Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

7miriam77
1. mar 2022

Az mi slzy vybehli 😢 ako toto moze vydrzat a zvladnut jeden clovek. Nemohla by ti na zaciatku pomoct sestra? Ostat u nej s dcerkou aspon mesiac, kym sa das dokopy? Starsi syn zial pochytal vsetko zle od otca...ak tam ostanes zit...zial je mozne, ze dcerka to pochyti tiez 😠 Ja by som tam zit neostavala, odisla by som hned. Su aj krizove centra, aspon na zaciatok. A muz bude musiet platit vyzivne.....baby ti poradia, co s tym maju skusenost. Drzim moc palce 😘🍀

drzaopica
1. mar 2022

S mužom sa to nedá urovnať aspoň ako tak do normálu?Keď takto žiješ roky aj deti sa tak správajú.Nic nie je neriešiteľné.Cez víkendy nemusíš toľko robiť aj tak si to nikto neváži skús viac žiť pre seba.Hladaj lepšiu prácu ako opatrovateľka napríklad.Od muža by som zatiaľ neodchádzala neuzivis seba a dceru

drzaopica
1. mar 2022

@7miriam77 a po krízovom centre čo?riskuje, že dcéra zostane s otcom.V krizaku môže byť určitý čas.S platom upratovačky neutiahne podnájom, stravu.

7miriam77
1. mar 2022

@drzaopica ano, ja by som uz bola davno prec, nenechala by som sa takto ponizovat a vyuzivat....vzdy sa najde riesenie....dceru by jej nezobrali....otec je cele dni v praci, v podstate sa nestara

dianaana
1. mar 2022

A byt je koho?

tosomja
1. mar 2022

Vies co? Buchni dverami a chod prec, podaj na rozvod, daj si urcit vyzivne. Netreba ti velky byt, staci jednoizbovy. A nechaj syna u otca, ked zisti aky naozaj je, sam pride. Uz nie je male decko. Nikdy, nikdy nedovol, aby tvoje decko ti prejavovalo taku vdaku tak tvrdymi a zranujucimi slovami.
Drzim prsty aby si to zvladla

pribinak
1. mar 2022

Nemusíš variť ani prať áno upratovať ani piecť a ani nič. Tvoje deti a muž majú ruky a aj nohy a aj hlavu.
Moja kolegyňa (už som tu story tu raz písala) sa zaťala, ale že fakt zaťala a si mala vidieť aké poriadky žienka 150 cm doma narobila

Prestala variť prať upratovať, ….milé deti odrazu zistili že chladnička sa sama nenaplní, že riad tiež musí niekto umyť a taký vynález ako pracka, no wau
Jednoducho milá kolegyňa vyhlásila vojnu 3 zhnitým synom a ešte zhnitejsiemu mužovi

Má začiatku vzdorovali, ale potom pochopili, že mama to mysli vážne
A to najmenší bol škôlkar

jaskolka
1. mar 2022

Je to smutné. V podstate im celé roky robíš slúžku, ťažko sa diviť, že to berú ako samozrejmosť, keď vždy všetko bolo urobené, aj za cenu tvojho úplného vyčerpania.
Ja by som ale zrejme sa zobrala a odišla. Keď si nič nevážia, zistia, čo mali, až keď to nebudú mať.
Alebo keď sa obávas, či to utiahnes z platí, jednoducho prestaň robiť to, čo doteraz.
A nech sa starajú sami o seba. Nie sú to novorodenci, ani batoľatá, že im treba dat všetko pod nos.

lukina20
1. mar 2022

Ahoj, zacni rozmyslat prakticky. Nie je u vas v kraji lepsie platena praca? Alebo ako tu bolo vyssie spominane, nechces robit opatrovatelku? Z platu upratovacky sa vsetko poplatit neda…
Naopak je mnoho rodin, ktore radsej zaplatia opatrovatelku choremu cloveku alebo dietatu. Napr. Minule som pozerala domeliu a obycajna baba studentka stoji 8-12€/ hod. Strazenie maleho dietata. .. celkom slusny peniaz.
Na zaciatok by som poprosila sestru o pomocUrcite sa treba zdvihnut a odist nie ticho trpiet.
Vies kazdy problem sa da riesit, len treba chciet. A radsej zit skromne ale dostojne

rora
1. mar 2022

Si dobry clovek a vlastna rodina si z teba spravila handru. Toto chce radikalny krok, este mozes mat kopec peknych a kludnych rokov pred sebou, zivot sa nekoncí. Napis ziadost o rozvod a ked ta muz co i len raz zacne urazat ci inak napadat, volaj hliadku. a sprav to zakazdym. a pokial neprestane podaj trestne oznamenie za sikanu a tyranie blizkej osoby. takisto synovi treba vytmavit aky zivot ho odteraz caká, nesprav pre nho nic, so vsetkym nech ide za otcom. Co sa tyka byvania, asi by som hladala cez nejake inzeraty izbu na prenajom v rod. dome a podobne. Pripadne sa spojit s nejakou podobnou zenou v nudzi a do spolocneho podnajmu. Treba hladat na roznych fb skupinach podla svojho mesta a zistovat uz teraz dopredu...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
1. mar 2022

