Zmení alkoholika tretie dieťa?

livina7
31. máj 2017

Dobry den, viem ze ma sem vela zien odsudi ale aj tak chcem vediet nazor. S manzelom sme manzelia 12 rokov s toho mame dve deti 12 a 6. Problem je v tom ze moj manzel si rad vypije a je potom agresivny. Stalo sa to ze som tehotna v 9 tyzdni a premyslam na UPT. Napriek jeho slubom neverim tomu ze sa zmeni lebouz o tom vie a potrebuje si kazdy den vypit.otazka znie ci ma sem niejaka baba skusenosti s alkoholikom a ci je sanca ze ho tretie dieta zmeni ?

anieli_1
31. máj 2017

@livina7 dieťa ho nezmení musí za zmeniť lebo on chce .....A dieťa nemá nič s tým že je alkoholik a ver že si to budeš vyčítať aj keby si sama....Viem o čom hovorím ....

petuska2110
31. máj 2017

@livina7 Takže dve ho nezmenili a 3 to spravý? On nepotrebuje dalšie dieta ale liečbu. Ak sa nechce liečit tak od neho odid- neni dobré ani pre teba ani deti aby vyrastali v strachu kedy zase bude nadávat alebo vás nebodaj bit. Nedáva detom dobrý príklad......Dala by sa tu písat slohovka na túto temu . Ale rob ako uznáš za vhodné. Alkoholik neprestane pit len tak sám od seba, potrebuje sa liečit aj to zvládne len minimálne % vacsina to vzdá alebo sa opat vráti k pohariku. Na potrat tiež neni to najlepšie ale ak nezvládneš vychovat to dieta ešte možeš uvažovat nad dopciou.

rebeka7501
31. máj 2017

Asi sklamem, ale určite nie. Alkoholizmus je psychiatrická diagnóza. Ak s tým nevie prestať pri dvoch deťoch tak to neurobí ani pri treťom.

kacena4
31. máj 2017

@livina7 myslis ze to tretie dieta bude ine ako prve dve, aby ho zmenilo?? ale to nema nic spolocne s tym ci si to dieta chces nechat ty alebo mu vziat zivot ☹ vzdy je ina moznost... drzim ti palceky v rozhodovani... lebo budes to len ty, kto na to bude cely zbytok zivota mysliet ☹

obsadenemeno
31. máj 2017

@livina7 jedine, co potrebujes prerusit, je tvoje manzelstvo.
Inak mu budes rodit deti kazdych sest rokov a "dufat" ze ho to dalsie zmeni. Nezmeni. Je to totiz veeeelmi tazka uloha pre takeho drobca. Zmenit musis seba, svoj postoj k manzelovi a k celej situacii.

apolka77
31. máj 2017

@livina7 dieta ho urcite nezmeni. Skus sa na nejaky cas prestahovat k rodicom co to s nim spravi,, prehovorit ho na liecenie, ked je triezvy porozpravat sa s nim ze takto to dalej nepojde. Ak neprestane je koniec. Mozno sa zlakne a zacne aspon o tom uvazovat..

deti95060810
31. máj 2017

dieťa ho nezmení, zmeniť ho môže jedine liečenie. Protialkoholické. Len ty musíš vedieť či to zvládneš. Nielen 3 dieťa ,ale aj život s alkoholikom. Ešte je otázne ako často si vyžere...Raz za týždeň, raz za dva týždne....Aj tak si dosť vydržala 12 rokov...

aspinka
31. máj 2017

ja som tretie nechcene dieta s alkoholikom... nie ziaden alkoholik sa nezmeni ked uz je v tom az po krk lebo alkohol je nieco co potrebuje viac ako cokolvek ine, tie chvile triezvosti kedy vsetko lutuje a potom opat do toho spadne su nic .... ale za to ze si sa nedostatocne chranila pri styku s muzom alkoholikom netrestaj to tretie dietatko 😉 drzim palce ja som rada, ze mojej mame UPT nepovolili v tej dobe ... a ona bola rada do konca svojho zivota ze jej to vtedy nevyslo ... 😉

klementin
31. máj 2017

livina7 určite nechoď na potrat, prečo by dieťatko malo trpieť za to, akého ma otca? vôbec za to nemôže. určite si ho nechaj, s manželom to je problém iného charakteru. on sa potrebuje liečiť, s dieťaťom to nemá nič spoločné. keď už fakt si to nevieš predstaviť, ho daj ako bolo spomenuté na adopciu alebo do hniezda záchrany.

