Zrútil sa mi svet

kabu33
4. mar 2013

ahojte, často vás tu čítam,vaše smutné príbehy a vždy som bola štastná, že ich nemusím riešiť,ale už som tu aj ja...s manželom sme spolu 7rokov, z toho sme 5 manželia a máme 5 ročného syna.Vždy som si myslela že my k sebe jednoducho patríme, samozrejme že sme sa hádali tak ako všade ale vždy sme sa udobrili a uistovali sa že sa milujeme, je pravda že teraz sme sa hádavali viac a niekedy ma prepadol pocit že toho mojho muža už nemilujem ale ked všetko prehrmelo zase bol moj zlatý mužík.Ale po našej poslednej hádke mi povedal že ma už nemiluje, že ma má stále strašne rád, ale že už ma nemiluje tak ako by mal, že s tou mojou nervozitou som to všetko pokazila,že on sa vždy snažil byt na mna dobrý a že ja som len stále škriekala a s ničím som nebola spokojná. v tej chvili som mala pocit akoby sa nadomnou zavrela zem som z toho úplne neštastná.S mojim mužom sme celých sedem rokov chodili von vždy spolu,on býval žiarlivý čo mi nevadilo ale teraz povedal že chce aby sme sa chodili bavit aj sami oddelene a že on už na mna nežiarli, stále len plačem a plačem,síce ma stále presviedča že sa o nás dalej bude starat, že nikam neodchádza,že budeme dalej spolu žit jak keby sa nič nestalo,tak ja viem že je to začiatok konca....pýtala som sa ho či sa mu páči niekto iný,povedal že nie a dokázal mi slúbit že ma nikdy nepodvedie-sexuálne...ale ked som sa ho spýtala či ma nepodvedie ani citovo,to mi už povedal že to nemože vedieť či sa nezamiluje.Ešte pred mesiacom sme si hovorili že budeme spolu do konca života a teraz.....bojím sa že spolu nebudeme ani do konca roka ☹ strašne ho milujem a bojím sa že ho strácam,on je úplne úžasný chlap aj otec,malý ho zbožnuje a sú spolu jak dva cecky,viem že aj preto je pri mne. Myslíte že to može byt kríza, ktorá by sa dala prekonat?Stalo sa vám to niekedy?A je to naozaj koniec alebo sa to dá časom dokopy?on mi povedal že milovat ma už tak ako na začiatku nebude, lebo som sa velmi zmenila. Som zúfalá ☹ ☹ ☹

majcika
4. mar 2013

najhorsie je ked stracame to, co sme doteraz povazovali za bezny standard..a najhorise na tom je, ze muz ti uviedol ako neprijemne si sa chovala....skus sa zmenit ty zober si k srdcu co ti vravel a nechaj to vyvijat sa. a skus sa zmenit nielen navonok ale aj vnutorne nielen kvoli tomu ze on nieco povedal. a skus to urobit pre seba...

elienka
4. mar 2013

@kabu33 Mňa po prečítaní napadlo len jedno: tak na sebe zapracuj. aj ja si myslím, že sme s mužom spriaznené duše, tiahneme to spoju už 13 rokov a predsa mi po hádke raz povedal, že to, že je so mnou je chyba a že so mnou nie je spokojný. Tiež to bola dobrá ľadová sprcha pre mňa. Ja som mu na to iba odpovedala, že ale ja som s ním ako partnerom spokojná. a teraz si to aspoň uvedomujem, že nie je vzťah až taká samozrejmosť, treba si ho vážiť a trocha na ňom aj pracovať. Ak sa u vás niečo nezmení, tak to je asi naozaj začiatok konca

kabu33
autor
4. mar 2013

presne takto to je!!!!až ked niečo stratíme pochopíme akú to malo cenu,mne toto dalo takú príučku že viem, že na neho už nezvýšim hlas nikdy...ale on mi už neverí a dokonca sa myslí,že ani ja ho už nemilujem, že si to len myslím teraz..

