Zomrela nám mamina sestra a riešime sťahovanie

lianka09
26. okt 2012

ahojte maminky, ocitam sa v tazkej chvily, kde neviem kam s konopy. Umrela mamina sestra, ktora bola mojou aj jej jedinou pribuznou (okrem mojej rodiny teda). Nemala rodinu, my sme boli jej vsetko. Casto nas navstevovala, podporovala, pomahala. No teraz jej zrazu niet. Byvala v nedalekej dedinke, blizko mojej mamky. My byvame dalej, cca 150 km. Po tete nam ostal dom aj byt. Mamka ma tiez svoj dom, my svoj byt. Nechcem ju nechat samu, viem, ze to nezvladne. No neviem, ako dalej. Neviem, ci sa vratit s celou rodinou do domu, ci ju vziat k nam (mame 3i byt). Ak by som sa vratila, neviem ci si najdem pracu. V tom regione je to dost biedne. Ale zas dom je predsa asi lepsi na spolubyvanie s rodicmi. Priniest ju k nam, neviem ci by to nasa rodina zvladla. Je to este dost cerstve, no musim uvazovat dopredu. Poradte prosim. Neviem co robit, neviem ani aky spravit dalsi krok. Dakujem krasne.

henrietag
26. okt 2012

jena pani tu pred nedavnom pisala ze urobila strasnu chybu ked predala byt a nastahovala sa k rodicom
je to tazke poradit vam , v prvom rade ide o rozhodnutie medzi vami a manzelom ci by sa chcel k vasej matke nastahovat aj on .. nieze vam to za rok bude vycitat ... ja len tolko lebo by to bolo strasne na dlho...

kisska
26. okt 2012

Ahoj Lianka, je mi luto, co sa stalo. Verim, ze to mate teraz tazke. Neviem, kolko rokov ma tvoja mamina a ako by znasala prestahovanie. Ja by som predala tetin dom a byt, a kupila by som mamine mensi bytik niekde v tvojej blizkosti. Do spolocneho byvania v byte by som dlhodobo nesla a stahovat sa niekam, kde nemas pracu tiez nie. Maminkin domcek by som nechala na vikendove "chatovanie" a relax, ak nie je velmi narocny na udrzbu... Drzim palce a prajem vsetk dobre.

dada1212
26. okt 2012

@lianka09 a k vám by vôbec išla? pýtam sa preto, že starší ľudia sa neradi sťahujú aj pár metrov, nie ešte daleko od bydliska.
je už na dôchodku? kamarátky nejaké nemá?
neviem aké máte vzťahy, či by ste spolu mohli žiť a či by s tým aj ona súhlasila, že sa presťahuje.
nepíšeš ani o tom, že ako na tom je, či je na tom ešte dobre zdravotne a tak.
bez týchto informácií sa fakt ťažko radí.

anjelicek26
26. okt 2012

@lianka09 - nech mama preda, co ma a kupi byt alebo mensi domcek pri vas 🙂 Urcite ale nie byvat spolu...blizko seba kludne... ale nie spolu ...

kabelka11
26. okt 2012

len si neprived mamu domov,niekde poblizku kde ju navstivis,ona teba ale byvat s mamou by mohlo mat neskor fatalne nasledky😉

lujza123
30. okt 2012

@lianka09 predat/prenajat co sa da. Za 2 domy a jeden byt budete mat slusny najom a tvoja mama nech si prenajme cosi pri vas.