Hrozna situacia, ale trebamysliet dopredu. 20 rokov si investovala do manzelstva a spolocnych deti, a urcite mas na nieco narok, aj ked nie ste manzelia. Poradil by ti pravnik, ako mas pokracovat.

alvaluka
1. mar 2022

Velmi zle sa to cita, viem ze radit je jednoduche, ale niekedy sa odhodlat k cinom je tazke.
Si unavena fyzicky aj psychicky a ak zostanes tam kde si dost pochybujem, ze sa nieco zlepsi.
Mala by si skusit hladat moznosti a zacat riesit odchod a prakticke veci. S manzelom sa asi nejako rozumne nebude dat dohodnut, ak ste s partnerom manzelia tak zisti ako je to pri rozvode. Aj na MK je myslim pravna poradna, pripadne skus pohladat nejaku inu.
Co sa tyka prace, skusila by som sa zamysliet ake mam moznosti na nejaku inu, lepsiu a nenarocnejsiu pracu. Tiez by som si pozrela trh s nehmutelnostami, ako je to s cenami prenajmov.
Ak mas ake take vztahy so sestrou obratila by som sa na nu. Bud nech je len psychicka podpora, alebo ak ma moznosti urcite by pomohla sestre.
Uplne hned by som prestala ich troch obskakovat. Najmladsia ma 10, a to uz hadam sa vie obsluzit sama a mala by pomahat. Ak by strasi syn neprecitol, tak nech ostane s otcom. Pise sa mi to lahko, ale skakat 15 rocnemu okolo riti by ma ani nehlo. Doma by som uz neupratovala, nevarila, nenakupovala pre vsetkych, nic neriesila.
Prejem vela stastia

tenerifka
1. mar 2022

Teda nie do manzelstva, ale do partnerstva

tenerifka
1. mar 2022

Urcite by som odisla s dcerkou,ulavi sa ti fyzicky aj psychicky, syn ta bude v tejto situacii deptat, ale ak zostane s otcom sam, mozno po case pride k rozumu.
Aky maju vztah surodenci medzi sebou?

kvetinka75
1. mar 2022

odísť, možno budeš prekvapená, koľko toho ešte zvládneš a dáš. Nevládzeš, lebo si hlavne psychicky zdeptaná. Byt kde bývate je koho? Pretože ak máte BSM tak polovica ti patrí. S tým by si už niečo vymyslela. Ja by som to takto nenechala.

kassandra25
1. mar 2022

Obratit sa na urad prace kuratelu, odist s dcerou, len kam....? Mal by platit vyzivne aj do rozvodu, aj po rozvode. Kedze ste socialny pripad, preplati stat rozvod atd...., a zmenit pracu za lahsiu. Nic si z toho nerobte, hladajte lepsie moznosti. Da sa to. Pridu.

tenerifka
1. mar 2022

@kvetinka75
@kassandra25
Ved citajte s porozumenim, byt je jeho a nie su manzelia

ummimaryam
1. mar 2022

Zvladnes to! Odid s dcerkou. Syna nechaj otcovi. Uvidis, pojde to lepsie, ako si myslis. Mozes najskor aj do nejakeho pomocneho centra pre tyrane zeny. Neboj sa vsetko sa na dobre obrati ALE IBA POKIAL odidrs.

kvetinka75
1. mar 2022

@tenerifka čítam s porozumením, len sa mi rýchlo posunula obrazovka a tento text som preskočila

anavianavi
1. mar 2022

Moja mamka nechala brata s otcom, lebo nechcel odist. Ano, malo to nanho zly vplyv. Zo slusneho a dobreho ziaka sa stal zaskolak, ledva dokoncil strednu skolu. Par rokov si sam skodil, ale vcas vytriezvel, dorobil si VS a zalozil rodinu. Nezabudaj na seba.