elienka
4. mar 2013

@kabu33 a ešte ma napadlo, možno by si nemala byť až tak zúfalá a plakať nad sebou, radšej skús sa začať usmievať, hladať pekné veci na tomto svete a ak budeš ty pozitívna, tak potom uvidíš, budeš sa na tvojho aj viac usmievať, budete mať pokojnejšiu atmosféru doma. Tiež by sa ti nepáčilo prichádzať domov k človeku, ktorý je len zúfalý, nešťastný, nikdy sa neusmeje, to by ťa tiež potom nebavilo. No a potom sa nájde nejaká iná, čo sa usmieva. Ty sama ak sa nad týmto zamyslíš a bola by si v jeho koži ako by si si vybrala?

kabu33
autor
4. mar 2013

@elienka to ja viem že musím byt teraz milá,aj sa o to snažím ale sem tam sa neudržím a revem jak malá, ale rýchlo zas prestanem aby som ho s tým nejak neznechutila....je to ťažké...moc

elienka
4. mar 2013

@kabu33 a ešte ma napadlo, nemysli si, že všetko zmeníš hneď a do 2 dní, asi to bude trocha trvať. ale ak trocha prehodnotíš pohľad na tento svet a na váš vzťah, určite časom z teba bude partnarka, od ktorej sa mu nebude chcieť odchádzať

hradnapani
4. mar 2013

@kabu33 musis sa citit strasne, ale ked to najhorsie pominie, skus sa zamysliet, co by si mohla pre zlepsenie vztahu urobit z tvojej strany. Kde su tvoje slabe miesta, kde su jeho slabiny, vela sa rozpravajte, mozno by nebola od veci manzelska poradna, kde vas naucia znovu komunikovat a otvorit sa jeden druhemu.
mozno to dopadne aj tak, ze po rokoch sa budes na tuto zlu skusenost pozerat ako na dobru a budete mat vztah este krajsi ako doteraz. Samo sa to vsak asi nenapravi... nejaku snahu z oboch stran to bude vyzadovat.
Je dobre, ze zatial nezbalil kufre, takze mate sancu na novy zaciatok, ale zit v stave, ze nevie zarucit, ze sa nezamiluje inde a bude s tebou byvat, to sa neda... to je voci tebe absolutne nefer, to by si mu bola iba za sluzku...
Ja si nemyslim, ze teraz musis byt nutne mila a "pretvarovat" sa. Ja som skor za prejavenie skutocnych pocitov. Nech vie, ze ta to zranilo, ze si z toho nestastna, ale ze mas aj chut zachranit co sa da.

kabu33
autor
4. mar 2013

@elienka Ďakujem Elienka ja sa budem snažiť len aby nebolo neskoro, vôbec si neviem predstavit čo by som bez neho robila, ved on tu bol vždy pre mna ,nikdy ma ani nenapadlo žeby ma raz prestal milovat, ja som si ním bola taká istá....jak nikdy s ničím!!!!!a teraz sa mi to všetko zrútilo

blumka
4. mar 2013

@kabu33 tvoj pribeh mi pripomina film Fireproof, resp. Skuska ohnom...viem, ze si povies je to len film..ale skus si to pozriet a zamysliet sa..mozno ti to v nieocm pomoze. Drzim ti palce, verim, ze je to u vas len 7 rocna kriza, ktora rychlo pominie, ked trosku na vasom manzelstve zapracujete 😉

dadli
4. mar 2013

@kabu33 no to pekne zaboli ☹ ked svojho muza lubis a chces ho, tak bojuj! muz sa moze znova zamilovat a obnovia sa jeho city, mozno este aj zosilneju.
skus nieco v sebe pozmenit zjemnit a uvidis ze to pojde. zajdi ku kadernicke na kozmetiku, urob si takato nacancana babsku jazdu, snaz sa byt mila a uvidis, ze sa v jeho srdci opat najde nielen ziarlivost ale aj plamienok lasky.
netreba sa lutovat, ale vyjst do boja vsetkymi nasimi zbranami. ved vies ze ti za to stoji , iba to chce trpezlivost a cas 😵
vela zdaru ♥

ruza32
4. mar 2013

Moj nazor je že každy vztah sa po čase meni zo zamilovanosti na mat rád, vážit si...to je manželstvo. A je smutné že chlapi su taky egoisticky a stále potreuju pre svoje ego byt ,,Pánom,, zbožnovaným, ale zabúdaju že mi sa starame o naše deti, domacnst, prácu...je toho na nas vela, Oni Nás maju rozmaznávat...ved sme ich královné, nie?

