Zožierajú ma denné pocity a myšlienky

6. máj 2024

Dobrý deň, neviem ani, čo môžem napísať, ale potrebujem to niekomu anonymne zdeliť. Zožierajú ma denne pocity a myšlienky. Už zopár mesiacov poznám niekoho, kto vo svojom ako to nazvať ,,zrelšom mladom veku, žije od výplaty do výplaty. Dobre, je to je jeho život a ja by som sa tým vôbec nemusela zaťažovať, ale na začiatku som sa snažila pomôcť a možno tým i zapáčiť. Nechcem to veľmi konkretizovať. Ten človek ma alebo i seba ubezpečoval o tom, že sa všetko zlepší, ale prešiel pol rok a myslím, že je to horšie. Zdá sa mi, že ešte stále nedospel. Stále zápasím s tým, že sa somnou stretáva pre... Na druhej strane mu to nemôžem mať za zlé, lebo aj to podstupujem. ,,Platím" možno za kúsok nehy a priateľstva. Ale tým, že som si neni istá, bojím sa takýchto obvinení. Všetko sú to len myšlienky v mojej hlave, ale neviem či je to pravda. Nevyčítala som mu nikdy jeho spôsob života, lebo sama nežijem zodpovedne. Povedala som si, že nemôžem kázať niečo, čo sama nežijem. Ale občas ma to hnevá, lebo aj keď nežijem zodpovedne, platím si za chyby sama. Nesľubujem, nezavádzam,... V minulosti i do mňa bývalý priateľ mnoho investoval. Bola som mladá, ešte som nezarábala a pomohlo mi to. Možno je teraz rad na mne. Len mi je možno ľúto, že neinvestujem toľko do blízkych ako som do v podstate ešte na začiatku cudzieho človeka bola schopná. Aj si na sebe všímam, že som akási žgrlavá, že sa mi ťažko púšťajú peniaze a musím sa to naučiť, nechcem byť ovládaná peniazmi ani snahou ušetriť kde sa dá. Na druhej strane som si aspoň niečo dokázala ušetriť, lebo som veľa peňzí v živote utratila na PPP a stále to vlastne trvá. Treraz akoby sa mi výdavky navýšili, ale stále si dokážem odoprieť a ušetriť, len akoby neinvestujem do života. Čo ma trápi len, že neviem ako to je. Nechcem byť zlá. Verím, že to čas vyrieši. Že to bude dobre. Len tie sľuby okolo toho ma nebavia, ktoré možno nie sú ani myslené vážne. Toto ma celkom trápi. Tvárim sa naivne, ale viem,... len povedať mu to. Viem, že je to citlivá situácia i preňho, svoj život si určite takto nepredstavoval a ja poznám aké ťažké je výjsť z niečoho, keď vlastne chýba pre seba motivácia. Sama to prežívam, len som v podstate na to sama. Otázkou už len je ...pomáham, či vlastne nepomáham...Streidajú sa vo mne pocity hnevu a ľútosti...Niekde tam vnútri cítim vinu, že to celé robím zle.

egonsk
6. máj 2024

no mas to veru zlozite. Nuz zo sucheho stromu ovocie neopada, takze treba si len zvazit ci z neho spravis mohylu.

unicornlady
6. máj 2024

Toto je zbytočne kvetnato opísané niečo, kde dokopy nie je napísané nič.

Máš pocit, že tvoj chlap je s tebou iba preto, lebo mu finančne pomáhaš?

egonsk
6. máj 2024

@unicornlady mne skor vzislo z toho jej popisu sex a spolahnutie sa, ze problemy riesi za neho.

anketkarka
6. máj 2024

A čo vyrieši čas? Nedospel na vzťah a Ty by si to tak chcela. Možno Ťa zneužíva. Žeby Ťa štvalo toto? A možno len strácaš čas a ničoho sa nedočkáš. Možno to aj vieš a toto si potrebovala dostať zo seba, že máš márne nádeje... Si si istá, že týmto postojom si sama sebe neubližuješ?

moonlight1210
6. máj 2024

Nebude nikdy riesit nic. Teraz si jeho mamicka ty, ked sa na neho vykasles, bude ti plakat, prosit, potom vycitat, popritom si najde dalsiu “matku” a hned vtedy ti ukaze dlhy nos a vypusti ta z hlavy.

Investujes na zaciatku vztahu do cudzieho cloveka viac, lebo to zaroven vlastne jednou ranou takto investujes do svojich vlastnych dobrych a prijemnych pocitov. Preto to robi kazdy na zaciatku. Nic vynimocne.
Casom to opadne.

