Ahojte, chcela by som sa poradiť. Som pár mesiacov rozvedená, s ex-manželom nežijeme spolu už vyše pol roka a mesiac potom ako môj ex odišiel zo spoločnej domácnosti som stretla svojho terajšieho priateľa, s ktorým si rozumieme, máme sa radi, ale... Problém je v tom, že keďže keď sme sa spoznali som ešte nebola rozvedená tak sme sa stretávali buď mimo nášho bydliska alebo potom u priateľa doma, lebo mi stále tvrdil, že nechce aby ma ľudia ohovárali... Možno ma aj niektoré z vás odsúdia ale s tým počítam. Takže aby som sa dostala k samotnému problému, rada by som už zoznámila môjho priateľa s mojimi deťmi aj ja by som rada spoznala jeho ale on nechce. Má totiž momentálne nejaké problémy s ex-manželkou a chce nech sa najprv tie vyriešili a aby sa o nás ona dovtedy nedozvedela. Mne to dosť vadí lebo deti už o ňom vedia, aj sa naňho pýtajú, že kedy príde, ale nútiť ho nechcem... Len niekedy mám potom z neho pocit že neberie náš vzťah vážne a preto nechce stretnutie s mojimi deťmi lebo by sa cítil že by ho to už mohlo zaväzovať k niečomu. Napíšte mi ak môžte svoje názory, možno som to nevystihla presne, tak sa môžte aj pýtať rada odpoviem. Ďakujem za názory.
@heni79 myslím že je to vážne bola to z oboch strán láska na prvý pohľad, možno si pomyslíte že vo vyššom veku to už nie je možné ale áno, je a ako som sa dokázala tak rýchlo odľúbiť od manžela tak to preto, lebo už pol roka pred jeho odchodom sme mali krízu a nakoniec som zistila že mal milenku... a potom to už išlo jeho odchod, žiadosť o rozvod a samotný rozvod, takže tento priateľ ma držal nad vodou a pomáhal mi to celé zvládnuť, a deti, či sú vyrovnané - je to pre nich ťažké ale dcéra ktorá je staršia mi praje, pretože vie že aj ocko má novú priateľku tak chce aby aj mamka bola šťastná - a ďakujem ti za názor
@sunny345 neberie tvoj vztah vazne, ty to citis aj sama....ono keby to bral skutocne ako - ona je moja partnerka, som stastny ze ju mam......
tak mu je uplne suma fuk ci si vydata alebo nie a ukazoval by sa s tebou rad - to jeho nechcem aby ta ludia ohovarali ti prelozim do muzskej reci: nechcem aby nas spolu videli
otazka: ake ma tie problemy s exmanzelkou?
otazka: co ti povedal, dovod preco nechce spoznat deti?
vies keby ta bral ako pisem v prvom riadku....tak mu je uplne jedno kde a s kym a aky problem ma :( lebo vecne bude mat s niekym nejaky problem.
ja by som to vobec nesilila. Načo. ak nemá priateľ záujem spoznať tvoje deti, nechaj to tak. Možno časom prejaví záujem.
Ale tiež by ma napadlo asi to isté čo teba. Že sa nechce viazať a nemysli to až tak vážne.
@katarinamarkova veď toto si aj ja celé myslím a už ma to preto aj trápi, nechcem tu rozoberať jeho problémy s ex-manželkou lebo neviem či na toto fórum nechodí aj ona ale len v stručnosti ide o majetkové vysporiadanie a čo mi povedal, že nechce spoznať deti, že je ešte skoro, že som len nedávno mala rozvod a pod. a som rada za tvoj názor, vidíš si druhá čo píše a celkom odlišný názor ako heni79
Daj na svoju zensku intuiciu🙂 ak ti nieco na priatelovi nehraje, nieco tam bude...
@sunny345 tak ja osobne si myslím že to neberie vážne, pretože ja som bola vo veľmi podobnej situácii ,dokonca ešte sme boli aj v pozícii dodávateľ klient zamestnanec a teda ten kto to brzdil som bola ja . Môjmu priatelovi ( terajšiemu manželovi ) bolo uplne šuma fuk ši som už rozvedená , chcel vidiet deti hneď a ani sa nesnažil tajit svoj vztah so mnou v práci , oznámil to aj roidčom ... z jeho strany to išlo veľmi rýchlo až tak že som ja radila spiatočku .
@sunny345 podla mna sa netreba vobec rozhodovat o nicom.mozno si.bola stastna az tak, ze si to detom oznamila prilis skoro.co sa stalo to sa stalo.tak si vymysli ze ste sa pohadali a nebudes musiet riesit ich otazky. Podla mna tu odpoved na svoje otazky budes mat ked sa jeho problemy s ex manzelkou vyriesia.medzitym rozmyslaj ze ak to je jeho EX, preco mu na nej zalezi natolko aby zacal kluckovat. Asi by som pribrzdila svoje city k nemu lebo nakoniec ti moze ublizit (citovo).
Sa hovori ze v kazdom vztahu je jeden ,ktory lubi toho druheho viac.my s manzelom sa sice doberame ze kto lubi koho viac, ale to je uz ina story. 😀
Zelam ti vela trpezlivosti lebo to vyzera ze ten tvoj priatel si dava nacas.nijaky po usi zamilovany muz by sa takto nebranil ale mozno ten tvoj priatel ma svoje priciny.
