Ahojte!
Som tu nová a priznam sa, že na sem doviedli moje starosti. Mám kamošky, ktorým by som sa mohla zdôveriť, lenže rada by som počula aj názor iných žien. Možno si niektoré budete myslieť , že to su malichernosti, že sú na svete aj väčšie problémy. Áno viem, sú, ale tie naše mi už prerastajú cez hlavu a už naozaj nevládzem...
Takže:
Som vydatá 4 roky, máme 1,5 ročnú dcérku. Máme sa radi, vzťahy s rodičmi a svokrovcami sú ok. Manžel pracuje v zahraničí, 2 tyzdne pracuje ( má veľmi náročnú prácu ) a 2 týždne je doma. Možno si niektorá poviete že oooch super, 2 týždne ho má doma. Lenže opak je pravdou. Staviame dom, čiže reálne ho vidím pár hodín v mesiaci. S dcérkou som stále iba ja. Skrátka problém je v tom, že už som nešťastná z toho, ako sme stále samé, že skoro vôbec nefungujeme ako rodina, že nikam spolu nechodíme (maximalne na návštevu k mojim rodičom). Vždy, vždy, vždy keď si už aj niečo neplánujeme (ako aj teraz) vylet do ZOO tak nám to nevyjde, lebo z nás buď niekto ochorie alebo sa niečo stane. Konečne po dlhých mesiacoch sme mohli mať pár dní pre seba, tak samozrejme muz ochorel. Ja už nevladzem takto žiť. Nič ma nebaví. Mam pocit, že premárnim celú materskú doma. Nikde sme s malou neboli, je mi to strašne ľuto hlavne kôli nej........
Ten dom nam zaberá všetok čas 😟 a aj silu. Stále iba čakám na niečo. Buď čakám na to, až sa vráti z roboty a keď už je doma, tak zas čakám na to až príde zo stavby. Samozrejme prichádza neskoro večer, naveceria sa, osprchuje a líha unavený ako kôň.
Kedy už bude lepšie? 😟😥😥😥
Tak choď aspoň sama s dcérou niekam, keď sa už ako rodina nikam nedostanete. Hlavne vtedy keď je mm v zahraničí. A žiaľ neostáva asi nič iné len dostavať dom. Veď snáď to nepotrvá večnosť.
ked ste sa uz raz rozhodli, ze chcete stavat dom a muz tam pomaha, ze vam ho nestavia cisto iba nejaka firma tak to budes musiet nejako vydrzat uz.. nemozes mat vsetko.. s tym, ze bude musiet byt pri tej stavbe ked bude doma si mohla ratat uz na zaciatku a musis to brat aj tak, ze ked ho konecne postavite tak tam budete byvat pekne vsetci traja spolu a potom budete mat tie dva tyzdne cele pre seba.. a malinka ma zatial iba 1,5 roka takze este az tak nevnima, ze ju neberiete na kadejake vylety a tak.. ked bude starsia a dom bude postaveny tak si to vynahradite 🙂
Buď v kľude, stavať dom je ťažké, ja mám takto manžela už 15 rokov v zahraničí a zvládla som v pohode dve deti 🙂 Je to podobné, len 3 týždne v práci a ten týždeň, čo je doma, stále maká na dome. U nás stíhame byť spolu aspoň v nedele a cez týždeň si berie deti von, aby mu pomáhali a boli s ním, ich to veľmi baví...a večer sa im venuje, tak sú aspoň takto spolu. Budúci rok by sme chceli konečne dokončiť ploty a dvor, tak dúfam, že už budeme viac spolu. Musíš vydržať, stavať dom v dnešnej dobe je ťažké, tiež sme sa poriadne natrápili...ja som zo 4 detí, manžel z 5tich, takže sme skoro všetko museli robiť sami.