kabu33
autor
4. mar 2013

@hradnapani ja som mu hovorila aby sme skúsili poradnu, pretože on mi vždy hovoril ked som na neho bola nechutná a potom sme boli udobrení,aby sme ju navštívili.Tak som to teraz navrhla ja ,ale povedal že on vie čo sa stalo, kde sa to pokazilo a preto do poradne íst nemusí

salamistka
4. mar 2013

tiež mi toto isté povedal môj snúbenec po dvoch rokoch, že kôli mojim psychickým stavom ma už nemá rád tak ako pred tým, ale že ostaneme spolu ďalej...ja som sa s ním však rozišla, nechcela som žiť vo vzťahu, kde jeden miluje viac ako druhý, hrozne to bolelo, ale bolo to tak lepšie...samozrejme, stretávali sme sa ďalej a rozoberali sme to stále dokola až nakoniec sme znovu začali spolu chodiť, musela som na sebe trochu zapracovať, na svojich vlastnostiach, po roku sme sa zobrali, po ďalšom roku sa nám narodila dcéra a za chvíľu oslávi 10 rokov...neviem, aké si z toho zoberieš pre seba riešenie a ponaučenie, ale ja viem, že som sa rozhodla správne, keď sme sa k sebe vrátili...hoci, po rokoch som znova začala byť uzlík nervov, z práce, života a pod., ale to boli už ozajstné problémy, ktoré nás skôr stmelili ako rozdelili...určite ešte má vaše manželstvo šancu, len to nevzdávaj a mysli na to, že s vami chce ostať, že vás má rád...drž sa toho a snaž sa zmeniť svoje správnie 🙂

ekinkala
4. mar 2013

@kabu33 ahoj skus pripravit pre vas nieco peknte syna mate velkeho tak ho na vikend niekomu daj a priprav veceru pri svieckach nejaku tu romantiku usmievaj sa porozpravaj sa s nim uprimne zo srdca ze ta jeho odpovedou velmi zranil a ze ho milujes stale a nedokazes si predstavit ze by nebol sucastou tvojho zivota zacni mysliet pozitivne krik a hadky nikomu v zivote nic dobre nedali musis hlavne zmenit seba!!!a spomen si na vase zaciatky ze preco sa vlastne do teba zamiloval a co sa mu na tebe pacilo zacni sa usmievat bud na nho normalne mila rozpravaj sa s nim nie vtierava misi to byt uprimne chodte s zo synom do prirody na celodenny vylet ,vyblaznite sa ,urobte nieco co ste dlho nerobili ale na zaciatku vasej lasky to bolo normalne pripomente si stare dobre casy laska k toru k tebe citil tam stale je iba ohen vasej lasky trochu zhasina preto treba spravit vsetko preto aby plamen zase horel a to dokazes len tak ze zmenis najpr seba a zacnes zit zivot naplno s tvojou laskou zivota a s vasim synom zacni byt usmievava a pozitivna nic mu nevicitaj pokial chces aby zostal s tebou preto ze ta s tale miluje a nie preto ze mate spolu syna drzim palce ale nadej tam staaaale je je to iba na tebe

ekinkala
4. mar 2013

@kabu33 tak sa opytaj kde sa to pokazilo a skus to zmenit

hradnapani
4. mar 2013

@kabu33 ok, tak nech teda navrhne riesenia, nech "opravi". Muzi radi opravuju pokazene veci, ci nie? Ked nechce ist on, chod tam sama! uvidis, ze ti to velmi pomoze!

