Zmenil sa váš manžel, keď ste prijali rady od žien na koníku?

bulik30
22. aug 2014

Myslím tým keď sa vaše manželstvo už rucalo a chlap bol cim dalej tym horsi a vy ste sa vyrozpravali a poziadali o pomoc a radu tu na MK. Pomohli Vam tie rady , zmenilo sa niečo ?

bosoriak
22. aug 2014

Ja len taky postreh: nemozes zmenit cloveka, ludia sa v zasadnych veciach jednoducho nemenia. Jedine, co sa zmenit da, je svoj pristup a svoje reakcie.

namarie
22. aug 2014

Z čisto záujmového hľadiska by som to aj ja rada vedela ako tak niekedy tu tie témy čítam... Inak hodím odpoveď z iného súdka: My sme mali obdobie, že som po ňom večne vrieskala, všetko mi na ňom vadilo, potom malá plakala kvôli tomu... Ak by som situáciu, ktorá u nás bola popísala zo svojho pohľadu tu tak verím, že od 3/4 žien by som dostala odpoveď odísť a od ďalšej štvrtiny to riešiť s psychológom, ale mizivé % je takých čo povie aby sa na to žena pozrela aj z mužovho pohľadu... Ja som svoju oporu našla v úplne cudzích kamarátoch z cudzích krajín, ktorých som spoznala v online hrách... (Cudziemu čo ťa nepozná a nikdy nestretne sa najľahšie zdôveruje) a jemu som opísala situáciu síce zo svojho pohľadu, ale on mal otázky, ktoré ma donútili pozrieť sa na to aj z partnerovej strany... Rozhovory, ktoré dovtedy nefungovali zrazu zabrali keď som vedela kam ich viesť a teraz hoci máme oveľa stresovejšiu situáciu ako predtým to zvládame... Takže ono ak človek žiada radu o situácií mal by podať komplexný obraz, potom by možno skúsení ľudia vedeli aj poradiť a teoreticky by bolo možné situáciu zmeniť... ale pochybujem, že rada z netu zmení povahu človeka...

koala7
22. aug 2014

mne samotnej pomaha si vela situacii ktore v manzelstve zazivam ocheckovat s ostatnymi skusenejsimi zenami, pozriet sa na vec z ineho pohladu. sama som velmi vybusna a niekedy sa zastavit, porozmyslat a pouzit viac diplomacie moze byt velmi prospesne pre vztah. inac asi zalezi z akych dovodov sa manzelstvo "ruca"

25daniela
22. aug 2014

No, ja si sem tam citam tie temy, kde ludia rozoberaju neaky konkretny problem a skusam rozmyslat ako oni, ale jedno je iste, ako pisala bosoriak, ludia sa nezmenia niaky dohovorom, prosenim a podobne.. mozeme zapracovat iba na sebe... aby sme vedeli veci inak.
Prave ma prekvapuje, ake maju ludia negativne zmyslanie a aky su vztahovacni a skoda ze to neviem, takto rozmyslat, aspon by som vedela, kedy ma kto uraza a kedy sa mam urazit... skoda ze to neviem, mala by som lahsi zivot... drzali by sa troska skratka a nemali by blbe reci, ked sa ich nikto nepyta... ako sa vravi TRAFENA HUS ZAGAGA!!!

daniela77
22. aug 2014

Závisí od toho,aká téma je.ale ako zmeniť chlapa sú témy len na to,aby mala pisatelka pocit ze nepreživa danú situáciu sama,ale aj iné ženy majú podobné starosti ako ona.každý človek je taký,akého ho vychovali rodičia.osobnosť človeka sa formuje odmalička,nie v dospelosti.niekedy je na mieste namiesto neustáleho stazovania sa pohľad na vec ale očami partnera.keď tvoj muž celý život dostával všetko pod nos,vysávač videl akurát na letáku z elektra,hrnce ani nemal šajnu kde v kuchyni mali,taký chlap ti bude len ťažko pomáhať.to sa netreba sťažovať na konikovi ale podakovat svokrovcom.veži si to opačne.muž má rád šport.napríklad beh.predstav si,že by ta neustále nútil aby si s ním chodila behať.ale ty beh neznasas.keby sa neustále s tebou kvôli tomuto hadal,kam by tie hádky viedli?začala by si behať?pochybujem.raz dvakrat by si šla no potom by si zas prestala.a tak by to bolo donekonečna.a kam to vedie?buď pôjdete časom od seba alebo sa pokúsite nájsť taký kompromis,aby ste boli obaja spokojní.takže energiu ktorú dávate do diskusií dajte do rozmýšľania a hľadania kompromisov.lebo manželstvo je aj o nich.

svetluska82
22. aug 2014

zmenil sa najma moj postoj k nemu 😉

rhoy
22. aug 2014

Možno by sa zmenil, keby sem občas zašiel a prečítal si, čo ženy trápi. Minimálne by sa nad sebou zamyslel. Inak sa meníte už len vy a váš postoj k problému / k mužovi. Každý sa totiž musí chcieť zmeniť sám (od seba), a tomu musí predchádzať precitnutie vo veciach, ktoré robí zle.

kamajka
23. aug 2014

Cloveka nezmeni nikto a nic,clovek ak chce tak sa zmenit moze len sam,aj to iba v urcitych veciach.... mne osobne baby na koniku pomohli,paradoxom je,ze mi pomohli najviac odpovede,z ktorych som najviac salela a nechcela som ich prijat,no s odstupom casu,ked som zacala menit svoj postoj k urcitym veciam a situaciam,lebk som uz nebola spokojna sama so sebou,som zistila,ze hoc boli tie rady velmi tvrde,najviac ma naucili.