Zoznámenie dcéry s novým partnerom

30. okt 2022

Kedy a ako je najvhodnejšie zoznámiť dcéru (5 rokov) s mojím novým partnerom? Dcerin otec ma opustil, keď som otehotnela, ale v rodnom liste je, s dcérou sa stretáva raz za 2 týždne na 2-3 hodiny. Môjho nového partnera dcéra pozná "z ulice". Poznáme sa už dlho, stretávali sme sa aj prostredníctvom jeho práce. Dcéra keď ho na ulici vidí, tak sa mu pozdraví, rozpráva sa s ním. Len neviem, kedy a ako je najvhodnejšie spôsob "integrovať" ho do našej domácnosti. Ja som chcela postupne, najprv ísť niekam v trojici na výlet, alebo aspoň na ihrisko...kolegyňa ma však po podobnej skúsenosti, ale so staršou dcérou, vystrašila. Vraj to u dcéry spustilo nejaký typ žiarlivosti, stalo sa z nej dieťa, ktoré keď nemalo čo chcelo, bolo nezvládnutelne...

pribinak
30. okt 2022

Ihrisko a spoločný výlet je skvelý nápad. Moja kolegyňa nechala jej priateľa a jej syna robiť spoločne chlapské raňajky
Urobili si parky slaninu vajcia a mama mala diétne
Lebo oni sú chlapi a potom šli na výlet

Niekedy to mize dopadnúť tak ako ty píšeš a niekedy úplne supwr

marca12
30. okt 2022

Nepocuvaj kolegynu. Kazde dieta reaguje inak. Mam v okoli rozvedene zeny a kazda zacala postupne. Najskor kratka prechadzka,potom dlhsia,vylet,obed v restauracii alebo zmrzlina v lete,kolac a tak podla toho,co dieta bavi a az potom,ked uz bolo jasne,ze si dieta noveho kamosa oblubilo,isiel k nim domov. Ja by som to tiez robila tak,ze najskor si vsimam situacie vonku ako sa sprava a az potom ho pozvala domov.

autor
30. okt 2022

@marca12 áno, tiež ho nechcem hneď volať k nám, on to našťastie chápe. Dcéra ho, ako píšem, vníma, keď ho stretneme, nadaleko mu kýva, on má vždy pre ňu nejakú sladkosť. Minule som pred dcérou aj začala, že "Aký dobrý ujo a bla bla" a vravela, že áno.

mandzula
30. okt 2022

Dcera mala 6, ked som ju zoznamila so svojim novym partnerom, najprv sme volili stretavanie na neutralnej pode, casom k nam prisiel na obed, veceru, hrali sme spolocenske hry. Zo zaciatku trocha ziarlila, bala sa, ze jej mamu niekto kradne. Prekonali sme to, v stastnom "zlepenci" zijeme uz 10 rokov. Drzim palce.🙂

syslik81
30. okt 2022

ked ho uz pozna chodte spolu na vylety aj moj tak zacinal. ked sme isli niekam dalej musel u nas prespat lebo byva od nas daleko a tak postupne tu zostaval na vikend ...

autor
30. okt 2022

@mandzula ďakujem. Ja sa bojím o to viac, že 5 rokov sme len my dve. Muža u nás doma nevidela, ak nerátam môjho otca a brata.

mandzula
30. okt 2022

@autor moze sa stat, ze bude ziarlit, venuj jej vela casu takeho, ze budete len vy dve samy a ubezpecuj ju, ze je pre teba dolezita.

marca12
30. okt 2022

Ak by aj ziarlila,da sa to zvladnut a zvyknut si. Musis byt aj ty stastna,drzim palce

gertrudaosem
31. okt 2022

Ja by som ho pozvala na návštevu. Nečítala som ostatné komentáre ale neviem čo to znamena, že ho pozná z ulice a pozdravia sa... Tak to na návštevu môže prísť nie?

gertrudaosem
31. okt 2022

Buď rada, že tvoja dcéra nie je v puberte alebo nie je vo veku do 20 rokov 🤣 niektoré robia scény aj po dvadsiatke. To je iné divadlo. 5 ročné dieťa vieš ešte zmotivovat, ovplyvniť, ale tie väčšie baby, keď nechcú, tak naozaj veľmi zle veci budú robiť.

kubkovamama
1. nov 2022

Každé dieťa je iné.Nemaj prehnane obavy.Ak teda si si na 200% istá,že chces zoznamovať a bude spoločná budúcnosť.My sme cca rok chodili po výletoch,stále vonku,grilovačky,zoo.Ked sme spolu hovorili tak cez videohovor a deti s ním kecali.Ale my máme viac detí,v tom bol rozdiel..No bála som sa pozvať ho k sebe,prvý pozval on nás.To aj bola taká že rana istoty,že z toho niečo bude, lebo pozval v prvom rade deti,nie mňa samu.Deti ho mali rady hneď,starší je už puberťák,ten vtedy trochu ziarlil.Uz sme manželia a máme 2r ďalšie.Len buď opatrná,mne by stačil jeden prešľap a deti by ani nespoznal.Pripadny rozchod je pre ne horší ako to,že zistia,že mama niekoho ma