Cauko, ja som tu už raz písala, ze manžel trávi čas s kamošmi a nikdy mi to dopredu neoznámi a ja som mu vždy vyvolávala a tak.. Lenže pochopila som, ze ja sa snažiť nemám, to ma robiť on. Zozaciatku keď sa to znova opakovalo som nezavolala vôbec, ani sa na druhý deň nič nepýtala. Po čase mi dokonca začal vyvolávať on keď videl ze mu ja nevolam, tak som ho odbila nech neotravuje ze tiež mam svoj program. No a teraz už niekoľko krát mal ísť zase, už mi to aj dopredu povedal, a ja som mu navrhla ze ho odveziem a potom aj priveziem. No a on to vždy zrušil chvíľu predtym, ze tak on radšej zostane doma. Ze by sa začal báť ze utečiem? Myslíte že je to takto už ôk?
@zmrzlinka2021 ja som sa s ním o tom bavila x krát, takto ma po telefóne vždy odbijal on, alebo si ho rovno vypol. 🙂
Ste manželia? Už by sme boli ex.
Nie kvôli jeho kamarátom, ale kvôli tomu, že by som nevedela s ktorými, kde a ani sa neunúval mi dať vedieť, kedy príde a za ďalšie by som s ním nehrala žiadnu hru, že teraz sa budem tváriť, že mi to nevadí a akože mám aj ja program o ktorom nemôže vedieť. Aby dva dni neprišiel domov a ani sa neozval. Už by tam zostal.
myslím, že si reagovala absolútne super. otázka znie, ako ďalej. toto by si totiž musela hrať celý život, pretože on je zjavne "spoločenský" typ. a neviem, či ťa to bude baviť. podľa mňa je lepšie byť sama sebou. ak nemáte deti, pouvažuj, či ti také niečo stojí za to. vlastne, pouvažuj aj v prípade, že deti máte...
@tosomja toto si kde vyčítala ze 2 dní neprišiel domov? Môj chlap po práci neprišiel domov ale išiel ku kamošom a tam pili tak 4 hodiny a potom prišiel
@panelacikova deti mame, len teraz už sa o ne začal aj oveľa viac zaujímať a venuje pozornosť už aj mne
@tosomja taktiež, vždy som vedela kde a s kým je
Tak to je silne susto neprist po praci domov a ist pit alkohol s kamaratmi na 4 hodiny.
@zmrzlinka2021 áno, preto som to začala robiť tak ako som napísala vyššie. Samozrejme nerobil to denne ale tak raz za týždeň
tak asi budeš musieť zvoliť poriadny rozhovor, ako sme ti radili aj v predchádzajúcej téme (šlo o teba, že? matne si ju pamätám). a tentokrát už natvrdo. buď sa posnaží o poriadnu zmenu alebo si ty budeš žiť svoj život a budete spolubývajúci, ktorí si podelia starostlivosť o deti a domácnosť. podelia si tiež čas na svoje vlastné záľuby a koníčky, tak dlho, ako bude von on, budeš aj ty a deti budú prakticky v "striedavej starostlivosti", ak to tak môžem nazvať.
skrátka jasne a pevne trvať na pravidlách, ako ďalej žiť ako rodina. ak chce kamarátov, určiť, koľko hodín-dní mesačne tomu môže venovať. viac nie, rodina je prvoradá. ak sa mu to nebude páčiť, tak model spolubývajúcich a časom odlúčenie a rozchod. ešte stále má asi možnosť si vybrať, v podstate budeš k nemu ešte dobrá, že mu výber umožníš
Autorka,
podstatna je komunikacia. Ak sa ti neico nepaci, treba to riesit, hovoris s nim o tom, a to vzdy.
V manzelstve je vzdy zaklad spolocne rozhovory, zaujmy, cas...
Tak keď ide na tri štyri hodiny a vieš že ide, tak načo sa stresujes? Ja som to pochopila tak, že ide a príde na druhý tretí deň, keď mu vyvolávaš. Ale aj tak, mne by to vadilo, keby mu boli presnejší kamaráti (ak vôbec kamaráti) pred rodinou.
@tosomja najprv mi napíšeš ze prečo stresujem a potom ze aj tebe by to vadilo 🤦♀️😂
vy ste fakt dospelí ľudia? A hráte takéto hlúpe hry namiesto toho, aby ste sa otvorene porozprávali? Prečo?
@danica2711 ako som písala vyššie, x krát som sa s ním rozprávala a nepomohlo
Preco nemozes prist po neho, aby si ho s nejakou nevidela, ci preco a toto je ten pribeh, co chodil zurovat kazdy vikend, ci toto je nieco ine?
Ze utecies? Nieee. Skor nechce aby si videla,kde a s kym je 🤣
Len si dorovnala pomer sil v rodine. Tvoj muz si najskor uvedomil, ze co mate spolu, nie je neotrasitelna samozrejmost a mohlo by sa to aj rozpadnut, ak uprednostnovanie seba presvihne. Ze ty mozes mat aj svoj zivot bez neho. Moze prestat byt dolezity.
Mozno si aj uvedomil priklad v rodine niekoho ineho, koho pozna, kto to doma takto presvihol a ako to tam preto dopadlo.
A povedal si, ze toto nechce riskovat, aby ste tak tiez skoncili. Ako dvaja cudzinci vedla seba. Ze tie posedenia mu za to nestoja.
Uzivaj si, co teraz mate. Prilis to neries.
Dynamika vo vztahu sa neustale meni. Ste spojene nadoby, plati akcia-reakcia.
Tak sa zmenil, vychádza ti v ústrety, tak mu vyjdi v ustrety aj ty. Alebo ma milenku, keď stretnutie zruší po tvojom návrhu odvozu
@viera27 vždy viem kde je a s kým 🙂 aj keď niektoré si tu myslíte že nie, no bohužiaľ viem 🙂
Ste dospeli ludia, nehrajte tieto hry.
Treba si sadnut a povedat si, co mi vadi, ako to vnimam, preco to tak vnimam, co by som chcela zmenit u teba a co mozem menit u seba.
V zivote by som mojmu milovanemu najdrahsiemu nepovedala, ze nech ma neotravuje, mam tiez svoj program.