zuzans258
31. máj 2017

neviem či ho zmení, alebo nie, to si ja nedovolím hodnotiť...ale v každom prípade si to dieťatko nechaj...ono nemôže zato akého ma otca

janinah
31. máj 2017

Dieťa si má odniesť to,že on je alkoholik? ty si máš odniesť to,že on pije /odniesla by si si z interupcie doživotné psychické následky/ toto chceš? poroď a daj sa sterilizovať a jeho pošli na liečenie

mylittlebiglife
31. máj 2017

Ja som pár rokov vyrastala s takým otcom a na kolenách dakujem mame ze sa s nim rozviedla. To bola cesta do pekla pre celu rodinu.

janinah
31. máj 2017

@aspinka uff,asi "super pocit" vedieť,že si bola nechcená😒 toto by sa také dieťa nikdy nemalo dozvedieť

elizita
31. máj 2017

Hlavne ho vysli na zakrok smyk smyk aby nebolo aj stvrte nechcene

janinah
31. máj 2017

@elizita ten nepojde na protialk. liečenie,myslíš,že by šiel na taký zákrok,kde mu niekto bude siahať medzi nohy? ani náhodou....

matazirafa
31. máj 2017

@livina7 ja by som sa len chcela spýtať, co ta drzi pri takom človeku, nehovor že kvôli deťom co mate lebo ak majú takýto "vzor" doma, tak amen tma. Poucit ta o antikoncepcii uz nepomoze, takze musis pracovat s tym, co si si narobila.. Je len na tebe ci tomu dietatu das možnosť zit, a svojim zijucim deťom možnosť zit lepšie, nie s agresivnym ozranom. Vela šťastia.

bluff
31. máj 2017

Tak toto je zas co 😨 ze ci alkoholika zmeni tretie dieta... 😵 Nie, nie je sanca. Este nejake otazky?

anjelicek26
31. máj 2017

@bluff to bude taky vykryk do tmy podla mna .... ked teraz ostane doma na materskej, ohrozi tym asi existenciu a fungovanie celej svojej rodiny a tym a padom aj starsie deti.. pracu, peniaze, da sa na takeho chlapa spolahnut? Rozchod jej tiez nepomoze, ak sa babo ma narodit o par mesiacov, ak teda nema nejake skvele rodicovske zazemie, co ju vezmu s 3 detmi k sebe a financne ju podporia...co ma povedzme si uprimne, nervylen malokto..
@livina7 zvaz adopciu a ten rozvod proste musi byt... on sa nezmeni, ziaden alkoholik sa nezmeni, je to choroba.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluff
31. máj 2017

Ja ked si predstavim ako tie dve deti co mas trpia zivotom s agresivnym alkoholikom. 😔 Vzdy sa najde riesenie, vzdy je cesta! Musis vyhladat pomoc, najst silu a sa osamostatnit. Ty si ich mama, nemaju nikoho ineho len teba aby si im z toho pomohla von!
Co sa tyka tehotenstva... adopcia to je tazka vec... potrat tiez takze to ti tu na internete radit nebudem. Ale iste je, ze ostat s nim nemozes. Uvedomujes si to?

ozy
31. máj 2017

Akokoľvek sa rozhodnes držím palce aby si to zvládla . On sa nezmení som prvé dieťa alkoholika a mám dvoch mladších súrodencov. Nepomohlo nič. Zváž svoje sily a možnosti a predstav si seba ,keď už bude maličké na svete ako sa budeš sama o všetky deti starať. Či ti má kto pomôcť,či bude niekto pri tebe stáť. Ver ,že keď si doteraz žila s takým človekom zvládneš to aj bez neho. A zapamätaj si,že chudobné deti,čo majú minimum,a žijú len z mamou sú oveľa šťastnejšie ako tie čo majú doma otca ktorý pije a týra celú rodinu. Verim,že sa správne rozhodnes. Osud ti do cesty poslal dieťa ,ktoré ti dá silu sa správne rozhodnúť. Áno je pravda,že zanedbala antikoncepciu,ale asi ta to prinútilo zamyslieť sa nad svojim životom a konať😀

lauricka
31. máj 2017

Moja tretia ma 2,5 roka, je uzasna, neplanovala som ju, ale nikdy by som nezvadla UPT a ked si predstavim, ze aj to vase moze byt take nadherne a uzasne, je to vase dietatko, ma len vas. Zivot s alkoholikom treba riesit, ale to dietatko za to nemoze. Chodte sa poradit s odbornikom, kludne aj psychologom, ze ako danu situaciu riesit, urcite radsej, ako riesit UPT s gynekologom.

