Zrušenie vianočných darčekov

6. okt 2023

Ahojte chcem sa spýtať..Sme štyria súrodenci starší dvaja (brat-segra) majú iného otca a ja s bratom iného 😀🙂.. Najstarší brat už pár rokov chodí k našim len raz za rok a aj to na Vianoce, očividne až tak záujem nemá tak sa pýtam či by som mala zrušiť darčekovanie na Ježiška jeho deťom keďže aj tak keď sa ho pýtam alebo jeho ženy akú majú detí konfekčnu veľkosť atď.,tak odpišu až po mesiaci a väčšinou sa to deťom ani nepáči čo dostanú atď...Tak premýšľam že celé to divadielko raz za rok na 2hodiny stopnem a aj darčeky 🤷🏽‍♀️.. Tak sa pýtam..Čo by ste spravili vy?Ako by ste reagovali vy🙂

mikadooo
6. okt 2023

Aké staré sú deti? Ak staršie, tak možno by stačilo im dať pod stromček nejakú bankovečku. Kupovať deťom oblečenie pod stromček ale nie je podľa mňa dobrý nápad, či sú malé či veľké. Hlavne ak ich vidíš raz za rok... malým hračku, starším nejakú sladkosť plus bankovku, nech si kúpia dáta alebo čo 🤪. Alebo sa dohodni s bratom, že to stopnete úplne... ale najskôr by som sa s bráškom dohodla, decká asi budú očakávať niečo pod stromčekom, tak nech sú vopred varované.

autor
6. okt 2023

@mikadooo 10r-11r. Dvaja Chlapci a neviem ani koľko im dať

andreakotesova
6. okt 2023

Zruš to. Jednoducho im nic nedaj. Ani peniaze.

mikadooo
6. okt 2023

Veď sa poraď s bratom... 🤷. A nepíš mu, normálne mu zavolaj a si to vykomunikujte...

ada12345
6. okt 2023

A brat nosi vianocne darceky tvojim detom? Ak ano, tak sa treba s nim dohodnut, ze to teda rusite. Ak nie, tak kludne zrus z vlastnej iniciativy. Inak detom uz takto velkym by som nekupovala oblecenie a kedze sa moc nestretavate a ani nevies co ich bavi, dala by som im max. do obalky 20-25e kazdemu a vybavene. Peniazom sa urcite potesia.

river_song
6. okt 2023

Ja by som deťom kupila po hračke a bola by som spokojna ak by sa im páčilo a mali by radost. Ostatné vzťahy-nevztahy by som do toho netahala... nekupujem darceky preto, lebo sa to patri/nepatri, ale preto lebo chcem niekomu urobiť radost. Zvlášť deckam ...

0silvia0
6. okt 2023

Takym velkym detom by som oblecenie v ziadnom pripade nekupovala. Staci dat 20 euro, nech si kupia co chcu, alebo nejake mensie lego.

barbora0308
6. okt 2023

Idealne si to treba vykomunikovat, i ked velakrat sa dockas iba alibistickej odpovede 🤷. Ja som mala tento problem v rodine so sesternicami, ktore zacali na Vianoce aj nam kupovat drahe darceky...zaviedol sa nakoniec zvyk, ze sme si vsetcia kupovali darceky. Kupovala som darceky detom mojim sesterniciam 🤷 prislo mi to totalne stupidne, ani vzathy nemame nejake extremne blizske, vidime sa asi 2x do roka, to raz na prave na tie Vianoce. Navrhla som im, aby sme si nic nekupovali, oni odmietli, ze vsak oni kupuju s radosotou. Tak som to minuly rok uz z nasej strany zatrhla a nekupila im nic, zapriala vsetko dobre, ale darceky z nasej strany neboli.

tosomja
6. okt 2023

Keď som ešte chodila s ex k jeho rodičom na sviatky a vedeli sme, že tam bude aj švagriná s deťmi, tak sme im kúpili drobnosť, neskôr sme to zrušili, lebo už sme ani nevedeli čo kupovať, ani oni našej. Peniaze sme si nedávali. Kupovali len svokrovci všetkým deťom.
Aj to nie rovným dielom.

ninusa221
6. okt 2023

Napis mu že nak si nedávajte darčeky keďže nemáte dobre vzťahy..

vikusjk
6. okt 2023

Ja by som im asi dala obom po dvacke, nech maju vreckove. Mas aj ty deti, kupuje nieco tvoj brat tvojim detom?

onedaynick
6. okt 2023

@ninusa221 nak myslíš nech?

deti95060810
6. okt 2023

peniaze...po 20 e ak ti to dovolia financie...

cocolino234
6. okt 2023

@autorka neviem prečo by mi mal vzťah s bratom ovplyvniť moje postavenie voči synovcom. A keďže s nimi netrávime žiadny čas a neviem čo sa im páči, dám obálku so symbolickou sumou spolu s nejakou sladkosťou do taštičky.

vvrabec
6. okt 2023

Ja by som sa dohodla s bratom, že darčeky zrušime a hotovo. Ak by to naozaj(ale naozaj) nešlo tak by som im kúpila len symbolicky niečo. Kedže sa nestretavate a neviete čo sa im páči určite stačí napr. spoločenská hra alebo nejaká kniha príp. darčekový poukaz (do kníhkupectva, do kina) tak do 20e pre oboch spolu. Na to že sa vidíte raz za rok to stačí

tatianamaria
6. okt 2023

My nekupujeme nikomu iba seba a našim deťom. Krsniatkam, neteriam, sestrám, bratom, rodičom........ to sme už zrušili. My sme veľká rodina máme 20 neterí a synovcov. To sa nedá takto každému kupovať. Aj keby nás bolo menej tak načo kupovať synovcom a neteriam darceky. Však Vianoce sú úplne o niečom inom. Nasilu kupovať darčeky, len , aby mali.

