Zrušenie BSM za trvania manželstva

klaudia_kaja
17. okt 2018

Dobrý deň. Máte niekto skúsenosti so zrušením bezpodielového spoluvlastníctva manželov ?? Je tu niekto taký kto to má, ako si to vybavil, či sa to dá hneď po svadbe, a čo to všetko obnáša ???
Ďakujem

marion09
17. okt 2018

.

romiada
17. okt 2018

@klaudia_kaja vylucit z BSMka sa daju veci na ktorych sa spolocne dohodnete. My sme to s manzelom urobili. On ma svoj byt, ja svoj. Stacilo zajst k notarovi - ten Ti spise aj papiere k tomu. Cele to zabralo asi jeden telefonat notarke, zaslanie podkladov a navstevu na polhodinu.

pieksamaki
17. okt 2018

Chápem to správne...
Čiže tam musí byť spoločná dohoda aspoň v niečom? Inak to nie je možné? Lebo tam musí byť iná alternatíva? Neviem si to predstaviť v prípade že tam nie je dohoda....

dkethe
17. okt 2018

@pieksamaki vtedy to ide na sud. Da sa to, su aj clanky na webe

pieksamaki
17. okt 2018

@dkethe
Aha...no dnes je aj inaksia doba...predmanželse zmluvy si bežnejšie a tak...ja len vtedy som to nepoznala.....a teda príde mi to čistá kalkulácia z dnešnej nedôvery človeka k človeku...ale chápem
..že niekto chce mať pokoj...a také veci...

pieksamaki
17. okt 2018

Sa tu zbytočne pýtam a plním priestor...veď nemam čo k tomu povedať...keďže nemám skúsenosť...len má to zaujalo

wieruska1
17. okt 2018

Najjednoduchsi a viac menej jediny sposob pre uplne rozdelenie BSM (komplet, nie len zuzenie) je na slovensku mizne len v pripade, ze jeden z manzelov je konatelom v sro, pripadne as. Vtedy ten druhy z dvojice moze sud poziadat o zrusenie bsm. Vzor najdes na nete. Prebehne normalne sudne pojednavanie kde sa sudca bude pytat ci nie je podavatel pod natlakom a pidobne blbosti. Ak sud rozhodne ze sa bsm zrusi musite sa obaja na sude vzdat odvolania. Nasledne na to vam pridu papuere a vy si ch musite ist dat na sud spravoplatnit. Ak ani jeden z vas konatelom nie je, mozte pri kupe kazdej veci idt k notarovi a tento majetok vynat z bsm.

cacianka
17. okt 2018

No nielen podnikanie.ja som dala zrusit pre asocialne spravanie.viem ze aj alkoholizmus gemblerstvo a ine zavislosti su dovodom na zrusenie, na ochranu rodiny

klaudia_kaja
autor
17. okt 2018

@romiada dakujem ...