zuzanka.zuzu
1. mar 2022

urob si kurz opatrovateliek a chod na 2tyzdnove turnusy - dobre zarobis, dobre aj do dochodku, nebudes doma v toxickom prostredi, dcerka ma IDEALNY vek - ani mala, ani puberta, o 2 roky ju zoberies k sebe do rakuska a das jej novy zivot - ale hlavne das novy zivot sebe, DLZIS SI TO A ZASLUZIS SI TO

kluska
1. mar 2022

jednoznacne nieco musis zmenit. Deti nemozu mat takyto priklad. Nemas nieco na svojho muza? nieco cim ho mozes vydierat, porozmyslaj. Mozes to vyuzit vo svoj prospech. Syna neobskakuj, dcerku zatiahni do roboty. Urobila si velku chybu ala mama vsetko zvladne. Ako bolo pisane, nerob okolo nich, mysli na seba. Financie mate spolocne? neda sa odkladat nieco bokom? Buchni po stole, ze sa k tebe tak nikto nebude spravat. 50tka nie je koniec zivota. Sama si musis dat do hlavy to, ze si zasluzis nieco lepsie a nie toto. Sestra - mate dobre vztahy? pomohla by ti nejako? ta opatrovatelka by bola fajn, vypadla by si na isty cas z toho blazinca.

tosomja
1. mar 2022

@pribinak ale asi nenadavali na vlastnu mamu. Je to smutne, ze jedna matka musi byt fackovacim panakom len preto, ze sa boji byt sama

pribinak
1. mar 2022

@tosomja tak smutne že zo autorka nechala zájsť až sem

bilancia
1. mar 2022

odisla by som s dcerkou, kludne aj do malinkej garzonky, je to tazka situacia,drzim palce

drzaopica
1. mar 2022

@zuzanka.zuzu na to musí vedieť jazyk čo asi nevie, bude zivnostnickou, takže super dôchodok ju nečaka.Dobre je robiť tam a žiť tu a pendlovat.Ale nápad dobrý ten kurz je dobré si spraviť môže opatrovať deti, starých ludi a, keď bude mať šťastie aj bývať u niekoho staršieho.Len zase kurz je dlhý a bude bez peňazí.Isla by som na úrad práce máš nárok na podporu?a zaplatili by Ti kurz. Autorka na takýto život si už zvyknutá, deti to už aj tak poznačilo.Nikto si Ťa neváži.Tvoj muž Ti na deti a ostatné nedáva peniaze?otrasná situácia.Stala si sa vyhnancom vo vl.rodine.Co vyriešis odchodom?je to najrozumnejšie spraviť, ale nie finančne pokým si nenájdeš inú prácu.blbo napísané, ale tebe by bolo najlepšie si nájsť priatela

domireb
1. mar 2022

Na muža by som sa vykašľala, jedna facka a volám políciu, nevidel by odo mňa už ani jednu opranú ponožku. Ale deti, je zlé, že si to so synom nechala zájsť takto ďaleko, čo vidí u otca, to bude opakovať. Dcéra tiež nemá príklad, ako sa má muž správať k žene, že to nie je kus handry. Rozviesť sa, vysúdiť výživné,nájsť lepšiu prácu, nevzdať sa a bojovať, aj o syna,nech z neho nevyrastie obyčajný chrapúň.

dievcacitajucelist
1. mar 2022

Nemala si to nechať zájsť až tak ďaleko...tvoje sebavedomie trpí...robíš všetko pre rodinu...trpíš ponižovanie, útlak, urážky len preto, aby si žila v jednej izbe? Rozumiem, že ti je ťažko...ale minulosť už nezmeníš...aktivuj zvyšok svojho sebavedomia a síl...to že máš učňovku neznamená, že si nemôžeš nájsť lepšiu prácu...a v konečnom dôsledku môžeš si dorobiť aj maturitu...ukáž svojej dcére, že si dôležitá a hodná lásky, úcty...tvoj syn je ovplyvnený otcom...nechaj ho pri otcovi aj keď ti to padne zaťažko...určite to zvládneš...nič nie je také čierne aby sa to nedalo "opraviť"

zuzanka.zuzu
1. mar 2022

@drzaopica 🙄 nemusi vediet rec, pojde na zaciatok miesto za 2000 robit za 1500 (to som len strelila, neviem ako su ceny), furt lepsie ako znicena upratovacka za 400... aku zivnost? vsak na zaciatok nech ide cez agenturu, tisice tak zacinali, ja pisem aby ZACALA, kazdy nejako zacinal a asi ozaj vsetko lepsie nez co ma teraz, DA SA TO, nechapem preco demotivujes, beru aj nekvalifikovanych asistentov (bez reci, bez kurzov, bez zivnosti 🙄)