mogaa
7. okt 2023

Slušnosť by bolo povedať o tom vopred bratovi.....lebo predpokladám že aj oni kupujú darčeky tvojim deťom alebo to kompenzujú inak......lebo nič trápnejšie ako keď sa stretnú 2 rodiny u rodičov s deťmi a len deti z jednej strany dostanú darčeky......

mogaa
7. okt 2023

Ja by som kúpila aspom spoločenskú hru, s tou sa zahrajú obaja a stojí pár eur......

barbie1981
7. okt 2023

@tatianamaria my sme to tiež zrušili , kupujem iba svojim deťom a so sestrami sa zložíme rodičom na vasci darček, keď sa stretneme na sviatky u rodičoch každé dieťa si nájde jeden malý darček od starkovcov. Nezrušili sme to z finančného hľadiska, ale z toho , že deti potom mali toho veľa, nevazili si to a nehrali sa s tým.

victoriab
7. okt 2023

my sme si dali minuly rok zavazok (tiez sme styria, ale vsetci vlastni 🙂), ze iba detom darcek a strop je 10€. takze syn dostal napr poukazku do kina, alebo prilbu. sebe davame iba kozmetiku. akoze naco sa obtazujes nejakemu cloveku ktoreho vidis raz za rok riesit darcek a este nejaky drahsi? str dospeli, deto dokopy tiez nepoznas, akoze treba to v rozumnej miere...

tamta
7. okt 2023

@tatianamaria toto je presne moja predstava, zial ešte som nenasla gule na to, to navrhnúť.. Úplne som otrávená z toho, ked si predstavím, kolko darčekov kupovať pre všetky deti, súrodencov, atd.. Vianoce by mali byt o inom..

andreakotesova
7. okt 2023

@tamta mám 5 krsniat z mojej strany a z muzovej strany 10 neteri/synovca, ktorí už majú deti... s mužom mame spolu 5 súrodencov... 😅 kupujeme darčeky len rodičom. Nikomu inému. A to isté aj na narodeniny a meniny.

lorin29
7. okt 2023

Nedala by som nič ani peniaze v tomto prípade 🙂

tramtada31
7. okt 2023

No moja mama sa s bratom dohodli, že sa nebudu obdarovávať. To znamená, že oni dvaja si gratulovali s darcekami a my sme nedostavali nič ako deti. Tiež sme mohli mat tak 10 rokov. Deti sú deti. Ak niekto nemava dostavat darčeky, tak rodičia, ale detom vzdy treba niečo dat. Proste vzdy. Podľa mna to aj ovplyvnuje budúci vzťah. Nie je to o materializme, ale o tom, že ten človek si dal namahu, aby mi niečo priniesol a nezabudol na mna. Takze tou 10 eurovou bankovku nič nepokazis, alebo čokoládou.

maminkadeticiek
7. okt 2023

Mas deti?Dava brat darceky tvojim detom?To je dolezita informacia.Ja si tiez myslim,ze dospelaci sa uz neobdaruvavajte,naco.Davat si zbytocbosti alebo sa ohadzovat peniazmi...Ale detom by som naozaj nejaku malu drobnost dala.

tramtada31
7. okt 2023

@lorin29 mna by len zaujimalo, že prečo? To, že rodičia sú mimo, odstrihli rodinu, tak za to maju trpiet deti? Autorka tiež môže vyvíjať vzťah so synovcami, zobrať ich na kolacik, na zmrzlinu, veď sú to jej rodina.

tanyag
7. okt 2023

Dávala som synovcovi vždy na meniny, narodeniny, mikuláša, vianoce, veľkú moc, polročné vysvedč., koncoročné vysvedčenie. Mojej dcére nikdy nič brat so švagrinou nedali. Synovec chodil len v tie dní, keď vedel, že dostane peniaze alebo darček podľa jeho výberu (väčšinou lego z Dráčika a nie hociaké ale tie drahé až 80€vé). Keď som to pred rokom stopla (nie z finančnej stránky, ale jednoducho z princípu, že sa neukázal len vtedy, keď vedel, že niečo dostane - má 11 rokov) tak verte alebo nie, už som ho vyše roka nevidela 🤣 a to bývame cca 10 minút od seba autom, do školy chodí cca 5 minút odomňa....takže asi tak

adrianap83
7. okt 2023

No oblečenie už určite nekupuj. Bud sama výber hračky, aj tá spoločná spoločenská hra je super, alebo poukážky do kníhkupectva, hrackarstva, papiernictva. Chlapci sú už ozaj veľkí, výberú si sami. A Tebe odbudne starosť.

lorin29
7. okt 2023

@tramtada31
Keby mali zaujem sa stretávať tak je to iné.. Ale autorka sama píše ze keď sa pýta napr na konfekcnu veľkosť odpisu jej po mesiaci tak asi to o niečom svedčí 🙂asi toľko k tomu ďalej sa nevyjadrujem každý nech si urobí tak ako uzná za vhodné

kornelies
7. okt 2023

Napisala by som spravu asi v takomto zmeni: Ahoj! Kedze sa velmi malo stretavame a mam problem vybrat darceky pre deti, navrhujem 1 sladkost a 10/20/30E k tomu. (Zalezi, ako ste na tom financne). Bude to pre obe strany jednoduchsie.