A vzdychas tu nie nad nim, ale nad tym, ze sa este nevies od neho odtrhnut. Nad sebou vzdychas. Si stale zalubena. Ale uz ta stve, aky je. Ruzove okuliare opadavaju. No zbohom mu nevies este dat.
Teraz si vo faze, ked sa citis oklamana, ze zistujes, ze ho nakoniec nedokazes prerobit na obraz svoj, ako si dufala. Ze tvoja “investicia” do vztahu sa ukazuje stratova a sklamava ta.

Taka medzifaza pred rozchodom. Ked vies, ze je to na (censored), ale nechces investiciu este zahodit a velmi chces, aby sa nakoniec zhodnotila. Nechces si pripustit, ze to bol omyl, vyhodeny cas a energia (i peniaze). Chces/potrebujes tomu dat daky (vyssi) zmysel. Tak si malujes pravdepodobnosti v style, ze treba vydrzat, dat sancu, atd, atp.

Tato medzifaza niekomu vydrzi aj cele roky, i desatrocia.

henrikir
6. máj 2024

tak ocividne tudy proste cesta nevede ako sa vravi 😉 zrejme nie je zrely na taky vztah, aky by si ty chcela alebo potrebovala. rozhodne by som sa snazila pohnut dalej, toto nema zmysel.

januska12323
6. máj 2024

Nemusíš písať román, stačilo zhrnúť, že on nemá peniaze a ty mu platíš za kúsok záujmu.

tanyan
6. máj 2024

Nie si povinná splácať nejaký "karmický" dlh. Nepremárni svoj život, energiu a peniaze na niečo (niekoho) o čom (kom) pochybuješ a čomu (komu) neveríš. Čím dlhšie sa v tom budeš dusiť, tým viac stratíš.
Máš len jeden život, tak hlavu hore a začni žiť podľa svojich predstáv a plniť si svoje vlastné sny!

reanda
6. máj 2024

nepomahas.. ked tak sebe, urcite nie jemu.. ale ako sama citis, vedela by si si pomoct aj ovela ucinnejsie, ako takymito obchadzkami..
a ze je 'rad na tebe', to je uz chujovina uplna 🙂 to si vyhod z hlavy.. najlepsie vsetok ten bordel si odtial vyhod a zacni sa - ako si velmi dobre napisala - venovat zivotu

luccija
6. máj 2024

Čas to vyrieši...je v tomto prípade hlúposť.Skor porozmýšľaj čo ti on dáva?pocit, že sa môžeš o neho starať, spasiteľský syndróm?nemáte vyrovnaný vzťah skôr toxický

apolka77
6. máj 2024

Ver svojej intuícii a nehladaj ospravedlnenia .
Mladý muž ktorý žije roky z výplaty do výplaty a nechá sa pravidelne vydrziavat, dotovať, je obyčajný slaboch a bezcharakterný človek ...nehovorím, pomáhať si treba, ale sama cítiš, ako to v skutočnosti je..prečo by sa menil keď vie, že mu zakaždým pošleš peniaze?
Pokiaľ je to zdravý človek nie je jediný dôvod aby si ho naďalej sponzorovala.. On hrdosť nemá tak ju maj aspoň Ty.
Ak mu chces pomôcť nechaj ho tak, nech sa sám vyskriabe zo svojich chýb, nájde si lepšie platenú prácu..a ty začni pracovať na svojom sebavedomí pretože za kúsok nehy sa neplatí..iba v bordely.

janickacrazy
6. máj 2024

@apolka77 neha v bordeli? to pochybujem

evulincula
6. máj 2024

Mne takisto pride, ze ti len robi dobre to, ze niekomu pomahas. Ale dokazes mu realne pomoct? Podla mna je to strateny pripad.

autor
6. máj 2024

😢

domkakvet
6. máj 2024

Ak mas pocit, ze je s tebou iba pre peniaze, tak mu prestan platit.

k47
6. máj 2024

Nezodpovedného človeka nenaučíš zodpovednosti tak, že časť z nej vezmeš na seba.

autor
7. máj 2024

@anketkarka áno máš pravdu potrebovala som to dostať von a potrebovala som možno i nejaký pohľad, pretože si nie som istá. Nevdidím tomu človeku skutočne do hlavy, možno si to len celé skresľujem na základe predchádzajúcich skúseností. Na druhej strane ani nikto z prítomných z diskusie nevie o nás nič. Je to možno pre mňa určité uľavenie, lebo ma páli svedomie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. máj 2024

@k47 Pravda, rozumiem.

autor
7. máj 2024

@domkakvet Áno, z toho mám strach.