mar 2021

@dadis jejdanenky. A načo znalec? My sme nič také nemali. V auguste žiadosť podaná, v januári prvé a posledné pojednávanie. Hneď nás rozviedli. Som prekvapená.

andreatytler
10. mar 2021

Kontaktovat jeho ex, mi nepride ako zle alebo ponizujuce. Naopak pride mi to ako normalne v tvojej situacii.
Ale ja by som to radsje neurobila. Bala by som sa, ze tomu co mi povie prilozim prilis velky doraz a urobim rozhodnutie o svojom manzelstve na zaklade toho aky mal moj muz vztah s uple inou osobou.

anita6666
10. mar 2021

@dadis zaujalo ma,ako dlho sa rozvadzas a nejako mi uniklo,prečo preboha tak dlho? Inak zaujímavé,že keď si chlap narazí inú ženu,povedzme na sex,tak zaujímavé,že po pár šukoch hneď spolu žijú? Nechápem. pochopím,že existuje nevera,že si chlapi sexujú kde im príde s kým príde,ale ešte ani nie je rozvedený a uz má chuť iná žena s ním žiť a zažívať ten nudný stereotyp?

dadis
10. mar 2021

@hipuska @anita mnoo...prve pojednavanie vychadzalo cca na 3/2020...to sa prestalo pojdenavat, potom bola sudkyna na PN,nalsedne odisla do dochodku. V juni dostal spis novy sudca, ten vytycil pojednavanie na 9/2020. V tom case uz deti nechceli byt v stiredavej (od maja sa nechcel striedat, do septembra uz ani dcera). Takze ziadna
rodicovska dohoda, lebo muz nechcel akceptovat rozhodnutie deti, ze chcu byt u mna. V decembri na pojednavani, ked uz boli spravene nove rozhovory koliznej s detmi, nechcel suhlasit s tym, aby deti boli u mna, vraj ich manipulujem, poziadal o psychologicky posudok. Sudca suhlasil, ak si ho zaplati v plnej vyske sam. Takze cakame na posudok 🙂 Ale teraz skoro 14 r syn sa rozhodol, ze by siel byvat k otcovi. Najblizsie dni sa bude k nemu stahovat. Tak sa hadam ex ukludni a pochopi, ze ja detmi nemanipulujem. Ze tu striedavu nechceli len kvoli ich pohodlnosti. Vykusali ju, neosvedcila sa.