Zrútil sa mi celý svet

30. sep 2024

Zacala som si konecne plnit sen, studiom sestricky. 1r este ani nezacala skola a bum! Otec dostal CMP, mamina zostala sama doma ( pred 5 rokmi mala tazky infarkt, ma strojcek), plne odkazana na otca. Zostala som pri nej. Rano do prace, medzi tym za otcom a zase k nej. Medzi tym moj chlap doma sam zacal kurenie. Do toho sme planovali aj dieta a teraz sa vsetko zrutilo.
Musim nechat skolu, dieta v nedohlade. Nemam absolutne nic a este sa chcem postarat o nasich. Nie nedam ich do Dss. Postaram sa o nich ale som tak sklamana, nestastna. Placem vkuse, ze preco sa to deje. Ked som si sla robit sestricku pred 5 rokmi mama dostala IM tak som skolu nechala a teraz ked konecne mam na to cas aj peniaze bum zas otec. Ja mam taku strasnu smolu v zivote. A na dieta uz mozem rovno zabudnut. Som totalne znicena. Moje dva sny byt sestricka a konecne mat aj babetko sa zrutilo ako domcek z karat.
Baby omluvam sa za taky vylev ale pre mna je to konecna 😔

doriiis
30. sep 2024

Trošku som sa stratila.Preco musíš nechať školu? Lebo sa musíš postarať o otca?

autor
30. sep 2024

@doriiis ano, neviem v akom stave zostane a o mamu sa treba tiez postarat a nemozem chodit aj do prace aj o nasich aj o pracu

ptvw
30. sep 2024

Síce nerozumiem co myslis tým kurenim akože fajčiť začal??? ale ja by som sa rozhodne nevzdala toho sna, požiadaj o nejakých ošetrovateľov z adosu alebo si Zaplať niekoho, venuj sa škole, veľa vecí môžeš potom zužitkovať aj pri rodičoch, to ze pri nich nebudeš 24/7 z teba nerobí zlu dcéru...ja by som sa sústredila na tu školu, neviem síce koľko máš rokov a neviem co si myslela s tým chlapom ale po skole a so stabilnou práciu sa ľahšie zakladá rodina ...držím palceky

stanulienkat
30. sep 2024

Neviem akou ťažkú mozgovú príhodu mal tvoj otec, ale z mnohých sa dá krásne dostať a ľudia vedia po case plnohodnotne fungovať. Bude rehabilitovat. To, že tvoja mama má strojček... sú milióny ľudí so strojčekom a fungujú úplne normálne. Preco mama potrebuje opateru?? Urcite sa nevzdavaj svojich snov.

janickacrazy
30. sep 2024

Čo je to CMP? Ty nemusíš nechať školu, veď opatrovateľku zaplať a máš vybavené. Vždy sa nájde nejaké riešenie. Dá sa aj študentka, dôchodkyňa, suseda, tie nepýtajú tak veľa. Takisto dieťa, neviem koľko máš rokov, ale pokiaľ by si to dieťa už mala, tak čo ho dáš do domova? No nedáš. Ľudia majú rôzne problémy, choroby, preto si nemusíš prestať plniť sny. Hľadáj ako sa dá všetko zladiť. Mnoho žien sa stará o deti, zároveň aj o svojich rodičov, do toho práca na plný úväzok. Školu zvládneš.

doriiis
30. sep 2024

Teraz budem hnusná,ale ja by som sa kvôli tomuto svojho sna nevzdala.

ptvw
30. sep 2024

@janickacrazy podľa mňa cievna mozgová prihoda

doriiis
30. sep 2024

@janickacrazy ...cievna mozgová prihoda

petronelag
30. sep 2024

A mal otec skoro privolanú pomoc, lebo ak mal tak možno to nebude také zlé.

janickacrazy
30. sep 2024

@doriiis hej, už mi to došlo 🙂

felycity
30. sep 2024

Mozes poziadat o opatrovatelku cez miestny urad, tam ti daju info, to iste plati aj o dovoze stravy. Skus si najprv pozistovat moznosti pomoci ci cez urad, alebo mozno nejaki susedia by si aj privyrobili ak by zbehli k rodicom. Najprv premysli skor nez sa vzdas niecoho.

titla
30. sep 2024

A tvoji rodicia si co myslia o tomto tvojom rozhodnuti, ze vzdas moznosti mat svoju vlastnu rodinu a svojej vysnenej kariery, aby si ich mohla opatrovat?
Lebo keby moje dieta chcelo nieco take spravit, tak si ten dss vybavim aj sama...

majusik1304
30. sep 2024

Prepáč ale to sú čo za rodičia že vlastná dcéra musí kvôli nim obetovať svoj život ? Prepáč ale keby si mala deti? Ty máš byť na prvom mieste. Rodičom pomáhaj ale nie na úkor seba.....ak ťa majú radi určite to pochopia. Si jedináčik?

simona20201309
30. sep 2024

Škola bola ďaleko od domova? Ci nechápem...
Co robíš paniku? Ved vybav opatrovateľsku k rodičom aspoň na 4hod a školu normálne navstevuj.
Ešte ani nevieš čo bude s otcom a už končíš školu.
Nerob unáhlené závery. Každý problém má svoje riesenie

janinah
30. sep 2024

Kopa ľudí žije po infarkte aj s kardiostimulátorom skoro celkom sebestačné.Otwc ostal ležiaci? Čo presne okolo nich treba robiť? Šla si na opatrovateľský či ako?chcela si študovať externé? Pozistovala si všetky možnosti ako skĺbiť školu.tvoj život a starostlivosť o nich? Nemáš súrodencov?
Všetko sa dá.ak sa chce .Ani dieťa by som neodkladala.navarrit mozes aj tehotná a s tazsimi prácami ti môže pomôcť manžel alebo platený opatrovatel.

