Zrušenie krstného rodiča

alex5896
16. máj 2023

Ahojte je nejak mozne zrusit/vymazat jedneho z krstnych rodicov aj ak su stale manzelia?nemyslim si ze sa rozvedu...a ani sa nezaujima o krsniatko...ak ma dakto skusenost pojdem sa aj opytat pana Farara sme katolici poprosim dake info ci je to mozne vobec?

ameema
16. máj 2023

@alex5896 a načo... Veď je to len formalita... Rodič je ten čo sa stará a zaujíma detto krstný... Zbytočne riešenice si myslím

alex5896
autor
16. máj 2023

@ameema mam na to svoje dovody a vazne ! Viem formalita ale CHCEM

janinah
16. máj 2023

Nedá sa to.raz pri Tom krste bol a to nezmeniš.

zuzinka888
16. máj 2023

Neda sa. Rovnako ako sa neda vymazat svedok na svadbe ani toto sa neda.

maryetta
16. máj 2023

Veru neda. Aspon co ja viem-pisala som bc.temu Krst takze som vela citala a zhanala rozne info.

janetinka27
16. máj 2023

@alex5896 ahoj, ziadna formalita, neda sa to.

domkakvet
16. máj 2023

@alex5896 to je jeho svedomie ze sa nezaujima, ako katolicka by si to mala vediet, aj to ze ked je krstnym stale ho tak musis brat a nie ze tebe sa nieco nepaci tak ho idem zrusit to sa v krestanstve nerobi.

evkamotka
16. máj 2023

Neda, lebo nevies vratit cas, bol realne tam, neda sa to zmenit

anjelicek26
16. máj 2023

Ked bol pritomny pri krste, tak je krstny otec... to ako keby chces vymazat s rodneho listu otca a povedat, ze pri tom sexe 9 mesiacov dozadu nebol 😂

Pre dieta a aj pre teba irelevantna vec, co je v krstnom liste, uplne vazne... poucenie do buducna vyberat s rozvahou...

kacena4
16. máj 2023

co je to holubnik? nie neda sa

alex5896
autor
16. máj 2023

@domkakvet
@anjelicek26
@kacena4 ano myslela som si a nie nie je to holubnik ale....clove sa hral na nieco x rokov vzal si moju rodinu a odvtedy ako presla svadba robi zle veci ozaj zle...ani si neviete predstavi hranici to uz ..ublizuje psych a fyz...cize iba rozvodom by to skoncilo? A do buducna je mozne si vybrat krstneho len jedneho z manzelov? Ja mam pocit ze nie preto som si ho musela nechat

alex5896
autor
16. máj 2023

@anjelicek26 a dobre prirovnanie som sa zasmiala 😂

jaskolka
16. máj 2023

Nie, nedá sa. A ano, do budúcnosti môže mať iné dieťa len jedného krstného rodiča.

zofizulka
16. máj 2023

@alex5896 dieťa môže mať len jedného krstného rodiča. Aj jedno naše dieťa má len krstný mamu. Úplne v pohode. A ten krstný otec ma mrzí, nevycitajte si to, nemohli ste vedieť... Boh vidí, odovdzajte to už len Jemu, vy ho nezmeníte... Niekedy deti zevanjelizuju samotných rodičov, krstnych rodičov. Možno nie dieťa potrebovalo tohto krstného otca, ale krstný potrebuje toto dieťa a Boh možno nejako aj cez neho alebo cez vašu rodinu chce zmeniť jeho nešťastný život... Ktovie...

zuzanaete
16. máj 2023

@alex5896 Ani rozvodom neprestane byt krstnym rodicom. Neda sa to nijako uz zrusit.

zuzulka558
16. máj 2023

U nás tiež nezáujem občas prišli ale inak tak na hodinku dve raz keď meniny a narodeniny, museli sme chodiť my nech ich poznajú ale ich krstná mi zaútočila slovne cez telefón aká je naša staršia odvtedy som to stopla, nemáš záujem prísť motas sa po meste a ešte si papulu otvorí

mufka1
16. máj 2023

@alex5896 nemusíš mať vôbec krvného alebo krásnu.Nasa dcéra je krstná v kostole kňazovi som vysvetlila že nemáme koho dat za krásnych a normálne nám ju pokrstil.Povedal že nieje nutnosť mat krásnych rodičov
Neviem ako by to bral iný kňaz ale tento bol známy co sa poznáme roky.

