Ahojte baby chcem sa spytat ci mate niektora skusenost so zmensovanim zasnubneho prstena? Hlavne by som chcela vediet kolko to asi tak trva, ak ho chcem max o 1-2 cisla. Kupovany bol v zlatnictve Panaks. Je to klasicky zasnubak s kamienkom hore . Dakujem vam za rady 🙂
@158polica158 aj je to vidiet ze bol zmensovany resp. zvacsovany?
@domi2101 nie, vobec neni vidno, perfektne je spravený. Jedine co tam neni uz ten punc, pretože to prave cez to zmenšovali o dost čísel..
@domi2101 moj trval tiez par dni, bolo to zadarmo, v ramci bezplatneho servisu, ktory zarucili pri kupe.
Nic nie je vidno, oni to vedia pekne roztavit a potom ztavit spat.
Moj bol zmensovany a o dost, ja mam male prsty. Vobec to nevidno a trvalo to myslim 2 dni.
moj je tiez z panaksu a prva uprava je zadarmo 🙂
@domi2101 BTW, mysli na to, na ktorom prste ho chces nosit aj po svadbe a podla neho si nechaj velkost 😉
@domi2101 mne to spravili v BA v zlatníctve kde aj bol kupovaný trvalo to 3 dni max. zmenšovanie
@tyrkysova_kobyla na oboch mi je volny práveže a bojim sa ze ho stratím...nieje to nic katastrofálne ale radsej ho dam zmensit 😊
@domi2101 jasne, ak ti nie je dobry, tak urcite daj 😉 len napriklad mne na lavom prstenniku plaval a na pravom som ho ledva dala cez klb, tak som ho nechala tak a nosila rovno na pravom 😀
Mne zmenšili na počkanie za 2 hodiny a o pár týždňov som si dala nanovo vyraziť punc čo im dali deň roboty a všetko zadarmo
Ja to bezna vec, ktoru robia v opravar sperkov ci v niektorych zlatnictvach. Jedine, co sa neda zmensit je chirurgicka ocel, zlato a striebro v pohode. Kamienky nie su po celom obvode, nemal by byt problem
Tiez som si dala zmensovat obrucku sice neviem kolko to trvalo a stalo ale toto urobia v kazdom zlatnictve.
No ja som dávala zväčšiť a trvalo to cca týždeň
Baby skuste mi napisat nazor. Davala som zmensovat prsten po babke.. hore mal 4 velke kamene.. dost tazky..zlatnik este mi povedal ze to je poctive stare viackaratove zlato..ze uz sa tolkokaratove zlate prstene standardne nepredavaju..ok dalej. Prsten mi vratil zmenseny.. no v casti kde ho zmensil je stenseny.. a vaha tych 4 kamienkov je uz taka, ze mi staca cely prsten dovnutra. Pred zmensenim a po zmenseni som si ho prevazovat nenechavala-koho by to napadlo vsakze. Je mozne ze zlatnik si odskrabal z hrubky obrucky nejake gramy pre seba? Ja som myslela ze sa zmensuju prstene cvaknutim na dvoch miestach, vybranim par mm zlata a zatavenim. Povodne co si pamatam mal tu obrucku hrubsiu, snad preto aby vyvazene stal na prste. Proste je mozny taky scenar od zlatnika cakat aky som spomenula?
@sofi639 dobrý deň kde ste si to dávali robiť normálne v zlatníctve?
Ahojte baby, chcem sa len spýtať, kde si môžem dať zmenšiť prstienok v bratislave a okolí, google mi poradil len zlatníctvo v Zvloene. dakujeeeeem
@evickaaaa123546 v hocijakom zlatnictve sa treba opytat
@158polica158 prosím ťa a dávala si si ho zväčšovať aj tam, kde sa vyrábal alebo bol kúpený? Ja mám jeden veľkých kameň a okolo neho menšie kamienky a už som bola v jednom zlatnictve a tam mi povedali, že by to nerobili, lebo môžu kamienky po čase vypadnúť a treba ho poslať tam odkiaľ sme ho kupovali. Lenže nedá sa už vymeniť, len zväčšiť/zmenšiť a musíme ho posielať mimo SR. Tak sa snažíme to tu poriesiť.
@domi2101 ja som si davala zvacsovat, trvalo to asi tyzden. A platili sme asi 7€ myslim