huxy
4. mar 2013

musíš sa zmeniť,a musíš to ty sama chcieť.vzťah sa určite zachrániť dá.len si skús predstaviť,že je to naopak.že ty si stále tá dobrá a tvoj muž je stále za niečo nervózny,podráždený,nepekne sa k tebe chová.ako by si sa cítila?myslím,že by tá naozajstná láska časom určite ochladla.keď sa k tebe človek,ktorého máš rada dlhodobo chová nepekne,tak akákoľvek veľká láska sa zmení.už to nikdy nebude také aké predtým /píšem z vlastnej skúsenosti/.ale môže to byť lepšie,než to je momentálne.len sa treba trošku posnažiť.

sonickaka
4. mar 2013

ako sa hovorí lásku si nevynútiš a ani nasilu nikoho neudržíš. ľahko sa radí, no horšie sa to prežíva. píšeš, že si uvedomuješ, že strácaš toho koho miuješ,. Nik nevidí do hlavy tvojho chlapa, stereotyp, ješitnosť, veľa zodpovednosti, možno niaky detinský rozmar a sebeckosť, neviem, vie to len on, ale myslím si že úsmevom, dobrou náladou a niakymi nasilu aktivitami, ktoré nemá potrebu iniciovať on sám je zbytočné niečo zachraňovať. Dotiahni jeho slová, ked ich tak otvorene prikorenil, neviem ako to je s bývaním u vás, ale povedz mu že kamaráta nepotrebuješ. neradím, ale ja by som to asi tak riešila, chod, ked si citovo ochladol a možno ak nebude od teba odchádzať do práce a k tebe a k malému sa vracať z práce pochopí o čo prišiel aj on. Každá žena má nárok na lásku muža a ver, že milého kamaráta, ktorý ťa ma rád stretneš na každom rohu. Mne totiž ten jeho návrh pripadá dosť komický, var mi, žehli, udržuj domácnosť, vychovávaj mi syna, ja ťa budem mať za to rád a budem sa chodiť zabávať sám, na toto teba nepotrebujem a ty chod sama, no mne ako zrelej žene to v preklade vychádza chod aj do r... .

hradnapani
4. mar 2013

@kabu33 jo, a este nieco. Za "pokazeny" vztah nikdy nie je zodpovedny iba jeden partner. vzdy je to dielo oboch. Takze aj on musel k tomu nejako prispiet. Skus sa ho opytat, kde je jeho podiel viny. Urcite nepristup na hru, ze za vsetko si zodpovedna ty. Neverim, ze on je ideal bez chyb. Aj ty si zrejme mala dovod na svoje spravanie.

majka35
4. mar 2013

@kabu33 budem tvrdá, ale keď si stále len "škriekala" a s ničím nebola spokojná, večne nervózna, tak nechápem, aký svet sa ti vlastne zrútil 😕

možno stačí uvedomiť si, čo doma máme v správnej chvíli a nie, keď už je neskoro

kabu33
autor
4. mar 2013

@hradnapani on priznal že sme to pokazili obidvaja s tymi našimi trapnými hádkami,a preto ma prestal milovať, lebo som ich vyvolávala 😅

saska.t
4. mar 2013

neviem preco si vsetci myslite,ze len @kabu33 urobila chybu v tomto vztahu,z mojich skusenosti som presvedcena,ze chyba je vzdy na oboch stranach nie len na jednej,u niekoho mozno viac u niekoho menej,ale vzdy na oboch stranach,uprimne povedane po precitani tohoto clanku ma napadlo,ze si nasiel novu spriaznenu dusu,mozno nie milenku,ale niekoho s kym si velmi rozumie... 😕

maruska24
4. mar 2013

veru, neplač nad rozliatym mliekom, zamysli sa sama nad sebou, nie nad mužom a začni od seba. Potrebuješ sa vyplakať, vyzúriť? Tak šup na odľahlé miesto kde si len sama a tam sa vykrič, vyzúr. Neútoč na manžela a daj mu aj trocha priestoru, nemusíš byť na neho nalepená. Nerozvádzate sa, svet sa točiť neprestal. Ak máš psychické problémy tak rýchlo vyhľadaj odbornú pomoc, ak si len prehnane náladová a z komfortu sa ti vytvára nuda, tak sa pozri okolo ako sa majú ostatní ľudia a skús sa tešiť aj z maličkostí. Myslím, že tvoj muž ti iba dal jasne najavo že už stačilo. Máš proste jedinečnú šancu zmeniť samu seba. Máš motív.