@roxy2015 skus to vydržať, ved sa neflaka s babami, po krčmách, buduje pre vás niečo, neodchádzaj od neho, snaží sa
niečo podobné som zažila. Tiež mm alebo v práci, alebo na stavbe. ja doma so 4 deťmi. Ale všetko prešlo a už bývame vo svojom. Stavať dom dá rodine zabrať nielen po finančnej stránke, ale po každej stránke... Teš sa, že budete mať nový dom a budete v ňom všetci spolu. A nezabudni do nového domu treba nového člena rodiny...😝
Myslim si, ze Ti pomoze byt viac s ludmi, ktorych mas rada, a mat na mysli, ze tieto tazkosti su docasne.
ďakujem dievčatá. Áno, samozrejme, že som s tym ratala, ale občas mám slabú chvilku ako aj teraz a potrebujem to dostať zo seba von. Mužovi to nehovorím, nechcem ho ešte viac zaťažovať, musím byť silná a stáť pr ňom, pomahat mu. Ja si vážim, že to robí pre nás a snažím sa mu to oplácať tým, že mu navarím, upečiem atď.
Tak ti poviem, čas beží rýchlo, ani sa nenazdas a budeš riešiť iné starosti..zi pre okamih, ktorý je teraz, nie ten vysnivany, ale ten skutocny, lebo si jedneho dna este budes vycitat, co vsetko si mohla s malou podniknut a urobit, kym si bola na materskej a ty si len cakala na nieco, co si si vysnivala a realny zivot ti utiekol- myslim radost z tohto krásneho obdobia...vela žien prežíva podobné pocity ako ty, a niekedy ani muž nemusí chodiť na 2 týždne preč a na stavbu, jednoducho je taká doba, všetci sa za niečím nahlia a ostava nám malo spoločných chvíľ pre tých najdôležitejších v našom živote...uzivaj si chvíle s dcérkou, píšeš, že máš kamarátky, plánuj vylety aj s nimi, choď na pár dni ku rodicom...stereotyp je ubijajuci, ale ver, že keď skončí toto obdobie, bude ti ešte chýbať...drz sa 😉
ale jasne, na kazdeho to sem tam dolahne.. chapem, ze to musi byt tazke ked sa vidite tak malo ale musis to brat tak, ze je to pre dobru vec 🙂 ked uz budete sediet spolu v domceku na gauci tak budes rada, ze si to zvladla a uz si budete iba uzivat, uvidis 🙂
@roxy2015 precoby si to nemala rozpravat muzovi? ved je to vase manzelstvo, vy tvorite rodinu a musite rozhodnut ako budete fungovat ako rodina. Mna by v zivote nikto nedostal na to aby muz pracoval v zahranici, resp. 1tyzden, dva mimo bydliska potom doma a znova. toto neni manzelsvo a takto sa deti nevychovavaju. ano preziju , deti preziju aj s jednym rodicom, ale idealne detstvo to neni. Na tvojom mieste by som isla do zahranicia s nim kym je dieta male, do podnajmu, aby si nasiel pracu na cely mesiac alebo ty nieco a dat si na sk postavit dom firme, alebo najst inu pracu kde je stale doma. bud pomalsie stavat, dat firme, alebo radsej ist do podnajmu kym obaja bude zarabat. Detstvo velmi tychle ubehne. Radsej mat rodinu po kope ako dovolenky, nove domy atd.
no, takze je to este horsie ako bolo muz dostal nejaky vírus, 2dni zvracia a akoby nebolo malo, tak to chytila aj dcerka. V noci som musela zavolať zachranku, kedze vkuse zvracala a uz bola dehydrovana. 😟😟😟😢. Takze ja s malou v nemocnici a on chudak doma uplne bez sil 😢
@roxy2015 Ak ti to pomôže môj manžel pracuje v zahraničí už 10 rokov. A ja mám veľmi náročnú prácu. My nie sme ani s malou, stará sa nám o ňu cez týždeň babka. Tiež sme stavali dom a poviem to takto. Nikdy ho nepostavíte tak aby ste už mali pokoj. Stále budete okolo domu niečo riešiť. My sme za celý čas čo sme s manželom boli na jedinej dovolenke. Máme všetko, len nie čas. Minule sme sa o tom s manželom rozprávali. Obaja sme uznali že ani jeden z nás by nechcel robiť inú prácu. Človek nemôže mať všetko. Ty by si chcela aj dom aj peniaze aj manžela doma. Čím skôr si to uvedomis tým skôr začneš žiť plnohodnotný život. Tvojho manžela nikto nenúti pracovať v zahraničí. Nech si nájde prácu na Slovensku, dom predajte a kúpte si byt. A každý víkend môžte chodiť po výletoch. Ale samozrejme nečakaj že budete mať taký životný štandard ako teraz.
