Znenávidel ma manžel?

29. okt 2020

Ahojte. Prosim Vas o nazor. S manzelom sme sa vzali pred 2 rokmi, nie lebo sme museli, ale chceli. Predtym sme spolu byvali a chodili asi 3 roky. Vsetko bolo oka mame male dieta. Zrazu sa ale na nas akosi vsetko vali, dom, stahovanie, manzel ma problemy v praci, do toho korona, nikam sa neda chodit, ani k rodicom, lebo u muza v robote su corona pripady. Kym muz docestuje domov z prace, je z toho celeho uz na nervy a nervozny. Pride domov, a styl, akym sa so mnou rozprava, je hrozny. Huka po mne, odvrkuje, rozprava sa akoby nasilu, napomina ma pre hluposti, no niet s nim debata, sprava sa ako by som bola odpad alebo ako niekto, kto ho vlastne obtazuje... pricom nic zle mu nerobim. Ako nahle pride vikend a je v klude, je uplne ako vymeneny, zrazu mam aj pocit ze ma ma rad. Lenze vikend su iba 2 dni a 5 dni v tyzdni je neznesitelny. Zacinam si uprimne mysliet ze ma znenavidel. On tvrdi ze to je stresom, preto aj cez vikend je vsetko oka. Lense mna to nebavi, aj ja mam niekedy stres , a nebude predsa preto trpiet moj muz. Ak by ma este lubil, nebol by taky. Znenavidel ma, alebo je to naozaj stres. Ma to este vobec vyznam? Necitim sa takto pri nom dobre, som sklamana kazdy den a cakam opat na ten vikend. Alebo ma problem on s nervami?

mondolina
29. okt 2020

Nastav mu zrkadlo. A správaj sa k nemu tak ako on k tebe, či sa mu to bude páčiť.

lienocka2808
29. okt 2020

Pravdepodobne to bude tak, ako ti vravi. Ked cez vikendy je ok. Ale preco by si to ty mala znasat jeho nalady? Poradit ti neviem, ja to mam rovnako, len opacne ja som ta nasrata cez ten tyzden, ktora sa vracia domov a priatel je teraz doma s malym na rodicovskej dovolenke. Pridem domov uvarene, upratane, moj priatel sa krasne stara o nasho synceka a ja furt nervy. Uvedomujem si to, ale zatial to neviem zmenit... Velmi ma to mrzi. To ti pisem preto, ze manzel ta moze mat stale rad, ale vidis okolnosti su ake su. Ale samozrejme netreba to znasat a dat mu pocitit, ze ti to vadi.

bluebriggs
29. okt 2020

Ahoj, ja som mala nieco podobne s frajerom , a zistila som ze ho zaujala ina zena s ktorou si pisal. Vacsinou vtedy ked muzom sa zapaci ina, su taki na svoje aktualne partnerky, hulakaju po nich, vsetky chyby si vsimaju a nic sa im zrazu nepaci. Presne takto som to mala, furt ma len odstrkoval od seba, nezaujimal sa a bol na mna ze vyslovene alergicky. A potom som zistila pricinu... bihuzial..

spadnutaslivka
29. okt 2020

vôbec sa nezaťažuj teraz ešte predstavami, že ťa znenávidel alebo že niekoho iného má. momentálna situácia je brutálna psychická záťaž. a možno už aj nejaká choroba na neho lezie. proste reaguje podráždene. je mi to ľúto, ale stáva sa to. nerieš hlúposti a hlavne sa nenechaj nahovoriť na rozvod, ako tu baby veľmi rady hneď odporúčajú. normálne počkaj, prípadne skús niečo, aby si mu aj v týždni dokázala navodiť lepšiu atmosféru, aby sa domov tešil. alebo skús len prejaviť trochu pochopenia. ja viem, že je to niekedy hrozne ťažké, ale vzťahy sa budujú. a budú aj horšie krízy, keď si časom poleziete reálne na nervy a bude ti vadiť aj hodená ponožka v kúte, jemu neodložený kelímok na linke, alebo film, ktorí nechce pozerať alebo že treba ísť gratulovať niekomu z rodiny a tebe sa nebude chcieť... jasné, nenechať zo seba robiť handru, dokonca ani nadávky a bitky neodobrujem, ale že manželstvo nie je každý deň prechádzka ružovou záhradou

sissy27
29. okt 2020

No a ako to vyzerá keď príde domov z práce? Čaká ho milá usmiata žena so šálkou kávy, ktorá mu dá priestor vydýchnuť, alebo strapaté niečo čo sa hneď začne sťažovať a zahltí ho nejakými informáciami a otázkami a čaká okamžite odpoveď?
Iste, aj ty na materskej máš právo byť unavená, nervózna, máš právo na kontakt s vlastným mužom. Tvoje postavenie v rodine nie je o nič menej významné ako mužove, hoci nie je zaplatené. Ale ak chceš zmenu, tak začni od seba.
Padla tu rada nastaviť mu zrkadlo - chovať sa tak ako on. Ale to je korčuľovanie na veľmi tenkom ľade a ak budete doma dvaja protivní po sebe štekať, tak to vidím skôr na rozvod ako na zlepšenie manželstva.

