Kedy a ako je najvhodnejšie zoznámiť dcéru (5 rokov) s mojím novým partnerom? Dcerin otec ma opustil, keď som otehotnela, ale v rodnom liste je, s dcérou sa stretáva raz za 2 týždne na 2-3 hodiny. Môjho nového partnera dcéra pozná "z ulice". Poznáme sa už dlho, stretávali sme sa aj prostredníctvom jeho práce. Dcéra keď ho na ulici vidí, tak sa mu pozdraví, rozpráva sa s ním. Len neviem, kedy a ako je najvhodnejšie spôsob "integrovať" ho do našej domácnosti. Ja som chcela postupne, najprv ísť niekam v trojici na výlet, alebo aspoň na ihrisko...kolegyňa ma však po podobnej skúsenosti, ale so staršou dcérou, vystrašila. Vraj to u dcéry spustilo nejaký typ žiarlivosti, stalo sa z nej dieťa, ktoré keď nemalo čo chcelo, bolo nezvládnutelne...
Nepocuvaj kolegynu. Kazde dieta reaguje inak. Mam v okoli rozvedene zeny a kazda zacala postupne. Najskor kratka prechadzka,potom dlhsia,vylet,obed v restauracii alebo zmrzlina v lete,kolac a tak podla toho,co dieta bavi a az potom,ked uz bolo jasne,ze si dieta noveho kamosa oblubilo,isiel k nim domov. Ja by som to tiez robila tak,ze najskor si vsimam situacie vonku ako sa sprava a az potom ho pozvala domov.
@marca12 áno, tiež ho nechcem hneď volať k nám, on to našťastie chápe. Dcéra ho, ako píšem, vníma, keď ho stretneme, nadaleko mu kýva, on má vždy pre ňu nejakú sladkosť. Minule som pred dcérou aj začala, že "Aký dobrý ujo a bla bla" a vravela, že áno.
Dcera mala 6, ked som ju zoznamila so svojim novym partnerom, najprv sme volili stretavanie na neutralnej pode, casom k nam prisiel na obed, veceru, hrali sme spolocenske hry. Zo zaciatku trocha ziarlila, bala sa, ze jej mamu niekto kradne. Prekonali sme to, v stastnom "zlepenci" zijeme uz 10 rokov. Drzim palce.🙂
ked ho uz pozna chodte spolu na vylety aj moj tak zacinal. ked sme isli niekam dalej musel u nas prespat lebo byva od nas daleko a tak postupne tu zostaval na vikend ...
@mandzula ďakujem. Ja sa bojím o to viac, že 5 rokov sme len my dve. Muža u nás doma nevidela, ak nerátam môjho otca a brata.
Ak by aj ziarlila,da sa to zvladnut a zvyknut si. Musis byt aj ty stastna,drzim palce
Ja by som ho pozvala na návštevu. Nečítala som ostatné komentáre ale neviem čo to znamena, že ho pozná z ulice a pozdravia sa... Tak to na návštevu môže prísť nie?
Buď rada, že tvoja dcéra nie je v puberte alebo nie je vo veku do 20 rokov 🤣 niektoré robia scény aj po dvadsiatke. To je iné divadlo. 5 ročné dieťa vieš ešte zmotivovat, ovplyvniť, ale tie väčšie baby, keď nechcú, tak naozaj veľmi zle veci budú robiť.
Každé dieťa je iné.Nemaj prehnane obavy.Ak teda si si na 200% istá,že chces zoznamovať a bude spoločná budúcnosť.My sme cca rok chodili po výletoch,stále vonku,grilovačky,zoo.Ked sme spolu hovorili tak cez videohovor a deti s ním kecali.Ale my máme viac detí,v tom bol rozdiel..No bála som sa pozvať ho k sebe,prvý pozval on nás.To aj bola taká že rana istoty,že z toho niečo bude, lebo pozval v prvom rade deti,nie mňa samu.Deti ho mali rady hneď,starší je už puberťák,ten vtedy trochu ziarlil.Uz sme manželia a máme 2r ďalšie.Len buď opatrná,mne by stačil jeden prešľap a deti by ani nespoznal.Pripadny rozchod je pre ne horší ako to,že zistia,že mama niekoho ma
Ihrisko a spoločný výlet je skvelý nápad. Moja kolegyňa nechala jej priateľa a jej syna robiť spoločne chlapské raňajky
Urobili si parky slaninu vajcia a mama mala diétne
Lebo oni sú chlapi a potom šli na výlet
Niekedy to mize dopadnúť tak ako ty píšeš a niekedy úplne supwr