Presne viem ako sa cítiš u mňa je to podobné 🙄😔
@tova Každý má v živote iné priority. Po toľkých rokoch môžem povedať že to nie je nič strašné. Dnes človek pokiaľ nemukluje niekde za pásom musí pracovať veľa aj na Slovensku. Príde domov unavený večer častokrát si nosí aj prácu domov. Takže až taký rozdiel či pracuje v zahraničí alebo na Slovensku nie je. Dnes je ina doba ako kedysi. Sadnem do auta a za 6hodin som v Nemecku. Ľudia za dobrou prácou cestujú. Ja by som zase napr nemohla bývať celý život v malom byte splácať hypotéku a báť sa že či bude na splátky. Peniaze človeka oslobodzujú. Ale na to alebo pre to aby ich človek zarobil treba aj niečo urobiť treba niečo obetovať niečo vytrpieť.
Neboj, slabá chvíľka prejde ale ty si musíš určiť priority, čo je pre vás dôležité a nejako to vydržať. Dom raz postavíte. Síce stále bude treba niečo okolo domu robiť ale už to nebude tak časovo náročné, že každý deň.
Urob si program aj sama. Ja som tiež na materskej bola sama. Muž samé služobky, bývali sme spolu iba cez víkendy a aj to nie každý. vtedy sme chodili na výlety do okolia. S dcérkou som chodievala do divadla, stretávala som sa s kamarátkami, chodili do parku, bolo toho veľa čo sme podnikali. Neskôr bol muž doma častejšie, tak sme chodievali von celá rodina. Alebo sme boli doma a hrali hry. Ono sa tie obdobia striedali a nemalo zmysel nad tým plakať. Každý robil čo ho bavil a mohli sme si vybrať. Tak sme sa rozhodli tak ako sme sa rozhodli, aby sme mali aj prácu, aj domov aj rodinu.
Tebe je tak dobre, že nevieš čo so sebou. Čo by iné dali zato aby mali chlapa čo vie zabezbečiť rodinu a stavia pre teba a tvoje deti rodinný dom. Skús sa popýtať v tvojom okolí kto by s tebou menil, asi by sa našlo hodne žien
@roxy2015 dostali ste sa obaja do situácie, keď pre nejaký cieľ musíte obetovať svoj čas. Všetko niečo stojí, bohužiaľ ☹ nespoliehajte sa ale na to, že potom bude lepšie. Stanovte si priority už teraz. Čas s deťmi je naozaj krátky. Ak si poviete že idete do Zoo, naozaj to spĺňte. Teraz ti asi budú musieť stačiť takéto jednorazovky, ale lepšie ako nič. Život je nevypocitatelny. Nikdy nevieš čo bude zajtra. Dom je super vec, ale ak funguje na úkor rodiny, vzťahov, je to zlé. Pocitaj s tým, že okolo domu bude stále viac roboty ako by si mala udržiavať byt. Takže na nejaké vylety každý týždeň zabudni. Cez víkendy budete dobiehať, čo ste nestihli za týždeň. Určite sa so svojimi pocitmi podel s manželom, nie tu na koni. Určite sa tiež snaží ako môže a keď ťa vidí nespokojnu, nešťastnú, veľmi mu to na šťastí nepridá. Riešte to spolu a bude to ľahšie pre oboch
@berika tebe zas empatia nič nehovorí, však...?
