Zomiera mi mamka

lucyluska
17. okt 2024

Mám ju doma, od min.pondelka máme aj paliativnu opateru.
Dnes ako zvyčajne stále spinká...pije keď jej dám striekačkou, papať nechce.
Najhoršie čo prežívam...s bitim výčitiek keď s ňou niesom stále... mám aj opatrovateľku.
Už mi ledva na wc vyšla, načo ju tak trápiť...
Bolesti nemá Bohu vďaka, zlyhava jej pečeň, je žltúčka, zmätená, niekedy nepokojná, halucinacie... ale na jednotku pacient ❤️ malé dieťatko. Strašne mi bude chýbať. Furt sme sa rozprávali, mám ju doma u nás vyše roka...ani kamarátky mi netrebalo. Mám 43r.. neviem si to predstaviť.

pribinak
17. okt 2024

Smutne….

Budem úprimná, radšej rýchly odchod, ako sa trápiť na posteli, rodina sa na to pozerá, lekári nevedia pomôcť

Veľa síl Ti prajem

carrot_apple
17. okt 2024

@lucyluska skús tieto posledné dni stráviť pri nej...čítaním kníh, počúvaním jemnej hudby, niekedy stačí iba prítomnosť a ticho...

katkaseiner
17. okt 2024

posielam aspon trosku energie, neviem co povedat, pre nu to bude zial lepsie .... pre teba tazsie ale tiez lepsie... drz sa, urobila si vsetko co bolo v tvojich silach, si silna zena

sandrasstini
17. okt 2024

Mne mamina umrela na leukemiu v bolestiach, takze za mna ked uz neni nadej na zlepsenie a clovek casom trpi, plus trpi aj rodina co sa nato diva, nie je vacsieho vykupenia ako odchod.
Bud s nou co najviac a uzivaj spolocne chvile a ked odide mysli na to, ako by mamina nechcela aby si bola pridlho smutna. Budes mat svojho anjela
Posielam vela sil !

suve99
17. okt 2024

@lucyluska je mi to veľmi ľúto, prajem Ti veľa síl to "vydržať" a mame pokojný odchod z tohto sveta..je to ťažké, ale bohužiaľ patrí to k životu....
Mám o pár rokov viac ako Ty - sama som onkopacient, takže Ťa chápem.. nech Ťa trošku upokojí to, že nemá bolesti a Ty jej môžeš byť po boku až do jej konca...posielam veľa síl a energie...

la_dolce_vita
17. okt 2024

@lucyluska tiez ti prajem vela sil.. je to smutne, ale aj taky je zivot :(. Moja mamca zomrela cez kovid v nemocnici, nemohla som za nou prist, rozlucit sa, bola tam sama a ja len dufam, ze sa velmi netrapila..

kiki68
17. okt 2024

Vies co, je uzasne, ze ju mas doma, ze nemusi byt mimo v cudzom prostredi. Ja myslim, ze ona je spokojna a stastna a dobre, ze mate opateru ako pomoc, clovek to lepsie psychicky a fyzicky zvlada. Lebo vies, zivot pojde dalej a neni jedno v akom stave to zanecha Teba. Modlim sa za vas obidve 🙏🏻❤️

alchemilkazltozelena
17. okt 2024

@lucyluska koľko má rokov? Drž sa 🍀

zuzka1.
17. okt 2024

@lucyluska viem čo prežívaš, pred 11 dňami zomrela moja maminka, rakovina žaludka, metastazy na pečeni, presne takato bola od apríla.

pieksamaki
17. okt 2024

@lucyluska
Z paliativnej skúsenosti viem ze držať za ruku je najviac.....nielen v prípade najblizsich...je to pekne ze ju máš pri sebe....nie vždy je taka možnosť.....vela síl....

jaond19
17. okt 2024

@lucyluska prajem vela síl. Mysli na to, ze ak uz odíst na večnost, tak v bezpecí domova,v pokoji,bez bolestí a s milujucou rodinou, je pre nu najviac a bolo vám to dopriate. Mama ti to asi nevie dat najavo, no je stastná ze je s tebou a pri tebe. Drzat ju za ruku, je tak málo a zároveň najviac. Si uzasna dcera.

mircalla
17. okt 2024

@lucyluska Mama mi zomierala na rakovinu doma, bolo hrozne sa na to pozerat, strasne sa trapila. Prajem vela sil, odchod bol pre nu obrovska ulava. Otec mi zomrel par dni pred nou, to ju uz uplne dorazilo. Najhorsie obdobie v zivote, ked cakas na smrt a neda sa tomu vyhnut, chapem, co zazivas

alkamalka
17. okt 2024

Rozumiem Ti,my sme mali mamičku len 2 mesiace doma a zomierala v bolestiach..zomrela zrovna vtedy keď som nebola 2 dni doma, už sa s tym nezozieram, beriem to tak,že to tak malo byť, potom sa so mno v sne bola dodatočne rozlúčiť a bolo to krásne. Želám Ti veľa síl a pokoja v duši.