emilia25
1. jún 2017

tiez si myslim bud rozvod a zit vklude s detmi sama aj ked skromne alebo liecenie.aj ked dostat alkoholika na proti alkoholicke bude dost tazke kedze oni nemaju ziaden problem s alkoholom.ale treba mysliet v prvom rade na deti.najstarsi je teraz v tazkom obdobi zacina puberta tu naozaj treba aby to dieta vyrastalo vkludnom prostredi potom aj puberta bude kludns inak sa to v starsom veku moze velmi zvrtnut a budu problemi aj s nim.a tiez si myslim ze babetko si zasluzi sancu na zivot a uz je na tebe ci mu ho umoznis a hlavne aky mu umoznis zivot.

rakahaka
1. jún 2017

Az ma mrazi pri tom nadpise temy... ak oznacis svoje dieta za "nechcene" nesie si to so sebou cely zivot. V prvom rade si daj dokopy vztah s muzom, liecenie/odist od neho. Za to male "nechcene" budes raz velmi vdacna...

jumama
1. jún 2017

Vravi sa, ze clovek sa najlepsie zmeni v krize. Ze pokial ma ako tak ukolisany zivot, zabehnute kolaje, musel by mat velmi silnu volu k zmene o 180 stupnov. Kriza je prilezitost. Dietatko nemoze byt prostriedkom na vyliecenie vztahovych problemov. Dietatko nemozebyt tym vyvolavacom krizy, a cely zivot si so sebou ponesie, ako sa jeho rodicia spravali voci sebe. Co mam skusenost z okolia, ak bol muz ako tvoj, dietatkom sa vsetko este zhorsilo, pretoze zena nemala na muza tolko casu akoby si predstavoval, nebol ochotny pomahat, ziarlil na dietatko... Slubom never, len cinom. Musel by sa zacat menit hned, nie az ked pride dieta. Musel by si uvedomit ze ma problem a aky to ma na vas vsetkych dopad, muselo by mu na tom zalezat. Prajem ti vela sily, je to tazka situacia, zelam nech vsetko dopadne najlepsie ako len moze.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vejkazvejka
1. jún 2017

Ja poznám pár ľudí, čo boli alkoholikmi a viem, že sa to dá...už pár rokov sú úplne čistí a držia sa ale asi musím skonštatovať, že ozaj sa stala vec, ktorá bola vážna a donútila ich dať sa do normálu. Pre každého je touto vecou niečo iné, no ak máte 2 deti tak podla mňa to nie je nič kritické preňho prečo by mal niečo meniť. Zvládli ste 2 tak aj tretie. Ale veru ja by som sa asi oddelila od neho s deťmi, ale nezavrhla ho, normálne sa stretávala aj s deťmi a všetko, len by som povedala, že naša budúcnosť je s ním ako rodina iba ak sa pôjde liečiť a prestane piť. Žiadne hádky, žiadne rozchody, proste len to spolužitie zmeniť. Tak aby to preňho nebol dôvod ešte viac piť ale motivácia prestať. To samozrejme záleží aj od jeho lásky k vám - k rodine. Či ho "bavíte" alebo mu to je jedno a nezáleží mu na vás.

meusicka
1. jún 2017

@livina7 alkoholika nezmeni nic, len jeho samotne rozhodnutie a nasledne pevna vola. pokial to nie je, tak ho nic a nikto nezmeni.
chapem ze uvazujes nad prerusenim tehotenstva, lebo do takych pomerov by sa nemali deti rodit. ale na druhej strane by som asi uvazovala aj nad tym, ci v tychto pomeroch ostat dalej a vychovavat tam este aj dve vacsie deticky. nech sa rozhodnes akokolvek, ci uz pre alebo proti dietatku, v kazdom pripade by si mala prehodnotit a zvazit, ci pri nom ostanes.

dominika6
1. jún 2017

@livina7 dve deti nezmenili prečo si myslíš že tretie ho zmení? má už tak pomätené priority že budeš na všetko sama hlavne že jemu je dobre

joja101
1. jún 2017

@dominika6 presne to som chcela napisat.. pokial ho nezmenili 2 deti, preco by to malo dokazat prave to tretie, tu nejde ani o to donutit ho, vsak on to musi chciet sam od seba, skoncit s tym pre svoju rodinu, nie?