Dobrý deň. Máte niekto skúsenosti so zrušením bezpodielového spoluvlastníctva manželov ?? Je tu niekto taký kto to má, ako si to vybavil, či sa to dá hneď po svadbe, a čo to všetko obnáša ???
Ďakujem
@klaudia_kaja vylucit z BSMka sa daju veci na ktorych sa spolocne dohodnete. My sme to s manzelom urobili. On ma svoj byt, ja svoj. Stacilo zajst k notarovi - ten Ti spise aj papiere k tomu. Cele to zabralo asi jeden telefonat notarke, zaslanie podkladov a navstevu na polhodinu.
Chápem to správne...
Čiže tam musí byť spoločná dohoda aspoň v niečom? Inak to nie je možné? Lebo tam musí byť iná alternatíva? Neviem si to predstaviť v prípade že tam nie je dohoda....
@pieksamaki vtedy to ide na sud. Da sa to, su aj clanky na webe
@dkethe
Aha...no dnes je aj inaksia doba...predmanželse zmluvy si bežnejšie a tak...ja len vtedy som to nepoznala.....a teda príde mi to čistá kalkulácia z dnešnej nedôvery človeka k človeku...ale chápem
..že niekto chce mať pokoj...a také veci...
Sa tu zbytočne pýtam a plním priestor...veď nemam čo k tomu povedať...keďže nemám skúsenosť...len má to zaujalo
Najjednoduchsi a viac menej jediny sposob pre uplne rozdelenie BSM (komplet, nie len zuzenie) je na slovensku mizne len v pripade, ze jeden z manzelov je konatelom v sro, pripadne as. Vtedy ten druhy z dvojice moze sud poziadat o zrusenie bsm. Vzor najdes na nete. Prebehne normalne sudne pojednavanie kde sa sudca bude pytat ci nie je podavatel pod natlakom a pidobne blbosti. Ak sud rozhodne ze sa bsm zrusi musite sa obaja na sude vzdat odvolania. Nasledne na to vam pridu papuere a vy si ch musite ist dat na sud spravoplatnit. Ak ani jeden z vas konatelom nie je, mozte pri kupe kazdej veci idt k notarovi a tento majetok vynat z bsm.
No nielen podnikanie.ja som dala zrusit pre asocialne spravanie.viem ze aj alkoholizmus gemblerstvo a ine zavislosti su dovodom na zrusenie, na ochranu rodiny
@romiada dakujem ...
.