Zomrel mi muž

gabriela198
9. júl 2022

Ahojte baby zomrel mi muz a zatiaľ bývam ešte u svokrovcov po muzovy zostali dva auta a dnes mi bolo vytknute že keď pôjdem do podnájmu tak si mám zobrať len nábytok z kuchyne a ja jej vravím počkajte ja mám nábytok spálňy a v druhej izbe ktorý sme nadobudli počas manželstva a ona mi ho nechce dať keď ona nám na nábytok nedala ani korunu a ťažko zarobené peniaze sme dali na nábytok ona mi má právo vydať ten nábytok a nemôže mi zobrať aj to posledné čo mi zostalo po ňom poradili by ste mi ako mám ďalej postupovať ja už pre ňu niesom nič to len teraz sa pretvarovala pred ľuďmi

panelacikova
9. júl 2022

@gabriela198 nuž, toto je otázka na právnika a predovšetkým s kompletnými informáciami a faktami. kedy bol nábytok nadobudnutý, či už po svadbe, či pred napríklad? ty si sa tu teraz vyžalovala, chápem, ale pre akú-takú odpoveď sú potrebné fakty a nejaké dátumy. píšeš, že po ňom ostali 2 autá. opäť záleží na tom, či ich mal pred sobášom, či počas neho....

marsmykkok
9. júl 2022

V prvom rade úprimnú sústrasť, A nábytok? Ak ho veľmi chceš odnes ho ked budú svokrovci napríklad v práci alebo preč a bude, čo sa s nimi budeš naťahovať.

gabriela198
autor
9. júl 2022

@panelacikova nie tie auta sme nadobudli počas manželstva a tak isto aj ten nabytok

gabriela198
autor
9. júl 2022

@gabriela198 svokrovci sú doma na dôchodku a všetko sme nadobudli počas manzelstva

panelacikova
9. júl 2022

@gabriela198 na auto dôkaz máš - registráciu na polícii či v TP. máš nejaké doklady o kúpe nábytku?

beata_k
9. júl 2022

@gabriela198 Asi cez pravnika. Ak mas uctenky, tak je to tvoje.

gabriela198
autor
9. júl 2022

@panelacikova nie nemám ale vedeli že sme ho kupovali mi

gabriela198
autor
9. júl 2022

@beata_k práve že nemám

beata_k
9. júl 2022

@gabriela198 Platili ste kartou? Mozno aj to by stacilo. Vypis z uctu

panelacikova
9. júl 2022

@gabriela198 takže autá sú jednoznačne tvoje. čo sa týka dokazovania nábytku, smer právnik, prípadne svedkovia (prípadne zájsť do obchodu, kde to bolo kupované a opýtať sa, či je možné ešte po nejakých rokov získať doklad, niektoré predajne to vedia zálohovať). nevieš, koľko rokov to je? prípadne ako píše
@beata_k platba cez banku?

oli18
9. júl 2022

@gabriela198 Zomrel ti muž a tebe ide o nejaké papundekľové krabice?

panelacikova
9. júl 2022

@oli18 a prečo nie? očividne ju svokrovci vyhadzujú a ona potrebuje niekde a nejak začať, nie? plus asi odchádza s "holou riťou", prečo by si nevzala aspoň to, čo nadobudli počas manželstva? a akým právom si to chcú svokrovci privlastniť? mimochodom, načo moralizovanie? pýta sa na možnosť, akým spôsobom si vziať svoje veci, ktoré jej pravdepodobne právom patria...

panelacikova
9. júl 2022

@gabriela198 a čo nejaké dedičské, kedy muž umrel?

beata_k
9. júl 2022

@oli18 A preco nie? Ak nema nic do podnajmu, tak ak to je dobre. Nejak zacat musi. Alebo to su spomienky.

panelacikova
9. júl 2022

@beata_k ako keby si môj klon bola 😀

beata_k
9. júl 2022
simca06022011
9. júl 2022

Auta su na koho napisane? Doklady o kúpe nabytku mas? Dedicske konanie nic?

panelacikova
9. júl 2022

@simca06022011 autá nadobudli už počas manželstva.... čiže ich dedí ona

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
9. júl 2022

@panelacikova pytam sa na iné

panelacikova
9. júl 2022

@simca06022011 no iste... pýtaš sa, či nie sú napísané náhodou na svokrovcov, chápem... to by bol problém.... musela by dokazovať, že ich financovali oni dvaja s mužom

simca06022011
9. júl 2022

A inak ak dedi manzelka po muzovi je jedno ci majetok nadobudol pocas manzelstva, v rpvom rade dedi manzelka a deti. Všetko po zosnulom.

oli18
9. júl 2022

@cocolino234 drbnutá si ty. Povedz to tomu svojmu, čo by ťa po jeho smrti najviac zaujímalo a povie ti to, čo ja.

liloastitch
9. júl 2022

@oli18 to, že jej zomrel muž znamená, že má všetko nechať tak a odísť s holým zadkom do neviem kam? Zomrel muž, nie ona..

dilino
9. júl 2022

A mali ste spoločne aj deti.

panelacikova
9. júl 2022

@simca06022011 ak to nadobudol on.... ťažko by však dokázala, že práve tieto nábytky nadobudol on... pokiaľ nemá niekde doklad s dátumom. rozumieš, čo mi behá hlavou? predstav si, že žiješ u svokry. s mužom. vzali ste sa v roku 2015 a kúpite si spolu majetok napríklad v roku 2016. doklady už nemáte, zahodili ste alebo stratili, proste záruka prešla, nie je to dôležité. muž umrie a ty nemáš žiaden doklad. svokra bude tvrdiť že ten nábytok kúpili oni ešte v roku 2015 a "dovolili" vám ho používať. ťažko budeš dokazovať, že to takto nebolo, pokiaľ nemáš akýkoľvek doklad o platbe.

77daniela77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solange7
9. júl 2022

@oli18 napisala si fakt blbost. Zomrel jej manzel to je fakt. Ale ona sa snazi pohnut dalej a svokrovci jej siahaju na majetok. Nemoze kazdy den zit s tym, ze je vdova a na vsetko kaslat. Zivot ide dalej a musi sa zariadit aj ona.

simca06022011
9. júl 2022

@panelacikova ja som sa vyjadrovala k tomu "auta nadobudli pocas manželstva". Uplne je jedno kedy ich muz nadobudol. Ostatne je diskutabilne ako sa dohodnú, co vie preukazat a co nie. Mozno by ukecala nejake stolara znameho nech jej vyrobi doklad o kúpe z ored rokov na ich meno 😁