áno, sú aj horšie problémy na svete, ale zas nedivím sa ani tvojím pocitom a myslím, že je to prirodzené, že máš pocit frustrácie a nespokojnosti, dieťa nie je tvoj seberovný partner a tiež chápem, že nie je veľa príležitosti na rodinné výlety, možno by ti dobre padlo, keby si mala viac mamičiek s deťmi a viac by ste sa stretávali, aby si prekonala tieto pocity samoty. Takisto si musíš uvedomiť, že život nie je vždy prechádzka ružovým sadom a pokiaľ niečo chcete mať, musíte sa zaprieť a vydržať, u nás to bolo podobné, tiež sme stavali dom, manžel ked nebol v práci tak bol na stavbe a ja sama s malou a ešte k tomu u svokry, vtedy som ešte nemala žiadne kamošky mamičky a tak som bola stále sama a bolo mi otupno, ale ak som chcela niečo mať musela som vydržať. Ver mi časom ked sa presťahujete sa to troška upokojí , otázka je či si vnútorne vyrovnaná s tým, že manžel chodí na 2 týždňovky, lebo je prirodzené, že ked sa vráti tak musí dohnať okolo domu veľa vecí. Ale nestrácaj nádej, ono sa to časom spraví a budú aj lepšie chvíľky. A sem tam sa treba dohodnúť, že si napríklad nedeľu užijete spolu a nebude robiť aj on si predsa musí oddýchnuť.
@roxy2015 neviem kolko mas rokov, ale mohli ste to urobit napr.tak, ze ak chces byt stale s muzom, budete obaja pracovat v jednom meste, makat a zarabat na byvanie, hypoteku alebo stavbu, takých 10 rokov budete odkladat dieta, ale budete spolu.....
to by sa ti pacilo? asi nie. A vela ludi to tak riesi, lebo inak sa neda. Aby nemusel chlap chodit makat von, musi zamakat aj zena a babatko teda odlozi :(
Ako tu uz padlo, neda sa mat vsetko naraz.
Neviem kolko casu este ostava do dokoncenia domu a ci manzel aj potom planuje chodit do zahranicia na dvojtyzdnovky.
Neber to tak, ze premarnis matersku cakanim, ved dostavate a mozno pojdes na dalsiu...
na vylety chod s malou sama, s kamarátkou, s maminou, akokolvek. Muz by si mal uvedomit, ze aj on potrebuje oddych, nejaky ten cas s vami bude musiet stravit. Uz len to ze ochorel moze byt z toho, ze je pretazeny. Mozno by sa stavba mohla trosku spomalit, aby ste mali cas aj na seba. Skus o tom s nim nenapadne pohovorit, v tom smere, aby sa setril a aby ste mohli trosku byt spolu.
uplne ta chapem,ale neostava ti ine,ako vydrzat...ty by si chcela dom,mat sa dobre,ale aj muza mat neustale pri sebe...to sa neda...
a ze dcerka nikde nebola,je hlavne tvoja vina,vezmem sa a ideme na vylet...prip.vezmi maminu,svokru,svagrinu alebo kamaratku 🙂 a bud rada,ze mas takeho muza,ktory sa stara o vase blaho,kopec zien ma muzov doma,a len sa hadaju,alebo maju pijakov a podobne...
hlavu hore,raz toto obdobie skonci 😉
@montemotherone Kocka pred tebou to napísala síce kruto ale pravdivo. Veľa žien má chlapov čo miluje niekde za pásom za 600 hrubého z toho stovku prefajci prepije po víkendoch s kamošmi a žene dá pred makový nie rodinný dom. Bývajú v podnájme, jazdia na starej 10 rocnej Fabii...ja mám manžela 10 rokov v zahraničí...na všetko sa dá zvyknúť a všetko sa dá zariadiť. Za ten čas som sa naučila že na všetko som sama, pomáha mi mama. Mám auto sama si všetko zariadim. Muža nezatazujem s lekármi ani nákupmi. A mať dom a mať byt je rozdiel jedna a sto. Vôbec to nie je starosť mať dom. Starať sa o dom vidieť aké to máš pekné akú máš peknú záhradu výhľad to je niečo čo človeka viac napĺňa ako nedeľné vyletey panelákových rodinnej do obchodných centier. Nuž, každý má iné priority.