hradnapani
4. mar 2013

@kabu33 kazda hadka ma pricinu... to by si mohol pan uvedomit 😅

zeleny_cajik
4. mar 2013

@majka35 neviem, co si sledovala tymto prispevkom. Autorka uz si svoju chybu uvedomila a nie je potrebne do nej kopat. Je ti teraz lepsie?

@kabu33 tazko radit, do hlavy tvojho muza nevidime. Nevieme, ci je to len kriza, ci niekoho spoznal... Jedine, co mozes urobit, je zmenit sama seba na svoju najlepsiu verziu, starat sa o seba, zmenit svoj pristup k zivotu, svojej rodine a muzovi, prestat sa hadat, lutovat,plakat, vycitat... aby si bola zena, od ktorej tvoj muz nebude chciet odist. Najdi zas samu seba, co ta tesi, z coho mas radost, co ta naplna. Mozno to nepomoze, ale aspon urobis vsetko pre to, aby si svoj vztah a rodinu zachranila. Osobne mam z toho, co si napisala pocit, ze nie je vsetkym dnom koniec... Su muzi, ktori sa zbalia zo dna na den bez vysvetlenia, akoby bola rodina praca, kde mozu dat vypoved. Tomu tvojmu na vas zalezi a to je dobre znamenie. Drzte sa.

kabu33
autor
4. mar 2013

@saska.t aj mna to napadlo,ale myslím že nemá žiadnu spriaznenú dušu,v robote má kolegovcov a po robote je doma s nami,zatiaľ nikam nechodí tak neviem...

majka35
4. mar 2013

@zeleny_cajik

ak ťa môžem poprosiť, nevšímaj si ma, pretože príspevky typu, potrebuješ si rýpnuť, kopnúť, už je ti lepšie ma naozaj unavujú ... skús sa aj ty vyventilovať na niečom inom

mala som pocit, že diskutujem na fóre pre dospelých ľudí a neočakáva sa odo mňa, aby som za každú cenu chlácholila, dávala za pravdu, súhlasne kývala hlavou ... mňa vždy pri mojich chybách nakopla kritika, zobrala som si ju k srdcu, zamyslela sa a to, čo bolo kritizované zmenila ... a ak ty potrebuješ len chválu toho, čo robíš, je to tvoja vec ... ale poprosím ťa, mňa nechaj na pokoji 😉

happyfrog80
4. mar 2013

@kabu33 moj je suprovy a tiez sa hadame ,ja ho milujem a po hadke od zlosti kolko raz som mu povedala ze sa odstajuje atd ,to vsetko od zlosti,skus sa zmenit dako,idzte na dovolenku a potom sa ho spytaj ci to myslel vazne ze ta nemiluje ked budete zase dobre 😉

kabu33
autor
4. mar 2013

@happyfrog80 presne takto to u nás bolo, a myslela som že snad vie že to hovorím od zlosti-asi nevedel🙂

sisaha
4. mar 2013

@majka35 fíha, ty musis byt riadna stihačka..., zeleny cajik ma pravdu. Vidis, ze niekto lezi na zemi a prides do neho este kopnut...podat radu a pomocnu ruku sa da aj inak, ako povedat co si vlastne chcela, ked si takato?

@kabu33 ja mam tiez pocit, ze tvoj muz ma mozno kolegynu, do ktorej sa uz trosicku zahladel, ale podviest zatial nechce. Ponuka ti vlastné trávenie času osamote...Ok, nejaky vikend to vyskusaj..., pekne sa obleč, zober kamošku do kina, dieta nechaj mužovi a prid o 3 hodiny... Skuste si vymenit takto zopar vikendov a potom hodte rec, ci mu to takto vyhovuje, pripadne ci chce aj letnu dovolenku traviť osve...