nevenka
16. máj 2023

@alex5896 a este, fakt nemusia byt krstni manzelia. To odkial mas? Dieta mohlo mat len 1 krstneho. Nase deti maju napriklad manzelovho brata a moju sestru. Iba pri jednom dietati sestra nemohla byt pritomna, tak sme dali svagrinu (manzelku manzelovho brata).
A uz pri tomto konkretnom dietati nic nezmenis, ani rozvodom. Aj v rodine to takto mame a nic sa nedeje. Za krestansku vychovu v prvom rade zodpovedaju rodicia a az vtedy, keby zlyhavali rodicia, maju sa postarat krstni. Aspon jeden. A ked nie on, tak mozno potom stari rodicia...
Teraz ide syn na 1.sv.prijimanie, viem, ze niektore deti nie su pokrstene, tak ich budu krstit a ti, ktori nemaju krstnych, tak im bude krstna reholna sestra salezianka 😊.

zuzanaete
16. máj 2023

@nevenka Len pre info. Mozno do buducna. Krstny rodic nemusi byt pritomny na krste. Takze kludne mohla byt sestra krstna, aj ked nemohla prist.

emuska30
16. máj 2023

Nedá sa vymazať niečo....to co sa raz stalo....sa nikdy nedá vymazať....a už takáto formalita...ved nikde nemá napísané je krstny...ani nič....keď ho vymažeš aj tak nezabudneš že tam bol....raz sa to nuž stalo....keby sa dalo vymazať a zabudnúť...to by bolo štátnych ľudí....po svete...

stanulienkat
16. máj 2023

Veď ty sa s tým človekom vôbec nemusíš stýkať. 99 %tohto folklóru aj je aj tak len na papieri. Mnohí krstní rodičia ani nevedia na akom krste boli a že majú viesť k nejakej duchovnej obnove. Každý to berie ako formalitu, lebo sa to patrí.

nikolka1986
16. máj 2023

A dôvod? Lebo mám pocit že veľa rodičov nechá dieťa pokrstiť, ani ho nevedú k viere, len očakávajú pravidelný prínos peňazí a darov od krstných rodičov.

alex5896
autor
16. máj 2023

@zuzanaete a anulacia ?

alenah31
16. máj 2023

@alex5896 anulovať môžeš manželstvo. Krst anulovať nevieš a ani krstného rodiča.

alex5896
autor
16. máj 2023

@nikolka1986 peniaze s tym nic nemaju ani nemali 😂 dovod neviem to napisat je to komplikovane dost...a je fakt ze som nevedela ze je taky psychopat skusil sa liecit ale 4 dni je to smiesne 😂😂😂 to bol skor pobyt ja dufam v anulaciu a tym padom by to slo mozno neviem ....bojim sa proste aj o malu hlavne aby mu v hlave neruplo este viac a neublizil jej ked su akcie rodinne tak som ako na ihlach ked sa 5 minut snazi a potom MF....nechcem to viac rozmazavat

alex5896
autor
16. máj 2023

@alenah31 🙄🙈 och no tak uz aspon viem ze si mozem vybrat krstneho len jedneho z manzelov ja som to ozaj nevedela ...som myslela ze je to nejak automaticky...sme normalna veriaca rodina ale proste toto je uz moc 🙄

alenah31
16. máj 2023

@alex5896 a je krstný rodič alebo svedok krstu? Tiež sme veriaci - ja som krstná mama a mm je len svedok krstu sestriným deťom a ona mojim + švagor je svedok krstu. A nie je možné krstného rodiča meniť či vymazať nakoľko krst sa vykonal a na krste sa zúčastnil .

mamelka
16. máj 2023

@alex5896 z vlastnej skúsenosti ti napíšem-nerozculuj sa a kasli na to. Mam tuto istú situáciu a dcéra si sama spravila svoj obraz. Načo ešte prilievat zlo. A taktiež ani meno, narodeniny, ani Vianoce že by poslali aspoň sms, na messenger nič. My sme písali vždy aj meno, narodky, na vianoce pohľadnica a už po rokoch to prestane človeka baviť,tak už tieto činnosti nevykonavame.

dilino
16. máj 2023

Ked si ho brala za krstneho rodiča vtedy zlí nebol či ako.Ved človek sa nepremeni zo dňa na deň.

nevenka
16. máj 2023

@zuzanaete vies co, toto fakt neviem, priznam sa dobrovolne 😁, ale sestra je evanjelicka, takze bola aj tak len svedok krstu de facto, ale my ju berieme ako krstnu. Ale svagrina je fakt v pohode a strasne sa tesila, ze ma krstniatko.