@sunny345 joj,no drzim palce...ale ja by som to az tak zle nebrala,niektori muzi su tak trosku spomaleni...ved uvidis... 🙂...(hrozne sa tu vyjadrujem o muzoch,,ale myslim tym len to,ze proste premyslaju trochu inak ...ja mam muza,ktory je niekedy tak rozvazny az ma ide rozdrapit,ale vzdy to dopadne dobre,ked mu dam cas,netreba byt vzdy hrrr)
@sunny345 s deťmi sa nemusíte stretávať ako frajeri....ale ako kamaráti... Ak by muž nechcel poznať moje deti od začiatku,netrávila by som s ním čas,ak by nebol len sexuálnou známosťou...čo predpokladám,že nie je... Takže si myslím,na základe toho,čo si napísala,že tento vzťah je pre oboch len "prekleňujúci" počas rozvodu a podobne.... Netlač na neho,čas ukáže ale nevidím to ružovo....
rozvod je tazka vec... ja to viem povedat zo strany dietata ... mam iba 20-rokov .... rodicia sa rozviedli ked som mala 16 ....je to stresujuce a tazke obdobie... a neviem preco si ludia myslia ze.starsie deti to beru lahsie ( i ked k rozvodu som donutila ja moju maminu - bol to iný pribeh) .
No a ked sme uz mali potom ... tak som si povedala ze moja mamina uz nikdy nebude trpiet ... velmibsom jej priala nový vztah... no ked to prislo ... tak mi to "vadilo " 😀 ja som moju mamu nikdy nevidela ani len s mojim otcom ... nie s niekym cudzim 😀 bolo to tazke 😀 ked sa jej chytil ..tak ma slo vo vnutri rozdrapit 😀 😀 😀 no cusala som a časom,to preslo ...
No a on sa mozno tiez boji ... ako sa spravat ...a chovat ... predsa len asi uz nemas male dieta ktoremu da cukrík a su kamosi naveky ... myslím ze to chce cas .... a zoznamila by som ich urcitw na neutralnej pôde - restauracia ...
Aby aj priatel nemal pocit ze nieco narusil a je na "cudzom uzemi" a bude to aj menej divne ...ako sadnut do kuchyne a kukat naseba 😀
no ak si chces vybudovat novy a stabilný vzťah..je dolezite sa podelit o svojich pocitoch .... lebo odpoved ktora je pravdiva moze vyst iba s jeho ust 🙂🙂🙂
je tolko vevi co moze byt pricinou....mozno sa boji ... ze ak to bude skoro ...a tboje deti ho nebudu mat radi... tak sa ti skonci
....Mozno ma chudak take nervy o to majetkove vysporiadanie ze jednoducho nema energiu si získavať priazen tvojich detí ....
Naozaj to musi mat svoj priebeh ... tvoje deti hp urcite nebudu mat radi - zozaciatku .... s tym treba pocitat .... no ak si ty stastna .. treba to dat aj detom najavo ... ze je to preto... lebo sa mas s kym porozpravat ....
A urcite nevrav detom ze sa s novym priatelom hadas ci mas problemi - ako bolo vyssie pisane ..,,,, deti musia vediet ze si stastna.,
@sunny345 nechaj tomu volny priebeh-vlastna skusenost- priatel sa ,,bal ,, stretnut s mojimi detmi... bal sa, ze ho odsudia, hned na zaciatku... to bolo jeho zmyslanie... a nedal si to vysvetlit ... jedneho krasneho dna som vypla fon,fb a povedala som -cele to nema zmysel... no a niekoho to strasne trapilo, ze sa so mnou nemoze spojit... sam zazvonil pri dverach... dnes- po troch rokoch poviem-deti ho zboznuju, on ich miluje... co ma byt, to bude... no,pravdupovediac-strach zo stretnutia som mala aj ja, no jeho obavy boli vacsie- to bol cely nas problem...
pre mna je dieta prvorade,ak by moj partner nechcel spoznat moje deti,okamzite by som sa rozisla....dieta predsa neodmyslitelne patri k matke,je jeho sucastou,jej zivota...ak tonevie akceptovat,tak zbohom
@sunny345 ja ti poviem svoj nazor, nechapem zeny po rozvode co sa hrnu do vazneho vztahu, naco chces prezit to iste, prat, varit, starat sa, riesit problemi, ved si nechaj vychutnat to krasne, ruzove okolo vas, uzivaj si cas s nim ako sladke rozptylenie vsednych dni, naco di toho chces tahat deti, ktore za tak kratky cas nemozu byt vyrovnane s rozvodom a ty im chces doniest noveho ocka...ved pockaj ked budete spolu dlhsie, spoznas aj jeho zle stranky, vtedy chod do toho, ale teraz? A co ked ho deti neprimu? Co potom? Ved mozu vediet, ze mas vztah, ale nemusia ho osobne poznat, ja som svojho muza predstavila rodicom po roku a pol znamosti, ked sme zacali seriozne planovat buducnost, on este nema v hlave vysporiadane veci, nechaj ho, netlac, ved mate cely zivot pred sebou, tak si uzite jeden druheho inak...
@sunny345
Ty si si istá, že je to vážne? Tak skoro? Koľko sa stretávate - 5 mesiacov, cca? Lebo pol roka nie si s mnaželom, teraz už s exmanželom. Mesiac po jeho dochode si stretla terajšieho priateľa, tak mi to tak vychádza.
Môj názor - nič nerob nasilu. Nenúť ho k stretnutiu s deťmi a rodinou. Navyše, je možné, že on celý váš vzťah zatiaľ tak vážne neberie. A ak to nevydrží, je takáto opatrnosť namieste. Neviem aké staré sú deti, ale aby neboli zbytočne stresované odchodom ďalšieho muža. Ony sa už s rovodom vyrovnali?