fliacik
29. okt 2020

Nevzťahuj to automaticky na seba, muži dávajú emócie najavo inak než my. Máme doma aktuálne podobnú situáciu. Muž je vojak, odkedy je korona, stále je v práci, často máva nočné, cez víkend ho čaká ešte aj testovanie. A keď je doma, v jednom kuse po mne vrčí a má ponižujúce poznámky. Pritom sa snažím, ako viem, zaujímam sa oňho, vyváram, vypekám, starám sa o psa a o deti, pomáham mu, s čím viem. A nemyslím si, že jeho výbuchy hnevu súvisia so mnou, proste sa toho za celý deň nakopí veľa, on to nejako v sebe dusí a doma sa potom ventiluje. Teda, týmto nechcem nepekné správanie mužov k ženám ospravedlniť, tiež ma mrzí, keď je ku mne takýto. Chcem len povedať, že to vôbec nemusí súvisieť s tebou a nejakou formou nenávisti. Asi sa len cíti byť pod tlakom, možno ho trápi niečo, čo nevie momentálne vyriešiť k svojej spokojnosti a frustráciu si takto nevhodne kompenzuje. Všetci okolo mňa sú teraz nejakí nervóznejší, minule na mňa nepekne vyletel šéf pre úplnú hlúposť a pred Kauflandom ma oziapal úplne cudzí muž v rade na vozíky. Ľudia sa boja o prácu, o financie, o zdravie, boja sa neistoty, dusia ich obmedzenia, sú málo na vzduchu...to všetko dohromady vytvára enormný stres. Viem, že to nie je ľahké, ale občas proste pusti nevhodné poznámky jedným uchom dnu a druhým von a nepripúšťaj si to. Keby Ťa nemal rád, nemenilo by sa to ani počas víkendov.

aiti
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
30. okt 2020

Nech sa cestou z prace zastavi niekde vonku na chvilu a zresetuje.uvolni.vyvetra
a pride u par stupňov kludnejsi.
Ty nemozes za to ze ma blby deň a fakt by si to mal ventilovať ba tebe menej/vôbec

jajka71
30. okt 2020

Toto co je teraz nebolo desaťročia....kaudy sa s tým vysporaduva inak počula som suseda že pred coronou prestal fajčiť a teraz fajčí viac ako inokedy ti co chodili do krčmy často pijú doma viac a KO v krčme... Každý svoj ventil nachádza inde. Treba s nim o tom hovoriť, sk sa potrebuje vyventilovat kúp mu boxovacie vrece alebo niečo čím si vybije lnahromadenu frustráciu alebo nech ide niekam do prírody na bicykel niečo nájdite spolu ventil ktorý vám vyhovuje. Môj muž si našiel novú PC hru nechám ho po práci sa hrať s to sa roky nehral tam sa vystrieda a je kľudnejší alebo ide rúbať drevo ci pilit na dvor vždy lepšie ako by mal kričať na mňa a naše deti..... Ci pil..... Hlavne spolu hovorte sú chlapi ktorí nevedia povedať ze majú problém tobôž nie vlastnej žene ego nepusti potom sa problémy kópia a zapijaju...... Dajte si pravidlá niektorí spolu po návrate z prace hodinu nehovoria.... Iní sa idú vyvetrať na čerstvý vzduch i keď to niekedy čerstvý zďaleka nieje. Potrebuje vyventilovat nahromadenie stresu zivitela rodiny kedy u mnohých je perspektíva zamestnania resp. Zárobku neistá.... Ide o to ako.....

miadi
30. okt 2020

Keby Ta nenavidel bol by na teba hnusny aj cez vikend. Teraz je vela ludi nervoznejšich vdaka covid19 situacii. Je to extra stres. Niektori ludia pridu z roboty a zabudnu co bolo bolo . Iny naopak si ten stres donesu domov a ventiluju na kom sa da. Kazdy vztah mà obdobie ked je to na dne a potom zas na vrchole. Treba na tom pracovat aby ste zas boli na vrchole nemozes sa hnet vzdaf. Mate dieta treba ten vztah oživit zlepšit zachranit.

0kristina0
30. okt 2020

Jasne ze je to zo stresu. Pride domov a na tebe sa vyventiluje.

moonlight1210
31. okt 2020

Napis mu kratky list (muzi neradi vela citaju taketo veci) a daj mu ho niekam cez den, ked vies, ze je kludny. Aby ho vnimal rozumne.
Urcite zacni tym, ze mu rozumies. Ze ma toho vela, ze je v strese, ze cestovanie hore-dole mu nepridava. Mozno sa obava aj financii kvoli praci. A to je v poriadku, lebo dobry manzel a otec chce mat rodinu v bezpeci a problemy v praci na neho samozrejme doliehaju o to viac.
Ale nie je riesenie doma po vas stekat.
Lebo rozumies tomu, ze to nie je on, to je tym stresom, ale pomaly to naburava vas vztah. A aj ked sa ho snazis chapat, uz to tiez prestavas zvladat. Vopred sa obavas, ako nahnevany pride, co zas bude. Prestavas sa tesit, ako si sa predtym na neho tesila. No nechces, aby ste takto skoncili a tie pekne roky pochovali pre par mesiavov corony. A preto navrhujes... dopln si, co vies zeby mu asi pomohlo stres odburat.
Rozhodne mu ale daj dostatocne najavo, ze si ho vazis. Ze si cenis, ze sa stara. Ze ho lubis. Nenapis ten list tak, ze tri riadky budu o laske k nemu a zvysok strany o tom, ako ti ublizuje, ako sa ty zle citis, ako ty nespravodlivo trpis. Ani nerozoberaj jednotlive situacie, kedy on toto a hento. Tym miesto ustretovosti vyvolas obrannu reakciu a iba sa pohadate. Ani to nedocita.
Radsej zdorazni lasku, pochopenie, trochu opis, ako jeho terajsie chovanie negativne dopada na vsetko pekne, co ste mali a hlavne sa venuj navrhovanym rieseniam.
A na druhej strane nezabudni, ze az ty sama raz budes v strese niekedy reagovat podrazdene, tak tento svoj list by si mala mat na pamati. Ako ziadas od neho, musis aj od seba.

lucinkaboz
16. dec 2020

mozu to byt muzske depresie, nieco podobne som si prezila