Dobrý už ako som tu písala zomrel mi muz zostali po ňom dva auta a ucet ktoré idú do dedičského konania. A keďže sme si zvolili pohrebný službu ktora nám ho zobrala a trebalo tam dať občiansky preukaz ja som ho pri sebe nemalo z toho šoku čo sa stalo a dala ho svilokra ale trúbu a čo bolo pri Tom som všetko platila ja a chcem sa spýtať či ide aj pohrebné služby do dedičstva či iba ten jeho majetok auta a ucet poradíte vopred ďakujem už som zo všetkým v koncoch keďže sme boli manželia mala by som ísť na prvé sedenie ja alebo ten čo je zapísaný kv pohrebnej službe keďže som zakonyta manželka vopred ďakujem
Ked vybavuješ pohreb na nejaku čiastku má nárok každy na preplatenie opýtaj sa na miestnom úrade.Je to menej ale lepšie ako nič.U nás ja som to vybavovala na úrade.
@dilino áno to mám nárok ale že či to nemá s tým nič spoločné že je tam svokrone meno a či sa to počíta do dedičského konania
@gabriela198 svokor si akurát môže od teba nárokovať, ak to išlo z jeho vacku, ale s dedickym to nemá nic a svokor už vôbec nie. A keď bude dedičské, no bolo by sa dobre dohodnúť so svokrou, že ideš ty a nie on a ak by aj on išiel, tak na prvé sedenie predsa môžeš doniesť veci, ku kt. on prístup nema
@gabriela198 ak vybvovala svokra pohreb tak má nárok svokra.Podľa toho kto platil zo svojho pohreb.Tomu to vyplatia lebo ked platiš pohreb tak na čie je to meno tomu pošľu na účet alebo poštovú poukažku.
@danielahamar trúbu som platila ja zo svojho oni si len zaplatili jeden veniec a keby som išla na pohrebné neporadil by mi v tom
@gabriela198
@danielahamar truhlu som platila ja
@gabriela198 K čomu potrebovali tvoj Op? Veď stačilo dať svoje údaje.
@abbey1 keď sa kupovala trúbka neviem komu to bolo dobré koho budú volať na prvé stretnutie s notárom manželku alebo svokru čo je zapísaná v pohrebnej službe
@gabriela198 a nie je to jedno?
@gabriela198 k notárovi idú dedičia
@gabriela198 Ale stačilo im nadiktovať údaje. Nemusela si predkladať Op.
@terezka1947 a keď som manželka tak asi volá mňa keď som dedic
@gabriela198 stále nechápem čo sa tak trasies o dedičstvo. Prepáč, možno to vyznelo tvrdšie, ale vieš čo je tvoje a bolo Vaše a ten nábytok si už mala vysťahovať.
@gabriela198 dedicia su aj jeho rodicia. Takze pojdu aj oni. Tym padom je jedno, kto tam pojde prvy
@gabriela198 dedis ty a svokrovci , tak je jedno kto dal op...
máš to ťažké... potrebovala by si si sadnúť s dobrou kamarátkou a poriadne sa vyžalovať alebo zájsť niekam poriadne vyvetrať hlavu (príroda, ,...).
@veronikaszabova prečo sú dedičia aj jeho rodičia? Však ona bola jeho manzelka
@danielahamar lebo manzelstvo bolo bezdetne
@veronikaszabova no, zas viem niečo nové, tak sa potom ani nečudujem tomu, čo je u nich doma po smrti manzela
@gabriela198 tak potom dostaneš ty ten pri
spevok za vybavenie pohrebu.Koľko rokov mal tvoj mažel ked zomrel.
@danielahamar ani sa nepýtaj mám to tu ťažké keď ťa svokra nemusí a len keď dačo poviem tak hneď hlasy svojmu druhému synovi
@dilino vieš bol starať odomna ale mali sme sa radi žili sme jeden pre druhého a teraz to nemá ani význam mal 45 rokov toho roku ich oslávil v apríli a ja budem mať 36 v auguste
@gabriela198 och pane bože mladý chlap.Moja musiš sa postaviť na vlastné nohy aj ked to bude ťažke.Uvidiš ked bude dedičske ale auta aj ked sú na jeho meno tak TY tiež dediš ako jeho žena aj nabýtok si vezmi.Vykašli sa na takých ľudi.Nenič si zdravie pre hlúposť druhých tak sa chovať ako sa chovajú ONI no neviem.Keby ste len spolu boli že nie manželia tak pochopim že sa tak chovajú ale si mu bola manželka.Vdovský dostaneš to si vybav.To automatický ked ostane žena alebo chlap sám tak ten prispevok TI patri.Neviem koľko to je muža TI to už nevráti ale popytaj sa.A vyhadzuju ťa z domu či nie.
@dilino zatiaľ nie ale keď budem musrovat a poviem si svoj názor tak si mám zbaliť veci a odijst ale tam aj tak ostať nechcem takže ešte to vydržím trochu
@gabriela198 ved jasne musiš sa znova postaviť na vlastne nohy.
Áno, náklady na pohreb sa v dedictve zohľadňujú. Následne notár vola väčšinou osobu co je vedena ako osoba co vybavovala pohreb, aby zistil možný okruh dedicou a pod. Pripadne to spojí všetko do jedného ak má všetky informácie a zavolá rovno všetkých.