Chcela som napísať "mukluje" niekde za pásom, ten mobil má teda predikciu
@natalienka12 pravda je jedna vec, ale to či to zakladateľke pomôže, druhá. Tiež mám čosi odžité, sama, v oveľa ťažšej situácii, na druhej strane, snažím sa vžiť do jej situácie. Jednoducho si len chcú splniť sen, a prerástlo im to cez hlavu. Ako veľa ľuďom. Jej muž sa tiež nevyvaluje, nechcel muklovat za pásom, šiel vonku. A to je veľmi ťažký krok. Pre neho, pre rodinu... Každý kto si myslí že je to jednoduché by to mal skúsiť. Tie peniaze všetok ten stratený čas nevrátia ☹
Fuuu, no zazila som obidvoje, aj ked nastastie v inom casovom obdobi. Na materskej som sa citila byt hrozne sama, ked mala dcerka rok tak sme sa rozisli s jej otcom a ostala som byvat u nasich na dedine...nuda, nuda, samota, nuda... Ja mam na tehotenstvo a prve roky malej dost desive spomienky, aj preto druhe dieta uz nechcem
A dom sme opravovali, to bol rok odriekania, makania, ziadneho volneho casu ani penazi. Teraz je to uz lepsie lebo byvame a aj ked je stale vela roboty tak ta uz pocka, uz sa tak nezenieme a nedavame kazde euro do baraku. Aj na dovolenku konecne ideme po par rokoch, aj ked treba drevaren postavit, novu branu a predny plot, letnu kuchynu dokoncit kasleme na to, to pocka
@roxy2015 a nema vam kto malu postrazit? Ze by si muzovi cez den sla pomoct na dom, aj spolocna praca je cas spolu, pokecate, pomozete si pri tom.
Neviem v akom stave mate dvor a stavenisko ale miesto na jednu kopu piesku, maly bazenik a slnecnik ci altanok sa hadam na konci pozemku najde nie? Ze by ste sme tam sli aj tatina na stavbu pozriet s malou, ugrilovat si veceru, mala sa vysanti v bazene.
Alebo jedno poobedie namiesto stavby sli trebars spolu na zmrzlinu, viem nieje to ZOO ale aj male radosti su radosti nie? Proste tu situaciu vziat taku aka je a snazit sa najst aspon nejake male riesenia
@natalienka12 ja zas by som mala hrôzu z takého života aký vedieš ty s manželom . O dieťa sa stará babka cez týždeň , muž v zahraničí a ja od nevidím do nevidím v robote.
A keďže som žila určitú dobu presne tak ako ty ( 3-4 roky ), pre mňa NIKDY viac. My sme s manželom toto prehodnotili a zariadili sa inak , a čuduj sa svete máme dom , chodíme na dovolenky, každý má svoje auto , ale hlavne vidím ako mi deti vyrastajú , som ich súčasťou .
@roxy2015 ja by som ti poradila aby si ešte chvíľu vydržala, dostaviate dom a bude to lepšie. No a choroby sa nevyhýbajú žiadnej rodine, aj v iných rodinách prichádzajú nevhodne.
U nas prave preto ze stavat dom by bolo na dlho dlho a hlavne vela papierovaciek vybavovaciek muz nervy na to nemal sme si kupili starsi dom a presne sme natrafili na taky podla nasich predstav sice o par km dalej od mesta ale tak sme si zvykli a uz nam to ani nepride ze je to o 6km dalej ako sme chceli.a hlavne muz prestal chodit po stavbach do inych miest ci ciech.mam ho doma pomaha mi na dome sice makame stale ale uz davno v nom byvame.tiez radim aby si pockala ked dostavate a budete byvat bude to lepsie a uzijete si uz krasne chvile.moj muz ked prerabal dom chodil od rana do vecera a soboty nedele.chvala bohu ze tu nebolo az tak extremne vela prerabat.v oktober kupili marec byvali.
@roxy2015 zeby vtedy ked dostaviate ten dom? 😉 nemozes mat vsetko s tym si mala ratat..aj dom stavat aj chlapa mat doma.