Zničil mi život a vznikajú mi zdravotné problémy

29. júl 2024

Som mladá po 30tke mamička. Pred pár rokmi som spoznala Jeho. Zničil mi život. Najprv sa tváril , ako ma miluje atď atď ... Máme spolu tri deti ... Deti som vychovala sama. Nikdy mi s ničím nepomohol. Ignoracie, vreskoty, nadávky, urážky a ponižovanie . Taký bol náš vzťah. Nežijeme spolu, ale kvôli deťom musíme byť v kontakte. Teror stále pokračuje, on aj jeho rodina . Nezvládlam to . Všetko to došlo k tomu, že mám zdravotné problémy. Tetania a pravdepodobne pp. Som stále smutná , a veľa kričím po deťoch, aj keď viem, že oni vôbec vôbec si to nezaslúžia. Chcem aby ma videli šťastnú, usmievavú... Rozmýšľam , že navštívim psychiatra nech mi pomôže. Pomôžu na také stavy ad alebo to musím len pretrpieť? A nejak si to vyriešiť sama ?

babovka2321
29. júl 2024

Navstiv ho urcite. Ale trochu ta poopravim, zivot si si znicila sama. Nikdy ti s nicim nepomohol, ale deti s nim mas 3? Mohla si sa poucit uz po prvom.

melanta
29. júl 2024

Vyznie to kruto, ale nezničil ti život. Zničila si si ho sama, že si si urobila 3 deti s takýmto chlapom. Určite nezačal byť zlým až po treťom pôrode. Aj to je potrebné si uvedomiť, ak chceš ísť ďalej. Prestať sa klamať. A odpustiť si. Ďalšia vec - teror pokračuje, pretože to dovolíš. Pretože si to pripúšťaš. Ak ti bude ľahostajný, čokoľvek on či jeho rodina bude robiť, budeš ignorovať. A budeš riešiť len deti. No a to ďalšie, najdôležitejšie - si matka a zatiaľ si neni príliš dobrá mama podľa toho, čo píšeš. Namiesto toho, aby si riešila svoj problém, kričíš. Tak tou dobrou mamou začni konečne byť. Začni tým, že vyhľadáš odbornú pomoc. Hneď. Ostatné už budeš riešiť s odborníkom. Ale prestaň rozmýšľať a začni konať.

pribinak
29. júl 2024

Nehladaj vinu len na nom, tiež si prispela svojim dielom
3 deti s chlapom nevznikli asi za deň či dva ….cize máš svoj podiel viny

Možno by bolo fajn brat nejaké lieky aby si bola kľudnejsia a stabilnejšia a menej kričala na deti. Lebo oni si celu situáciu odnášajú najviac, oni sú tie bezbranne obete

Psychiater ti možno odporučí nejaké sedenia u psychoterapeuta. Možno tá naučí nejaké relaxačne techniky alebo dychové cvičenia

alissa1222
29. júl 2024

@melanta súhlas

lucia.t
29. júl 2024

Určite navštív psychiatra alebo aspoň psychológa. Koľkoročné máš deti? Kričíš na ne, lebo si asi pod veľkým tlakom, stresom. Vždy bol taký? Možno skús zmeniť prístup, buď na neho milá, snažte sa spolu vychádzať (nie sa k sebe vrátiť) nielen kvôli deťom, ale hlavne aj kvôli tvojej psychickej pohode. Máš tri deti, to je poklad. Neboj, je to len obdobie. Pracuješ? Má ti kto pomôcť? Ako si na tom finančne?

deti95060810
29. júl 2024

od psychiatra čakaj len lieky... on sa nezaoberá dychovými cvičeniami - to dokonca ani veľa psychológov.

autor
29. júl 2024

@lucia.t nedá sa s ním hoci chcem po dobrom. S deťmi mi nikto nepomáha, som snimi 24/7, som ešte na RD a dve detičky staršie ... Otec snimi netrafí veľa času , veľmi málo , má iné priority. Vidí ich v podstate skoro len v tedy , keď ja potrebujem ísť napr k lekárovi a nemá ich kde nechať tak idú k nemu .. sám po nich príde cca raz za mesiac