simona20201309
30. sep 2024

A deti v nedohľadne? Véd to by boli tak ci tak keď so išla študovať. Ci?

alexis617
30. sep 2024

Dievča hlavu hore nato sú tu opatrovateľky veľa miest ich už má ty sa môžeš venovať škole a finančné to tiež nieje zabijak neboj

benit
30. sep 2024

Svokra je 2 tyzdne po cmp a je v pohode, zachytilo sa to skoro. Asi netreba robit hned paniku. Skoly by som sa nevzdala, cez mestsky urad vybav opatrovatelku. Daju sa dokopy a pln si svoj sen. Zivot mas pred sebou. Treba mysliet aj na seba.
Neviem co sa stalo s chlapom🙈

mandarinka555
30. sep 2024

Môžeš vysvetliť, prečo potrebuje mama "plnú opateru" ? Veď milióny ľudí žijú plnohodnotný život po IM, aj s kardiostimulátorom...

stanulienkat
30. sep 2024

@mandarinka555 presne tak. Vacsina bez fyzickeho handicapu a ziju so strojcekom desiatky rokov.

mane01
30. sep 2024

Ja byt na mieste tvojich rodicov, tak ti nedovolim zahrabat sa starostlivostou o mna. Sama by som rozhodla, ze idem do DSS alebo ak sa ako tak o seba postarat vie, tak opatrovatelku.

pink_lady
30. sep 2024

predpokladam, ze skolu mas dialkovo, takze nebudes kazdy den v skole a v praci...A ked budes v praci, kto sa postara o rodicov?

zmrzlinka2021
30. sep 2024

Autorka, nie, nemusíš. Okrem toho na nič nie si sama, ak máš milujúceho manžela.

valiant
30. sep 2024

všetko sa naraz nedá. Odlož dieťa, lebo aj tak si v strese teraz. školu neukončuj, požiadaj o odklad. Jeden rok kludne počkaj. Tak isto počkaj ako sa zastabilizuje a ukáže zdravotný stav otca a matky. Rieš, či nie je možná opatrovateľka a pod. Možno to nakoniec vobec nebude také zlé. Maj trpezlivosť. Nič nemusí byť hned. Naložila si si vela. Chod krok po kroku. Najprv rodičia, prerušenie štúdia. Potom pokračuj v štúdiu a ked sa stav ukludní, rieš dieťa. Nerob radikálne rozhodnutia. Neukončuj školu hned, daj si odklad ak teraz nestíhaš. Neponáhlaj sa.

betulinka1
30. sep 2024

Inak vies, ze su DDS kde ma manželský par svoju izbu. Su spolu, maju starostlivost aku potrebuju. Jasne, ze to nevybavis hned ale to riesenie aby si mohla zit svoj zivot, otec sa zrehabilituje a mozno sa vratia domov a mozno ani nebudu chciet, lebo stravu maju, su spolu, mozu chodit kam chcu a hotovo.

oblecenie99
30. sep 2024

Pozri, videla som to u našich, po čase bolo treba doopatrovať prababku, ktorá s nami ešte žila, potom z maminej strany jej otca.. a teraz si predstav, že by si mala maličké deti, vysoku hypotéku, prácu.. tiež by si sa asi nevzdala týchto veci, lebo ináč by sa nedalo. V prípade prababky to naši riešili jednou pani, ktorej dôverovali a platili jej za opatrovanie, tak ale mali šťastie, že starý otec (jej syn) už bol doma na dôchodku. A v prípade starého otca domovom. Nikto zo súrodencov by nemohol zanechať prácu a riskovať prežitie celej rodiny. Moja svokra zase opatruje svoju svokru, už roky, je k nej pomaly doslova priviazaná, nikam nechodí, radšej nevidí vlastne vnúča a nepríde ku nám ani na návštevu, lebo svokra.. toto mi tiež nepríde ako vyvážené. Je to od teba veľmi veľmi pekne, ale naozaj zváž aj iné možnosti. Ja už jedno dieťa mam, a nechcela by som, aby sa kvôli mne vzdalo svojho sna, povolania, príjmu, možnosti mať rodinu, či partnera. Určite nie.

kikushaa
30. sep 2024

Moja babka mala prvu prihodu v 91, uplne v pohode ju rozchodila, potom druha, aj ta bola este ok, tretia ju uz odrovnala a nevedela uz hovorit. Ak mal vcas privolanu pomoc, bude dobre 🤗

michelle567
30. sep 2024

Ak budú tvoji rodičia potrebovať opatrovateľku môžu si na túto službu vybaviť príspevok z úradu práce, neviem aké sú podmienky. Skús pozistovať. Alebo ísť na obecný úrad

deti95060810
30. sep 2024

@mane01 to hovoríš teraz že pôjdeš do DSS...
zažila som... 😉

floki1994
30. sep 2024

Hlavne klud, nadych vydych...vsetko ma riesenie a to ti hovorim ako clovek ktory s bruchom v 8 nesiaci pochoval ocina, staral sa o mamku ktora sa nebola schopna ani umyt ani najest nic a do toho prislo babo skor ...pre rodica vies zohnat opatrovatelku na par hodin denne..zaziadaj na obecnom mestskom urade o to..vedoa ti vykryt krasne den aby si mohla do skoly...to s tvojim muzom som nepochopila xo si napisala ale ak vam to klape a babo chcete dorob skolu a sup babatko...nemusi sa zadarit hned ale ak ano bides riesot potom zbytok