mircalla
17. okt 2024

@alkamalka Napodobne presne tak isto, nebola som s nou vtedy

fido69
17. okt 2024

@lucyluska Šťastná mama, že má takú dcéru. ❤Hovorí sa, že z tohto sveta odchádzame ako sme naň prišli. Strácame rozum, usmievame sa, mračíme sa, pocikávame sa... sme odkázaný na pomoc tých, o ktorých sme sa rovnako starali, keď na tento svet prišli. 😉

lucyluska
autor
17. okt 2024

@carrot_apple áno... či čítame knižku, čítam jej denne úryvok zo sväté písma, pomodlime sa svätý ruženec... Mariánske piesne...mamka Ľúbi Pannu Mariu. Absolútne mi to nedáva zmyse, snažím sa to chápať a prijať ako kolobeh života. Ostatné činnosti mi prídu plytké, nepodstatné... akože s tým že ma odijst viem 5 rokov, ale toto je už realita.

lucyluska
autor
17. okt 2024
lucyluska
autor
17. okt 2024

@la_dolce_vita mrzí ma to za Teba, ten pocit bezradnosti. Nech ťa potešuje pocit, že už netrpí.

lucyluska
autor
17. okt 2024

@mircalla ach, toľko bolesti moja 🤍 veľmi mi je to ľúto.

lucyluska
autor
17. okt 2024

@fido69 príliš tvrdé to je, ale Boh asi vie, že to znesiem, s jeho pomocou. Mamina chcela byť doma, vo svojom...nikto by sa o ňu nepostaral tak ako ja. Bojí sa bolesti, lekára vravela že trpieť nebude. Na bolestí sa nesťažuje 🤍

deti95060810
17. okt 2024

moji rodičia zomreli obaja v nemocnici. ani to zo zač. vôbec nevyzeralo na vážny stav, len zrazu sa to zvrtlo .... viem čo prežívaš, človeku je neskutočne ťažko keď vidí ako sa rodič trápi a vidí ako odchádza.
otca som naposledy videla 3-4 hod. pred smrťou - z nemocnice som išla s plačom.
drž sa .

tetapetra
17. okt 2024

@lucyluska prajem ti veľa, veľa síl. ❤️

vikiki29
17. okt 2024

Je to ťažké. Mne mamka zomrela pred 4 rokmi, nemohla som byť s ňou. Mala som vtedy 36 rokov. Strašne ma doteraz ťaží, že sme sa nerozlúčili. Neviem sa cez to preniesť aj po takto dlhom čase. Aj keď viem, že ju uz nič netrápi, napriek tomu v tom neviem nájsť útechu a svoj vnútorný pokoj. Možno to časom prebolí. Tvoja mamka má šťastie, ze si s ňou. Prajem veľa síl, drž sa

simsalabim
17. okt 2024

Aj mne mama zomierala pred ocami. Mladsia dcera mala rok. Viem, co prezivas ❤️

lucyluska
autor
17. okt 2024

@zuzka1. Prijmi odomna úprimnú sústrasť, som s tebou 🤍

najstastnejsia
17. okt 2024

@lucyluska Zažila som to pred 7 rokmi... Chýba mi stále...

lucyluska
autor
17. okt 2024

@vikiki29 ďakujem ti za tvoje slová. Chcela som byť oporou mojej mamke, ale takto som si to nepredstavovala. Pomodlim sa, aby si dostala a prijala pokoj do srdca. Že všetko bolo tak ako malo byť.

mamatroch
17. okt 2024

@lucyluska Mas dobre srdce (po maminke?) a si statocna... Pre mamku je urcite velkym stastim, ze mohla ten cas stravit u vas... Presne ako hore pisu dievcata, ono asi vela toho robit netreba (i ked my mamy mame v sebe taku vrtulu a pocit, ze ked len sedime, je to zabity cas), mozno len naozaj pri nej posediet, drzat ju za ruku, pripadne ak vnima, rozpravat jej zazitky, na ktore si spominas... Podakovat za to dobre a odpustit to, co idealne nebolo... Myslim na vas obe v modlitbe.

blaazi
17. okt 2024

@lucyluska to je krasne. Taketo zomieranie by som si raz priala aj pre mojich rodicov, aj ked strasne boli, len si na to pomysliet... 😢💔 ale nie je nic lepsie ako odist z laskyplneho domova do toho nebeskeho. Myslim na Teba, aj maminku 🙏

martul
17. okt 2024

@lucyluska Zažila som vo februári. Smutno mi strašne, ale veľmi mi pomáha a upokojuje ma pocit, že som bola pri nej.
Mrzí ma to, ale toto už bude veľmi krátko.